Postuar më parë nga terili1
Kujt i shërbejnë këto!!!! Kujdes!! Zakon të ri në fshat të vjetër nuk ka,por zakone të vjetra në kohë të reja ndeshim shpesh!?
Postuar më parë nga terili1
Kujt i shërbejnë këto!!!! Kujdes!! Zakon të ri në fshat të vjetër nuk ka,por zakone të vjetra në kohë të reja ndeshim shpesh!?
KA MINORETIT GREK NE SHQIPERI NQS KA MINORITET SHQIPTAR NE GREQI!A ka minoritet grek në Shqipëri?
DHE PO TE HAPNI NJE ATLAS C'FAREDO (DE'AGOSTINI PSH) DO TE SHIKONI QE NE GREQI KA VETEM NJA 60'000(NE MOS ME PAK) TE HUAJ KRYESISHT GJERMANE DHE HOLLANDEZE.
PRANDAJ EDHE UNE MENDOJ SE I VETMI MINORITET NE SHQIPERI JANE KINEZET TE MEDRESEJA...TJETER PUNE PASTAJ,QE NESER EDHE KETA MUND TE NA DALIN "VORIO EPIROTE"!
Postuar më parë nga Akili-A
I Dashur Akil! Më pëlqen guximi juaj,si vet emri që ke zgjedhur,por nga padituria, që ti vet e pranon ca më lartë,bije në kundërshtim me një dhunti të çmuar të rracës nga e cila vjen.Nuk di nëse ti, e di se nga vjen ky emër dhe prej nga ishte dhe çfar gjurmësh ka lën në histori?
Po të jap një ndihmë të vogël.Akili ishte një prijës fisnik i një fisi shum të lasht MIRMIDONËT, me gjak të pastër Pellazg.Emri i tij i plotë ishte Aqileu! Kjo ka një domethënie që në gjuhen pellazgjike,(Shqipe) e sotme me 5% (evolim)Ndryshim, do të thotë ;ai që leu ishte i rëndësishëm, me fat, sepse ishte nga derë prijsish.Në atë kohë ishin në ngjizje dy gjuhë, greke dhe latine e vjetër.Që të dyja jan zhdukur.Kjo greqishte që është sotë nuk ka asgjë të përbashkët,përveç emrit, me greqishten e vjetër.Pra në rinin e tij Aqileu-u bë i njohur për guximin e trimërinë dhe kush e dëgjonte në biseda thoshin; A-Cili? Kjo në gjuhën Latine lexohej A-Kili ! Kjo u muar më mbrapa nga grekët dhe e quajtën AKILI!Është një histori e gjat i dashur.Nuk di sa më kuptove sepse bëra një përmbledhje.Shumë sqarime e fakte historike jan interpretuar gabim për dy arsye.
1- Dëshira e madhe për të marr përhapje të gjerë gjuha greke,nga vetë përkrahësit e greqisë!
2- Mos njohja e gjuhës shqipe nga studiuesit e ndryshëm të botës, të cilët patën një ndikim shum të madh.
E them të gjith këtë që..në fund të fundit..të mos pështyjmë lartë!
Ndryshuar për herë të fundit nga Ali Baba Tepele : 29-03-2007 më 10:01
hahahah sa kam qesh tamam mire e ke . LOLPostuar më parë nga imodhjom
![]()
A Ka Greke Ne Shqiperi?
Eshte e vertete qe ne Shqiperi ka greke
por keta greke kane ardhur ne Shqiperi si punetore
tek pronaret Gjirokastrite.dhe jane shume pake
Sic kane vajtur tani ne greqi punetore nga Shqiperia
Greket tani na jane bere pronare dhe thone kemi pronat tona
ku i gjeten pronat mos i sollen nga greqia,
eshte njelloj qe sot Shqiptaret te thone ne greqi
qe jemi pronare, por greket sic e kane zakone
Genje Genje se dicka do te mbetet.
Tani ne greqi shume Shqiptare nga halli dhe problemet qe kane me
punen dhe shkollimin e femijeve thone qe jemi greke(Vorioepirote)
Kete nuke bejne sic thone zakonisht qarqe te caktuara greke
por vete shteti dhe kisha greke.
Me Nderime dhe Respekt
Pellazg Kanina
U.S.A.
Pershendetje njehere te gjitheve
po lexoja te gjitha mendimet tuaja qe i kishit hedhur ne forum, por nje gje me beri pershtypje, shumica theksojne se disa Shqiptar jane bere greke sepse halli dhe varferia i ka detyruar, dmth qe ne jemi te ligjt e vetes sepse per nje luge gjelle nderojme fene dhe karakterin nqs nuk e kam gabim...e them kete gje sepse ne historine ne kemi qene pushtuar te jeten, dmth te huajt kane lene faren e tyre ne mesin tone dhe mbase nje dite do nxjerim pyetjen A ka me shqiptar te vertet ne mesin tone? nuk dua te ofendoj njeri dhe as te fus ngritje nervash thjesht po jap mendimet e mia ashtu sic mendoj
shpresoj qe nje dite sic jemi ne kete forum, mos te flasim per ndarje apo per sharje por per bashkim se po jetojme ne shekullin 21 dhe bota po bashkon kufinjt dhe ne po grisemi per nje gardh me gjemba
Ore bab shkurt e shqip , greke jane si nje kancer qe nuk sherohet dot , andaj mjekimi me i mire ndaj tyre eshte izolimi total nga fara e piste e grekeve .
Sa i perket minoritetit grek ne shqiperi , ata jane shqiptare qe ju vejn era nga koka , te cilet per pune leku kane shitur ndjenjat kombetare dhe tani quajne veten "GREK" .
Postuar më parë nga lushnjar
Nuk ka Grek n'Greqi!..... si mund t'ket Greke n'Shqipri????
Kane qene nja dy veta nga viti 1991 qe kujtun se Greqia ishte me mire Shqipria atehere, si e ka emrin ai tru muskuli, shtangisti, qe e bon dhe hero kombtar, nese vari k...n, ky tani, thote se eshte grek.
Aq ja priste, tru muskul.
Prit dhe nja 10 vjet kur te bohet shqipria persmari, kur t'kthehet prap shqiptar.
ata qe thone jemi greke ne jug te vendit, po t'i shikosh, jane te gjithe me mbiemra qe nuk kane lidhje me greket dhe qe kane shkronja qe nuk mund te shqiptohen dhe nuk egzistojne ne gjuhen greke, pra si mund te jene greke ata?
A kane greket LL, XH, GJ, SH,C? Jo nuk kane e as nuk mund t'i shqiptojne. POr shume nga mbiemrat e ketyre pseudogrekeve ne Shqiperi i kane prandaj si shpjegohet qe keta na dolen greke kur vete ne Greqi mbiemrat e tyre nuk mund te shqiptohen.
Postuar më parë nga Akili-A
Une mendoj se e ke gabim!
Shqiptaret sa vjen e me teper po e kuptojne se cfare mund te bejn dhe cfare ndikimi mund te kene ne kulturen Boterore. Po behen me te vetedijshem per dhuntite dhe talentet e tyre.
Mendoje keshtu, se po t'mos ishin shqiptaret, "greku" dhe bota nuk do te kishin Olimpiade.
Ne jemi duararte dhe Greku e di fare mire kete. E di se shume shpejt do ta ndaje turizmin me NE, kjo s'i pelqen dhe prandaj, sa me rremuje te jemi ne aq me gjate do te kete fitim.
Une them se po te vine te 600 mije Shqiptaret qe jane atje do te jete shume keq per ekonomine greke.
Mund te jete pak veshtire per Ne ne fillim, po mos harroni se ata qe do te vijne do sjellin dhe parate me vete. Po me vone do fillojn te ndertojne dicka, tjetren e tjetren, nje pjese rruge do ta shtroje dhe aty do punesoje ca vete. Nje pallat aty e nji vile atje. Do te ndertojne Shqiperine ne vend te Greqise dhe nuk kane pse te nderrojn as FE e as EMER.
Ose ata qe e ndjejn se duhet ta nderrojn mund ta bejn dhe brenda kufijve.
Nga c'do ane vetem Greqia humbet dhe ska faj!
Flm.
Krijoni Kontakt