Close
Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 164
    i/e regjistruar Maska e terili
    Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Justiniani 2007
    o teril,
    mire qe nuk ditke te shkruash por nuk ditke as te lexosh, lere me te kuptosh...
    je nje humbje kohe buddy...

justiniani 2007 flet kot me duket .

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    citim nga terili
    barat..... me qe se ke kuptuar punen e dygjuhesise..
    e kisha fjalen per zonen e epirit vetem jo per te gjithe shqiperine.
    dhe seshte nevoja te perdoret ironia ne ate fare menyre . e verteta eshte ajo qe kam cituar te pelqen ose jo . ka shkrime historike qe e vertetojne , nuk eshte se i enderoj une naten dhe i shkruaj diten ti lexosh ti
    respekte
    Po mire pa me thuaj ti se une nuk e di...camerine si e moren? Duke u mesuar cameve greqisht? Kufijte si u ndane nga Evropa duke kujtuar se Kosova fliste serbisht?
    Komisionet qe erdhen dhe pane popullsine ne vendin tone ku i cuan raportet qe tregonin realitetin?
    Kur vendoset per nje komb a meret parasysh vendimi i tij, se evropa se beri kete mire qe moren parasysh malet me letra e ankesa qe vinin nga Korca "greke" ne ato dite...po regjistrat e perandorise otomane a kishin vlere kur tregonin se deri ku shtrihej kombi shqiptar?
    Po ata shqiptare te krishtere qe flisnin shqip pse u konsideruan greke, edhe pse banonin ne athine peloponez e gjetke? Pse nuk u be nje Greqi kofederative?
    Po greqizimin e kishes se sotme shqiptare e cila eshte "autoqefale" a e shikon si perpjekje per rritje ndikimi....etj etj etj
    dhe po te shkruheshin te tera padrejtesite qe na jane bere ne fund do te thone qe tere maskarenjte ishin shqiptare, qe erdhen ne fund fare ne ballkan e tere te ndriturit as kane lidhje fare me kete komb se jane me origjine tjeter, po kryesisht kane ortodoks gje qe i ben padyshim greke apo sllave

(m)AMIN per autoqefallizmin e sotem e te zinjve me mjekra deri ne brez

PS
    Je pa mend apo i pabese?..apo je me shume mend, por te importuara?-kjo eshte firma jote...une vetem shuajta kuriozitetin duke te pyetur.
    S u pergjigje akoma

Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga BARAT
    Po mire pa me thuaj ti se une nuk e di...camerine si e moren? Duke u mesuar cameve greqisht? Kufijte si u ndane nga Evropa duke kujtuar se Kosova fliste serbisht?
    Komisionet qe erdhen dhe pane popullsine ne vendin tone ku i cuan raportet qe tregonin realitetin?
    Kur vendoset per nje komb a meret parasysh vendimi i tij, se evropa se beri kete mire qe moren parasysh malet me letra e ankesa qe vinin nga Korca "greke" ne ato dite...po regjistrat e perandorise otomane a kishin vlere kur tregonin se deri ku shtrihej kombi shqiptar?
    Po ata shqiptare te krishtere qe flisnin shqip pse u konsideruan greke, edhe pse banonin ne athine peloponez e gjetke? Pse nuk u be nje Greqi kofederative?
    Po greqizimin e kishes se sotme shqiptare e cila eshte "autoqefale" a e shikon si perpjekje per rritje ndikimi....etj etj etj
    dhe po te shkruheshin te tera padrejtesite qe na jane bere ne fund do te thone qe tere maskarenjte ishin shqiptare, qe erdhen ne fund fare ne ballkan e tere te ndriturit as kane lidhje fare me kete komb se jane me origjine tjeter, po kryesisht kane ortodoks gje qe i ben padyshim greke apo sllave

(m)AMIN per autoqefallizmin e sotem e te zinjve me mjekra deri ne brez

PS
    Je pa mend apo i pabese?..apo je me shume mend, por te importuara?-kjo eshte firma jote...une vetem shuajta kuriozitetin duke te pyetur.
    S u pergjigje akoma
    vlla i dashur ketu eshte fjala per shqiptaret e ketushem qe e mbajne veten per greke . tema eshte per ta.......... se si u ndane kufijte eshte ceshtje tjeter
    sa per greqezimin e kishes shqiptare ... ketu hyn fiks citimi im
    pabesia e jugut dhe pamendesia e veriut .!!!
    keta e bejne politiken e sotme .
    nano berisha dhe berisha nano
    dhe mos me thuj qe skam te drejte
    dhe me fal me pyet a kam mend ose bese ?
    pret te te pergjigjem?
    apo do shkoje fjala kot? mendou ne fillim per veten plako ,
    diku aty do gjesh pergjigjen dhe per mua.......!
    Ndryshuar për herë të fundit nga terili : 26-02-2007 më 16:04

greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    Kam takuar shume emigrante shqiptare nga veriu e nga jugu qe ne greqi u thone grekeve se jane vorio epiriot, duke nenkuptuar se jane te lidhur shume me greqine dhe greqishten... ndersa ketu ne forum behen me "katolik se papa" kur vjen puna te shqiptarizma. Kjo ndodh per arsye dualiste te shpjegueshme, 1- zgjedhja e tyre per ta pasur mire me punedhenesit grek eshte pjese e faktoreve psikollogjike te mbijeteses, 2- nuk eshte pjese e kesaj teme , pra bejne nje zgjedhje "politike" sepse jane kafshe politike dhe pik se pari duhet te mbijetojne vete si individ e pastaj kombi. Po keshtu fuqite perendimore bene nje zgjedhje politike kur padrejtesisht u hoqen shqiptareve te drejten per te jetuar ne nje vend te vetem sepse i friksoheshin nje popullsie myslymane me territorre te gjera ne ballkan qe mund te paraqiste rrezikshmeri ne rast te nje organizimi dhe nje ndihme nga Turqia... etj. etj...
    Me racizem nuk tregoni gje tjeter vecse keni origjine te dyshimte...
    Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po keshtu fuqite perendimore bene nje zgjedhje politike kur padrejtesisht u hoqen shqiptareve te drejten per te jetuar ne nje vend te vetem sepse i friksoheshin nje popullsie myslymane me territorre te gjera ne ballkan qe mund te paraqiste rrezikshmeri ne rast te nje organizimi dhe nje ndihme nga Turqia... etj. etj...
    E pasakte. Muslimanizmi ne ate kohe nuk ishte doktrine politike. Madje po te shikosh mjaft prej mendjeve te shquara perendimore kishin respekt per avancimin shkencor qe prodhoi. Rrjedhon qe fuqite politike kishin dicka tjeter me kombin tone qe tre shtete donin ta ndanin mes tyre.

Le te themi, prej ciles kohe/epoke vjen e rrenjoset ideja se kultura greke dhe italiane jane baza e kultures boterore?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    dy007 paske fillu analizat psikologjike te bashkebisedusve tani? me sa e ke oren, se s'ka njeri nge te psikanalizohet online shoki benetton

Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Kam takuar shume emigrante shqiptare nga veriu e nga jugu qe ne greqi u thone grekeve se jane vorio epiriot, duke nenkuptuar se jane te lidhur shume me greqine dhe greqishten... ndersa ketu ne forum behen me "katolik se papa" kur vjen puna te shqiptarizma. Kjo ndodh per arsye dualiste te shpjegueshme, 1- zgjedhja e tyre per ta pasur mire me punedhenesit grek eshte pjese e faktoreve psikollogjike te mbijeteses, 2- nuk eshte pjese e kesaj teme , pra bejne nje zgjedhje "politike" sepse jane kafshe politike dhe pik se pari duhet te mbijetojne vete si individ e pastaj kombi. Po keshtu fuqite perendimore bene nje zgjedhje politike kur padrejtesisht u hoqen shqiptareve te drejten per te jetuar ne nje vend te vetem sepse i friksoheshin nje popullsie myslymane me territorre te gjera ne ballkan qe mund te paraqiste rrezikshmeri ne rast te nje organizimi dhe nje ndihme nga Turqia... etj. etj...
    a kupton se c'fare flet o justiniani apo ke hum kontakt me petllen. ne rast se nuk di mos ngul kom kot. shqiptaret kane qene te detyruar te thone se jane v.epirot se perndryshe rratsizmi grek i linte pa pune,, dhe jo se jane te lidhur me greqine dhe greqishten . ( c'jane keto peralla qe si hane me as kalamajt ) dhe them kane qene te detyruar se tani thone thjesht se jane shqiptare se kjo fjala v. epirot ua ka prure ne maje te hundes grekerve , per te mos thene se po te ngulesh kembe shume se je v.epirot ...te perzene nga puna.
    tashme < minoritaret > jane katandisur si ajo penda ne ajer i mer era sa andej kendej . verini gishtin kokes epirote vellezer shfrytezoni greket ne kulm sa te jeni atje dhe mos bini ne kurthin e tyre . shqiperia dhe shqiptaret jane atedheu dhe atedhetaret tuaj.
    se po vazhduat te hidhni helm dhe vrer per shqiperine dhe shqiptaret atehere do te mbeteni te vetem si jetim .

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga riu
    Ata shqiptaret neoortodokse qe kane ngel aty do riasimilohen ne shqiptare "proper" brenda 20 vjecarit.
    Ej po une nuk pranoj mer vlla me e perzi gjakun tim prej shqiptari me ate te komunitetit ortodokso/jevg

Citim Postuar më parë nga riu
    Dhe mos harroni te beni nga 4 rroçopoça se na ka lezet.
    Kjo eshte detyre KOMBETARE

Anëtarësuar
    04-02-2007
    Vendndodhja
    jashte atedheut
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Nemesistjeter
    Ej po une nuk pranoj mer vlla me e perzi gjakun tim prej shqiptari me ate te komunitetit ortodokso/jevg

Kjo eshte detyre KOMBETARE
    e ke gabim o daku, ca mendimesh jane keto . keto ide as talibanet nuk i kane, cdo te thote qe ti se perzin gjakun me ortodoks , domethene ti se sheh veten ne nje komb por ne nje organizate islamike ? dhe ata nuk jane jevgj ne radhe te pare por shqiptar si une e ti . mos ke kesi lloj paragjykimesh per asnje lloj feje cila do qofte ajo . ne shqiptareve kjo gje na ka shquar, bashjetesa multifetare,,, dhe cilido shtet tjeter na ka zili per kete harmoni midis feve tona . dhe mos haroni feja e shqiptarit eshte shqiptaria.

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    styx - nuk flitet per myslymanizmin si doktrine politike por si njehesim me perandorine turke gje qe do te sillte nje pushtet te perseritshem te perandorise otomane ne ballkanin perendimor (levizja e xhonturqve), dhe me sa di une ne ballkanin e fund shek. te 19-te dhe fillimit te shek. te 20-te myslymanizmi ishte barabart me TURK dhe kristianizmi ishte barabart me sllav e greke... e persa i perket percepsionit perendimor mbi shqiptaret e asaj kohe, greket e sllavet ishin te vetmit qe ndikonin me kete teze. Ndersa per perparimet e islamit do te duhet te kthehesh ne shek. 10-te deri ne shek. 13-te, at'here ishte epoka e arte e islamit qe perfaqesohej me ruajtjen dhe futjen ne perendim te filozofise antike greke, te matematikes, medicines, arkitektures etj.
    Kane qene dy shtete e jo tre qe donin ta ndanin shqiperine.
    Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.

Faqja 7 prej 17 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •