..."Manastiret e vjetra, ai Decanit, i Pejës, i Prizrenit, i Gracanicës, i Devicit..., të gjitha ishin manastire të shqiptarëve, qoftë sish që ishin katolik, qoftë sish që ishin ortodoks! Por, kush ka faj more "dai", dhe unë nuk kam faj, përse të parët tonë e pëlqyen një fe tjetër dhe historinë, rrënjët e veta, armët e veta, madje armën më të fort ia falën hasmit tonë dhe ai hasëm i yni tashmë përdorë manastiret tona si deshmi të fort për vetëvetën dhe kundër nesh...Puna e manastireve "tona" është hapur vonë, kur erdhi "veja të b..."Të kujtohet ty kur Dr, Rugova shkonte në vizitë në Vatikan, jo për të ndërruar fe, por për të kërkuar përkrahjen e tij, njëmijë të zeza pas ia thoshin! Eshtë keq ta them, por dua ta them atë që e mendoj. Pak veta e thonë dhe me gjysmë zëri se manastiret "serbe" në Kosovë dikur ishin tonat! Ka shumë sish që janë me trup në Kosovë e me kokë nënë rerë, atje të havakushat, as që duan të dijnë për të kaluarën tonë, madje, madje...! Dhe e tërë kjo na hakmirret! Gjeje një birë nëne, historian, akademik, etnolog, apo grup të tyre, apo grumbull shqiptarësh, me hoxhë në krye, që do të dilte e ta thoshte se manastiret janë tonat! NUk dalin jo! Por, edhe po të dilnin, Serbia ka propaganduar që 100 vjet ( më së paku) e ne nuk mund të bëjmë asgjë për një javë! Vonë, vonë është, për këtë herë dhe kësaj pune n´dac ia pafshim hajrin, ndac sherrin!
Krijoni Kontakt