Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9

Rritja e numrit të muslimanëve në botë

Rritja e numrit të muslimanëve në botë

Sipas të dhënave prej vitit 1996 secili banorë i katërt në rruzullin toksorë është musliman, ndërsa me numëra kjo është mbi 1.482.597.000 muslimanë prej gjithsej 5.777.940.000 banorëve në tokë ose në përqindje 26%. Duke shikuar nëpër kontinentet muslimanë më së shumti ka në Azi 1.022.692.000, por është interesante se ata nuk janë shumicë në atë kontinent por janë 30%. Kontinenti i vërtetë musliman në të vërtetë është Afrika ku muslimanët paraqesin shumicën, saktësisht 59%, ndërsa gjithsej janë 426.282.000. Muslimanët janë shumicë absolute madje në 59 shtete në botë, ndërsa shteti me numrin më të madh të muslimanëve në botë është Indonezia me 196.288.020 muslimanë ose 95% prej popullatës së përgjithshme. Menjëherë pas saj janë shoqëritë e mëdha muslimane në Pakistan, Egjipt, Turqi, Nigeri, Sudan, etj. Janë të interesanta të dhënat për “pakicat” e muslimanëve në shtetet me më së shumti banorë në botë, Kina ku janë 133.100.545 ose 11%, dhe Indija 133.295.027 ose 14%. Muslimanët janë shumicë absolute në vendet për të cilat shumica prej nesh as që ka dëgjuar, sikur Maldivet, Mauritanija, Xhibuti, ... Muslimanë ka madje edhe në njërën prej ujdhesave më të largëta në Oqeanin e Qetë, Ujdhesën e Pashkëve, ku janë 10% dmth. 81 veta prej gjithsej 813 banorëve, që nuk është edhe aq pak. Nëse marim parasysh faktin se sa shpejt zgjërohet Islami mundet kjo ujdhesë sëshpejti të quhet edhe, të themi Ujdhesa e Bajramit.

Shkalla vjetore e rritjes së muslimanëve është 6,40% që është me të vërtetë shumë, ndërsa sa për krahasim te krishterët është 1,46%. Sipas kësaj në vitin 1997 në botë ka pasur 1.577.483.000 muslimanë, ndërsa parashikimet për vitin 1998 kanë qenë 1.678.442.000. Ndoshta treguesi më i mirë për rritjen e numrit të muslimanëve është se në 50 vjetët e fundit ai numër është rritur për 500% të pabesueshme, derisa numri i krishterëve për atë kohë është rritur vetëm për 47%, i hindusëve 117%, dhe i budistëve 63%. Me siguri se shkaku më i madh për këtë rritje te muslimanët është nataliteti, por është e sigurtë se këtij numri poashtu me të madhe i kontribon edhe pranimi i Islamit nga ana e jo-muslimanëve për të cilën dëshmojnë të dhënat në Perëndim.

Në periudhën prej vitit 1989 e deri në 1998 numri i muslimanëve në Europë është rritur për 142,35%, në Amerikën Veriore për 25% ndërsa në Australi 257.07%, por sa i përket Australisë kjo përqindje nuk është edhe aq e madhe pasi që atje para njëzet vjetëve pothuajse edhe nuk ka pasur aspak muslimanë. Është me rëndësi të përmendet se muslimanët në vendet më të fuqishme perëndimore si SHBA, në Britaninë e Madhe dhe në Francë janë komuniteti i dytë më i madh fetar. Në fund, të gjitha këto informata më së miri flasin për veten e tyre, dhe nuk kanë nevojë për koment, por vetëm duhet cekur se këto të dhëna janë marrur prej ABRM (Asambleja Botërore e Rinisë Muslimane), ndërsa ata i kanë marrur prej KB-së (Kombeve të Bashkuara) dhe CIA Librat e Fakteve Botërore.

Albislam.Com,
    9.1.2001

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Ne vitin 1900 muslimanet ishin 12% e popullsis boterore , ndersa ne vitin 2000 muslimanet u beren 22% e popullsis boterore.

Muslimanet do te behen shumic ne vitin 2025 , sipas projekteve te parapara.

2025

Muslimanet : 30 %

Krishteret : 25%

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga No_HSM3 Lexo Postimin
    Ne vitin 1900 muslimanet ishin 12% e popullsis boterore , ndersa ne vitin 2000 muslimanet u beren 22% e popullsis boterore.

Muslimanet do te behen shumic ne vitin 2025 , sipas projekteve te parapara.

2025

Muslimanet : 30 %

Krishteret : 25%
    Mos hapa tema te tilla se staffit kristijan ketu i duken keto tema si propagande , dhe vijne i shlyjne!!!

Shlyjne temem time te hapur tek forumi musliman qe fliste per nje heroj musliman, gjoja se ky nuk ka qene shqiptar!!!
    Aq budallenje behen ndonjehere sa qe presin nga ne qe te hapim tema tek forumi musliman dhe te diskutojm per Robin Hoodin, ose Richard Zerem luanin, Ligjin e XIV, etj etj.
    Futni mend ne kokat tuaja se ne forum tone perallat e ketyre njerezve te lartpermendur nuk do te shkruhen kurre!

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Sipas disa Etnologeve Brukseli brenda disa Dekdave do te jete Kryeqyteti i Muslimaneve te Evropes me shumice te konsiderueshme te Popullsis Muslimane.

"Sa me shume qe Luftohet dhe Urrehet Islami aq me i Fort dhe Dominues Behet "
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Mos hapa tema te tilla se staffit kristijan ketu i duken keto tema si propagande , dhe vijne i shlyjne!!!

Shlyjne temem time te hapur tek forumi musliman qe fliste per nje heroj musliman, gjoja se ky nuk ka qene shqiptar!!!
    Aq budallenje behen ndonjehere sa qe presin nga ne qe te hapim tema tek forumi musliman dhe te diskutojm per Robin Hoodin, ose Richard Zerem luanin, Ligjin e XIV, etj etj.
    Futni mend ne kokat tuaja se ne forum tone perallat e ketyre njerezve te lartpermendur nuk do te shkruhen kurre!

Me Respekt
    GV_USA
    Epo keshtu eshte kur Flet dhe diskuton per atë qe dogji Librarin e Alexandris dhe derrmoi Bizantet
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Epo keshtu eshte kur Flet dhe diskuton per atë qe dogji Librarin e Alexandris dhe derrmoi Bizantet
    Pik se pari ai nuk e dermoi Bizantin, POR E SHKATEROI KOMPLET!
    Pik se dyti librarin e Aleksandrise nuk e dogjen muslimanet, e degjon Bizantinet.
    Pik se treti Khalid Ibn Walid nuk kishte mare pjese ne luften e Aleksandrise, ashtu qe nuk ka mundesi qe edhe sikur muslimanet ta kishin be ate pune, Khalidi te ksihte qene ai i cili do kishte dhene urdher qe te digjet biblioteka!
    Nuk ka mundesi se pse ai nuk ka qene atje.
    Fundja shumica e historianeve , kete ngjarje ne te cilen pershkrhutet biseda e njerit prej gjeneraleve dhe califit Uthman, se ato libra paraqesin rezik per Kuranin se pse mund te kundershtojne ne kete rast do te jete blasfemi, ose mund ta permbajne Kuranin , ne kete rast do te duken sikur jane ne nivelin e Kuranit, shumica e tyre i konsiderojne keto si trillime dhe se nuk ka te bej asgje me te verteten.
    Andaj mos i besoni trillimet e tyre, sepse neve nuk jemi si ato.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin

Me Respekt
    GV_USA
    E pash qe temen qe hape , fatkeqsisht e kishin fshi.

Eshte propagand ose jo , do ta kupton secili , kto qe po sjell , vijn nga statistikat e shteteve dhe jo nga burimet muslimane.

Ne Kanada ne vitin 1991 numroheshin 253,260 , ne vitin 2001 u beren 650,000.

31-Increase of the muslim share

The world population will increase by 2.5 Billion between 2005 and 2100. On this amount, muslims will bring 1.75 billion ( 70% of the growth of population yet to come ). Muslims represent 24% of world population in 2005 ( One man out of four). This figure will attain 33% in 2050 ( One man out of three ). It could reach 37% in 2100 ( One man out of 2,7). Consider the next drawing ( In million ): It shows the evolution of muslim population in the main regions.

Roterdami (Holand) - ka nje numer te madh te muslimaneve , ata perbejn me duket 25% te popullsis se ketij qyteti , para disa kohe kryetar i Roterdamit u zgjodh nje musliman nga Maroku.
    Ne kete qytet ekziston edhe Universiteti Islamik.

THE HAGUE, Netherlands — A Moroccan immigrant was installed Monday as mayor of Rotterdam, the Netherlands’ second largest city, in a move hailed as a significant step for the integration of minorities in the European Union nation.
    Ne Holand muslimanet jan 1 milion.

Per Brukselin , sdi cte thom , por nese vazhdon ne kete menyr europianet te mos hyjn ne martes ( ose te hyjn ne martesa te nje seksi) dhe te mos lindin femije ateher pse jo ndoshta edhe pas disa dekadave Brukseli behet qytet me shumic muslimane.

. Maska e alDI
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Sipas disa Etnologeve Brukseli brenda disa Dekdave do te jete Kryeqyteti i Muslimaneve te Evropes me shumice te konsiderueshme te Popullsis Muslimane.

"Sa me shume qe Luftohet dhe Urrehet Islami aq me i Fort dhe Dominues Behet "
    Thauban reported that the messenger of Allah said: "It is near that the nations will call one another against you just as the eaters call one another to their dishes." Somebody asked: "Is this because we will be few in numbers that day?" He said: "Nay, but that day you shall be numerous, but you will be like the foam of the sea, and Allah will take the fear of you away from your enemies and will place weakness into your hearts." Somebody asked: "What is this weakness?" He said: "The love of the world and the dislike of death." (Abu Daud)

Nuk ka vlere numri o fisnik, se sikur te kish vler numri tek Allahu, ne tash do kishim hec shume perpara .
    Mjafton te shofesh nivelin e Muslimaneve ne kete forum dhe te mjafton te kuptosh qe ska vlere numri.
    Jemi tamam sic e ka then Profeti: Do te jemi shumica por si shkuma e detit sepse kemi hequr dore nga Kurani dhe Suneti.
    .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    ky eshe lajme i gxushem qe po rritet feja islame

Tema të Ngjashme

1. INSTAT: Rritja ekonomike ne Shqiperi arriti 9.9%
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 19-01-2009, 14:37
  2. Gjetja e numrit të telefonit vë disa veprime matematikore
    Nga S_P_Y në forumin Lojra dhe rebuse
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 03-09-2007, 12:03
  3. Disa statistika rreth numrit të muslimanëve në botë
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 08:35
  4. Ke favorizon rritja e akcizes per cigaret?
    Nga Los-lokos në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-08-2004, 17:43
  5. Rritja e pragut te pjesemarrjes ne parlament!!
    Nga Iceberg në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-05-2002, 07:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •