Close
Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 164
    Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    o terili po e humb pak kohen me ty sepse eshte nje humbje kohe e lezecshme...
    read the lines and understand them, well, u can repeat them it's your choice but don't come out triumphant as if u said something clever because u leave a lot to desire .... and u know it, right.
    hajde daku tani fige na qimithos jati tha pas sti dhula ke tha katharisis ligo ta banja tus elinas....
    Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Justiniani 2007
    styx - nuk flitet per myslymanizmin si doktrine politike por si njehesim me perandorine turke ...
    myslymanizmi ishte barabart me TURK dhe kristianizmi ishte barabart me sllav e greke...
    Kane qene dy shtete e jo tre qe donin ta ndanin shqiperine.
    Mos, ore si me kishte shpetuar kjo gje? Une kujtoja se edhe katoliket hynin ne te krishteret. Si duket e kane rishkruar historine andej nga e ke lexuar tine se mua coc me qaset ne memorje nje shtet i trete si Italia, qe kish marre Vloren dhe meazallah se donte te ckulej . Se c'ka qene dhe nje Selam Salaria me guna.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga lushnjar
    A Ka Minoritet Grek Ne Shqiperi..... Apo Shqiptare Te Grekezur?
    Rendesi ka qe ne zgjedhjet qe sapo u zhvilluan 40 mije e kusur nga keta proto-typos e bene veten te njohur duke votuar per PBDNj-ne ne shkalle vendi.
    Adresat e faqeve personale mund ti vendosesh ne profil por jo ne firme. Stafi i Forumit

Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    styx - mos ke ndonje "moskeqkuptim" me veten ... sepse pretendime territoriale mbi gjoja trashgimi dhe te drejte historike kane patur vetem serbet (sllavet) dhe greket ne shqiperi, italia thjesht i kishte pushtuar tokat si pjese e garancise stategjike mbi sllavet dhe greket por nuk ka patur pretendime territoriale ... ne asnje koference nuk i eshte njohur pretendimi i saj.
    Ndersa per pranine e sllaveve katolike ne ballkan s'ka nevoje per koment. Por gjithashtu qe shqiptaret ishin te ndare ne dy fe dhe shume sekte ndermjet ketyre feve e bente gjendjen me te besueshme per percepsionin e gabuar qe komshijte tane shisnin ne evrope pra ketu perfshin edhe katoliket e veriut te shqiperise me Preg Bib Dode pashen ( ironike he edhe pasha edhe katolik), mirditorin qe u ndihmua vetem nga sllavet dhe pastaj nga turqit.... lexo dhe informohu
    Ndryshuar për herë të fundit nga Justiniani 2007 : 28-02-2007 më 08:02

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    Citim Postuar më parë nga terili
    e ke gabim o daku, ca mendimesh jane keto . keto ide as talibanet nuk i kane, cdo te thote qe ti se perzin gjakun me ortodoks...
    Me duket se harrove fjalen "jevg" midis "me" dhe "ortodoks"... keshtu qe qe aty e mbrapa je duke fol me vete.

Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Rendesi ka qe ne zgjedhjet qe sapo u zhvilluan 40 mije e kusur nga keta proto-typos e bene veten te njohur duke votuar per PBDNj-ne ne shkalle vendi.

Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    styx- mos harro qe argumenti per myslymanizmin shqiptar eshte argument de facto, back room politics, e ai de juro ishte ajo qe ndodhi me 1913 me "pretendimet historike" te komshijve tane... p.sh. Bushi de facto donte naften e Irakut dhe de juro sulmoi per eleminimin e armeve te shkaterrimit ne mas... shembuj te tjere ka plot ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Justiniani 2007 : 28-02-2007 më 10:25

i/e regjistruar Maska e terili
    Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    o terili po e humb pak kohen me ty sepse eshte nje humbje kohe e lezecshme...
    read the lines and understand them, well, u can repeat them it's your choice but don't come out triumphant as if u said something clever because u leave a lot to desire .... and u know it, right.
    hajde daku tani fige na qimithos jati tha pas sti dhula ke tha katharisis ligo ta banja tus elinas....
    justininiani ndero emrin daku se eshte emer shqiptar ai qe ke vene . ta vesh thukididis ose euripidis keta jane emra per ty . dhe nuk te pergjigjem per ato qe shkruan me siper . se kam zakon te bej si gore.
    kam respekt per ty se je grek i pademshem

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

Shqiptar 100% Maska e Kristo_fier
    Anëtarësuar
    15-02-2007
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    33
    Te jesh ortodoks nuk do te thote qe je grek.Ne ortodokset e mbajtem fen qe kishim para turkut.Nuk e lam besen.Ne nuk jemi fanatik me fen.Ne se pari jemi shqipetar.
    Mos haroni qe para turkut veriu ishte katolik dhe jugu ishte ortodoks.
    Ah moj e shkreta Shqipëri Etnike

Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    PER TIRILIN

Analfabetizmi shqiptar dhe kryesisht ai epirot ishte nje rast i mire per kishen ortodokse greke tu jepte dije popullates qe sot ndodhet e pergjysmuar dhe qe e ndan nje kufi. duke i mesuar shkrim dhe kendim ne greqisht ajo zone u ndryshua ne popullsi dygjuheshe dhe me vone gjuha e tyre meme u dobesua ne maksimum si rrjedhoje e predikimeve sistematike nga prifterinjte grek.....

ky citimi ketu lart eshte shkruar i pari ne kete teme dhe te them te drejten injoranca jote me beri te te piketoja dhe te te sillja pak ne binar...
    Anjshtanji ka thene se "injoranca eshte me e keqe se bomba atomike".
    Une jam epiriot shqiptar dhe si i tille kerkoj bashkimin e epirit ne shtetin qe i takon dhe ne "shtetin" qe ka qene gjithmone por pa paragjykime racore, fetare apo socio-ekonomike, elemente keto qe fatkeqesisht mungojne totalisht tek ty. Analfabetizmi shqiptar nuk ka zona ku mund te jete kryesisht me shume a me pak.... e ke gabim daku. Xhavelet, Bocaret, Kolokotroni, Laskarina Bubulina, Sami Frasheri, Abdyli e Naimi, Konica, ishin epiriote shqiptare, Toske, ashtu si Teodor Shkodrani, Frang Bardhi, Pjeter Budi, Fishta apo Migjeni etj etj qe ishin Gege... dhe sa per besen e toskeve dhe zgjuarsine e gegeve prape je i zhytur ne erresire, sepse problemet shqiptare nuk jane te karakterit kategorik imperitiv qe nuk pranojne perjashtimin. Tema eshte a ka minoritet grek ne shqiperi dhe shterpesia jote evidenciale te drejton ty dhe disa te tjereve te adoptoni dhe te beheni si motra me injorancen.

justininiani ndero emrin daku se eshte emer shqiptar ai qe ke vene . ta vesh thukididis ose euripidis keta jane emra per ty . dhe nuk te pergjigjem per ato qe shkruan me siper . se kam zakon te bej si gore.
    kam respekt per ty se je grek i pademshem

Sa per emrin e Tukididit apo te Euripidit do ta kisha per nder o daku, sepse ne shqiptaret nuk kemi problem me kulturen greke te antikitetit qe ishte dhe epiqendra e civilizimit europian, por me shovinizmin intelektual te interpretimit te historise nga greket moderne qe nuk kane asnje lidhje me antikitetin. Sa per dijeni eshte Tukididi historiani i pare me objektiv i antikitetit qe me te dhenat e tij ne librin "Lufta e Peloponezit" na ka dhene neve shqiptareve argumentet qe ne epir ushtria athinase dhe e kerkyres, prane gjirit te Ambrakise takuan popullsi lokale qe nuk fliste greqisht por nje gjuhe barbare (Ilire), dhe sa per dijeni Tukididi supozohet te kete qene me origjine nga Thraka pra jo grek. Ndersa ne Passaron te epirit, p.sh., mendohet te jete ftuar dramaturgu i shquar grek Euripidi, per te vene ne skene tragjedine e tij “Andromaka”, ku lavderohej origjina dinastike e mbreterve molose. Kjo veper ndikoi shume ne kultivimin e mitit gjenealogjik te moloseve, sipas te cilit zanafilla e tyre i referohet tani Molosit, biri i Neoptolemit te Akilit dhe i Andromakes, te vese se Hektorit, qe pas shkaterrimit te Trojes erdhen dhe u vendosën ne Epir... kuptove sa keq eshte te jesh injorant.

Ps. s'ka nevoje te me japesh pergjigje sepse s'ke byth ta besh nje gje te tille, konkluzion deduktiv ky qe del nga leximet e tua.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Justiniani 2007 : 28-02-2007 më 17:13

i/e regjistruar Maska e terili
    Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    PER TIRILIN

ky citimi ketu lart eshte shkruar i pari ne kete teme dhe te them te drejten injoranca jote me beri te te piketoja dhe te te sillja pak ne binar...
    Anjshtanji ka thene se "injoranca eshte me e keqe se bomba atomike".
    Une jam epiriot shqiptar dhe si i tille kerkoj bashkimin e epirit ne shtetin qe i takon dhe ne "shtetin" qe ka qene gjithmone por pa paragjykime racore, fetare apo socio-ekonomike, elemente keto qe fatkeqesisht mungojne totalisht tek ty. Analfabetizmi shqiptar nuk ka zona ku mund te jete kryesisht me shume a me pak.... e ke gabim daku. Xhavelet, Bocaret, Kolokotroni, Laskarina Bubulina, Sami Frasheri, Abdyli e Naimi, Konica, ishin epiriote shqiptare, Toske, ashtu si Teodor Shkodrani, Frang Bardhi, Pjeter Budi, Fishta apo Migjeni etj etj qe ishin Gege... dhe sa per besen e toskeve dhe zgjuarsine e gegeve prape je i zhytur ne erresire, sepse problemet shqiptare nuk jane te karakterit kategorik imperitiv qe nuk pranojne perjashtimin. Tema eshte a ka minoritet grek ne shqiperi dhe shterpesia jote evidenciale te drejton ty dhe disa te tjereve te adoptoni dhe te beheni si motra me injorancen.

o mavri ketu te pergjigja qe bere duket injoranca jote .................
    analfabetizmi shqiptar ishte i plote dhe jo ashtu sic e ke kuptuar ti ne epir smund te themi se ishin me shkolle per derisa te shkolluar ishin 5 a 6 qe permende ti e ndoshta ca me shume.
    por ne rast se ti sdo te kuptosh ate qe them une ne citimin e pare une s'kam c'te bej............
    dhe sa per kuriozitetin tim , pa me thuaj me ke shtet i takon epirit te bashkohet do me pelqente dhe mendimi yt se paske ca te forta ti .....
    dhe sa per besen e toskeve dhe zgjuarsine e gegeve se kam theneune por GJERGJ FISHTA . mua thjesht me pelqeu dhe e bera firmen time .....
    te pelqeu spjegimi apo do vazhdosh prape ti me ato pallavrat e tua ........
    me lodhe or cun

i per emrin e Tukididit apo te Euripidit do ta kisha per nder o daku, sepse ne shqiptaret nuk kemi problem me kulturen greke te antikitetit qe ishte dhe epiqendra e civilizimit europian, por me shovinizmin intelektual te interpretimit te historise nga greket moderne qe nuk kane asnje lidhje me antikitetin. Sa per dijeni eshte Tukididi historiani i pare me objektiv i antikitetit qe me te dhenat e tij ne librin "Lufta e Peloponezit" na ka dhene neve shqiptareve argumentet qe ne epir ushtria athinase dhe e kerkyres, prane gjirit te Ambrakise takuan popullsi lokale qe nuk fliste greqisht por nje gjuhe barbare (Ilire), dhe sa per dijeni Tukididi supozohet te kete qene me origjine nga Thraka pra jo grek. Ndersa ne Passaron te epirit, p.sh., mendohet te jete ftuar dramaturgu i shquar grek Euripidi, per te vene ne skene tragjedine e tij “Andromaka”, ku lavderohej origjina dinastike e mbreterve molose. Kjo veper ndikoi shume ne kultivimin e mitit gjenealogjik te moloseve, sipas te cilit zanafilla e tyre i referohet tani Molosit, biri i Neoptolemit te Akilit dhe i Andromakes, te vese se Hektorit, qe pas shkaterrimit te Trojes erdhen dhe u vendosën ne Epir... kuptove sa keq eshte te jesh injorant.

Ps. s'ka nevoje te me japesh pergjigje sepse s'ke byth ta besh nje gje te tille, konkluzion deduktiv ky qe del nga leximet e tua.
    une nuk i shava as euripidin e as thuqididin te thashe vetem se ata jane greke.
    por ajo kokeboshesia juaj c'do gje qe permendim qofte dhe emer grekesh ju duket sharje .shko ngrej ndonje flamur grek bashke me idiotet apo te pabeset ( nuk e di si te pelqen tju quaj } ne himare. kam dhe dicka tjeter per ty ne rast se e ke bere te paren .............
    shko ne permet e zhvaros pleq e plaka per te shtuar numrin e ushtareve grek .....
    se me keto xheste pashaporten greke do ta fitosh ( me pabesi po ja vlen se pashaporte greke eshte ajo )
    ajde tani se na cave ................. derasat

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

Faqja 8 prej 17 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •