sinqerisht qe nuk dua te te ofendoj por e meriton o pall, te gjithe njerezit e ditur perfshi edhe Fishten dhjesin qofte edhe figurativisht, por s'eshte nevoja te marresh ***** e tjetrit dhe ta besh tendin ....
sinqerisht qe nuk dua te te ofendoj por e meriton o pall, te gjithe njerezit e ditur perfshi edhe Fishten dhjesin qofte edhe figurativisht, por s'eshte nevoja te marresh ***** e tjetrit dhe ta besh tendin ....
Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.
Cfare eshte kjo teme injorante? Me vjen cudi qe administrata s'e ka pastruar. Mbase ne nuk i kemi miqte me te mire minoritaret, por qe egzistojne kjo nuk do debat. Po diskutoni trarin para syve me duket. Jane fshatra te tere me Dervician, Goranxi, Sofratike, Jorgucat, Kakavie, Frashtan etj etj qe jane pothuajse me popullsi te plote homogjene minoritare. Ju qe e keni hap kete teme keni qene ndonjehere ne Dropull? Mos u hapni kot bythesh po qe se nuk dini per ca flisni.
Se ke degjova ti quante "jevgj". Po qe se jevgu ka ate ngjyre lekure, atehere gjithe Ballkanasit qenkan jevgj. Ata mund ti quani shume gjera po jevgj jo.
Nese do me bente nje nder ky hapsi i temes e te na shpegonte se cfare kerkon te nxjeri nga kjo teme? Pasi te gjithe e dine pergjigjen e pyetjes. Prishjen e mardhenieve me minoritetin? Mohimin e problemit? Ne nuk do luajme rolin e strucit te fshehim koken ne rere e te themi nuk ka minoritet. Po qe se kemi probleme me ta hec i zgjidhim, po kjo fshehja e kokes ne rere nuk eshte tradite Shqiptaresh.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
O jane te bardhe, o jane greke. Ndaje mendjen.
Me jep mua juridksion total kishtar ortodoks mbi cdo veprim dhe aspekt te popullit te Shkodres, e t'i kthej jo per 100 e 200 vjet, por per 30 vjet ne pakistaneze fanatike...
Sipas ideve te tua i bie qe ne Greqi s'ka arvanite fare. Cfare i dallon arvanitet nga "greket e minoritetit"? "Greke te bardhe" ata, "greke te bardhe" dhe keta... Nacionaliste greke ata, nacionaliste greke dhe keta. Te njejtin presion asimilimi kulturor kane pesuar. Gje qe do te thote qe perderisa asimilimi kulturor eshte gje normale, s'ka pse t'i djegi kujt nqs asimilohen e riasimilohen sipas stines dhe ores se mire. Nqs gjen dallime biologjike midis nesh dhe atyre... Le qe Greqia eshte deri ne Shkoder, cfare flasim dhe ne...
Postuar më parë nga Justiniani 2007
me ty s'merem dot me o justiniani e shoh qe kjo qe nise ti sna nxjer diku .
po te le ty ta mbyllesh debatin tone me ato reshtat e mesiperm se i ke qendisur bukur .
greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar
o r2t ke te drejte per ata qe u thone jevgj , eshte nje duf i shfryre kot per ta . ata s'jane aspak jevgj se thjesht jane shqiptare .Postuar më parë nga R2T
une qe hapa ket teme jam nip ne dropull sa per dijeni . jam dakort flasin greqisht por kjo sdo te thote se kane origjine greke , mjafton te shohesh mbiemrat qe kane.
nika gjika gjoka gjeka ndreu kola keto jane mbiemrat me shumice atje .
te ngjajne per grek keta mbiemra ?
pastaj asnje nuk e mohoi qe ka dhe grek ne ato fshatra por jane shume pak .
ka njerez qe kane studiuar per kete problem dhe kane nxjere konkluzionin jo vetem dropulli jane popullsi dermuse shqiptare por dhe pjesa tjeter e epirit jane po ashtu shqiptare .
greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar
Postuar më parë nga Qafir Arnaut
ke te drejte qafir arnaut .
greku ne rast se ne ato zona nuk fitonte PBDNJ-ja muajin tjeter sdo kishte pensione per ta .
e kupton tani se sa bukur dhe me lezet ja ka vene lakun ne fyt greku shqiperise .
keto gjera bejne greket dhe per 50 vjet vorio epiri do arije ne kukes .
por nuk na kane faj greket neve por vete qe se marim situaten e vendit ne dore .
te gjitha qeverite e mbas komunizmit ishin qeveri te uritura dhe nuk e pane asnje here situaten ne popull e lane mbas dore . shikojn vetem ceshtjet e tyre personale .
Teril!Postuar më parë nga terili
Te rime shtrember e te flasim drejt, keta fshatra kane me breza popullsi minoritare. Na vjen s'na vjen mire ajo qe eshte eshte. Ti mire permende keta mbiemra po harove Papajani, Sokrati, Sotiri etj etj .... biles do bija ndesh me ate mendimin se mbiemrat Kola etj jane me shumice. E keqja e problemeit eshte se nuk kemi nje numerim popullsie ta dime tamam numrin, prandaj qe te dy po spekulojme. Grekofonet jane shumice popullsie ne shume fshatra e jo sot (qe ndoshta i kthen halli) po qe ne kohen e xhaxhit. Une kam bredhur shume nga keto fshatra qe para 90's dhe shumica e fshatit fliste qe ate kohe Greqisht, bile bile kishte shume (sidomos te vjetrit) qe nuk dinin fare Shqip. Nuk behet fjale per numra astronomike sic i vete pershtat Athines, por qe dhe ti mohojme egzistencen nuk eshte e drejte.
Momentalisht minoritaret mund te perbejne kercenim, por ne te ardhmen do jene gure barazpeshe per mardheniet me Greqine dhe te drejtat e Shqiptareve ne ate vend. Mbase tani rendesia e tyre nuk eshte e qarte, por me vone te jesh i sigurt se do na hyne shume ne pune. I leme te qete e te na lene te qete, kjo duhet te jete ideja per momentin.
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
Ne nje fare menyre une bie dakort me ty por kur kam vajtur adej e kam ndjere veten shume keq sepse pashe ne token SHQIPETARE te shkruajtura emrat e fshatrave Greqisht (ata mund te jene me origjine Greke por jane ne toke te Shqipetare) .Postuar më parë nga R2T
Per mendimin tin ata e shesin byth*n per te thene pak Grek dhe jo se e ndjejne por per interes.
Nje pyetje: Me thuaj se si do reagonin Greket nese Shqipetaret qe banojne atje do vinin neper fshtra emra Shqip??????
E kam thene 3-4 here se po te ishte SHQIPERIA Amerike te gjithe ata do thoshin me mburje se jane Shqipetare.
Nuk kam per ta haruar tere jeten ne ndeshjen e futbollit SHQIPERI Greqi kishin dale ca fshatare te vetequajtur Vorio epiriote (se aty ku ata banojne nuk eshte Veriu iEpirit por Jugu i SHQIPERISE) dhe brohorisnin si te cmendur kundra SHQIPERISE.Por kjo nuk zgjati shume se engren dru edhe iken me bisht nene shale.
Edhe vete Greket talleshin me ta dhe thoshin: ti malaqes einai oi horiates
Aty ku ke ngrene buke breza e breza me rradhe eshte turp i madh te mbeshtysh.
Po te silleshin me mire do kishin me shume vlera si njerez.
Te pershendes
Ndryshuar për herë të fundit nga Korca_Reli : 01-03-2007 më 13:47
Te gjitha keto doja ti thosha edhe une por i shkrojte ti me parePostuar më parë nga terili
JAM SHUME DAKORT
Postuar më parë nga Korca_Reli
faleminderit per mbeshtetjen reli nga korca !!!!!
Krijoni Kontakt