te jesh nacionalist pozitiv, pra ta pranosh zhvillimin ne menyren dialektike a natyrore te evolucionit nuk do te thote te jesh etno-centrik dhe tu mohosh ekzistencen te tjereve.....
te jesh nacionalist pozitiv, pra ta pranosh zhvillimin ne menyren dialektike a natyrore te evolucionit nuk do te thote te jesh etno-centrik dhe tu mohosh ekzistencen te tjereve.....
Postuar më parë nga Justiniani 2007
te me falesh mor vlla por keshtu sic po e nxjerr ti del qe dhe shqiptaret ne athine jane minoritet . ne rast se ti bie dakort qe 650000 shqiptare te jene minoritet ne greqi ,qe te kene te drejtat qe kane 2 a 3 mije greke origjinale atehere do jem dakort me ty ...... por mos haro !!! qe ka 3000 grek ne shqiperi e jo toke greke ne teritorin shqiptar,... ate e pretendojme ne, se ne na jane marre.
greku para se te behej grek ishte ARBER domethene pellazg... grek do te thote ARBER i qytetruar
Mire e ka Justiniani, por kjo do ishte e vlefshme vetem per ato kombe qe kane nje qeveri qe punon ne menyre sistematike dhe me plane afatgjata per kombin qe qeveris, perndryshe ne matricen e madhe te pozicionimit qofte sekuencial apo te ndonje lloji tjeter ne gjithmone do bejme zgjedhjen me pak te llogjikshme dhe me te gabuaren. Rrjedhimisht nacionalizmi pozitiv ne kete kontekst mbetet muhabet forumi ene kafeneje.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
QUOTE]te me falesh mor vlla por keshtu sic po e nxjerr ti del qe dhe shqiptaret ne athine jane minoritet . ne rast se ti bie dakort qe 650000 shqiptare te jene minoritet ne greqi ,qe te kene te drejtat qe kane 2 a 3 mije greke origjinale atehere do jem dakort me ty ...... por mos haro !!! qe ka 3000 grek ne shqiperi e jo toke greke ne teritorin shqiptar,... ate e pretendojme ne, se ne na jane marre.[/QUOTE]
Sigurisht qe une jam shqiptar dhe ne zgjedhjet qe une bej marr parasysh shume elemente te tjere sic jane 1- aftesia jone per te fituar te drejtat tona ?! .... ne greqi apo gjetke( ku sa per info. nuk jane 650000 shqiptare por bashke me Arvanitasit dhe Camet e helenizuar me force perbejne 1|4 e popullsise se greqise), 2- situaten ekonomike te vendit tone te varur ne mbijetese nga fqinjet, 3 - qeverite e ketyre 16 - vjeteve ( pra te drejtuara nga PPSH e ndare me dysh per hir te pluralizmit demokratik), 4 - being looser is something I don't like - pozicionimi fotografik s'ka te beje me zgjedhjen time, shabllonizmin e urrej, ajo eshte zgjedhje strategjike e bazuar ne studimin e historiografise shqiptare-arberore-ilire-pellazgjike, ku humbesit jane figurat kryesore.Mire e ka Justiniani, por kjo do ishte e vlefshme vetem per ato kombe qe kane nje qeveri qe punon ne menyre sistematike dhe me plane afatgjata per kombin qe qeveris, perndryshe ne matricen e madhe te pozicionimit qofte sekuencial apo te ndonje lloji tjeter ne gjithmone do bejme zgjedhjen me pak te llogjikshme dhe me te gabuaren. Rrjedhimisht nacionalizmi pozitiv ne kete kontekst mbetet muhabet forumi ene kafeneje.
Ndersa pyeta disa njeres me veshtiresi te te parit per shprehjen tende, u habita me pergjigjen e tyre qe kjo shprehje metaforike e pavertete i takon njeresve me ndjeshmeri zero te organeve te prekjes....
Ka sa te hajne qent na myten kto minoritetet .A ka minoritet grek në Shqipëri?
Po ne Greqi a ka minoritet shqiptar?
Po ne Itali a ka?
Nuk e besoj se ka,mendoj qe iken 4 jevgj shqiptare edhe bejne sikur flasin shqip...
Ja kaq kollaj edhe sa pa baza i jepni pergjie pyetjeve tuaja ultranacionaliste juve.
Mos bej dallime rraciale KACAK!!!Postuar më parë nga KACAKU
.......NOVUS ORDO SECLORUM........
Ku ka me dallim racial sesa kjo tema ketu. Pastaj ne bej une dallim apo jo, nuk do me mesosh ti.
![]()
Gjithcka ne jete tregon edukate...Une nuk te mesoj asgje, por te jap nje keshille, ti bej cte duash!!!
Komuniteti rom apo egjiptian kurre nuk eshte bere problem per te kundershtuar identitetin dhe trojet e kombit tone, purkundrazi ketu po flsim per nje "minoritet" qe dita dites sfidon traditat legjitime shqiptare, i perdhos ato dhe flet hapr kundra tyre!!!
.......NOVUS ORDO SECLORUM........
Opo ti i shtremberoke gjerat sipas qejfit ti.
Kush te permendi ty komunitetin rom ketu njehere?!
Nje siperfoles tha qe minoriteti grek ne shqiperi jane 5 jevgj grek qe erdhen aty edhe flasin greqish dhe pergjigjia ime ishte per ate siperfoles.
I hap mire syte ti apo nuk i hap?
Ti nje nje racist qe se ke shokun edhe kjo duket ne shume tema ultra nacionaliste shqiptare qe ke postuar e mos derdellis kot ketu duke bere si i edukuar.
Ta them edhe njehere qe nuk do me mesosh ti se cfare mendimesh do jap une ne forum.
Njerez si puna jote merren me minoritete e me ceshtje te dobeta etniko-nacionaliste edhe e kane cuar ate vend me mbrapa se cdo vend tjeter i europes.
Krijoni Kontakt