Close
Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 164
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    10
    pyetja e ketij forumi eshte formuluar gabim... nuk diskutohet sot nga asnje nivel qytetarie i kujdo shtrese ekonomike apo arsimore se a ka minoritet grek apo jo , por sa eshte numri i vertete i ketij minoriteti , dhe me lejoni pa ofenduar asnje nga te painformuarit me dashje ne kete forum se une mendoj nga sa kam lexuar se numri i minoritetit grek varion keto 17-vjetet e fundit. e them kete se per arsye ekonomike shume shqiptare marrin pensione te grekut dhe thone se jane grek !?
    Ka edhe nga ata shqiptare qe kane emigruar ne greqi ne fillim te viteve 90 qe u regjistruan si vorioepiriote dhe kane ngelur ashtu edhe pse nuk deshirojne te jene me, gje qe ka sjelle rritjen fiktive te numrit te minoritetit nga kendveshtrimi grek.... ekziston edhe nje ultranacionalizem grek i prapambetur ne kohe dhe ne hapesire e i verberuar nga institucionet fetare greke qe thone se ne shqiperi ka mbi 500.000 greke minoritare duke futur ketu edhe shqiptaret e sektit ortodoks te fese kristiane.
    numri i minoritetit grek ne shqiperi sot kap rreth 10-12 mije banor. eshte kjo e diskutueshme ? po eshte, sepse ne shqiptaret s'po dime se sa eshte numri yne lere me i minoriteteve ! ironike sa te duash dhe paradoksale por eshte e vertete po ashtu sic eshte e vertete qe shqiperia sot mbahet peng nga nje klase politike e prapambetur qe me keqadashje, per arsye te pastra politike , nuk deshiron te pajise qytetaret e saj me karta identiteti dhe per rrjedhoje i hap rruge spekulimeve te shemtuara e te gjithfarllojshme........

me respekt I BIRI I Kadmit
    Ndryshuar për herë të fundit nga BIRI_KADMIT : 07-03-2007 më 05:29

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Këtë më duhet ta ndreq duke lënë jashtë ato të tjerat, po s'e duroj dot kur e shoh, se bëjnë shpesh si gabim: "njehesuar" e ke fjalën për "njësuar", se "njehsimi" është "numërim", jo njësim.

Po mir, ti qeke tu na mohu ne shkrimin e dialektit a si? Se kena gjuh letrare sdmth që s'mun me shkrujt ne në dialekt mër plak... Ideja e hudhme ësh që shqipen e kujtdo dialekti ta shkarravisim me alfabet shqiptar e jo anglez, kinez ne turk. T'msohet letrarja, bujrum, po si po m'mohoke ti mu dialektin?! Ysht!

Sa mir e shkrujn albanezt prej Italie é-në e italishtes pa iu dridh dora, ose ato prej Gjermanie ä e ü e ß pa iu dridh dora. Ktu osh puna. Pse e bastardoni alfabetn e shqipes?
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

biotech Maska e Atheist
    Anëtarësuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    në mal
    Postime
    141
    Këtu sipër po flas me Fantazmën e Operas. Aty ku ishte, s'është më. Dhe unë qaj i dëshpëruar dhe ndiej një zbrazëti në shpirt...

Zt. moderator, kini mirësinë t'i lexoni përpara ato që shuani. Megjithëse është një nder i madh për mua që i kam shpëtuar fshesës tuaj... pak a shumë dmth. Kjo tregon një zell dhe përkushtim të shkëlqyer, megjithëse jo dhe aftësi, por mos u brengosni, aftësia fitohet dhe më vonë... apo jo? Við sjámst.
    Një shëtitje e rastit në pavijonin e të çmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjë — Fridrih Niçe

Perjashtuar Maska e Dragut
    Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Përtej Gramozit, gati për luftë
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga flory80
    O rrusho ku je rritur ti? Se me duket sikur flet nga Saturni, e njeh realitetin ti? Une jam nga jugu edhe e di se aty ka minoritet grek. Pse qenka kaq tragjedi e madhe te pranojme se ka minoritet grek ne jug. Sipas teje te jesh realist do te thote te jesh antikombetar. Por aq me shume i lexoj keto postime aq me shume me forcohet ideja se sa shume jua ka zene zyte "nacionalizmi"
    Nuk eshte patriotizem tu mohosh nacionalitetin nje pjese te shtetasve Shqiptar

Unë jam rritur në Tiranë, po ti ku je rrit? Se po më dukesh si saturnin ku i ke ë dhe ç. Ëëë apo i ka hongër mocja... hahahah

Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga Nemesistjeter
    Ka minoritet grek ne Shqiperi???

Mmmm tani qe e mendoj.. vetem ketu tek forumi keee.....me rradhe: gjithe moderatoret dhe administratorin...

do prap?
    O plako po këtu sipër a je ti që po shkrun pa ë dhe ç... apo më bëjnë sytë mua

Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    535
    Citim Postuar më parë nga Grotesk_Ironiku
    O plako po këtu sipër a je ti që po shkrun pa ë dhe ç... apo më bëjnë sytë mua

E di, e di, por u korigjova shpejt.

http://www.forumishqiptar.com/showth...t=55453&page=2

...dhe shpresoj ta bëjnë dhe shumica këtu... pasi flasim për çështje kombëtare e probleme të ndryshme dhe shruajmë "shëmtuar"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    5
    Nuk po m'punon ai link. A p'e shef dhe ni her

Anëtarësuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Postime
    535

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    5
    E tash duhet me msue pak dorën. Po mirë e mbaka at ( w ) se mduhet për do punë në anglisht, se e përdoron dhe djali. falemnderit o Nemesis, nuk e kisha provu ma parë, po ashtë e thjeshtë sikur me ndërrue gjermanishte dhe anglishte se shqipja e ka pas z dhe y mbrapsht ,po kjo shumë në rregull po m'duket

Patriot i moderuar Maska e Justiniani 2007
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    150
    Citim Postuar më parë nga BIRI_KADMIT
    pyetja e ketij forumi eshte formuluar gabim... nuk diskutohet sot nga asnje nivel qytetarie i kujdo shtrese ekonomike apo arsimore se a ka minoritet grek apo jo , por sa eshte numri i vertete i ketij minoriteti , dhe me lejoni pa ofenduar asnje nga te painformuarit me dashje ne kete forum se une mendoj nga sa kam lexuar se numri i minoritetit grek varion keto 17-vjetet e fundit. e them kete se per arsye ekonomike shume shqiptare marrin pensione te grekut dhe thone se jane grek !?
    Ka edhe nga ata shqiptare qe kane emigruar ne greqi ne fillim te viteve 90 qe u regjistruan si vorioepiriote dhe kane ngelur ashtu edhe pse nuk deshirojne te jene me, gje qe ka sjelle rritjen fiktive te numrit te minoritetit nga kendveshtrimi grek.... ekziston edhe nje ultranacionalizem grek i prapambetur ne kohe dhe ne hapesire e i verberuar nga institucionet fetare greke qe thone se ne shqiperi ka mbi 500.000 greke minoritare duke futur ketu edhe shqiptaret e sektit ortodoks te fese kristiane.
    numri i minoritetit grek ne shqiperi sot kap rreth 10-12 mije banor. eshte kjo e diskutueshme ? po eshte, sepse ne shqiptaret s'po dime se sa eshte numri yne lere me i minoriteteve ! ironike sa te duash dhe paradoksale por eshte e vertete po ashtu sic eshte e vertete qe shqiperia sot mbahet peng nga nje klase politike e prapambetur qe me keqadashje, per arsye te pastra politike , nuk deshiron te pajise qytetaret e saj me karta identiteti dhe per rrjedhoje i hap rruge spekulimeve te shemtuara e te gjithfarllojshme........

me respekt I BIRI I Kadmit
    për ata të painformuarit me dashje ngadalë pak ... këtu janë te informuar gabim me dashje
    Omnia mutantur, nos et mutamur in illis.

Faqja 13 prej 17 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. Guerilasit e LANC
    Nga Tannhauser në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 21-04-2007, 14:12
  4. Debat mes anti liberalëve dhe liberalëve
    Nga liridashes në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-03-2005, 19:26
  5. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •