Close
Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 145
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    117

Re: Immac..

Deshmues!

Ka disa vende arabe qe jane me keq se ne ne pikepamje te praktikimit te islamit te vertete dhe falenderoj Zotin qe na e ka ruajtur fene te pa perziere me sekte te tjera, por ka edhe te tjera qe jane me lart se ne ne Islam nuk i sheh femrat gjysem nudo ne bulevard. Ketu ne Tirane kur vjen vera eshte per te ikur me vrap, nuk po flas per perendimin se atje dalin nudo fare.

E nese do zgjidhja ndermjet nudos dhe mbulimit te femres une do zgjidhja te dyten. Feja juaj kristiane e deshmoi se eshte e paafte te pastroje shoqerine nga imoraliteti, sepse ju strehoheni ne nje qoshe dhe nuk ka rendesine se me cfare ligjesh gjykohen njerezit.

S'eshte e vertete qe legjislacioni perendimor ka dale nga bibla mund te kete ndonje ligj tek-tuk qe mund te vije ere kristian, por ligjet jane krejtesisht materialiste e bazuar mbi kamaten dhe perqindjen apo interesat.

Fakti qe jeni pak ne shqiperi nuk duhet te qetesoje se je i shpetuar, sepse ju jeni me shume ne bote. Jezusi nuk foli per shqiperine por sipas jush per gjithe njerezimin.

Nejse as kjo per mua nuk do ishte bindese. Vertete te shpetuarit do jene me pak se te humburit, por per mua te shpetuarit jane ata qe adhurojne nje Zot e jane larg idhujve.

Kur Llukmani duke e këshilluar, birit të vet i tha: "O djali im, mos i përshkruaj Allahut shok, sepse idhujtaria është padrejtësia më e madhe!" {Kuran 31:13}

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008

Re: Perseri vij me nje pyetje:

Postuar më parë nga deshmuesi
    Kjo pyetje ju dretjohet te gjithe shqiptareve, te cdo feje dhe besimi qofte.
    Megjithese ti nuk don te kupton, shkaqet per kete i din vetemse ti, prap po ta fali dhe do mundohem te ta shpjegoj.
    Ne Shqiperi ka dy lloj besimesh: Te Krishtere , dhe myslimane.
    Sidomos kohet e fundit thuhet se myslimane ka me shume, por kjo ka pak rendesi. Besimi dhe Feja tek njeriu jane nje parim ne te cilen besimtari PERZGJEDH, dhe VEPRON. Meqense ky raport eshte 7/3, atetehere kam dy pyejte:
    1-Perse perzgjedhja e Shqiptareve eshte 100%drejt Perendimit dhe jo drejt vendeve Arabe?
    Loja jote e shifrave e perqindjeve nuk ka kurrfare baze. Prej nga po e dike ti se 100% te shqiptareve qenkan pro perendimit?
    2- Perse shqiptaret ne perqindjen me te madhe te tyre nuk pelqejne dhe nuk perzgjedhin te jetojne me regullat e kuranit dhe ligjet islamike, por jane pro per te drejtat dhe lirite e njeriut, te mbeshteur simbas kartes se Hesinkit(karte perendimore te cilat shtet islamike nuk e pranojne)?
    Keto qe thua ti jane vetemse shpekulime tuat apo te marra nga burime te ndryshme propaganduese. Nese don ta dish me thjesht, nuk duhet te harrosh se edhe ne perendim ka shume elemente te ligjeve hyjnore. Ketu nuk duhet te harrojme se muslimanet i besojne te gjithe profeteve. Ketu, nder tjere, numrohen edhe Moisiu dhe Jezu Krishti.
    Ajo se si e cilesoni ju Jezu Krishtin ajo nuk eshte teme per diskutim ketu.
    Nje shembull:
    Me nje emision humoristik ketu jane te njohur dy persona me emrat Stefa& Erkan. Ky i dyti eshte turk. Po e pyet ky ne nje interviste (megjithese ishte fjala per komedi) nje prift: "Perse po i thoni Jezu Krishtit se eshte Zot?" Ai u pergjigj: "Jo, ai nuk eshte Zoti vete por misherim (personifikim) i Zotit".
    Pra, tash duhet ta kesh te qarte.
    Ti permend gjithashtu Jehovan. Jehova nuk eshte ndonje perendi e vecante por eshte e njejta domethenie e Allahut. Pra me te dyja shprehjet eshte fjala per nje, te vetmin, Zotin, Hyjin. Ndaj mos i perziej kabllat. Ajo se si beson ti ne Zot eshte menyre e te besuarit ne te dhe asgje tjeter.
    Nje here te kam sugjeruar dhe te sugjeroj edhe nje here: Lexo postimin tim me temen "400 pyetje - 400 pergjigje mbi islamin" e pastaj mbase do te mund te flasim me gjeresisht.
    Kur thua ti se mbi 70% te popullsise shqiptare jane te besimit musliman, sic pretendon ta cekesh ti kinse nga burime islame, cka nuk eshte e vertete. Keto jane burime statistikore jo nga burimet islame por ato shteterore. Ti pastaj i ve ne pikepyetje se sa prej tyre jane muslimane? Une te them se jan aq muslimane sa mbetja tjeter qe quhen (kane emra) te krishtere.

Qellimi im ne keto dy pyetje eshte vetem thjesh qe te duket me vepra se, sa perqind jane shqiptaret ne te vertete myslimane, dhe azgje tjeter.
    Eshte nje pune mjaft e komplikuar per te mundur ta besh shpjegimin e sakte se sa prej tyre jane me te vertete muslimane pasi qe quhen ashtu. E njejta do te vlente edhe per te krishteret. Nuk mund ta dijme as njeren e as tjetren.
    Une do te mund te thoja kesisoji:
    Dhashte Zoti e te jemi muslimane te mire. Dhashte Zoti e te jemi te krishtere te mire. Dhashte Zoti e te jemi te gjithe te mire e te dalim nga kjo erresire.
    Sipas nesh, musliman eshte ai qe ben mire, nuk urren, punon me zell ne rend te pare per vete, pastaj per familjen e vet, pastaj per rrethin e vet e deri per te miren e gjithe kombit. Ne te kunderten nuk mund te quhet as musliman e as i krishtere i vertete.

Nuk kam qellim qe te perbuz menyren dhe rregullat, se si myslimanet ndjekin besimine tyre. Kush do te perpiqet qe te me akuzoje pe kete, i delkaroj hapur se keqperor mendimin tim.
    Deshmuesi
    Ja pra. Kjo ishte letra ime pa akuzime. Megjithate, nuk eshte keq sikur te informohesh pak me mire per pyetjet qe i shtron ti e pastaj e shohim.
    Te mos harroj te te them se disa qe t'u kane pergjigjur te jane pergjigjur me korrektesi. Ndaj, te lutem mos ben pluhur shume por perpiqu qe edhe ti te shtrosh pyetje korrekte!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Vertete sjemi objektiv!
    Askushi ne rruzullin toksor nuk i permbahet as Kuranit as Bibles e as ndonje libri tjeter fetarë.
    Ju ketu flisni per kultura e jo religjion. Religjionin edhe keto libra i shfrytezoni si maska per ty fshehur prapa tyre.

Ini me objektiv e folni te verteten e jo propagande!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE][i]Postuar më parë nga iliria e para
    Vertete sjemi objektiv!
    Askushi ne rruzullin toksor nuk i permbahet as Kuranit as Bibles e as ndonje libri tjeter fetarë.
    Ju ketu flisni per kultura e jo religjion. Religjionin edhe keto libra i shfrytezoni si maska per ty fshehur prapa tyre.

Ini me objektiv e folni te verteten e jo propagande!
    ---------
    Iliria...
    Natyrisht se nuk jemi objektiv. Sidomos nuk jemi fare objektiv kur njeri mendon se diku ne bote po iu permbaeka Kur'anit 100% (dhe sipas tij 100% kuptimin negativ) duke harruar edhe ai vete vjen (pra nga ajo ane qe duhet t'u permbahen 100% Bibles) e nuk ju permbahen as 1%, megjithese kjo perqindje nuk me intereson.
    Prandaj vetvetiu shtrohet pyetja e objektivitetit: Si mund ta akuzoj une dike, ta kritikoj, t'ia gjej madje edhe arsyet se per cka nuk e ka pastruar oborrin kur vet akuzuesi e ka oborrin perplot...???!!!
    "Ju flisni per kultura..." nese keni menduar me kete ne mua, mund t'ju them se e keni plotesisht gabim e madje mund t'ju akuzoj edhe per njeanshmeri.

Mua me vie keq por, si duket jeni i/e vendosur ne postin e moderatorit/res per cka nuk keni njohuri te mjaftueshme.

Pra, kujdes edhe me objektivitetin tuaj!

Cdo te mire!

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

ju pershendes te gjitheve

pershendes te gjithe anetaret me rastin e ramazanit
    Injoranca nuk zhduket me top

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Norçali!
    Sa per moderator te jap te drejte.
    Nuk e kam kerrkue ate detyre, por e kam pranue te reagoj kur dikush te ofendoje dikenin.Kjo nuk eshte veshtire te kuptohet.
    Sa per fe nuk futem thelle as nuk hyj tek Kurani e Bibla.
    Une jap mendime te mijat ka nje here e kanjehere edhe pyes ka diçka por nuk ofendoj, jo me qellim se paku.

Mendoj se çdo kushi ka te drejte te shprehi mendimin e vet.
    Te pershendes!

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    përjashtuar
    Postime
    1,008
    Iliria...
    Mirë që më paske kuptuar se ç'kam dashur të të them, ndaj dhe ke gabuar. NJeriu duhet të pranojë gabimet. Sejcili nga ne gabon. Më së shumti gabon ai që nuk e njeh fushën, në të cilën nuk ka njohuri apo ka njohuri të pakta. Ky është edhe rasti me ty.

Natyrisht se sejcili ka të drejtë të shtrojë pyetje, japë mendime apo edhe të gjykojë për diçka. Kjo vlen si për ty, për mua dhe të gjithë të tjerët.

Shpresoj se do të hasi në mirëkuptim.

Sinqerisht
    Norça.li

Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Harrova te them edhe diçka,se ketu e shfrytezoj forumin edhe per te mesuar me mire gjuhen sepse ne shkolle se kam mesuar.

Se sa di une nuk mund ta dijesh ti , as une per ty nuk mund ta di saktesisht se sa din ti.

Ketu zakonisht shofim se çfare edukate dhe çfare niveli te kultures kemi e poashtu mund te vrejme se a jemi tolerant.

Demokracia por edhe feja kerkon tolerance e mirkuptim.

Zoti i gjykon njerzit, jo njeri njeriun apo jo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 22-11-2002 më 18:15

Kombi mbi te gjitha

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Une vetem doja te te kujtoja nje fjale te urte popullore iliria.
    populliyne i mencur thote :Njeriu ne shtepine e tij nuk sheh as trahun kurse ne shtepine e tjetrit sheh edhe qimen.
    Kurse nje fjale e urte lindore thote qe te metat e njeriut jane prapa qafe dhe ai smund ti shohe por gjithmone mundohet te gjeje te meta tek te tjeret.
    uroj qe dhe ti te mos behesh keshtu.
    faleminderit
    Injoranca nuk zhduket me top

i/e regjistruar Maska e nimue
    Anëtarësuar
    06-08-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    78
    iliria te keshilloj te ndryshosh teme n.q.s. don te mesosh gjuhen pasi ketu do mesosh vetem urrejtje.
    ky evropianizimi (ne itali te pakten)po na meson se si trajtohen motrat tona rrugeve te italise ,na meson se nena vret femine e saj e femija vret nenen,na meson se paraja eshte zoti i ri ne boten e civilizuar .
    e keni parasysh ate mesazhin e nokias
    " une vras njerez per para
    po ti je shoku im ndaj te vras falas"
    ja perendimi e sa e sa te tjera.
    perendimi ka teknologjine
    te marrim televizionin si shembull
    duhet te zgjedh oraret per te pare dicka te re ,edukuese,kulturore ,shkencore pasi na kane mbytur telenovelat ,emisionet per te fituar para ose filmat erotike .
    e cme duhet teknologjia kur pothuajse nuk e perdor fare............
    Guri i rende peshon ne vend te vet.

Faqja 2 prej 15 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-06-2004, 10:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •