shume humoristike kjo tema duke filluar nga paragrafi i fundit i postimit nr 6
shume humoristike kjo tema duke filluar nga paragrafi i fundit i postimit nr 6
Albo
Shkruajtur me 05-08-2003
...
"Arsyeja kryesore perse SHBA nderhyri ne Irak ishte pikerisht eleminimi i rrezikut nuklear ne Irak, rrezik ky qe kercenonte indirekt SHBA dhe direkt popullin e Izraelit."
...
Pa dashur te hyje ne detale politiko-pragmatike,
ne te shumten e rasteve interesa te ngushta personale :
Do te ishte mire t'ia benim nje pyetje Sekretarit z.Powell ne lidhje me z.Rowe( gjeneral dhe keshilltar presidenti !).
Do te kishim nje pergjegje qe do te ishte e nevojshme dhe e mjaftueshme per te kuptuar esencen e gjerave ....!!!
Kjo(pergjegje) mbase nuk do te jepet(merret) publikisht(vesh) asnjehere !
Këtë shkrim e kam publikuar më 24 Mars 2003 !
Deri më tani kam mbetur pa përgjegje...
Pse me dhune?ASD:
Izraeli u formua me dhune ne toke te huaj
A nuk u krijua Izraeli ne baze te nje rezolute te OKB?
Po ashtu, dhe Palestina?
(me nje ndryshim, keta te fundit nuk e pranuan ate rezolute)
thua ti ASD.ASD:Te krishteret kane qejf ta bejne veten Nje me hebrenjte, duke e ditur se Bibla eshte vetem permbledhje librash te judeizmit.
Hebrejte nuk besojne ne Dhjaten e Re, keshtu s'ka sesi ne, te krishteret te = me ta.
Ky ketu nuk eshte nje diskutim fetar, prandaj mos t'i perzieieje engaterrojme gjerat kot.
Serbia beri marreveshje me Izraelin.
Bravo i qofte.
Shqiperia ka bere nje te tille marreveshje?
Le te perqendrohemi tek marredheniet e shteteve ballkanike me Izraelin dhe a na leverdis ne si shqiptare te kemi nje marreveshje me kete shtet?
Politikanet apo diplomatet shqiptare duhet t'i luajne mire kartat qe disponojne ne dore, mbi faktet e LIIBot. Mos te harrojne se ka qene nje kryeminister shqiptare, Mustafa Kruja qe ka hartuar gjate luftes, listat e hebrenjve ne Kosove, te cilet duheshin shpetuar nga deportimi i tyre ne kampet shfarrosese te nazisteve.
A ka nje ambasade izraelite ne Tirane?
Izraeli u formua ne toke te huaj, ne Palestine duke i perzere Palestinezet nga ajo toke, ME apo PA Rezolute te OKB. OKB ishte fare e re ne ate kohe, i kishte vetem disa vite pune dhe ekzistence dhe nuk ishte aq e organizuar dhe e forte sa sot. Edhe sot e ke vetem nje klub pensionistesh.. por ceshtje tjeter kjo. Pamarreparasysh legjitimitetin OKB-ian, Izraeli eshte formuar me dhune, si rezultat i politikave Zioniste.Postuar më parë nga Eni
[B]Pse me dhune?
A nuk u krijua Izraeli ne baze te nje rezolute te OKB?
Po ashtu, dhe Palestina?
(me nje ndryshim, keta te fundit nuk e pranuan ate rezolute)
Me te njejtat Rezoluta, ka 30 vite qe Izraelit i kerkohet terheqja nga Palestina.. po kush t'i respektoje ato?
Dhjata e Re u ndryshua dhe u pershtat simbas intereseve nga te krishteret, keshtuqe s'ka se si ta besojne hebrenjte. Hebrenjte kurre nuk e thone se done te jene 1 me te krishteret, eshte e kunderta. Ata veten e quajne "popull i zgjedhur", ndersa vetem krishteret i njofin per te tille. Diku me lart u tha "Zoti i njejte i te krishtereve dhe hebrenjeve", e te vie ndermend ty e dikujt tjeter, se jo te krishteret, e jo-hebrenjte jane vetem parazite ne kete Bote.thua ti ASD.
Hebrejte nuk besojne ne Dhjaten e Re, keshtu s'ka sesi ne, te krishteret te = me ta.
Ky ketu nuk eshte nje diskutim fetar, prandaj mos t'i perzieieje engaterrojme gjerat kot.
Bisedimet fetare nuk i solla une ne teme, vetem me pengon fjalori i disave qe e kthejne ne fe kete gje duke ju thene tjereve se nuk jane aq te mire sa hebrenjte dhe te krishteret.
Serbia beri marreveshje me Izraelin, por Serbia mbetet Serbi, qerdhe e te degjeneruarve dhe maniakeve gjakpires. Shume mire qe beri marreveshje.. thone vetem te njejten kuptohen.
Ne si Shqiptare s'kemi pasur ndonjehere marredhenie me shtete shoviniste sidomos ne momentet qe ata kane treguar shovinizmin e tyre.Le te perqendrohemi tek marredheniet e shteteve ballkanike me Izraelin dhe a na leverdis ne si shqiptare te kemi nje marreveshje me kete shtet?
Politikanet apo diplomatet shqiptare duhet t'i luajne mire kartat qe disponojne ne dore, mbi faktet e LIIBot. Mos te harrojne se ka qene nje kryeminister shqiptare, Mustafa Kruja qe ka hartuar gjate luftes, listat e hebrenjve ne Kosove, te cilet duheshin shpetuar nga deportimi i tyre ne kampet shfarrosese te nazisteve.
Kjo vlen si per greqine, per serbine ashtu edhe per Izraelin ne keto momente.
Ne kemi qene ata qe e kemi ndihmuar edhe grekun edhe serbin kur kane qene ne lufte liridashese, po kush ka qene rezultati ... kane treguar perhere e me teper shovinizmin e tyre.
Ne ishim ata qe strehuam cifutet kur kane pasur nevoje per ndihme, duke treguar vlerat tona si popull qe eshte shquajtur kurdohere per mikpritje, dhe ne jemi ata te cilet nuk e mbeshtesim shovinizmin Izraelit.
Nuk cuditem aspak me nje aleance te tille. Te dyja keto vende shoviniste-raciste jane shume te pershtatshme per nje aleance te tille dhe do ti tregojne se shpejti frytet e kesaj aleance.
Problemi juaj me lart eshte se GJYKONI por nuk mundoheni te KUPTONI maredheniet midis popujve dhe midis SHBA dhe Izraelit. Qe ta kuptoni se cfare mbeshtetje gezon shteti i Izraelit ne SHBA, po u kujtoj fjalet e Bill Clinton pasi beri dorezimet si president:
Ky eshte i njejti Clinton qe i beri bisht luftes ne Vietnam. Ua solla kete shembull qe te kuptoni se maredheniet me Izraelin per amerikanet jane me te rendesishme se me cdo popull tjeter. Gjithashtu kini parasysh qe populli i izraelit eshte populli me kontributin me te madh ne supremacine qe SHBA ka sot ne bote, ne aspektin ushtarak, politik, ekonomik. Pra interesi eshte reciprok."Nese egzistenca e Izraelit vihet ne rrezik, une do te rrembej arme e do shkoj te luftoj ne Izrael"
ASD, populli i Izraelit eshte populli i Zotit, flas per ate Zot Fjalen e te cilit predikon Bibla, qe permban Dhiaten e Vjeter qe besojne hebrejte dhe Dhiaten e Re, qe besojne te krishteret. Ta kam thene edhe ne nje teme tjeter, po do te shohesh madheshtine e Zotit ne bote, e gjen ne madheshtine e popullit te Tij. Te gjithe armiqte e popullit te Tij do te njohin shkaterrim ashtu edhe sic kane njohur dhe do te njohin. Nuk eshte thjeshte nje rastesi qe SHBA, superfuqia e vetme e botes eshte edhe mbeshtetesja me e forte e shtetit te Izraelit.
Eni, ne lidhje me maredheniet Shqiperi-Izrael ato nuk jane thjeshte diplomatike. Ka me qindra shqiptare me origjine hebrej qe kane ngelur ne Shqiperi gjate luftes se II boterore. Pikun maredheniet diplomatike midis dy vendeve e njohen me viziten e ish-presidentit Berisha ne Telavidh, ku ai vizitoi edhe muzeun perkujtimor te viktimave te Hollokaust. Ne ate murr ku jane shkruajtur emrat e gjithe viktimave, jane renditur edhe emrat e shqiptareve qe jane ekzekutuar nga pushtuesit nazi-fashiste se fshehen dhe ndihmuan refugjatet hebrej dhe nuk i dorezuan tek armiku.
Moment tjeter historik ne maredheniet Shqiperi-Izrael ishte mbeshtetja e paepur qe lobi i senatoreve dhe kongresmeneve hebrej ne kongresin amerikan i dhane dhe po i japin konfliktit ne Kosove dhe interesave shqiptare ne Ballkan. Pa kete mbeshtetje clirimi i Kosoves nuk do te behej i mundur.
Ne Tirane ka pas qene e hapur nje ambasade e Izraelit kurse Ilir Meta, nje prej diplomateve me te shquar qe ka pare njerezimi, e mbylli vjeshten qe kaloi ambasaden shqiptare ne Izrael.
"Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"
Le te shpresojme qe Lobi Shqiptar ne Amerike tjua shperbleje me te njejten monedhe dhe ti perkrahe kur vrasin e djegin shtepite e palestinezeve.
Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |
Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu... |
Kush t'ka qit me krye ne hi?
Ti ke pas ken nje zonj e rand...
Burrat e dheut te thirrshin NANE...
(Pashko Vasa)
Meqe prape po kthehemi tek ajo tema atje, ja po ti citoj dhe une fjalet e mia qe te kemi nje ide me te qarte mbi ato qe i ke thene ti Albo dhe ato qe i kam thene une.ASD, populli i Izraelit eshte populli i Zotit, flas per ate Zot Fjalen e te cilit predikon Bibla, qe permban Dhiaten e Vjeter qe besojne hebrejte dhe Dhiaten e Re, qe besojne te krishteret. Ta kam thene edhe ne nje teme tjeter, po do te shohesh madheshtine e Zotit ne bote, e gjen ne madheshtine e popullit te Tij. Te gjithe armiqte e popullit te Tij do te njohin shkaterrim ashtu edhe sic kane njohur dhe do te njohin. Nuk eshte thjeshte nje rastesi qe SHBA, superfuqia e vetme e botes eshte edhe mbeshtetesja me e forte e shtetit te Izraelit.
postuar nga ASD
Zoti eshte madheshtor, edhe pa u bere popujt qe besojne ne te edhe ata vete madheshtore. Zoti njerezit nuk i ndan ne Popuj, por në besimtare dhe jo besimtare, ne te drejte e ne te keqinj. Zoti nuk e shperblen asnje popull ne toke, aq me pak me vlera materiale te cilat i permend ti kur thua se paraqesin madheshtine e Zotit te perfaqesuar me madheshti (materializem) te popujve qe besojne ne te.
Zoti eshte NJË, për te gjithe. Ai eshte Krijuesi, krijesat e te cilit jane te gjitha te barabarta nen doren e tij. Zoti as nuk shperblen e as nuk denon në TOKË, po kur te vdesim të gjithe ne. Zoti nuk i ndan njerezit ne Të krishtere, muslimane, budiste, etj etj, por në besimtare të vertete dhe ne jo-besimtare. Zoti nuk kerkon t'i falesh atij apo t'i lutesh per t'ja bere qejfin, por per t'ja rikujtuar vetes edhe njehere se TI je krijese e Zotit, dhe Zoti, eshte Krijuesi yt.
Madheshtia e Zotit duket ne vete faktin se qendrojme ketu dhe diskutojme mbi gjera te ndryshme. AI na ka falur mundesine e zgjedhjes, dhe ate te mendimit: dhe ne duke e perdorur ate, edhe e zgjedhim udhen tone, ate drejt TIJ, apo rrugen për në Abis.
Israili e di qe shum shpejt do te ket luft me muslimanet. Keshtuqe po ben aleat armiqit tone qe te na mposhtin ne shqiptarve e mos ta lejojn fen islam te perhapet e te ngrehet ne fuqi.
Rreth flamurit te perbashkuar me nje deshir dhe nje qellim.
Jam krenar se jam Shqiptar se shqiperia eshte Shqiptaria.
Enri, me vjen keq te lexoj komente te tilla nga ju, pasi jeni student i diplomacise. Si i tille, besoj se e kupton qe diplomati nuk gjykon por perfaqeson dhe negocion kompromis. Nese do tu japesh zgjidhje problemeve shoqerore dhe pabarazize, duhet ti qendrosh larg diplomacise dhe te behesh ose revolucionar ose klerik.Postuar më parë nga Enri
Le te shpresojme qe Lobi Shqiptar ne Amerike tjua shperbleje me te njejten monedhe dhe ti perkrahe kur vrasin e djegin shtepite e palestinezeve.
Lobi shqiptar ne Amerike e mbeshtet lobin hebre jo thjeshte per pune interesash te ndersjellta kombetare, por se jane edhe dy prej popujve me te vjeter qe njeh njerezimi.
Izraeli eshte shteti qe beri paqen me Egjiptin, Jordanine dhe nuk e ka fshehur deshiren qe te beje paqe as me Palestinezet, ata palestineze qe asnje popull arab nuk i do. Arabet mbeshtesin palestinezet jo se u behet vone per palestinezet, por se duan te shkaterrojne shtetin e Izraelit.
Gjerat po ndryshojne dhe do te ndryshojne derisa edhe ajo pjese e botes te heqi dore nga fondamentalizmi islamik qe sjell izolim dhe prapambetje dhe ti bashkohet pjeses tjeter te botes se qyteteruar.
Izraeli eshte e vetmja demokraci ne Lindjen e Mesme dhe me nderhyrjen ne Irak, kjo ka per te ndryshuar!
"Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"
Krijoni Kontakt