Close
Faqja 15 prej 15 FillimFillim ... 5131415
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 145 prej 145
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    P.S.

Meqe shumica e anetareve te forumit shqiptar jetojne ne diaspore, do te te propozoja ta hapesh nje sondazh me pyetjen: "Cila eshte arsyeja qe keni emigruar ne Perendim?" me pergjegjiet vijuese:
    1. Per ta siguruar buken e gojes
    2. Per te trafikuar droge dhe prostituta (lol)
    3. Per te studjuar apo specializuar
    4. Jam i perndjekur politik
    5. Per t'iu kthyer trungut familjar perendimor
    6. Arsye tjeter

Edhepse mundesia per manipulime me vota nuk perjashtohet (nga ti dhe kompania jote), jam i bindur se numri i atyre qe do ta japin pergjegjien nen 5 do te jete shume me i vogel.

Pra, mos na plaso teori te coroditura nese nuk ke fakte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 30-06-2004 më 18:18

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Shiu
    Arsyeja pse shtetet perendimore jane me te pasura se shtetet islamike eshte ceshtje ne vete qe kerkon trajtim shume me serioz dhe me kompetent qe nuk mund te perfshihet me nje postim a dy ne forum. Ne pyetje jane faktore te shumte: lufterat, pushtimet, kolonizimi, plackitja e pasurive natyrore te shteteve te pushtuara me gjak e dhune. Ti fort mire e di kush kane qene kolonizatoret me te medhenj e me gjakpires ne histori dhe e di se cilit religjion i kane takuar dhe ne emer te ckafit kane vrare miliona njerez.
    Po e dime mire se nder pushtuesit me plackites e gjakpires kane qene me rradhe arabet e turqit qe me forcen e shpates u perhapen nga Afganistani deri ne Spanje, dhe shifet zhvillimi qe prune.
    Ndersa kolonite e vendeve Angli, France kane cuar zhvillim atje ku njerezit jetojshin nder peme, dhe perendimi dje e sot eshte zhvilluar e zhvillohet ne saje te punes se vet, shpikjeve qe nuk ja kane vjedhe kerkujt dhe jo dembellekut, e duke lene grate te mbyllura neper shtepija, e duke marre 2 thase krype ne gamile per ti shitur mbas 2 javesh rruge.

Te pakten ne si shqiptare ja pame hajrin mire per ata 500 vjet qe nje meter rruge nuk lane kur iken, as nji shkolle fillore makar, por xhamija e medrese ka nji per lagje katundi megjithese 99.99% analfabete.

Nji shembull konkret asht jugosllavia. Shifi sa me te perparuem jane kroatet e sllovenet me rruge, shkolla, ekonomi e kulture, te cilet i sundoi Austria (e krishtere por pushtuese), krahasuar me mizerjen e injorancen qe lane turqit ne Shqiperi, Maqedoni por edhe Serbi e Greqi por ata paten fatin e i dolen doret heret keshtu qe nuk mbeten edhe aq keq sa ne te tjeret.

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Ndersa kolonite e vendeve Angli, France kane cuar zhvillim atje ku njerezit jetojshin nder peme, ...
    Shfletoji pak librat e historise (jo aq te larget) dhe do te shohesh se cfare kane bere kolonizatoret e krishtere me sklleverit ne Afrike, Azi, Amerike Jugore, Australi, etj. Shih dhe sa jane te zhvilluara shtetet afrikane (edhe ato me shumice muslimane, edhe ato me shumice jomuslimane) fale "zhvillimit" qe u kane mundesuar kolonizatoret e tyre.

Edhe ato shtete qe kane fituar pavaresine, ende jane koloni te Anglise, Frances, etj. Ato jane ne gjendje te mjerueshme pikerisht per shkak te faktit se pasurite e tyre natyrore vazhdojne edhe me tej te plackiten pameshirshem nga keto shtete dhe qeverite e tyre jane kukulla te fuqive perendimore. Rasti me i fresket eshte i Irakut, ku ai shtet thjesht u PUSHTUA per t'iu plackitur nafta meqe eshte nje nga shtetet qe ka rezerva me te medha te naftes ne bote. Ato helmet kimike e biologjike (qe ishin pretekst i pushtimit) nuk u gjeten askund sepse as qe kane ekzistuar ndonjehere... Pra, edhe ne ditet e sotme jemi deshmitare te kolonizimeve te reja nga ana e shteteve "perparimtare" qe fuqine e tyre e mbeshtesin ne gjakun e popujve gjithandej neper bote.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 30-06-2004 më 18:29

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Shiu
    Edhe ato shtete qe kane fituar pavaresine, ende jane koloni te Anglise, Frances, etj. Ato jane ne gjendje te mjerueshme pikerisht per shkak te faktit se pasurite e tyre natyrore vazhdojne edhe me tej te plackiten pameshirshem nga keto shtete dhe qeverite e tyre jane kukulla te fuqive perendimore. Rasti me i fresket eshte i Irakut, ku ai shtet thjesht u PUSHTUA per t'iu plackitur nafta meqe eshte nje nga shtetet qe ka rezerva me te medha te naftes ne bote. Ato helmet kimike e biologjike (qe ishin pretekst i pushtimit) nuk u gjeten askund sepse as qe kane ekzistuar ndonjehere... Pra, edhe ne ditet e sotme jemi deshmitare te kolonizimeve te reja nga ana e shteteve "perparimtare" qe fuqine e tyre e mbeshtesin ne gjakun e popujve gjithandej neper bote.
    Po keshtu thoshte Lenini, Stalini dhe Enveri.
    Nga cila veper e xhaxhi Enverit i ke nxjerre keto xhevahire?

Para se te shfrytezohej nafta, arabet e arabise e irakut jetonin ne cadra e deve mu ne mes te reres se shkretetires.

Investimet perendimore (grabitja simbas teje) i kane zhvilluar keto 50 vjete sa nuk kane ecur vete per 1500 vjet, me shkolla, rruge, spitale, shtepi etj.
    Mirepo psikologjia, zhvillimi, mentaliteti i tyre nuk ecen me te njejtin ritem si pasurimi, dhe pikerisht pasuria qe u erdhi ne dore (pa merite, se nuk shpiken vete asgje) i ben ta harxhojne me luftra, ngaterresa etj etj.

Luftra ka pasur edhe ne Europe madje me te tmerrshmet ne histori dhe shtete te tera jane rrafshuar ne luften e dyte boterore, por jane ngritur prape ne kembe me punen e vet dhe pa i vjedhur askujt, sepse morali dhe mentaliteti i tyre jane krijuar ne shekuj pune dhe filozofi besimi.

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Citim Postuar më parë nga Labeati
    Po keshtu thoshte Lenini, Stalini dhe Enveri.
    Nga cila veper e xhaxhi Enverit i ke nxjerre keto xhevahire?

Para se te shfrytezohej nafta, arabet e arabise e irakut jetonin ne cadra e deve mu ne mes te reres se shkretetires.

Investimet perendimore (grabitja simbas teje) i kane zhvilluar keto 50 vjete sa nuk kane ecur vete per 1500 vjet, me shkolla, rruge, spitale, shtepi etj.
    Mirepo psikologjia, zhvillimi, mentaliteti i tyre nuk ecen me te njejtin ritem si pasurimi, dhe pikerisht pasuria qe u erdhi ne dore (pa merite, se nuk shpiken vete asgje) i ben ta harxhojne me luftra, ngaterresa etj etj.

Luftra ka pasur edhe ne Europe madje me te tmerrshmet ne histori dhe shtete te tera jane rrafshuar ne luften e dyte boterore, por jane ngritur prape ne kembe me punen e vet dhe pa i vjedhur askujt, sepse morali dhe mentaliteti i tyre jane krijuar ne shekuj pune dhe filozofi besimi.
    Zoteri i nderuar, une nuk e kam lexuar asnje liber te Xhaxhit e as qe kam ndermend ta lexoj ndonjehere. Por keto qe i kam permendur jane fakte te njohura historike e jo shpikje te ndonje marksist-leninisti (te cileve nuk u perkas).

Ndersa fakti se ti nuk deshiron t'i kuptosh keto tregon vetem horizontin e ngushte te diturise tende. Miliona njerez kane vdekur si skllever neper miniera e plantacione qe sipas teje u ka siguruar "zhvillimin" e vendeve te kolonizuara e ne fakt kane vdekur per mireqenien e kolonizatoreve. Ata kane vdekur nga kamxhiku i kolonizatoreve te tyre qe qellim te vetem kane pasur PLACKITJEN.

Mireqenia e Perendimit nuk mbeshtetet aq ne zhvillimin e shkences sa ne derdhjen e gjakut te njerezve te pafajshem.

Faqja 15 prej 15 FillimFillim ... 5131415

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-06-2004, 10:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •