Close
Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 145
    i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    67. Nje profeti nuk i takon të zëjë robër, në rast se nuk i ka mundur me luftë në fushëbetejë.***

NEse nuk ka mundur nuk mund t´i zere rob, por nes ei ka mundur po! Qesharake!

Norca intepretimet nuk jane te tolerueshme se Zoti nuk ka folur per intepretues, por per popull analfabet. Ti thua se ato ajete jane per kohe lufte, dmth. per shekullin gjashte. Une te them se nje liber fetar ose eshte i perjetshem, ose vlen i teri vetem per shekullin gjashte!

Allah nuk domethene nje Zot i vetem, por ishte kryezoti te politeizmi arab, prandaj edhe babai i tij quhej Abdullah, ky baba qe sipas Muhametit gjendet ne Ferr, tok me nenen e tij!

Ti duket se ke frige nga e verteta, une askund nuk te ofendove , por citova kuranin, e ty kjo te alarmon, sepse vrasjet ti do te deshiroje t´i shihje si urdhera te perkohshme, e kurani duhet te jete i perjetshem! Fundametalizmi kur vepron nuk bazohetn ne Mein Kamfin, por ne Kurna dhe ata thojne se ato fjali vlejne pergjithmone se duhet te luftojne derisa bota t´i besoje vetem Allahut. Mesoi me mire pak ajetet!
    Arroganaca , paftyresia dhe qendrimi jodinjitoz flasin per mentalitet anadollak, se shqiptari kur veren faktet, mendohet, por nuk ofendon!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Re: Norca..

Postuar më parë nga deshmuesi
    Lere Shen albanin dhe jep pergjigjen tende ndaj Dy myslimaneve qe ne emer te Allaut kerojne te vrasin nje Cifut. Cfare mendon ti per ata: Jane duke ecur pas kuranit dhe besimit islam , apo duke verpuar simbas Mendjes se tyre. NEse jane simbas mendjes se tyre, atehere perse ja veshin Allaut kete deshire, kur Allau nuk vret dhe nuk i pelqen TERRORIZMI? Norca mos bej lojen e te paditurit dhe meresh me Shen alabanin. E di qe je ne hall, por ja qe Indriti dhe Raspodi nuk te digjojne ty, por digjojne...

deshmuesi
    Shen Albanit ju kam pergjigjur nga fakti se ai ka nxjerre citate nga Kur'ani (ai ato i quan si deshmi me te forta) duke e quajtur edhe vet Zotin terrorist, andaj i dhash prioritet...Per pyetjen e shtruar nga ti per keta dy dhe te tjeret mund te pergjigjem lirisht keshtu: "Po t'i kishim shikuar njerezit ne baze te asaj se sa i permbahen ligjeve hyjnore, ne toke nuk do te kishte mbetur thuajse asnje njeri i gjalle". Keshtu pra e ka domethenien e vet nje vers nga Kur'ani, i cili tregon jo vetem per muslimanet por edhe per te gjithe njerezit e rruzullit tokesor. Pra, po t'i permbaheshim te gjithe ne ligjeve hyjnore me perpikeri nuk do te kishte pasur kurrnjehere konflikte, probleme, armiqesi e as terrorizem... Ti e din edhe vet nga historia se si nga ana e te krishtereve, ashtu edhe nga ana e muslimaneve, mu nga librat hyjnore jane marre citate per ta justifikuar luften (kryqezatat, xhihadi).
    Une jam ne "hall" por jo ashtu sic mendon ti deshmues.
    Askush nuk guxon te e marre nje jete pa asnje faj. Kjo vlen edhe per terroristat e te gjitha ngjyrave.

Se per VARGJET qe ke sjelle nga kuran , mos haro se nuk i je kundervene Shen Abanit, por Vargjeve te Kruanit, se Shen Albani ne vargjet qe solli nuk kishte fare koment te tijin, por vetem deshmoi se cfare Allau flet per Luften, dhe konkretisht ai i solli ato vargje per te ne ndihmuar ne qe te shohim nese Indriti dhe Rapsodi jane duke ecur simbas mesimit islam dhe kuranit apo ...

Ne duash ta dish te verteten, mu albani eshte ai qe hodhi edhe me teper vaj ne zjarr meqe, per te postuar citate nga Kur'ani pa e ditur se per cka eshte fjala eshte e paverteta me e madhe qe mund te ekzistoje ndonjehere. Pra, lexoi ato edhe nje here me komente dhe, nese atyre nuk u beson, une e kam shenuar edhe burimin prej nga i kam nxjerre ato verse.

Pra i nderuar Norca ti duhet te japesh mendimin tend ndaj nje akti kaq terrorist , te cilin e shprehin dy besimtaret mysliman. Nese nuk prononcohesh dhe periqesh ta "kalosh" me heshtje, atehere te them se, ti nuk je ne gjendje qe te dallosh te miren dhe te keqen, nga dy besimtare, qe ne emer te besimit islam deshmojne terrorizem. Atehere perse me gjykon mua dhe te krishteret e tjere? Valle nuk merakosesh se po mer "BARREN " tone?????????? Vetem "BARRA " e Indrit dhe e Rapsodit qenka e "rende " per tu mbajtur??????????
    Ky nuk eshte akt terrorist por kercenim dhe ky eshte nje dallim shume i madh.
    Po cfare paskam gjykuar une kunder te krishtereve apo jehudeve, a ben te ma thuash?
    Sa per barren, une nuk e kam marre as barren e atyre dyve e as tuajen. Kete duhet ta kesh te qarte.

Une e kuptoj konfuzionin tuaj, dhe e di se perse ti perpiqesh ti anashkalosh kesaj pyejte qe te ben Deshmuesi, kjo, per faktin se je vene perpara pergjegjesise, ku ne njeren ane na flet per besimin silam si nje fe e paqes, dhe nga ana tjeter kur ballafaqohesh me VEPREN e atyre qe besojne ne islam dhe deklarojne se duan te vrasin nje CIFUT, ti ben rolin e te paditurit...
    Une te thash se nuk kam kompetenca te flas ne emer te tjeterkujt.Nuk jam i ngarkuar e as i paguar te flas per asgje. Kete e bej vullnetarisht me postimet e mia per t'ia sqaruar (sadokudo) islamin, se pari muslimaneve e pastaj edhe te te interesuarve tjere.
    Dhe prap mos harro, kercenimi nuk eshte as veper e as akt terrorist, megjithese une as per ndonje kercenim nuk jam dakort.

Ja pra Norca, dhe te gjithe ju te tjeret qe na tregoni Islamin vetem me fjale. Ketu ju jeni perpara nje FAKTI, ku te gjithe MBYLNI sy dhe veshe, dhe perseri kini goje dhe akuzoni Deshmuesin apo te tjeret , per hapjen e temeve TERRORISTE, anti paqesore, dhe ku di une se cfare. Po ja u deklaroj hapur: nese do te ishin kete njerez te krishtere dhe te jepnin nje deshmi te tille , pa perjashtim te gjithje te krishteret e forumit do te ishin ngritur dhe te deklaronin se, ata nuk mund te jene te krishter, por vecse TERRORISTE. Nje reagim te tille ju e pate ne rastin kur disa prifterinje katolike kryen akte djallezore nder femije te mitur.
    Deshmues, nese ti veten e mban per te krishtere shembullore si me fjale ashtu edhe me vepra une te kisha thene se si te tille nuk i konsideroj as te gjithe jehudet, as te gjithe te krishteret e as te gjithe muslimanet.
    Mirepo, eshte me se e vertete se ti hap tema provokuese (se bashku me ate shokun tend Albanin) pa e njohur fare temen ne fjale. Kjo i bie sikur une te filloja te postoj ketu gjera (thashetheme te pavertetuara) kunder te krishtereve, jehudeve, budistave, baptistave... megjithese edhe nga keto kam lexuar me shume se sa ta merr mendja. Herave tjera, nese me lejon koha do te bej postimin e temave qe kane bejne me te gjithe religjionet me shprese se do te jape nje ndihmese sadoqofte te vogel per te gjithe shqiptaret...

Pikerisht kjo gje na ndan ne i nderuar NORCa , sepse ne deshmojem besimin tone jo vetem me fjale por edhe me vepra.
    Une do tju keshilloja qe te mos na mesoni me per Paqen sepse ju nuk jeni ne gjendje qe te distancoheni nga besimtaret qe kini ne forum te cilet me koshience dhe ndergjejge te plote deklaruan FONDAMENTALIZMINE TYRE TERRORIST.
    Deshmues, mu ketu edhe qendron problemi yt dhe i shen albanoviqave. Meqe asnjeri nga ju nuk ben perpjekje per gjetjen e urave lidhese ne mes shqiptareve (te cfaredoqofte besimi qofshin) por (dhe kete e beni me vetedije te plote) mundoheni me cdo kusht t'i prishni edhe urat ekzistuese, e lere me edhe ato ne ndertim e siper.
    Prandaj te kisha keshilluar qe herave tjera te mendosh mire se cka do te postosh ketu ne forum, meqe mosnjohja e pales tjeter nuk te con ne udhe te drejte.
    Sa per veprat e tua nuk i njoh, kurse fjalet e tua me mjaftojne per te ardhur ne konkludim se je njeri me paragjykime shume te medha dhe i ndikuar shume nga propaganda antiislame, Ketu nuk ka kurrfare dyshimi.
    NJe fjale e urte thot:" Ate qe e prish nje i marre, nuk mund ta ndreqin njeqind veta." Pikerisht ti dhe albanoviqi jeni ata qe prishni dhe prishjet e juaja eshte zor te ndreqen, dashte apo nuk dashte ta marresh ti mbi vete kete...

Norca dhe te gjithe ju te tjeret , jam duke pritur prononcimin tuaj, dhe mendoj se eshte nje veperim qe ju ben ta delkaroni paqen tuaj jo vetem me fjale , por edhe me vepra.
    Megjithate ky forum ka pare dhe raste te tjera, si Shkelzeni me shoke, i cili mbase tani perdor nje emer tjeter..
    Nuk eshte Deshmuesi Fondamentalis, Terrorist, anti paqesor, dhe kundershtari juaj, jeni ju qe i MBRONI vete TERRORISTAT dhe sulmoni paqesoret.
    deshmuesi
    Deshmues
    Sa here qe te jesh ne gjendje per te shtruar pyetje serioze, te sinqerte, pa dredhi, pa provokim, pa paragjykime (kjo e fundit eshte dobesia me e madhe e jotja), jam i gatshem te te pergjigjem me te njejten, me aq sa di, meqenese nuk e mbaj veten per te gjitheditur.

Edhe nje gje po ta them, te cilen si duket e ke ngulitur thelle ne koke: Nuk eshte islam i vertete, islam sipas kuptimit te plote te fjales, ajo qe (sic e permend ti me se shpeshti) eshte ne Avganistan, Irak, Arabi... Meqe po te ishte keshtu, po te mos kishin devijuar keta aq thelle nga Kur'ani - nuk do te kishin qene ne ate gjendje ku jane sot.

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norce,
    nuk kam kohe per ta lexuar krejt shkrimin, por heren tjeter do ta lexoj, edhe pse ne fillim mu duk se ke risjellur shkrime te meparshme!:
    Sidoqofte me kete fjali islami per 200 vite arriti te muri kinez dhe me vone ne Spanje dhe me vone ne Ballkan, kete fjali duhte ta mesojsh permendsh si besimtar i devotshem: Ketu nuk shkruan askund se vlen vetem per kohen e profetit. Shpata e besoi dhe u hodh ne beteja kudo ne Afrike dhe Azi! Dhe nese ti mendon se Zoti jep mesime te tilla per vrasje, atehere ti nuk i beson Zotit...por...

9:29.
    luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.

i/e regjistruar Maska e aliu
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    16
    Kujdes mor Shen se ja ben qejfin vehtes shume.

Dhe na trego pak se kush ta ka akorduar kete Grade Sheni se po na mbyet me keto fjalet tuaja qe nuk kane te bejne as 000000000000000000000001% me temen qe thote vellau Norca Allahu e nderofte.

Me respekt
    4eva Shkodran!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE][i]Postuar më parë nga Shën Albani
    67. Nje profeti nuk i takon të zëjë robër, në rast se nuk i ka mundur me luftë në fushëbetejë.***

NEse nuk ka mundur nuk mund t´i zere rob, por nes ei ka mundur po! Qesharake!

Alban
    Nese ti ke deshire te bisedosh a diskutosh si i ka hije - urdhero.T'u kisha lutur, per heren e fundit, t'i lesh hajgaret dhe perbuzjet e tilla si ndaj meje personalisht ashtu edhe ndaj te gjitheve.

Si po te dukej ty qesharake nese ai qe ka humbur betejen te mos zihet rob e ai qe ka ndenjur ne shtepi dhe nuk ka bere kurrfare rezistence te zihet rob? A ben te me tregosh se me cfare logjike tenden qenka e gjithe kjo qesharake?

Ja nje shembull, per cka te duket ty qesharake:
    Nje ushtri, po e zeme ushtria shqiptare, gjat luftes po u dashka te shkoje shtepi per shtepi te armikut dhe ne cka te hase duhet ta zeje rob. Nderkaq, nese ne fushebeteje e ka fituar betejen e , sipas teje, nuk paska te drejte t'i trajtoje si rob humbesit (kundershtaret). Ja pra, kjo eshte ajo per te cilen t'i qeshesh e nuk skuqesh, si gjithmone...

Norca intepretimet nuk jane te tolerueshme se Zoti nuk ka folur per intepretues, por per popull analfabet. Ti thua se ato ajete jane per kohe lufte, dmth. per shekullin gjashte. Une te them se nje liber fetar ose eshte i perjetshem, ose vlen i teri vetem per shekullin gjashte!

Nese nuk e din apo nuk don ta dish, si gjithmone, Kur'ani si Kur'ani eshte vetemse ne arabishte. Nderkaq, Kur'ani i perkthyer don te thote se eshte interpretim, gjegjesisht interpretim i perafert i domethenies se tij. Dhe kush e ka lexuar e kuptuar ate, e din shume mire se ai vlen per te gjitha koherat, megjithese ti si gjithmone vazhdon me ate tenden....

Edhe me shume, para interpretimit (perkthimit te tij ne gjuhe tjera) ai ka qene i zberthyer (i shpjeguar detajisht) nga profeti... megjithese, po them perseri, ty kjo as qe te intereson fare... Interesimi yt kryesor eshte te kerkuarit te qimeve ne veze. Dhe sa here ke halucinacione se ke gjetur qime ne veze paraqitesh ketu ne menyre bombastike ne stilin "Eureka, e gjeta!" Po cka gjete mor...???

Allah nuk domethene nje Zot i vetem, por ishte kryezoti te politeizmi arab, prandaj edhe babai i tij quhej Abdullah, ky baba qe sipas Muhametit gjendet ne Ferr, tok me nenen e tij!

Kjo eshte reprize jote e sterperseritur, e bajatisur dhe aq e bezdisshme sa qe nuk do fare koment. Nuk e di si mund t'nxeje goja gjithe ato jashteqitje qe i qet nga ajo goje jotja e felliqur? Po ku na paske lexuar per "kryezot te politeizmit arab" se...?
    Nje gje mund ta them: Ti je nder shqiptare (nese fare je i tille) shume shume te rralle qe gjejne kenaqesi ne felliqesira dhe prap nuk te vie turp. Cudi eshte kjo me te vertete. Por c'ke t'i besh. "Shiftaret" e tille si ti, si gjithmone, e shfrytezojne anonimitetin e tyre ne boten virtuale duke menduar, "hajt more c'ka po m'han palla, pse a po me njeh dikushi a?". Vertet hobi "i mire" per gjetje te kenaqesise e zbavitjes me njerez, me me qejf me bashkatdhetaret e vet....

Ti duket se ke frige nga e verteta, une askund nuk te ofendove , por citova kuranin, e ty kjo te alarmon, sepse vrasjet ti do te deshiroje t´i shihje si urdhera te perkohshme, e kurani duhet te jete i perjetshem! Fundametalizmi kur vepron nuk bazohetn ne Mein Kamfin, por ne Kurna dhe ata thojne se ato fjali vlejne pergjithmone se duhet te luftojne derisa bota t´i besoje vetem Allahut. Mesoi me mire pak ajetet!

[b] Nuk kam une frike nga e verteta por, sic po duket, eshte krejt e kunderta.
    Ti e ke harruar (me qellim apo jo, por me se shumti kete e ben me qellim, si gjithmone) se Kur'ani nuk mesohet me nje citat te vetem por, ose mesohet si i tere ose nuk mesohet kurren e kurres. Kete duhet ta mbash ne mend nje here e pergjithmone.
    Ti thua per fundamentalizmin se ne cka bazohet ai... A e din ti se edhe kryqezatat jane nisur e bere ne te njejten menyre... Pse po hyn aq thelle...?
    Bota duhet jo vetem t'i besoje Allahut por edhe te veproje sipas urdherave e ligjeve te Tij.
    Por jo sipas allahut qe ke permendur ti, sic e kupton a don ta kuptosh ti...[b]
    Arroganaca , paftyresia dhe qendrimi jodinjitoz flasin per mentalitet anadollak, se shqiptari kur veren faktet, mendohet, por nuk ofendon!
    Ja sa mire e ke bere pershkrimin dhe autobiografine tende te shkurter por shume domethenese.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Norca.

Une e di se ti nuk mban pergjejgesi per cka te tjeret deshmojne, por une tu drejtova ty per faktin se, ti ne shume probleme ke sjelle mendimet e tua si dhe ke mbrojtur besimin tend, dhe mendoj se kjo eshte e drejta jote.
    Sa per pergjigjen qe me dhe , te siguroj se, je i njeanshem dhe aspak objektiv. Mosobjektivizmi juaj te ben te dyshosh. Ju thoni se kercenimi nuk perben nje akt TERRORISt. Ketu gabon, Deshira lind ne zemer, dhe me pas njeriu pret momentin qe ta plotesoje, Jezusi tha , edhe nese dikush e deshiron me mendje Gruan e tjetrit , ka mekatuar. Pra ai e ka kryer mekatin. Ne rastin konkret si Indriti po keshtu edhe Rapsodi e kane kryer mekatin, pasi zemra e tyre ka nje deshire prej TERORISTi, Nese ti je kunder ketij argumenti athere nuk je ne gjendje qe te njohesh se deshirat lindin ne zemer , qofte per te mire po keshtu dhe per te keq.
    Gjithashtu Deshirat e Indrit dhe Raspodit , nuk ishin thjesht jashte besimit islam, prandja dhe une kerkoj prononcimin tuaj, sepe ata kete akt TERRORIST jane duke ja kerkuar Allaut. pra ketu kemi te bejme me nje deshire kryekeput fetare, dhe ai qe eshte mysliman i mire, di te distancohet nga provokime dhe deshira te tilla, dhe jo te loze rolin e te paditurit sic verponi te gjithe ju myslimanet e ketij forumi. Megjithate kjo gje nuk me rendon mua se pari, kjo eshte nje barre per ju, qe mbase deshironi qe ta mbani. Mua me rendon vetem fakti se, keta dy njerez jane Shqipetare, ( nese jane), pra e drejta qytetare morale , me ben ti kundershtoj keta PIRATE dhe TERRORISTE qe ne zemer te tyre kane VRASJEN dhe me goje na flasin per paqe. Mua me neverit hipokrizia e ketyre njerezve GJAKATARE, te cilet kane akoma fytyre dhe shkruajne ne kete faqe shqiptare, pa kerkuar falje publikisht. Te njejten indinjate do te shprehja nese dikush do te kerkonte qe te vriste nje ARAB apo Budist. Per mua te gjithe njerezit jane krijese e Zotit, pavaresisht se ne cfare dhe ku besojne.
    Me respekt Deshmeusi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Re: Norca.

deshmuesi
    Ti, duke e anashkaluar njeanshmerine tende e "zbulove njeanshmerine dhe mosobjektivitetin tim. Une prap them se kercenimi nuk eshte akt terrorist. Nderkaq, per sa i perket mekatit, kjo eshte krejt tjeter, megjithese duhet thene se akti terrorist eshte mekat shume me i madh se kercenimi. Kur e kemi fjalen per te mekati, berjen e mekatit se pari e ke filluar ti me pyetjet tua jashtezakonisht provokuese, gje te cilen nuk dua ta mveshi vetem ty por edhe ketyre dyve. Perndryshe, ne te gjithe bejme mekate, kush me shume e kush me pak. Mekat mjaft i madh eshte edhe ajo kur ti te gjithe neve shqiptareve te besimit islam na e tregon rrugen per te shkuar e jetuar ne Afganistan. Pastaj, mekat eshte edhe pohimi i rreme (per gjendjen qe na e shpjegon ti neve per Avganistan, Iran, Arabi, Afrike e gjetiu). Madje, nuk duhet te harrosh se rrena dhe mashtrimi ka peshe shume me te madhe mekati se kercenimi.

Ti prap ben mekat kur pohon (dhe ben rrene te kulluar) se deshira e Indritit dhe Rapsodit nuk jane thjesht jashte besimit islam, me c'gje pohon dhe ton te na e mbushesh mendjen se ne islam na qenka burimi i ndonjefare terrorizmi.

Ti o deshmues e ke mjaft veshtire te futesh nen lekuren e tjetrit dhe te mendosh ne vend te tij, sikur ben ti vazhdimisht duke u paraqitur ketu si me paqesori nga te gjithe shqiptaret duke e harruar veten krejtesisht dhe duke e anashkaluar teresisht injorancen dhe shtinjakerine (hipokrizine) tende. Nese nuk e ke ditur, shtinjakeria eshte mekat edhe shume me i madh se ata mekate qe t'i permenda ty deri tash.

Gjithashtu nuk duhet te harrosh se islami nuk eshte Partia Komuniste kur duhet te behen distancime ndaj ndonje shoku te partise. Islami nuk ka hierarki ashtu qe i "madhi" ta distancoje (apo perze nga partia) te "voglin" dhe anasjelltas.

Ne religjionin tone e kuptojme keshtu:
    Si Krijesa te Zotit, ne njerezit jemi me te privilegjuar nga te gjitha krijesat tjera. Zoti pra na e ka dhuruar vullnetin e lire per te vendosur neve vete se cka duhet te bejme. Ne pra, i gjithe njerezimi, kemi te drejte ta besojme apo te mos e besojme Zotin. Kemi gjithashtu te drejte t'i permbahemi apo te mos i permbahemi Urdherave te Zotit. Dhe cdo njeri e ben kete vetemse per llogari (per te miren apo per te keqen e vetvetes)te veten. Per te gjitha keto japim llogari te Zoti.
    Prandaj, Indriti dhe Rapsodi nuk vijne te une per te dhene ndonjefare llogarie por, per veprimet e tyre (qofshin ato te mira apo te keqia) japin llogari vetem para Tij.

Neve Kur'ani gjithashtu na meson se marrja e jetes se tjetrit eshte mekat shume i madh. Ne verset qe i postova para pak ditesh thuhet shume qarte se edhe gjat kohes se lufterave duhet redukuar numrin e te vrareve deri ne minimum dhe se, sa here te ket gjasa per marreveshje paqeje, prioritetin me te madh duhet dhene paqes. E njejta vlen edhe per gjakmarrjen (hasmerine ndermjet familjeve, klaneve apo fiseve te ndryshme).

Nese edhe e gjithe kjo te duket ty njeanshmeri e joobjektivitet - pune per ty.

Cdo te mire!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Re: Norca.

Deshmues,
    te me falesh se, pothuajse e paskam harruar ate me kryesoren. Lexo me poshte se si "distancohesh" ti nga te tjeret dhe pret nga une te distancohem nga INdriti e Rapsodi. "Distancimit" tend ia ke shtuar edhe "dashurine tende" te pafund, bashke me horizontin tend shume te gjere "te diturise" ne kete fushe si edhe "komplimentet" nga me te mira ndaj pjesetareve te religjionit islam. Me kete e ke ilustruar me se miri "shpirtmiresine", "dashamiresine", "engjullin e vertete" e te "kurregabueshem" dhe njeriun qe "nuk ben kurre mekate". Lexoje (auto)biografine tende:

Ps. Shen Albani te faleminderit qe ke sjelle vargjet konkretet te kuranit, per temen ne fjale. Edhe megjithese ato jane fare te qarta, Norca vazhdon dhe thote se, ato vargje jene per ne rastet e luftes, por nuk e di..... mbase Indrit AL Shair, dhe Rapsod alihum Al rruhim , mund te jene ne Palestine dhe keshtu kane te drejte ( simbas kuranit) qe te vrasin nje cifut.

Ja pra, sa "qarte" i ke kuptuar "deshmite" e san albanit...

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Norce,
    per ser ke ofenduar...

Per mua nuk eshte profet ai qe i ka duarte e pergjakura. Per mua easnje fe nuk eshte nga Zoti nese predikon vrasjen, marrjen e robereshave, plackitjen e shtepive, ndarjen e pasurive te huaja etj. sepse keshtu shpallet edhe Milloshevici profet.
    Ti ben nje krahasim me ushtri shqiptare, tendencioz, fundekrye, thuase ushtria shqiptare luftonte ne emer te Perendise e jo te lirise. Thuase ushtria shqiptare thosht se " edhe meleket" merrnin pjese ne lufte. Vrasja per liri perligjet nga njeriu dhe eshte e nevojshme kur shtypesh, pro sic dijme Muhametin nuk e ka sulmuar askush, por ky me dhune i ka konvertuar te tjeret. Ne librin e tij i ke citatet qe sipas teje vlejne edhe sot ku urdherohet te vritet ate qe ke afere, por qe nuk i bseojne te derguarit dhe Allahut

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    me iku shkrimi i paperfunduar...

Pra tani ti pranove se Kurani eshte i perjetshem dhe pranove se lufta e Bin Ladenit dhe e fundamentalizmit eshte lufte hyjnore. Kur ti thua se kurani vlen per gjitha koherat, atehere pranon edhe kete ajet dhe shume te tjere qe tu te kane mobilizuar per lufte dhe ofendime ndaj atyre qe nuk ndajne mendimin tend. JA pra ti je ne beteja te ardhshme pse i sherben ketij Ajeti:
    9:29.
    Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.

Pra ne keta ajet te mesojne ty se si duhet t´i vrasish ateistet, krishteret, dhe ata qe kane fe tjera! Dhe une perpiqem te te beje te qarte se vrasja ne emer te Zoti, ne mere te konvertimit , jo qe nuk vejn nga Perendia, por eshte djallezore. A do te deshiroje ty te vrasin nese nuk pranon nje fe tjeter. Une them jo! Muhameti thot, po! Ti e don e cmon dhe thua se Kurani ehste i perjetshem!

Ti nervozohesh sa here qe sheh gjera qe deshiron te mos behen publike: Mirepo ti e din se :
    -Muhameti martoi Ajshen ne moshen 6 vjecare dhe pati raporte kur ajo ishte 9 vjecare, sa nje femije sot ne klasen e trete...Ti do te deshprohesh, por nje trup te tille nuk e kam bere une dhe percartjen tende drejtoje ne drejtimin qe duhet.
    -Ti e din se muhameti ka vrare xhaxhxin e vet, pse nuk pranoi Islamin dhe pse ai ate e konsideronte poet, e gruaja e tij te cmendur e quante Muhametin. Une fajet nuk i kam , por ti prap do te me sulmosh,sepse ti mendon se une i kam fajet, per devijimet e tija!
    -Ti e din se Kur Muhameti deklaroi veten profet, xhaxhai i tij qe i kishte dy bijat e Muhametit per djemt e tij, i deboi dhe u shkurorzuan... mirepo ti prap thua se une i kam fajet, thua se une i kma thene te martohen kusherit ne mes vete.
    -Ti e din se ne lufte Muhameti toleronte marrjen e robereshave, mori edhe vet, por ti prap me ben mua fajtor

-Ti e din se ai mori 16 gra, jo une, por per ty prap une jam fajtor, pse nuk ia kisha ndaluar une, dhe pse nuk i kisha treguar se cka eshte morali dhe dinjiteti i femres. Nuk mori 16 plaka t´i rujae, por i mor 16 nuse, sepse Allahu i kishte thene!
    -Ti e din se ai luftoi mbi 20 vite, jo, une, por par une i kam fajet...
    -Ti e din se ai i mori nusen djalit te vet adoptiv , por prap une i kam fajet, sepse sipas teje une nuk ia kam ndaluar...
    -Ti e din se emri Allah ekzistonte para tij, dhe se ishte kryezot te politeizmi arab, ti kete e sheh ne emrin e babait te tij: Abdallah!
    -Ti e din ose nuk e din se haxhi ekzistonte para Muhametit dhe se ai aty e bente perhapjen e fese se vet, kur shkohej ne qabe ku adhurohej meteoriti i zi qe gjendet ne mes.
    -Tie din se Islami ne saj te shpates, prerjes se kokave arriti deri ne Kine, per 200 vite, por ne anen tjeter me paqe krishterimi u tolerua pas kater qind viteve ne Rome. Vrasja eshet me efektive, apo jo ? Edhe mjerimi, edhe dhunimi, edhe debimi, edhe plackitja!!!! Por, fajet i kam une, e jo ai qe i ka bere keto vepra!
    - Ti e din se vet Muzhameti ne nje hadith thot se babai i tij dhe nena jane ne xhenem sepse nuk ishin muslima...po une i kma fajet..
    Une per ty nuk jam shqiptar, por jam " Shiftar", keshtu na perbuznin serbet ose e albanoviq, me quan ti. PSe ti mendon keshtu dhe cka ne psiqiken tende? Sipas teje shqiptar i mire eshte ia qe propagandon islamin, ai qe madheron ate dhe ajo qe ndihmon ne perhapjen e tij. Shqiptar i keq eshte ai, madje edhe serb, ai qe nxjerr ne drite te zezat e Islamit. Bardh e zi dhe me klishe. Keshtu nuk mendohet, Norce, cdo shqiptar ka qendrim e vet, dhe jo cdo shqiptar pajtohet me ty ose me mua, por as ti e as une nuk jemi per tu ofenduar pse kemi mendime tjera. Une pse e dua te verteten dhe ti, pse te tmerron ajo e vertete!

Pra bazuar ne keto shkrime mund te konstatojme se : Une jam nje ushtar i vogel i Skenderbeut, jo aktiv, por pasiv, jo agresiv, por paqesor, nderkaq, ti je nje Asker i Sulltan Muratit i cili vazhdon aty ku ka mbetur ai!
    Pra sipas logjikes tende ti je shqiptar, pse vazhdon dhe respekton rrugen e sulltaneve, por une jam serb pse une respektoj rrugen e Skenderbeut! Me ty do te krenohej sulltan Murati, me mua jo!

Zotiu dhe interpetuesit;:
    Asnje fe nuk eshte shkruar per interpretues, por per bujqit e atij shekulli. Interpretim sa do qe duket tendecioz, ai percan nje fe dhe krijon fe kombtare, regjionale sic edhe nodh ne Islam. Te ne nuk respektohen shuime gjera qe arabet i bejne cdo dite, si martesat me kusheri! Poligamine etj...

Kryqezatat,
    ishin pergjigje agresivitetit islamik i cili kishte arritur te muri kinez, ishte nisur ne pushtime. Sikur at kishte derguar Zoti kuranin do te dergonte nej fe pa mjerim, pa prerje kokash, pa roberesha, pa placke e tjetj. Por meqenese njeriu e dergoi erdhei deri te konflikti dhe por vritej dhe hidhej ne mjerim njerzimi. Pse se dergoi Zoti Islamin ? Sepse ai e din se do te ndodhin konflikte dhe nuk do t´i percante njerzit me shume se sa ishin. Dhe konflikti nuk eshte bere pse ne ndonje fe perbuzet kurani, por pse ne Kuran perbuzet te gjitah fet tjera dhe pjesetaret e tyre duhet te vriten sipas kuranit! Nese vrasja qenka hyjnore, marrja e nje femije 6 vjecare hyjnore, vrasja e xhaxhait dhe prinderit ne xhenem, ateher enuk di se cka te them, pro Zoti t´i hapte syte dhe mendjen! Sespe une te garantoj se me kete fe perfundohet ne zjarr se kjo fe diskriminon ne shtepi! Dhe feja nga Zoti nuk mund te kete vrasjhe e shkaterrim, sepse Zoti eshte Ndertues, e jo Shkaterruesi, sepse lufta eshte djallezore, por jo dashuria! Une dua t ´i besoj Krijuesit te perkryer, ti i beson Shkaterruesit te perkryer,e apc me fat!

PEr ofendimet qe i ke bere do t´informoje ata qe jane per kete detyre...mirepo une nuk te foendoj se kam respekt ndaj se po flet shqip, sikur t´,ishe arab apo turk, as qe do te kisha folur me ty.

Zoti t´hapte syte! Amin!

Norce i dashur, per te gjitha ato qe i kam thene mund t´i sjelle faktet...nese dyshon shpreh deshiren se ku ke dyshime! Nuk kam guxim pse shkruaj anonim, i tille jam edhe ne jeten e perditshme, te verteten e dua dhe nga e verteta nuk kam frike, veres do te jem ne Kosove dhe nese ke deshire te takoje ty dhe ata qe te perkrahin. Nuk kam frike, e din pse ? Pse jam shqiptar, me shpirt e me mendje!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 28-01-2003 më 10:36

Faqja 7 prej 15 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-06-2004, 10:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •