Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316

A mund te mbijetojë njerëzimi? Vëmë bast se po?

Nisur nga nje artikull teper interesant qe lexova ne New York Times para disa muajsh, po hap kete teme ku jeni te mirepritur te gjithe te jepni mendime.

Ka rreth pese dekada qe shkencetaret nuk perdorin me ore dore, por nje lloj tjeter kohematesi qe quhet "Ora e Fundit te Botes". Kjo per shkak te argumentave shkencore ne favor te shuarjes se ngadalte te planetit Toke: ndryshimet klimaterike dhe ngrohja globale, probabilitetet e goditjeve nga trupa qiellore, etj. Megjithate, ores se fundit te botes i shtohen edhe pasojat sociale te sjelljes se njerezimit: lufrat, konfliktet, koncpiracioniet, terrorizmi, bioterrorizmi, etj. Keto pasojat e fundit shprehen me ndjeshem nga fizikantet berthamore: njerezia nuk do te mund t'i mbijetoje ndonje konflikti nuklear, te pakten 100 viteve te ardhshme.

Megjithate, une mendoj dhe guxoj te ve nje bast prej te pakten 100 dollaresh se ne te pakten 100 vitet e ardhshme njerezia do te arrije te mbijetoje, se ora e fundit te botes nuk do te mund te tingelloje 12:00AM. Ju si mendoni?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Borix : 20-05-2007 më 09:11
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Po ti s'ke cfare humbet nese humb bastin Borix .
    Une per vete nuk jam shume i sigurte per 100 vjet. Po te konsiderosh gjithe biosferen e rruzullit tokesor jemi ne "extinction event" me te shpejtin qe ka ndodhur ne historine e botes (Holocene Extinction Period). Brenda 2000 vjetesh jane zhdukur me mijra specie, shumica ne 150 vitet e fundit. Arsyet jane jo vetem njerezore po edhe ndryshimet klimaterike te tokes.

Nje zhdukje te teresishme te njerezimit nuk e shoh shume te mundur, po zhdukja e ketij qyteterimi dhe kthimi nja 10,000 vjet prapa ne teknologji e kulture kam besimin se ka per te ndodhur aty te brezi i niperve tane. Ishalla s'jemi gjalle...

human Maska e LAINA
    Anëtarësuar
    13-03-2007
    Vendndodhja
    waiting...
    Postime
    348
    Mendoj se 100 vjet jane deri diku te parashikueshem, por nuk e perjashtoj mundesine qe te ndodhe, prandaj Borix, nuk do ve bast me ty. Megjithate....nese do te ndodhte gjate jetes sone...une do ta shihja "zhdukjen" thjesht si nje eksperience, me te madhen e mundshme qe nje njeri mund te jetoje gjate jetes te tij teper teper te shkurter....
    ....asgje teper e bukur ose teper e shemtuar zgjat per nje kohe teper te gjate....

*~100% Shqiptare~* Maska e Zemrushja
    Anëtarësuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Larguar!!!!!
    Postime
    2,753
    Personalisht mendoj se do kete ekzistence per me shume se 100 vjet. Ndonese ka shum faktore qe ndikojne dhe te bejne te mendosh te kundert eshte nje shprese se dicka do te behet per te mos humbur. Megjithate nje shperthim nuklear do jete me te vertet jo vetem i demshem per njerezimin po dhe per ambientin .. Uroj te mbijetojme..
    Jeta eshte labirinth.. nese do ta fitosh.. zbuloje

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Nese e keni vene re, nuk eshte pikerisht basti ajo cka dua te lexoj, kjo ishte pjesa ironike e temes. Do doja te shihja arsyet tuaja, qofte edhe mendime te thjeshta...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Industrielet emedhej ska kush i ndal....ndotesi me i madh i botes asht amerika dhe ajo nuk ndegjon askend ....sot fola me nji njeri belg per keto se ishim ne nji vend ku shperndaheshin publicitet per votime..i thash une sivjet nuk votoj verdh ...ska ndryshim edhe na thyen qafen me taxa ....pse neve ? votuesve JO

ne vitin 2050 asht parapa qe deti do hyn deri ne Bruksel....nuk po e shes shtepin se paska me u ba bregdet ....te banesa ime
    --------------
    Mu me interson industrialet a kan gjet nji tjeter planet me jetu a kan me notu me neve neper uj ????
    njeriu qe fola me te tha: ka vende te varfuura ku dirigjuesit pranojn berdhogun e industrieleve te medhej e lumi i tyre asht si te ishte plot merkur (xhive)....nga kompjuterat e vjeter e maqina te ndryshme ....rujuni berdhogut aman ....mos te vjen ne troje tona nga Berdhoget e medhej !.....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Borix

Po me ben te qesh me kete temen, por mbi te gjitha me bastin qe do te vesh .

Thua do te jetosh kaq gjate sa ti shohesh ditet e fundit te botes ?

Nuk di se ç'mosh ke, por dhe 1 vjeçar po ete ishe, nuk besoj se do te arrije ta shihje vitin 2107.
    Nese fundi do te vinte me heret thua ? Oh, me vjen keq qe po ta them, por, sa i sigurte je ti nese ti do te ishe nje nga ata qe do te mbijetonin !!!!!!!!!!!
    Jo per gje, po, edhe po ta fitoje bastin, nuk do te kishe mundesi ti prishje ato 100 dollare qe deri atehere me interesat brenda do te ishin bere 100 000 .

Te pershendes.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    ehhh re black aigle, Borix mendon edhe per tjeret jo vetem per vete ....
    ai mendon edhe per jeten black aigle ....
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    BlackEagle, ose ke karakteristika te theksuara naiviteti, ose deshiron te shpalosesh paaftesi te te kuptuarit te asaj cka nenkuptohet ne postimin e pare !

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Citim Postuar më parë nga Borix
    BlackEagle, ose ke karakteristika te theksuara naiviteti, ose deshiron te shpalosesh paaftesi te te kuptuarit te asaj cka nenkuptohet ne postimin e pare !

Do te thosha se, kam me shume karakteristika te theksuara IRONIE.
    Nuk di nese Ju bini dakrod ne kete pike.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. PPD-ja nuk ariti të mbijetojë!
    Nga prof.lulzim në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-06-2009, 04:17
  2. Njerëzimi është bekuar me intelekt dhe prirje natyrore ndaj së vërtetës
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 10:07
  3. Pse po mplaket njerëzimi?
    Nga Davius në forumin Tema shoqërore
    Postimi i Fundit: 16-01-2006, 15:48
  4. Riçard Hollbruk deklaron: Kosova mund te mbijetoje e pavarur
    Nga StormAngel në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 22-12-2004, 10:40
  5. Poligrafia nje nga shkencat me elusive njerezimi njeh
    Nga Alket123 në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2004, 12:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •