Ne forum theksojme/korigjojme/mesojme dhe mbi te gjitha debatojme ose me mire shkembejme eksepriencat tona!
Ne po flasim per siguri, nese ti do te zgjerosh kontekstin e bisedes per te gjetur nje zgjidhje, kjo eshte menyra jote.
Por duhet te kesh parasysh qe tejkalosh API eshte dicka jashtezkonisht e veshtire mund te them me e veshtire sesa "crakimi" pasi jo cdo gje eshte e dokumentuar poshte tij dhe e garantuar te jete e njejte ne te gjitha platformat/versionet e Windows. Normalisht ti si biznesmen nuk e do kete kosto dhe firma shume me te medha as nuk i besojne asaj kostoje sepse perfundon duke shkruar sistem shfrytezimi tendin, nder te tjera duke marre ankesa nga perdoruesit sic jane disa rootkite te famshme te perdorura nga korporata gjigande dhe sot e kesaj dite jane terhequr nga tregu.
Te hedhesh balte mbi "crakimin" kur po supozoj qe si ke hedhur as syte sesi punon nje debugger nga ana konceptuale(po supozoj) eshte e papranueshme. Duhet te dish shume mire qe Windows NT ka nje sherbim(servis) qe eshte i specializuar mbi debug dhe te gjithe debugerat e famshem ndertuar per "user-mode" perdorin ate pasi ofron shume lehtesira. Nje nga to eshte dhe ai i leximit te formatit PE qe nuk ke mundesi ti si programues mos ta perdoresh me tool te Microsoft se perndryshe i bie te shkruash gjysmen e funksioneve ndihmese te Windows dhe bashke me te hedh poshte sigurine qe te jep Windows si sistem ne vetvete.
Jam shume dakort qe leximi i asm eshte i veshtire por jo i pamundur, ka njerez qe lexojne "opcode" nepermjet hexeditor-ve dhe jo me assembler te paster qe mos harro para 10-15 vitesh ka qene gjuha me e perdorur per te programuar ne kompjuter(mban mend njeri DOS?!).
Persa i perket sasise se byte te instruksioneve, me duhet te qesh, se e vetmja teme ne te cilen ata mund te perdoren jane ne "ditributed application" ose "multithreaded" me subjekt "Atomic operations" keshtu qe s'me duket e pershtatshme per ketu.
Te mos keqkuptohemi ka menyra per te krijuar siguri por jo te plote dhe ne per ate pjese te pambuluar po flasim. Pasi gjithmone do te kete nje vend ku "state-machine" i jot do te ndalet e te shohe me nje testim te thjeshte se cfare duhet te beje dhe kjo eshte pika me e dobet e gjithe problemit.
Ana tjeter e medaljes, sigurisht per te ndertuar dicka shume te sigurte, eshte kalimi ne assembler dhe te mos i besosh kompilatoreve, ka histori te tilla neper libra crakimi/hakimi per truke jashtezkonisht te zgjuara per vete faktin se ai qe i kishte shkruar njihte jashtezakonisht mire arkitekturen ku po shkruante.
Gjithsesi une e konsideroj veten nje "white-hat" dhe me vjen keq deri diku qe disa mendje goxha te zgjuara ne vend ta perdorin per mire talentin e tyre e cojne dem duke sfiduar ne kete lemi. Por si gjithmone, kjo eshte pershtypja ime.
Edhe une besoj se ajo qe shkruajme ne forum ngelet por problemi eshte qe te mos mundohemi me zor te leme ate qe duam ne, personalisht, por ate cka eshte me e mira e zgjedhur nga ne!
Krijoni Kontakt