Close
Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 164
    Larguar.
    Anëtarësuar
    02-11-2005
    Vendndodhja
    në Blog
    Postime
    1,121
    Citim Postuar më parë nga Styx
    Kjo teme si duket paska per qellim ta hedhe ne short ne se ka apo nuk ka minoritet grek ne Shqiperi. Shumica pergjigjeve jane te tipit "koke" a "pil", dhe ne se postojne tre here, zgjedhja u trefishohet.
    Edhe pse e besoj se ti ke dashur te thuash dicka tjeter, kjo me lart eshte nje realitet. Me te vertete, nje ore e prishur dy here ne dite do ta tregoje sakte oren.

----

Pash disa shkrime nga te temes qe ishin thesar per nje psikolog. Problemi me keta fanatiket antigreke nuk eshte se nuk dine se ka njerez me mendime te ndryshme nga ata, problemi eshte se nuk kuptojne pse te gjithe nuk jane antigreke dhe te drejtohen sikur te jesh nje antigrek i spikatur.

Une besoj (qe ti pergjigjem hapesit te temes) se edhe mund te kete minoritet grek, varet nga deshira e tij, por qe ta dinte me siguri duhet te hapte nje sondash qe kur te mbyllej biseda do ishim te gjithe te sigurt ne qofte se ka apo nuk ka. Demokraci kemi, ajo qe do mazhoranca ajo do jete e verteta...

i/e regjistruar Maska e xxxl
    Anëtarësuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    277
    Citim Postuar më parë nga Tannhauser
    Edhe pse e besoj se ti ke dashur te thuash dicka tjeter, kjo me lart eshte nje realitet. Me te vertete, nje ore e prishur dy here ne dite do ta tregoje sakte oren.

----

Pash disa shkrime nga te temes qe ishin thesar per nje psikolog. Problemi me keta fanatiket antigreke nuk eshte se nuk dine se ka njerez me mendime te ndryshme nga ata, problemi eshte se nuk kuptojne pse te gjithe nuk jane antigreke dhe te drejtohen sikur te jesh nje antigrek i spikatur.

Une besoj (qe ti pergjigjem hapesit te temes) se edhe mund te kete minoritet grek, varet nga deshira e tij, por qe ta dinte me siguri duhet te hapte nje sondash qe kur te mbyllej biseda do ishim te gjithe te sigurt ne qofte se ka apo nuk ka. Demokraci kemi, ajo qe do mazhoranca ajo do jete e verteta...
    nuk ja ke bere ndonjehere pyetjen vetes cfare i shtyne shqipetaret qe te kene kaq urejtje te madhe per greket?

azagori Maska e Korca_Reli
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Chicago U.S.A.
    Postime
    355

----

Qe ka nje pakice te vogel minoritare kete asnje nuk e mohon, por te gjithe (dikush me menyren e duhur e dikush jo) thone pak a shume te njejten gje:
    Minoritaret te mos behen me Grek se Greku sepse Greku ata i hedh poshte kur nuk i intereson.Apo e kam gabim?
    Dhe ne asnje menyre as vete Shqiptarit nuk i lejohet e jo me Minoritarit qe te shkoje e te heqe flamurin nga shtiza,sepse gjysherit tane kane lene jeten per ate FLAMUR. Pra FLAMURI eshte i lyer me gjakun e tyre.

Si perfundim besoj se sjellja e tyre (minoritareve) eshte pasqyra e urejtjes dhe mosnjohjes qe ju behet atyre.

Respekte te gjitheve.Edhe atyre qe nuk kemi te njejtin mendim

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124

----

tannhauser ke te drejte......... e gjithe bota qenka minoritet anglez .
    tani po e kuptoj une se kujt i thokan minoritet. i kerkoj te falur te gjithe atyre qe kam pas debat te ashper.

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535

Pse bëhesh i bezdishëm mër burr... pse ngacmon sedrën e shqiptarit? O ti objektivi! Tema është "A ka minoritet grek në Shqipëri", përgjigjia jonë ishte - kujdes se grekët quajnë minoritar atë që "ndjehet" grek- dhe me barkun bosh "ndjenja" ndryshon shpejt.

Mos e diskutoni më këtë, këtu çdo shkrim mund të jetë një temë më vete.

Po shyqyr që ky forum nuk vuan prë objektivitet, por mbi të gjitha për cinizëm.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anëtarësuar
    05-03-2007
    Postime
    124

----

mjafton te shohesh se epirotet kane tiparet e shqiptareve . zakonet , kenget , veshjet etj etj do kuptosh vete se jane gjak shqiptar dhe jo grek. nuk eshte vetem gjuha ajo qe tregon se kujt race i perket .
    ndoshta gjirokastritet sarandiotet dhe himariotet ne keto momente mund te duan te jene grek . asnje problem nuk ka .
    vetem flamur grek mos te ngrihet ne toke shqiptare.
    se ne ket toke paraardhesit tane kane luftuar per flamurin e kuq me shqiponje ne mes. flamuri kuq e zi duhet te valezoje ne te gjithe shqiperine dhe asnje flamur tjeter.

Audio Engineer Maska e KACAKU
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    599
    Ne Greqi minoritareve mbi 65 vjec u jepet pension afer 400 euro ne muaj.
    Aty dua tju shof si e mohoni minoritetin.
    Se ne Greqi qe te gjithe po perpiqen te dalin minoritare

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    eee keshtu eshte kjo pune. politike propagande dhe p@rdhe mund te besh vetem kur e ke barkun mbushur. se ne raste te tjera ke prioritete me banale si psh mbijetesa.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    eee keshtu eshte kjo pune. politike propagande dhe p@rdhe mund te besh vetem kur e ke barkun mbushur. se ne raste te tjera ke prioritete me banale si psh mbijetesa.

Objektivizëm pra.... dhe cinizëm

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983

Question

Me keq ardhje shoh dhe lexoj se disa shkrues,kështu do t'i quaja për momentin,padrejtësisht përdorin shprehjet "Antigrek" Apo "Antisërb" .Unë do t'ju lkëshilloja se bëjm një gabim të madh teknik në të shprehur.Për vet kohën e zhvillimit të shoqëris Evropiane, në të cilën bëjmë pjesë.është e tepërt.Nuk ka dhe as mund të ketë "Antigrek apo Antisërb"Por ka vetëm zbulues të së vërtetës,pamvarsisht çfar nxierr ajo në sipërfaqe.Po bëj një krahasim të thjeshtë.Sikur arkeologët ti quanim për një moment anti-natyrë,sepse shkatërrojnë një pjes ,sipërfaqe natyre duke zbuluar një qytetërim të zhdukur.Atëherë si mund ti quajmë ANTI-çfardo kombi, ata që kërkojnë e zbulojnë një të drejt të zhdukur pa drejtësishtë!? Mendohuni,sepse dikush abuzon pa qën në gjëndje të sqaroj atë që duhet!
    SHËNIM--Koment
    Grekët,nga dita në ditë po bëhen më arrogant, më të pa ngopur, më të pa mëshirshëm, më përbuzës.Po ndodh si në kohën e Romës së lashtë, 20 shekuj më parë.Klasa e pasur që u shtua me ardhjen e krahëve të lirë të punës nga vëndet e farfëra,sa po vjen dhe po i kthen krahët asaj shtrese që e lindi, e ushqeu dhe e ushqen për ditë.Kjo klasë, duke patur frenat e pushtetit në dorë,po e zhvat gjithmon e më shumë shtresën e varfër.Shtresa e varfër ndahet në dy kategori.Njëra është e përbërë nga vëndas, të cilët konsiderohen të pa aftë të pasurohen, kurse tjetëra përbëhet nga të huajt,emigrantët,kryesisht shqiptar, të cilëve nuk u akordohen të drejta të njëjta as me vëndasit dhe as me pjesën e pakët të quajtur homogjene e grekëve.Kjo tregon se po ndodh një fenomen shoqëror,tashmë të pa shmagshëm,të pa kuptueshëm nga klasa e dehur që udhëheq."Uthulla e fortë pëlcet rrathët e vet", thotë një proverb i lashtë i popullit.Presioni që egziston tani tek ajo masë, që po e shtrydhin me njëmij mënyra,e shpejton pëlcitjen e këtyre rrathëve.
    Klasa sunduese e quan si zgjuarësi, aftësi, intelekt, kur përdor metoda primitive të shfrytëzimit të krahut të punës, siç janë mbajtja e tyre në skllavëri të plotë primitive, pa të drejtë lëvizje pa leje nga dikush,pa të drejt ankese, sepse çdo gjë bëhet formale,pa shpërblimin e duhur mbi vlerën e punës së bërë,pa të drejtën e zgjedhjes dhe të zgjedhurit, pa të drejtën e arsimimit në gjuhën amtare.Bota e qytetëruar që sot jan më përpara grekëve për nga zhvillimi,megjithëse nuk është dakord me këto forma të shfrytëzimit të njeriut sot në shekullin 21,pas erës sonë, (pas krishtit),përsëri po bën sehir ndoshta për një mësim të historisë!!!
    Kurse shteti shqiptar është i pa organizuar akoma,i mungon një udhëheqje me të vërtetë patriotike,është i pa fuqishëm ekonomikishtë.Një gjë është e sigurtë se emigrantët e sotëm po jetojnë dhe po kalojnë një moment shum historik,i cili pritet që së shpejti të ndryshoj. Po përmëndim edhe një herë Nostradamin,i cili para 450 vjetësh lëshoi profecin e tij." Shqiptarët akoma nuk e kan thën fjaiën e fundit.Kur të luajnë kartat Shqiptarët, bota do tronditet".

Faqja 15 prej 17 FillimFillim ... 51314151617 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •