Close
Faqja 35 prej 77 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 341 deri 350 prej 770
    I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    nuk duhet harruar se nje dite do kerkojme te gjithe qe te i bashkengjitemi
    levizjes VETVENDOSJA,por kam frike se do jete teper vone!
    apsolutisht jam kunder dhunimit te institucioneve legjitime te kosoves,por kur shikojm se keta drejtues institucionesh po pranojne te blejne sapunin per djathe te ofruar nga serbet e beogradit dhe nje pjes e komunitetit nderkomtar ne kosove,qe do te thote se pamvarsia e kosoves eshte ne pikpyetje te madhe!
    100%e serbve te kosoves po protestojne padrejtesisht qe te marrin pamvarsine brenda trojeve shqiptare,dhe as njeri nuk i quajti anarkista, nacionalista apo terrorista!perkundrazi kosovaret qe jan nje popull pre 2.5 milion banor ne trojet e veta etnike etikohen si anarkiste etj,etj sa po te protestojn per pamvarsin e tyre!
    prandaj une mendoj qe jo vetem vetvendosja por te gjith kosovaret burra gra pleq dhe te ri duhet te protestojne ne menyren me te kulturuar dhe paqsore ne keto momente decizive per fatet e kombit,duke i mbushur mendjen botes se ne dime te protestojme dhe te kerkojme ate qe eshte e drejte pra pamvarsine!
    se po qe puna per lutje e per mashtrime nga te tjeret pamvarsia nuk vjen kurre!

i/e regjistruar Maska e ANNUIT COEPTIS
    Anëtarësuar
    08-02-2007
    Vendndodhja
    ....larg
    Postime
    110
    Nuk u ngope me lufte o BEHAR!!!prap gjak shqiptari do qe te derdhet!Po ske faj se nuk te jane shuajtur njerezit qe me shume do, dhe shpresoj qe kurre gje e keqe atyre mos ti ndodhe, pa do e kuptoje se ka ardhur koha te tregohemi diplomate mbi diplomatet!
    Jemi ne shek e 21 dhe jo ne mesjete.kujt do ti biesh kesaj radhe, europes, OKB-se apo ameikes?
    Mendon se shqiptaret e kosoves kane kaq aftesi ushtarake?apo le te vdesim se tregohemi te forte...
    ik e na lini rehat.Regresi sna perket me neve...
    .......NOVUS ORDO SECLORUM........

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga ANNUIT COEPTIS
    Nuk u ngope me lufte o BEHAR!!!prap gjak shqiptari do qe te derdhet!Po ske faj se nuk te jane shuajtur njerezit qe me shume do, dhe shpresoj qe kurre gje e keqe atyre mos ti ndodhe, pa do e kuptoje se ka ardhur koha te tregohemi diplomate mbi diplomatet!
    Jemi ne shek e 21 dhe jo ne mesjete.kujt do ti biesh kesaj radhe, europes, OKB-se apo ameikes?
    Mendon se shqiptaret e kosoves kane kaq aftesi ushtarake?apo le te vdesim se tregohemi te forte...
    JO sigurisht nga qe nuk duam me lufte ,gjakderdhje okupim,poshterim,diskriminim,me shtyen arsyeja qe pamvarsia eshte gjeja me e cmuar per nje komb qe don te jetoj ne paqe!
    vertet un nuk e kam pasur fatin qe te pesoaj pasojat e luftes ne kosove,por kjo nuk dote thoje qe une nuk kam ndjer dhimje apo trishtim per gjitha ato tragjedi!
    prandaj dhe insistoj qe me mire sot protesta paqesore,se sa neser me arme ne dore,pra vetem pamvarsia do i shpetoje shqiptaret e kosoves!
    me vjen keq qe konkretisht ti,vazhon sot ne shek e 21 te ushqehesh me mashtrimet e atyre qe na mashtruan, okupuan, copezuan, duke plotesuar teket e serbise grekut frances rusis etj etj!
    mos harro se nje protest paqsore u be ne prishtine,dhe humben jeten 2 apo 3 djem te rinje dhe u plagosen dhjetra te tjere,ate here ku e shef ti pamvarsine!
    kosova ka gadi 10 vjet qe ka dal nga lufta,cfar presin me qe nuk japin pamvarsin?
    sikur te ishte pamvarsia ne kosove ado u vriteshin keta dy djem te rinje?

i/e regjistruar Maska e ANNUIT COEPTIS
    Anëtarësuar
    08-02-2007
    Vendndodhja
    ....larg
    Postime
    110
    Citim Postuar më parë nga BEHARI
    mos harro se nje protest paqsore u be ne prishtine,dhe humben jeten 2 apo 3 djem te rinje dhe u plagosen dhjetra te tjere,ate here ku e shef ti pamvarsine!
    kosova ka gadi 10 vjet qe ka dal nga lufta,cfar presin me qe nuk japin pamvarsin?
    sikur te ishte pamvarsia ne kosove ado u vriteshin keta dy djem te rinje?

Mos shkruaj pa u menduar.
    si mund ta marre pavaresine definitive KOSOVA?Cilat jane shtetet te cilat mund ti garantojne kete status KOSOVES?
    Mos me keqkupto zoteri, edhe une dua ti shoh aspiratat shekullore te shqiptareve te realizohen dhe mallkuar qofte ai shqiptar i cili nuk ndjen dhimbje per vellezerit tane ne kosove. ..por kjo duhet te na beje te reflektojme, si mund te marrim nje status vendimtar te cilin ta gezojme edhe pas 2000 vjetesh?
    nje gje mund te te them BEHAR, JO ME BUDALLALLEQE PATRIOKE E ME THE E TE THASH por me vendosmerine per te krijuar nje shtet demokratik ku te gjithe te ndihen te perfshire dhe jo me anarki.
    Ti po i kerkon institucioneve nderkombetare per pavaresi ne 10 vjet kur kosova psh nuk ka akoma nje vizion per te ardhmen apo kur nuk ka akoma nje shtet funksionues.
    Mos, po beni nje gabim trashanik ne nje kohe kur te gjithe duhet te rrezatojme pjekuri.
    Pavaresia eshte e panegociueshme por koha per nje pavaresi duhet te prese dhe pak ne menyre te gjithe te ndergjegjesohen per momentin historik qe kombi yne ka hyre prej mese 10 vjetesh.
    10 vjet ne kete moment jane asgje...Uroj te me kuptosh drejt dhe te me shkruash pa ngjyrime emocionale.
    .......NOVUS ORDO SECLORUM........

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-06-2003
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    23

Regresi u takon vetëm renegatëve

Abdullah Konushevci
    VDEKJA E BALËS NË SHTRAT
    Tim kushëriri, Ademit

Mirë bëre që e prishe rendin
    Dikush duhej të vdiste në shtrat

Të lindën binjaket
    U ule dhe e hëngre dheun me dhëmbë
    Dhe gurit i nxore ujin

Të lindën binjakët
    I dhe dritë shtëpisë
    Dhe flakë qiellit

E more e dhe
    T’i mbash të gjithë në numër

Mirë bëre që e hape shtegun
    Të tjerët do ta kenë dhenë më të lehtë

(Marrë nga libri "Loja e strucit", "Rilindja", Prishtinë, 1987, f. 61.)

Adem Bala qe qyshi i Man Balës dhe i Sami Ramës, që vdiq nga torturat mizore të policisë serbe në Podujevë.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Hera e njëqindtë apo më shumë që grekët e këtij forumi po fshiejnë postimin tim.
    A logjikon ti Lioness kur flet, apo vetëm i lëshon fjalët sikur papagall duke imituar UNMIKun??
    Çfarë trazina të Marsit pashë zotin, ajo është veç një farsë, ata na kanë rrejtë edhe ma herët edhe para trazinave, kur kishin thanë "nënshkruani marrëveshjen e Rambujesë, e pas tri viteh do të keni referendumin".
    Populli ka humbë durimin, UNMIK bën zullum pandërprerë, ndërsa të huajt sillen këtu sikur të ishin në vend të tyre, njësoj sikur aparthejdi në Republikën Jugafrikane.
    Or ti djale, mos me trego mua llogjiken apo papagallin. Une, ne kundershtim me ty nuk te kam cilesuar apo kategorizuar, nuk gjykoj anetaret, e as i kam ndare ne "shkije" apo "tradhtare" sic beni ju.

E para e punes jap mendimin tim te Lire si individ, si anetare e ketij forumi. E dyta shkruaj ne kete teme apo ne tema te tjera te ngjashme sepse shqetesohem, sepse interesohem, se i dua te miren shqiptarizmit, dhe fatit te kombit. Bile, po t'i shohesh keto tema, sa femra kane shkruar dhe sa shpesh? Sidomos nga Shqiperia?

Gjjyshi im ka pase prona ne Kosove, ne Prishtine. E qe dajat e mi tani kane marre vendimin me kohe qe as do t'i futen asaj pune per t'i marre. Daja i madh e ka gruan nga Prizreni. (Brari e njeh cfare burri ka qene.) Daja tjeter qe me ka vdekur fotografine e fundit qe kam prej tij eshte ne Kosove, me babane dhe vellane tim. Nje dege e fisit te mamit eshte ne Kosove. Po t'i them keto qe te mos jesh nen "iluzionin" se flas per te shtuar nr e postimeve, apo me indiference krahinore (meqe jam gjysem nga Jugu.) Ndaj te lutem shume, here tjeter mati pak fjalet.

Qe te kthehem serish ne teme, ne RTK nje perfaqesues i "Vetevendosjes" kishte thene dje se: "Ne nuk marrim leje për protesta, sepse nëse marrim leje , atëherë bëhemi shtet policor!"

Llogjike eshte kjo? Ne cdo vend te botes dhe sidomos ne perendim duhet te marresh leje per protesta, jo se jane shtete policore, por shtete me ligje. Atehere cfare mesazhi percjell ky individ tek shqiptaret, kosovaret, apo dhe organizatat nderkombetare? Qe s'do kihet respekt per shtetin dhe ligjin? Qe Kosova e pavarur do jete "han me shtate porta"? Kujt i sherbejne deklarata te tilla?

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    "Ne nuk marrim leje për protesta, sepse nëse marrim leje , atëherë bëhemi shtet policor!"
    Nëse ne kërkojmë leje nuk do na u jepet.
    E pos kësaj ne duhet të marrim leje nga shteti. Nga cili shtet???
    UNMIKun ne nuk e pranojmë, sepse nuk e ka zgjedh populli, dhe nuk i përgjigjet popuillit për asgjë. UNMIK është i njëjtë me pushtetin mesjetar kur mbreti paraqiste veten sikur një përfaqësues të zotit në tokë.
    Ne mund të pranojmë vetëm një pushtet që zgjidhet nga shumica e popullit. Përveq kësaj këto pushtete që gjithëmonë i lënë fajin njëri tjetrit për krimet që i bëjnë në popull, nuk kanë bërë asgjë për qytetarët.
    Kush është shteti këtu? Ajo qeveri për të cilën votuan 49.5% e qytetarëve?
    Siç po shihet këtu nuk ka kurrfarë shteti, këtu ka vetëm kaos mafioz dhe diktaturë antipopullore.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    Mos shkruaj pa u menduar.
    si mund ta marre pavaresine definitive KOSOVA?Cilat jane shtetet te cilat mund ti garantojne kete status KOSOVES?
    Mos me keqkupto zoteri, edhe une dua ti shoh aspiratat shekullore te shqiptareve te realizohen dhe mallkuar qofte ai shqiptar i cili nuk ndjen dhimbje per vellezerit tane ne kosove. ..por kjo duhet te na beje te reflektojme, si mund te marrim nje status vendimtar te cilin ta gezojme edhe pas 2000 vjetesh?
    nje gje mund te te them BEHAR, JO ME BUDALLALLEQE PATRIOKE E ME THE E TE THASH por me vendosmerine per te krijuar nje shtet demokratik ku te gjithe te ndihen te perfshire dhe jo me anarki.
    Ti po i kerkon institucioneve nderkombetare per pavaresi ne 10 vjet kur kosova psh nuk ka akoma nje vizion per te ardhmen apo kur nuk ka akoma nje shtet funksionues.
    Mos, po beni nje gabim trashanik ne nje kohe kur te gjithe duhet te rrezatojme pjekuri.
    Pavaresia eshte e panegociueshme por koha per nje pavaresi duhet te prese dhe pak ne menyre te gjithe te ndergjegjesohen per momentin historik qe kombi yne ka hyre prej mese 10 vjetesh.
    10 vjet ne kete moment jane asgje...Uroj te me kuptosh drejt dhe te me shkruash pa ngjyrime emocionale.
    nuk kuptoj se cfare do te thuash me fjalen ngjyrime emocionale??
    shikoje shtetin shqiptar!
    ne te gjitha anet jemi te kufizuar me kufinj gjeografik me shtetas shqiptar!
    nga Greku kufizohemi me popullsi dhe troje shqiptare te okupuara nga Greku!!
    nga maqedonia kufizo me popullsi dhe troje shqiptare te okupoar nga maqedon!
    nga serbia kufizohemi me popullsi dhe troje shqiptare te okupuara nga serbet!
    nga Mali i zi kufizohe me popullsi dhe troje shqiptare te okupuara nga malazes!
    mos te harrojme Camet dhe camerine qe jan debuar e masakruar nga greku!
    tani dua te pyes ty!
    te gjitha keto okupime dhe padrejtesi qe jan bere kombit tone a i din europa??
    ne se po,cfar pret me europa qe nuk i con ne vend keto padrejtesi??
    ku bazoheni juve se kjo europ qe te ka copezuar,mund te japin pamvarsi??
    a po kupton qe sa here beogradi kerkon te shtyj procesin europa i jep OK!!
    a shikon se serbet kerkojn pamvarsi brenda kosoves duke protestuar dhe nuk po ju thot gje europa!!
    a more vesht se me 10 shkurt shqiptaret u vrane u masakruan nga europianet vetem e vetem se kerkonin pamvarsi ne trojet e tyre etnike!
    nuk ka perse europa te presin ok e serbise per pamvarsin e kosoves,
    europa ashtu sic ja ka dhene serbise kosoven,ashtu mundet edhe me ja marre por nuk don ta bej nje gje te tille!perse?vetem se jemi shqiptar!! keto nuk duhen harruar!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BEHARI : 17-02-2007 më 20:11

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-02-2007
    Postime
    40
    Flet Bexhet Shala, drejtor ekzekutiv i KMDLNJ-së

ALBIN KURTI NUK ËSHTË ARRESTUAR NGA KËRKESA E PROKURORIT,

POR NGA KËRKESA E GRUPIT TË UNITETIT

Intervistoi: Kreshnik LLABJANI

Më 16.02.2007, Prishtinë

Drejtori ekzekutiv i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMDLNJ), Behxhet Shala, tha në një intervistë për Kosovapress se demonstrata e organizuar nga Lëvizja “Vetëvendosje!” më 10 shkurt ka qenë tërësisht paqësore, ndërsa dhuna e ushtruar nga Policia e UNMIK-ut dhe SHPK-së është e barabartë me krimin. Serbët kanë protestuar kur kanë dashur dhe ua kanë futur flakën veturave të UNMIK-ut dhe kanë lënduar policë në veri të Mitrovicës, dhe askush nuk ka intervenuar në këtë mënyrë sikur më 10 shkurt në Prishtinë dhe nuk kanë vrarë protestuesit serbë. Sipas tij një pjesë e mediave gjatë këtyre ngjarjeve kanë qenë të njëanshme, në veçanti televizionet, të cilat dy ditë rresht janë munduar t’i fshehin faktet duke lënë përshtypje që në Kosovë nuk ka ngjarë asgjë.

Bexhet Shala

Kosovapress: KMDLNJ ka monitoruar protestën e 10 shkurtit të organizuar nga Lëvizja “Vetëvendosje!”. A kanë qenë paqësor demonstruesit ?

Shala: Po, është e vërtetë. Ne kemi monitoruar demonstratën që nga fillimi i saj deri në përfundim, madje kemi shkuar në mbrëmje edhe kemi qëndruar për tri orë në Qendrën Emergjente. E kemi një pasqyrë komplete të asaj se çka ka ngjarë më 10 shkurt.

Protesta ka pasur karakter paqësor dhe policia nuk ka pasur asnjë arsye të intervenojë në atë mënyrë siç e pamë. I vetmi agresivitet duke futur këtë fjalë në thonjëza është ajo që protestuesit i kanë hequr barrikadat, mirëpo këto lloj barrikada hiqen nga protestuesit në të gjitha vendet e botës dhe nuk është faji i protestuesve që kanë hequr ato, por faji i policisë që ka vendosur ato dhe nuk ka lënë marshimin e protestuesve.

Konsideroj se nuk ka qenë nevoja të përdoret aspak dhuna, ndërsa ajo çka ka bërë policia është dhunë e barabartë me krimin, sepse policët e UNMIK-ut dhe një pjesë e atyre të SHPK-së kanë shprehur mllefin në protestues duke shtirë në protestues sikur ata të ishin derra.

Kosovapress: Policia deri tani si pretekst të dhunës ka përdorur deklaratat se demonstrata nuk ka qenë e paralajmëruar. A është ky arsyetim?

FOTOGALERIA E DHUNËS POLICORE (1)

Kliko mbi foto:

Shala: Jo aspak. Ju e dini shumë mirë që në Kosovë janë mbajtur shumë protesta që nuk janë paraqitur në polici. Serbët kanë protestuar kur kanë dashur dhe ua kanë futur flakën veturave të UNMIK-ut dhe kanë lënduar policë në veri të Mitrovicës, dhe askush nuk ka intervenuar në këtë mënyrë sikur më 10 shkurt në Prishtinë dhe nuk kanë vrarë protestuesit serbë. Nuk është problemi te marrja e lejes, por problemi është se urdhri për intervenim të policisë ka qenë urdhër politik.

Nga kjo shihet që kanë dashur që njëherë e përgjithmonë ta largojnë nga skena Lëvizjen “Vetëvendosje!” dhe t’i japin një goditje të rëndë dhe frikësojnë të gjithë ata që kundërshtojnë pakon e Marti Ahtisarit dhe dallaveret që është duke bërë i ashtuquajturi Grup i Unitetit. Nuk ka qenë qëllimi se a është marrë leje a jo, sepse ata e kanë ditur shumë mirë që “Vetëvendosja!” në asnjë rast përpara nuk ka marrë leje, por ka qenë një vlerësim politik i ndërkombëtarëve dhe i vendorëve që të sulmohet “Vetëvendosja!”, ngase kjo lëvizje është forcuar aq shumë saqë mund t’iu prishë planet këtyre politikanëve.

Kjo nuk është bërë në mënyrën ad-hoc, prandaj edhe më duken qesharake deklaratat e policëve të SHPK-së kur thonë se nuk e kanë ditur se si do të veprojë policia e UNMIK-ut. Në fakt policët e SHPK-së po të ishin policë të vërtetë në atë çast kur policia e UNMIK-ut ka filluar të shtijë në protestues, do të ktheheshin kundër policisë së UNMIK-ut dhe do t’i mbronin protestuesit, prandaj edhe SHPK ka përgjegjësi për këto krime.

Kosovapress: Deri tani kemi dy dorëheqje, ministrit të Brendshëm Fatmir Rexhepi dhe komisarit të policisë së UNMIK-ut, Stiven Kurtis. A janë të mjaftueshme ato duke marrë për bazë ngjarjen që ndodhi?

Shala: Këto nuk janë dorëheqje aspak, por janë detyrimi për dorëheqje, sepse edhe ministri Rexhepi po të ishte pyetur do të qëndronte në atë post edhe 100 vjet dhe me asnjë kusht nuk do të largohej, por thjesht e kanë larguar, edhe pse Fatmir Rexhepi s’ka bërë asgjë, duke menduar të qetësojnë situatën dhe të gjitha gjynahet t’ia adresojnë një njeriu.

Rexhepi ka qenë i detyruar të japë dorëheqje, pasi që kanë parë se kanë bërë krim, kanë bërë një budallallëk dhe mandej kanë detyruar edhe komisarin e Policisë së UNMIK-ut, Stiven Kurtis që të japë dorëheqje, sepse as ky nuk do të largohej ngase ka pasur përkrahjen absolute. Ju e dini që shefi i UNMIK-ut Joakim Ryker disa herë radhazi ka thënë se i beson atij njeriu një ditë para se të kërkojë dorëheqjen e tij.

Unë them se me këto dy dorëheqje janë munduar që situata të kamuflohet dhe përgjegjësit kryesorë t’i ikin përgjegjësisë, sepse e thashë në fillim që policia nuk ka vepruar sipas tekeve të saj, por urdhri ka qenë politik i ndërkombëtarëve dhe vendorëve, dhe përgjegjësia duhet të jetë politike.

Kosovapress: Aludoni në këtë rast te Grupi Negociator dhe shefi i UNMIK-ut?

Shala: Padyshim. Grupi Negociator është përgjegjësi kryesor edhe për situatën që ka ardhur deri këtu, e sidomos është përgjegjës kryesor për eskalimin e situatës në ditën e protestave, ngase Grupi Negociator apo i ashtuquajturi Grup i Unitetit atë ditë po të ishte grup i vërtetë, do të dilte edhe do t’i drejtohej popullit.

Mirëpo ata nuk kanë bërë as përpjekjen më të vogël dhe turpi më i madh i tyre është se në ditën që në rrugët e Prishtinës janë vrarë njerëzit dhe ka pasur gjakderdhje. Ata kanë shkuar me helikopter të KFOR-it në veri të Mitrovicës, ngase edhe pse thonë që Kosova është një territor nuk ua ka mbajtur të ecin në këmbë nëpër territorin e Kosovës.

Fjalia popullore “budallakia nuk ka skaj” vërtetohet me vetë faktin që po i njëjti grup një ditë pas demonstratës, më 11 shkurt, i gjykon si fajtorë protestuesit dhe kërkon përgjegjësi penale ose në mënyrë recidive e kërkon arrestimin dhe dënimin e Albin Kurtit. Kurti nuk është arrestuar nga kërkesa e prokurorit, por nga kërkesa e Grupit të Unitetit. Kjo në çdo vend normal pas kësaj deklarate dikush do t’i nënshtrohej përgjegjësisë, ngase nuk mundet një institucion politik të kërkojë arrestimin dhe burgosjen e askujt.

Kosovapress: Është thënë se do të bëhen hetime të hollësishme. Sa do të jenë këto hetime të pavarura duke ditur se këto hetime do të bëhen nga policët që janë kolegë me ata që kanë intervenuar?

Shala: Jam shumë i sigurt që këto hetime t’i quaj kushtimisht të pavarura, janë më tepër përpjekje për të fituar kohë, sepse ka mundësi për manipulime të ndryshme dhe të amortizohet problemi. Nuk ka asnjë teori, e cila nënkupton se ata që kanë qenë të implikuar në krim, si drejtpërdrejt ose me logjistikë, apo me diçka tjetër të japin kontributin e tyre në zbardhjen e këtyre krimeve.

Mendoj se këto do të jenë përsëritje të hetimeve që u patën bërë kohë më parë në Burgun e Dubravës, pas vrasjes së katër të burgosurve, ku po ai komision pati dal me konstatimin se faji është i të burgosurve. Nuk është mirë të prejudikohet rezultati i hetimeve, por nëse merren parasysh rastet e ngjashme, atëherë do të shohim se ky hetim do të ndriçojë rastin në atë mënyrë që përgjegjësit e vërtetë të mos dalin para drejtësisë. Vetë fakti që janë bërë disa dorëheqje tregon se atyre personave u kanë krijuar imunitet nga përgjegjësia penale.

Kosovapress: Sipas jush kush duhet të bëjë hetimet?

Shala: Hetimet më së mirë do të bëheshin nëse angazhohen ekspertë nga organizatat për të drejtat e njeriut ndërkombëtare dhe vendore, ekspertë të mjekësisë ligjore, mandej edhe ndokush nga Fakulteti Juridik, por në asnjë mënyrë nuk do të duhej të ishin ata që kanë qenë të implikuar drejtpërdrejt në krim.

Kosovapress: Ju thatë se demonstruesit ishin paqësor, mirëpo përveç plagosjeve dhe vrasjeve kemi edhe të arrestuar. Pse?

Shala: Kjo ka qenë vetëm një përpjekje për të qëruar hesapet dhe shuar Lëvizjen “Vetëvendosje!”. Disa prej të dënuarve edhe më parë kanë qenë të kërkuar nga policia, ngase ose kanë qenë të dënuar më herët me kusht ose me arrest shtëpiak dhe këtë radhë kanë shfrytëzuar rastin që edhe t’i dënojnë me burg. Meqë protesta ka pasur kërkesa ekskluzivisht politike, padyshim që të burgosurit janë të burgosur politikë dhe si të tillë duhet të trajtohen. Sidomos qysh tash në rastin e Albin Kurtit dihet se edhe preteksti, edhe konteksti dhe çdo gjë është politike dhe është duke iu përgatitur një proces krejtësisht i montuar politik. Po të shikohen akuzat shihet se Albin Kurti po mundohet të trajtohet sikur të ishte Bin Ladeni, e dihet fare mirë që Kurti nuk ka bërë asgjë përveç që ka kërkuar të drejtën elementare që i takon një populli, të drejtën për vetëvendosje në mënyrën më paqësore, ndërsa këta pushtetarë, për të shpërlarë krimet që kanë bërë, po mundohen t’ia ngarkojnë atij.

Albin Kurti i arrestuar më 10 shkurt 2007

Kosovapress: A keni vizituar ju të burgosurit. Çfarë trajtimi është duke ju bërë atyre?

Shala: Kemi pasur një leje që t’i vizitojmë të arrestuarit në qendër të ndalimit ku mbahen maksimalisht 72 orë dhe këtë e kemi bërë sikur për çdo rast tjetër dhe kemi vërejtur se policia nuk është sjell keq, mirëpo të arrestuarit kanë pasur shumë goditje gjatë arrestimit dhe ju e dini që aktivistët e “Vetëvendosjes!” që janë arrestuar edhe më parë janë rrahur brutalisht në ndërtesat e policisë. Ndërsa në protestën e 10 shkurtit, Kurti ka qenë i rrezikuar edhe para se të arrestohej dhe ka pasur përpjekje për ta vrarë, por ashtu edhe dy aktivistë të tjera të majës së “Vetëvendosjes!” Glauk Konjufca dhe Liburn Aliu janë plagosur me plumba gome në fytyrë, kjo do të thotë se qëllimi ka qenë i paramenduar.

Kosovapress: Në një deklaratë të KMDLNJ-së është thënë se mediat kanë qenë të njëanshme dhe kanë dalë në anën e krimit. Mund të sqaroni këtë ?

Shala: Padyshim që kjo qëndron, por nuk kemi thënë për të gjitha mediat, por për një pjesë të tyre. Mediat elektronike kanë qenë të ulëta në raportimet e tyre, në veçanti televizionet, të cilat dy ditë rresht kanë qenë shumë të njëanshme dhe janë munduar t’i fshehin faktet duke lënë përshtypje që në Kosovë nuk ka ngjarë asgjë. Po ashtu është shumë e vërtetë që një pjesë e mediave të shkruara e kanë përgatitur terrenin paraprakisht për intervenim të policisë, duke akuzuar gjithmonë dhe apriori Lëvizjen “Vetëvendosje!” si një lëvizjeje të dhunshme. Në psikikën e njerëzve ka krijuar bindjen se intervenimi i dhunshëm i policisë do të ishte e vetmja mënyrë e veprimit, kështu që në shumicën e rasteve kanë dalë në anën e Ekipit të Unitetit, duke ua mbuluar rrenat atyre dhe duke përhapur optimizëm se Kosova do të bëhet shtet i pavarur dhe sovran, që ka krijuar një imazh krejtësisht të kundërt me realitetin dhe për këtë e mbajnë përgjegjësinë.

Unë jam shumë i sigurt që do të vijë një ditë dhe këta njerëz të mediave që kanë vepruar kështu do të turpërohen, sepse edhe në kohën e ish-Jugosllavisë është deklaruar se mediat janë të pavarura, por nga perspektiva e tashme e shohim se çfarë kanë qenë mediat në atë kohë. Prandaj me përgjegjësinë më të madhe ju them se këto media tash janë nën nivelin e atyre në Jugosllavi. Kurrë në Kosovë nuk ka pasur media më të kontrolluara dhe më të censuruara, dhe këtu fajin e kanë vetë gazetarët, sepse ata janë të obliguar të informojnë opinionin në mënyrë objektive. Asnjë medium nuk ka reaguar me deklaratën shumë skandaloze të Ulpiana Lamës dhe të Grupit të Unitetit që lëshoi më 11 shkurt, ku dënoheshin demonstruesit dhe kërkohej arrestimi dhe dënimi i Albin Kurtit.

Kosovapress: Pas demonstratës nëpër televizionet tona kemi parë mysafirë të ndryshëm në emisione të drejtpërdrejta që diskutonin për ngjarjet e 10 shkurtit, por asnjëherë nuk kemi parë përfaqësues të KMDLNJ-së. Pse s’keni marrë pjesë, apo nuk ju kanë ftuar?

Shala: KMDLNJ që nga ngjarjet e marsit 2004 kemi qenë në pikë sulmi, në radhë të parë nga disa ndërkombëtarë, por edhe nga disa media në Kosovë, të cilët na kanë etiketuar në forma të ndryshme, vetëm pse gjithmonë kemi kërkuar zbardhjen e së vërtetës. Ne për ngjarjet e marsit 2004 patëm kërkuar që përgjegjësinë ta marrin vendorët dhe ndërkombëtarët, por askush nuk dha përgjegjësi askush, sepse të dyja palët kanë qenë palë e dallaveraxhinjve që kanë ushqyer dhe mbrojtur njëri-tjetrin dhe si fajtor gjetën mediat, të cilave iu kanë thyer kurrizin me censura dhe kanë sulmuar KMDLNJ-në.

Ne, pavarësisht shumë sulmeve, kemi vazhduar punën tonë dhe në demonstratën e 10 shkurtit kemi qenë e vetmja organizatë për të drejtat e njeriut që e ka monitoruar atë dhe ka informuar opinionin me deklarata shumë objektive, të cilat disa media i kanë shtrembëruar dhe censuruar. Duhet treguar se KMDLNJ nuk e kanë ftuar televizionet dhe po filloj këtu me RTV 21, i cili as edhe një herë s’ka thirrur, mandej KTV na ka dhënë hapësirë me dy deklarata që pastaj i kanë shtrembëruar për qëllim që unë nuk e di, ndërsa RTK është e vërtetë që ditën e parë të demonstratës na ka ftuar që të jemi mysafir të drejtpërdrejtë në lajmet qendrore dhe ne kemi pritur që të shkojmë, por në orën 19:20 na kanë thënë se kanë anuluar ftesën tonë dhe se kanë në emision dikë nga policia.

Do të thotë se na kanë anuluar KMDLNJ-në që ka monitoruar në vazhdimësi protestën dhe kanë ftuar policinë që ka qenë përgjegjëse për dhunën dhe plagosjen e vdekjen e protestuesve. Këtu shihet se qëllimi nuk ka qenë që të njoftohet opinioni me të vërtetën, por me dezinformata. RTK mandej na ka ftuar pas disa ditëve në emisione që nuk janë aspak të shikuara dhe për këtë arsye ne nuk kemi pranuar që të shkojmë.

Kosovapress: A do të vazhdojë KMDLNJ me punën e saj në monitorimin e ngjarjeve të tilla si ajo e 10 shkurtit, meqë janë paralajmëruar edhe demonstrata të reja?

Shala: Ne do të jemi gjithmonë aty ku e kërkon nevoja dhe do të punojmë aq sa mundemi, edhe pse kemi një hapësirë të ngushtuar të veprimit, sepse donatorët që i përkrahin OJQ-të nuk po e përkrahin KMDLNJ-në, sepse nuk jemi në vijë me proceset të cilat po imponohen. Ndërsa për ne nuk ka projekt më të madh se pasqyrimi i të vërtetës, nuk ka projekt më të madh se të drejtat e njeriut dhe për ne nuk ka asnjë projekt, pavarësisht se sa është i rëndësishëm, se sa vetë Kosova. Besoj se ende ka nevojë për KMDLNJ, sepse u pa shumë mirë se po të mos ishte këshilli në këto protesta, në fakt, të gjithë do të mbështeteshin vetëm në deklaratat e politikës dhe këto institucione farse që janë në gjendje të arrestojnë, plagosin dhe vrasin njerëz vetëm për të mbajtur ato kulluqe të mira që kanë

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Citim Postuar më parë nga Lioness
    Qe te kthehem serish ne teme, ne RTK nje perfaqesues i "Vetevendosjes" kishte thene dje se: "Ne nuk marrim leje për protesta, sepse nëse marrim leje , atëherë bëhemi shtet policor!"
    Lioness vetem desha te te tregoj se cfare ka dashur te thote ai djali i Vetevendosje sepse ai mund mos ta dije po une e njoh Albin Kurtin dhe e di cfare mendon ai.
    Levizja Vetevendosje nuk merr leje nga policia sepse ata nuk deshirojne te njohin kete atoritet, ata cdo institucion vendor apo nderkombetar e quajne jo legjitim dhe nuk e njohin si te vetin, sepse ''sipas tyre'' ata nuk perfaqesojne vullnetin e popullit.
    Dhe me kerkimin e lejes tek keto institucione edhe pse eshte e nevojshme ata njekohesisht do te njihnin atoritetin e tyre, prandaj nuk e bejne kete gje. Megjithese une mendoj qe jane gabim sepse ne njeher i kemi njohur keto institucione dhe populli ka votuar per to, dhe tash ne nuk mundemi sa here qe te del nje i pakenaqur me keto institucione ti quajme jolegjitime, sepse eshte e natyrshme qe gjithmone do te kete njerez qe nuk do te jene te kenaqur me institucionet.
    Barca

Faqja 35 prej 77 FillimFillim ... 25333435363745 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çamëria
    Nga artur në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 21-04-2010, 17:31
  2. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  3. A po realizohet teoria e konspiracionit hebre?
    Nga DEN_Bossi në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 20-11-2006, 12:27
  4. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  5. Kryeministri i Kosovës jep dorëheqjen
    Nga rudo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 227
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 08:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •