Albo,
E para e punes, mua mos me jepni leksione lobingjesh, pasi i di shume mire. Kam analizuar shpesh ceshtjen e lobingut ne Amerike, politikat e caktuara qe ai ka shprehur ne vite, luftrat te cilat jane bere (ose mbeshtetjet e gabuara qe jane dhene) nga Amerika vetem e vetem sepse lobet i ka te fuqishme.
Ne kete plan, Loby shqiptar, duke qene se eshte nje i krijuar rishtazi, ne krahasim me te tjetert (mos keqkuptoni), eshte duke rikonfiguar miqte dhe "armiqte", duke u perpjekur te shtije ne dore miqesin e lobeve te medha, ne menyre qe te kete sadopak influence ne qarqet vendimmarrese te Washingtonit. Dhe une ne kete pike s'e ve aspak faj. Mbase kjo do te ishte dhe rruga me e drejte per te mbijetuar ne ate lloj ambjenti...
Dhe e dyta e punes, mos hajdeni te me kujtoni mua studimet e mia, pasi ato qe kam per te thene i kam shprehur mbare e prape ketij forumi, por shikoni, zoteri, te mesoni pak histori moderne boterore pervec asaj amerikane. Veshtroni dhe anen tjeter te objektivit, pervec atij te djathte ekstrem, te cilin keni perqafuar me aq dashuri, deshire dhe perkushtim, sepse jeni duke bere shpeshhere gafa , te cilat nese do te ishit ndonje me post te larte ne vendimmarrje, do te kishit marre me qafe me dhjeterea here vendin nga i cili jeni. Studimet e mia me kane mesuar qe te bej nje perafrim konkret ceshtjeve, duke i pare ne kompleks, duke kritikuar dhe duke pranuar kritikat, ne dobi te nje dialogu te shendoshe qe gjithmone, e perseris, gjithmone do me coje perpara.
S'jam une ai qe mbeshtet Ameriken ne cdo pas te saj. S'jam une ai qe valevit flamurin kur femije dhe nena vdesin ne Irak nga bombat e shtetit te cilin perkrah. S'jam une qe uleras e cirrem ne ndihme te shtetit terrorist te Izraelit kur ai ka 45 vjet qe vret e pret palestinezet, qe s'i eshte permbajtur asnje konvente nderkombetare, qe s'ka ruajtur as normat minimale te sjelljes ne arenen boterore, kur me buldozzat e tij merr me vete shtepi dhe shtreter ku flene femije te vegjel. Prinder si ata te mite dhe ata te tute ngelin pa femije zoteri. Dhe te gjitha keto me ndihmen dhe bekimin e vendit te cilin ju jeni duke mbrojtur. S'jam une ai qe brohoras kur dalin ata qe populli amerikan S'I KA VOTUAR , dhe thone neper televizione qe do jene zoterinjte e shek. te 20-te, qe do nderhyjne ku tew duan, qe s'e kane nevojen e institucioneve nderkmbetare, qe s'u intresaon e drejta nderkombetare, pasuria me e shtrenjte e pasluftes se dyte boterore e njerezimit. S'jam une qe sodit dhe me behet qejfi kur shkaterrohet cdo copez konvente nderkombetare si Kioto, te cilen Amerika s'e firomosi, apo si rivenja ne pune e Luftes se yjeve, apo si ajo per Gjykaten e Larte per Krime lufte, te cilken vendi qe ju mbeshtetni me kaq zjarr s'e nenshkroi, pasi e di qe shume prej ushtareve te tij do denohen ne te per krime ndaje njerezimit (shih ate qe u be ne Burgun e Mazar i Sharif te Afganistanit). S'jam une qe ngre shpatullat ne shenje pikepyetjetje kur Amerika eshte ndotesja me e madhe e mjedisit duke e bere vrimen e ozonit dy here me te madhe sesa gjithe kontinenti europian. S'jam une ai qe po i ve shkelmin ketij planeti, POR JENI JU! te gjithe ju, qe per interesat tuaj diteshkurtra jeni duke shkaterruar te ardhmen e femijeve te mi, te femijeve shqiptare, te atyre vietnameze, afgan, afrikane, etj.
Krijoni Kontakt