Close
Faqja 2 prej 17 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 164
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga riu
    Harroje shqipen. C'e do? Per te shfry kunder te tuve? Fat te keq pate qe linde ketu, po ç'ti besh. I sjell noiher jeta. Sa keq qe nuk linde ne gjermani apo suedi te rroje dhe ti si gjithe bota...

Sigurisht qe shqiperia do behet ne te ardhmen si gjermania dhe suedia.....por me perpara duhet te zhduket ky lloj tip shqiptari qe ekziston sot,me kete mentalitet dhe menyre te menduari......

(nuk e kam personalisht me ty se nuk te njoh mire, por ne disa pikpamje ke edhe ti ca karakteristika te tilla,d.m.th te shqiptarit kompleksik qe ushqehen me enderra boshe)......
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e terili
    Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Sigurisht qe shqiperia do behet ne te ardhmen si gjermania dhe suedia.....por me perpara duhet te zhduket ky lloj tip shqiptari qe ekziston sot,me kete mentalitet dhe menyre te menduari......

(nuk e kam personalisht me ty se nuk te njoh mire, por ne disa pikpamje ke edhe ti ca karakteristika te tilla,d.m.th te shqiptarit kompleksik qe ushqehen me enderra boshe)......
    cdo gje cdo mendim cdo sjellje mvaret nga karakteri i njeriut . une po te pyes kaq ke jetuar ndonjehere ne greqi.? ec e jeto pak kohe dhe mbrapa flasim. eshte kollaj te flasesh nga shtepia jote i krahason gjerat me jeten e atjeshme prandaj ste ve faj. duhet te s hikosh ligesit e tjetrit qe te pelqeje e jotja. kalofsh mire patriot !

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Jo me endrrat e mia s'jane boshe. Po jemi duke testu menyra te reja si te civilizojme me 'shortcut' superprodhimin me katunare qe na solli komunizmi duke kriju vetem nje qytet ne gjtihe regjimin, Tiranen. Kjo sic e kupton ka kriju boshllek te madh. Dhe nuk kemi kohe te presim procesin e demokratizimit te vendit qe normalisht do marri dy shekuj e gjysem ne rastin me te mire. Ketu po ndodh lufte specimenesh, kemi nevoje per antitrupa dhe jo per fjale meshire, merie, etj. Ose do mbizoterojne nismetaret ose shimpanzete (kryesisht ata te jugut qe s'kane lene gje pa vjedh nga fqinjet dhe qe e mbajne me te madhe si civilizim).

Sido qe te ndodhe, Ballkani do ripopullohet ndryshe. Thjesht shqiptaret duhet te shtijne ne mend se kush nuk ben nga 4 femije e lart per 60 vjetet e ardhshme, do internohet dhe do t'i beje me dhune.

Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Akili-A
    Asnje njeri me 2 para mend,nuk jeton per te pershendetur,uruar apo per te share....

Njerezit me vlera jetojne per te krijuar..............(kjo ka dale nga eksperienca 4000 vjecare e njerezimit).....

Tani per tani shqiperia nuk ofrohet per kete gje....

te sharat ne jete jane o grupi, prandaj jane dhe ato mes nesh. megjithate une nuk ti dhashe si detyre shtepie qe e more me kaq mllef. une nje mendim timin dhashe s'eshte e thene qe do ti pelqeje te gjitheve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga terili : 08-02-2007 më 13:53

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-01-2007
    Postime
    75
    Akili-A. E kuptoj shume mire logjiken dhe mendimin tend por fatkeqesisht ti je me shume i shtyre nga pesimizmi dhe mossiguria ne te ardhme qe flet keshtu. Vertet shume shqiptare punojne ne greqi por a ja ke bere ndonjehere pyetjen vetes se cfare kane fituar keta shqiptare gjate gjithe ketyre vjeteve ne emigracion ne kete shtet te varfer ballkanik? Une mendoj qe asgje, pervec kafshates se gojes pasi djersa e tyre shkon ne xhepat e dikujt tjeter. Shqiptaret ne greqi nuk kane pension per vitet e punes dhe do vije dita qe kur te plaken prape do jene ne meshiren e femijeve te tyre per ti ushqyer pasi nuk kane pension dhe e kane kaluar jeten e tyre sa ketej sa andej matane kufirit. Kthimi ne vendlindje dhe puna per veten tende kerkon zotesi dhe zgjuarsi . Asaj pune nuk ja sheh bereqetin vitin e pare por pas pak vitesh e kupton cfare ndryshimi merr jeta jote. Shqiperia nuk eshte me ajo e viteve 90 dhe shume shqiptare po e kuptojne se e ardhmja e tyre eshte ne shqiperi. Ne vend qe te rrisesh delet apo lopet e grekeve rrit te tuat dhe shto pasurine tende. Fat te mbare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2007
    Postime
    59
    A Ka Minoritet Grek Ne Shqiperi..... Apo Shqiptare Te Grekezur?

Jo nuk ka grek te vertet ne shqipri. Shumica jan shqiptar sidomos nga veriu qe kan ardhur me koh ne epir jan ber te gjith grek tani

Perjashtuar Maska e Trimi81
    Anëtarësuar
    15-01-2007
    Vendndodhja
    Mbi Toke
    Postime
    65
    Per hir te se vertetes ka nje komunitet te vogel grek ne Shqiperi dhe jo minoritet grek edhe pse qeveria shqiptare gabimisht e ka etiketuar si minoritet. Eshte komunitet sepse greket jane te ardhur ne trojet shqiptare dhe jo autoktone. Vet historia ka treguar se greket kane qene nje popull ne levizje dhe kane kolonizuar perhere ato pjese ku kane vajtur. Qyteti Durresit, Fierit, Ballshit etj kane qene te permendur nga vete autoret greke si qytete te KOLONIZUARA nga greket dhe jo si qytete ku greket ishin autoktone. Kjo eshte prove pse sot greket ne disa zona shume te vogla te Shqiperise jane nje komunitet qe ne rastin me te mire kane lidhje me levizjet e popullsise se 2-3 shekujve te fundit sesa te qenurit vendali.

Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Trimi81
    Per hir te se vertetes ka nje komunitet te vogel grek ne Shqiperi dhe jo minoritet grek edhe pse qeveria shqiptare gabimisht e ka etiketuar si minoritet. Eshte komunitet sepse greket jane te ardhur ne trojet shqiptare dhe jo autoktone. Vet historia ka treguar se greket kane qene nje popull ne levizje dhe kane kolonizuar perhere ato pjese ku kane vajtur. Qyteti Durresit, Fierit, Ballshit etj kane qene te permendur nga vete autoret greke si qytete te KOLONIZUARA nga greket dhe jo si qytete ku greket ishin autoktone. Kjo eshte prove pse sot greket ne disa zona shume te vogla te Shqiperise jane nje komunitet qe ne rastin me te mire kane lidhje me levizjet e popullsise se 2-3 shekujve te fundit sesa te qenurit vendali.

Qe ka grek ne ato zona nuk e mohon asnje shqiptar mirepo nuk ka aq sa te krijojne komunitet . ata sic thote dhe lushnjari pak me siper kane zbritur nga veriu ne kohe te hershme mjafton te shohesh mbiemrat qe kane shumica e tyre. ka pasur emigrim ne ato kohe per arsye klimaterike por dhe ekonomike
    pra greket numerohen ne gishtrinjte e dores.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga terili
    cdo gje cdo mendim cdo sjellje mvaret nga karakteri i njeriut . une po te pyes kaq ke jetuar ndonjehere ne greqi.? ec e jeto pak kohe dhe mbrapa flasim. eshte kollaj te flasesh nga shtepia jote i krahason gjerat me jeten e atjeshme prandaj ste ve faj. duhet te s hikosh ligesit e tjetrit qe te pelqeje e jotja. kalofsh mire patriot !

Vertet toska qenka pa bese

gega pa mend

atehere kosova qenka edhe ajo pa mend?
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga nostradamus99
    Vertet toska qenka pa bese

gega pa mend

atehere kosova qenka edhe ajo pa mend?
    kete e ka thene fishta nostradamus, dhe une jam 100% dakort me te perfshi ketu dhe kosoven perse jo

Faqja 2 prej 17 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •