Close
Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 145
    Desert Fox Maska e bayern
    Anëtarësuar
    12-06-2002
    Postime
    3,030
    Citim Postuar më parë nga Cyclotomic

Sdi kush eshte me e keqe, inkuizicioni para qindra vitesh, apo fakti se ne Islam mungon nje mendim i mirfillte filozofik(sic ekziston ne boten perendimore)
    Kur flisja per teologji kisha parasysh ket vers nga libri fetar simbas cikloautomatikut. Pra deshe me lidh teologjine me filozofine. Sa per Zarathustren termi ne besimin e shpirtit lidhet edhe me perjetesine e tij ose me mundesine e reinkarnimit ne dicka tjeter te tij edhe ne Budizem. Edhe budizmi eshte nja 4000 vjet i lashte. Meqe rendesine e nje religjioni zotrote e mat me kohezgjatje.
    hedhja ne ere e statujave ta thashe eshte pre e doktrines se besimit ekstrem. nuk jam dakort me shkaterrimin e artit por as si krim kunder njerezimit nuk e shof qe ta bej tragjedi nderkombetare. Dihet injoranca demton artin ama urrejtja demton njerezimitn. Kete pra ti sdi ta luftosh por ke aftesi marramendese ta ndezesh. Cte duhet ty pse drejtohen njerezit nga Islami? Shiko halen tende ske cmerresh me interesat e te tjereve. Ta thashe edhe ta ritheksoj cdo komb ka prirjet e veta ne besytni sta ka dhene njeri te drejten ty te gjykosh zgjidhjen e asnjerit. Per me shume kur llogjikes i bashkangjit krahasime idiote si ai i Zarathustres.
    But again, truth be told, if you're looking for the guilty you need only look into a mirror. ...

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Keto kater te fundit duhet te mesosh pak me shume histori, ose te dallosh fene nga politika.
    Kater te fundit, ti hedhim nje sy:

6. Lufta e dyte boterore.

Ajo qe thashe une ne fillim te shkrimit eshte se te krishteret kurdo qe kane pasur mundesine me te vogel per ti dobesuar te tjeret e kane bere. Ata nuk kane pare se c'fare thote feja e tyre. Kjo ishte ajo qe desha te thosha. Ndoshta nuk kane qene edhe aq te forte, por llogjika e perdorur eshte:" A nuk jane te krishtere? Bjeri ti biem." Une e di se kush e nxiti luften e dyte boterore. Por ajo qe eshte me rendesi eshte se kisha nuk duhet te ishte bere element per te ndihmuar ne shkaterrimin e popullit cifut.

7. Greket
    Mos harro se Greqia ka nxjerre jashte saj per ne Turqi te gjithe muslimanet greke gjithashtu, 1/3 e popullsise greke.
    Kjo njihet ne historine e Turqise dhe greqise si Nderrimi i popullsise.

8. Serbia
    Per kete te jesh i sigurte pasi Sllobodani nuk ka punuar vetem. Pse nuk po mbaron gjykimi i Sllobodanit. Sepse ai po kerkon disa deshmitare qe Haga nuk ka fuqi kurre ti sjelle per deshmi.

9. Protestantet ne USA

Prape sic thashe me lart, qellimi eshte te them se te krishteret kur e kane fuqine ne dore nuk pyesin per te dobtet, por i shtypin, qofshin ata po te krishtere por me ide te ndryshme.
    Ne USA te gjithe Mormonet jane mbledhur ne Utah sepse nuk kane vend tjeter per arsyen qe thashe me lart.

Sa per Kryqezatat... a nuk shef gje paralelizem me Xhihadin e tanishem qe edhe sot mbas gati 1000 vjetesh ekziston ?
    Une nuk shikoj ndonje paralelizem. Per kryqezatat Papa atehere tha se kane marre urdher nga Zoti, prandaj duhet te shkonin ne lufte. Por sot Papa kerkon falje per Kryqezatat. Pra a dha Zoti urdher gabim apo...?
    Sa per xhihadin: Ku po behet xhihad sot?

Nje perpjekje qe eshte paralele me xhihadin eshte ajo e shqiptareve te Maqedonise me forcat maqedonase dhe une e shoh mese te justifikueshme dhe te domosdoshme.

Pra edhe nje here: "Ku po behet xhihad sot?"

Nqs do me pergjigjesh ne Palestine arsyen do te te kerkoj ty sepse luftohet atje. Une nuk do te mundohem te rradhis arsyet e perpjekjeve palestineze.

Me thuaj ndonje vend tjeter. Por me thuaj ndonje vend ku nuk ka arsye. Se mos me thuash Cecenine. Se edhe gjendjen atje nuk dua qe te te shpjegoj sepse ti e di edhe me mire se une.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Bayern Munchen,
    Me duket se nuk e di kuptimin e fjales filozofi ne sensin e nje personi qe e studion ate. Per me kollaj se un sdo rri ta perkthej hisotrine, shko ne google edhe bjeri historise se Diotimes me Eros-in, qe ta arrish ta kuptosh se cdo te thote si fjale dhe se cfar LIRIE te jep.(liri fjala kyc).

Eshte ajo Liri qe solli reformim ne krishterim, gje qe eshte e pamundur ne Islam. Pse eshte e pamundur? Mire pra po i lejm statujat, edhe pse te thashe qe Krishteret paskan pas shume te drejte sipas llogjikes te siperpermendur qe t'i futen kryqezatave. Po ama te kujton gje emri Algjeri, dhe si i jane prere kokat muslimaneve qe ishin 99% dhe jo 100 % musliman ? Jo pra nuk ka filozofi te mirfillte, por ekziston ama misticizmi ose shkrimtaret sufi ndryshe, te cilet kane bere mjaft vepra por nuk jane dhe shume te mirpritur nga feja Islame(si kudo ne cdo fe teiste).

Sa per Zoroastrianismin dhe Buddhismin jane dy gjera komplet ndryshe. E para punes Buddhismi nuk eshte fe por "rruge"(way). Mos i ngaterro gjerat kot me kot.
    Ne fakt ske faj ti me krahasimet idiote, se kendej ben sikur din historine dhe kendej ja fut e gri sallate. Po fjalen ZGJIDHJE ku e ke pare vallaj ? Apo eshte menyra jote indirekte qe mundodhesh te thuash dicka konkrete ?

forum126,
    ti thua krishteret nuk kane pare c'thote feja e tyre dhe ja atribuon Krishterimit fajin ? Shiko tani pak histori per Luften e dyte boterore. Lufta dyte qe produkt i racionalizmit njerezor dhe rrjedhoje e madheshtise se kombit gjerman qe u krijua nen kete nacionalizem. Rrenjet i ka qysh tek mistiku Krishter Eckhard rreth 100 vjet me pare, kur tha se "secili duhat ta ndjeki Zotin ne menyren e tij, dhe ta injoroj ekzistencen e tij qe me pas ta pranoj". Me pas fillon tradita e Idealizmit Gjerman, me Kantin qe krijon Etiken e njeriut(pra njeriu krijon etiken e vet), me Schillerin qe krijon konceptin estetik te njerezimit, me Schopenhauerin qe kultivon idene e vullnetit qe ka vullnet, dhe me ne fund Nietzsche qe me veprat e tij e ngriti Gjermanine ne lartesite me te medha te mendimit nacionalist(tjeter gje qe ai nuk qe synimi i tij qe te pellciste lufta-por ka dhene profesi ama, si per te dyten si per keto qe po ndodhin sot). Tani eshte ky njeri qe e ka bere ket lufte, ky njeri qe ka pasur mbrapa kete tradite vetkrijuese qe synoi te behet krijues, dhe jo Kisha. Kisha u be "aleat" se ai vllai i kish zhduk te gjithe. Mos harro se ne luften e pare Gjermani kish aleat Turkun... aty qe lufte per fitore e jo lufte per Kishen. Cifutet u vrane vete nga Gjermanet pasi ja shkaterruan ekonomine i lane te vdesin ne token e tyre, dhe kjo krijoi njerez te tille si Hitleri qe morri hakmarrje.

Ti tani po me permend USA, Greqi dhe Serbi. Duhet ta dish qe 5 kryesoret ne keshillin atomik jane Rusi, Amerik, Angli, France dhe Kine. Pra ke 4 shtete Krishtere aty... pse se kan shujt boten valle ? Cdo ndodhte te kishte ndonje vend arab i tipit Irak apo iran bombe atomike ... jo vetem nje po disa bomba - duke qene se deri para 100 vitesh Perandoria Osmane ishte ne krye te nje zone shume shume te madhe ?

Sa per Xhihadin, ske cte presesh nga Zoti se e ke te shkruar ne Kuran, tjeter gje qe te "moderuarit", nese mund ti quaj te tille mundohen te thone qe i perket luftes shpirterore dhe jo asaj te jashtme.

PS: e kam thene dhe nje here, te gabosh eshte njerezore, te falesh eshte hyjnore. Un desha qe Turqia te faleshe pak per ato kokat e prifterinjve qe i ka pre si bostan, bashke me Grekun se edhe ata kan bere xhevaire te tilla. Pra e shef ku dua te dal ? Mos e ngaterro politken me fene, dhe aq me teper me zbatimin e saj ne shoqeri.

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198

Eshte ajo Liri qe solli reformim ne krishterim, gje qe eshte e pamundur ne Islam.

forum126,
    ti thua krishteret nuk kane pare c'thote feja e tyre dhe ja atribuon Krishterimit fajin ?

Ti tani po me permend USA, Greqi dhe Serbi. Duhet ta dish qe 5 kryesoret ne keshillin atomik jane Rusi, Amerik, Angli, France dhe Kine. Pra ke 4 shtete Krishtere aty... pse se kan shujt boten valle ?

Sa per Xhihadin, ske cte presesh nga Zoti se e ke te shkruar ne Kuran, tjeter gje qe te "moderuarit", nese mund ti quaj te tille mundohen te thone qe i perket luftes shpirterore dhe jo asaj te jashtme.

PS: e kam thene dhe nje here, te gabosh eshte njerezore, te falesh eshte hyjnore. Un desha qe Turqia te faleshe pak per ato kokat e prifterinjve qe i ka pre si bostan, bashke me Grekun se edhe ata kan bere xhevaire te tilla.
    Cdo te mire

Po, le ti shikojme edhe keto,

1. Liria e Reformimit ne Krishterizem

Feja e krishtere kishte nevoje per reformim megjithese nuk eshte nje reformim qe mund ta bejne njerez te cilet ishin fryre me dogmat e krishterizmit, te cilet e shikonin kishen sikur te ishte Zoti vete (kisha ashtu e kishte bere veten, dergonte njerez ne ferr, e shiste toka ne parajse me leke te kesaj bote), ata njerez qe nuk i vihet asnje faj per krijimin e rrymave si Materializmi sepse nuk duronin dot me c'fare thoshte kisha ku here here ishin kunder natyres se njeriut. Dhe ky ishte ajo qe kishin ndryshuar prifterinjte ne shekuj.

Pastaj kush po ja jep lejen per reformim? Me duket se ata nuk morren dot leje!

Islami nuk ka nevoje per reformim, dhe liri ne ndryshimin e saj. Ajo eshte fe e zbritur nga Zoti dhe nuk ka nevoje te ndyshohet.

2. Algjeria

Atolajme qe ti i degjoje gjate muajit te ramazanit per vrasje e masakra i ka dale boja heret. Ato i ka organizuar Franca ai shteti i krishtere qe ti thua se nuk ka kontribuar ne vrasje. Per algjerine dolen gjeneralet, u penduan dhe e treguan te verteten, u shkruan librat dhe e ka marre vesh bota. Tani a do ti urresh Francezet apo Algjerine???????

3. Vendet e krishtera qe ti thua

Rusia ka dhene kontribut sa per 4 a 5 bomba. Edhe atyre bombave cecene para se te fillonte lufta i doli boja shume shpejt, kur u kap oficeri rus duke vene bomben ne nje pallat, dhe u kap nga banoret, dhe ai tha se po kontrollonte gadishmerine e banoreve.

Sa per ato vendet e tjera ti e di fare mire se jane vendet e vetme ne bote qe i kane perdorur bombat e armet kimike, jane te vetmet ne bote, po japin kontributin e tyre edhe sot. Kush e dogji Vietnamin me NAPALM? Kontributin e Frances e permenda me lart. Mund te permend edhe 3 raste por me mire kujtohu vete.

4. Kisha dhe lufta e dyte boterore

Une e di se kush e beri luften e dyte boterore por ajo qe them une eshte se Kisha nuk duhej te behej vegel, mashe ne duart e te tjereve per te zhdukur cifutet. Lere qe s'kishte mundesi njehere ta bente vete. Sikur te kishte do ta benin sic ka bere Ferdinandi me Elizabeten ne Spanje.

5. Xhihadi

Ka 13 lloje xhihadi. Vetem njeri eshte per luften, dhe kjo vetem per vetmbrojtje. Te tjerat jane qe kane te bejne me luften e brendshme.

Para se te me thuash edhe nje here se xhihadi permendet ne Kuran bej durim e lexo veten nje nga ajetet qe ka shpjeguar me lart Northenbard'i.

6. Kokat e prifterinjve

Ku ka prere koka prifterinjsh turqia?

Kete nuk e thone as nuk e permendin orthodokset qe qendren boterore e kane ne Stamboll. Ata e falenderojne shtetin turk dhe e vleresojne edhe shtetin osman per sjelljen e mire. Ore, kete mbaje mend mire: Te mos ishte Turqia te gjithe kokat e orthodokseve dhe te cifuteve do ti kishte prere kisha katolike. Kete mos e harro!

- Përgjigja më e mirë ndaj keqkuptimit se Islami është përhapur me shpatë është dhënë nga historiani i shquar De Lacy O’Leary në Librin “Islami në udhëkryq” (faqe 8): “Sidoqoftë, historia e bën të qartë atë se legjenda e Muslimanëve fanatikë që bredhin nëpër botë duke e imponuar Islamin me tehun e shpatës pasi që t’i kenë pushtuar racat është njëra prej mitit më absurd dhe fanatik të cilin historianët e kanë përsëritur ndonjëherë.”

Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Keto kater te fundit duhet te mesosh pak me shume histori, ose te dallosh fene nga politika.
    Kater te fundit mu duket se tu pergjigja, po per 5 te parat c'fare mendimi ke?

Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198

Si mund të quhet Islami fe e paqës kur ai është përhapur me shpatë?

Është ankesë e zakonshme në mesin e jo-Muslimanëve se Islami s’do të kishte miliona ithtarë në të gjithë botën sikur mos të ishte përhapur me dhunë. Pikat vijuese do ta sqarojnë atë se larg prej të qenit i përhapur me shpatë, ishte forca trashëguese e së vërtetës, arsyes dhe logjikës që ishte përgjegjëse për përhapjen rapide të Islamit.

- Islami vjen nga rrënja e fjalës ‘selam’, që do të thotë paqe. Kjo po ashtu do të thotë nënshtrim i vullnetit personal vullnetit të Allahut. Islami është fe e paqes e cila arrihet me nënshtrimin e vullnetit personal ndaj vullnetit të Krijuesit Suprem, Allahut.

- Nuk e favorizon secila qenie njerëzore paqen dhe harmoninë e qëndrueshme. Ka shumë të atillë të cilët do ta çrregullonin gjendjen për interesa personale. Nganjëherë duhet të përdoret forca që të mbahet paqja. Mu për këtë arsye ne kemi politikë që përdorë forcën kundër kriminelëve dhe elementeve anti-sociale që të mbahet paqja në vend. Islami promovon paqe. Në të njëjtën kohë, Islami i nxit pasuesit e vet që të luftojnë kur ka shtypje. Lufta kundër shtypjes mundet, nganjëherë, të kërkojë përdorimin e forcës. Në Islam forca mund të përdoret vetëm në promovimin e paqes dhe drejtësisë.

- Përgjigja më e mirë ndaj keqkuptimit se Islami është përhapur me shpatë është dhënë nga historiani i shquar De Lacy O’Leary në Librin “Islami në udhëkryq” (faqe 8): “Sidoqoftë, historia e bën të qartë atë se legjenda e Muslimanëve fanatikë që bredhin nëpër botë duke e imponuar Islamin me tehun e shpatës pasi që t’i kenë pushtuar racat është njëra prej mitit më absurd dhe fanatik të cilin historianët e kanë përsëritur ndonjëherë.”

- Muslimanët e sunduan Spanjën për rreth 800 vite. Muslimanët në Spanjë kurrë nuk e përdorën shpatën që t’i konvertojnë njerëzit me dhunë. Më vonë në Spanjë erdhën Kryqëzatat Krishtere dhe i spastruan Muslimanët. Nuk ka patur asnjë Musliman të vetëm në Spanjë i cili ka mundur ta thërret ezanin haptazi (thirrjen për namaz).

- Muslimanët qenë të zotët e Arabisë për 1400 vite. Për disa vite sunduan Britanezët, dhe për disa vite sunduan Francezët. Mbi të gjitha, Muslimanët sunduan Arabinë për 1400 vite. Megjithatë, sot ka 14 milion Arabë të cilët janë Koptë të Krishterë d.m.th. Krishterë qysh prej gjeneratave. Sikur Muslimanët ta kishin përdorur shpatën s’do të kishte asnjë Arab të vetëm i cili do të mbetej i Krishter.

- Muslimanët e sunduan Indinë për rreth njëmijë vite. Sikur të kishin dashur, ata kanë patur fuqi për ta konvertuar secilin jo-Musliman të Indisë në Islam. Sot më shumë se 80% të popullsisë së indisë janë jo-Musliman. Të gjithë këta Indian jo-Musliman janë dëshmitarë sot se Islami nuk qe përhapur me shpatë.

- Perandoria me e madhe ne histori ka qene ajo e Mongoleve. Ata ishin shume barbare. Ata i vrisnin njerezit e nje qendre dhe pastaj me kafkat e tyre benin stiva te larta per ti trembur njerezit. Ata erdhen e pushtuan vendet muslimane. Por pa kaluar shume kohe edhe ata u bene muslimane dhe i lane barbarizmat. I zoti morri fene e robit, i forti morri fene e te pushtuarit. Cila shpate i beri keta njerez ta pranojne islamin?

- Indonezia është një vend i cili ka numërin më të madh të Muslimanëve në botë. Shumica e njerëzve në Malajzi janë Musliman. Njeriu mund të pyes, “Cila ushtri Muslimane shkoi në Indonezi apo Malajzi?”

- Ngjashëm, Islami është përhapur në mënyrë rapide në Bregdetin Lindor të Afrikës. Njeriu mund të pyes, nëse Islami qe përhapur me shpatë, “Cila ushtri Muslimane shkoi në Bregdetin Lindor të Afrikës?”

- Historiani i famshëm, Thomas Carlyle, në librin “Heronjët dhe adhurimi i Heronjëve”, i referohet këtij keqkuptimi në lidhje me përhapjen e Islamit: “Vërtet shpata, por ku do ta merrni ju shpatën tuaj? Çdo mendim, në fillimin e vet është në minoritet. Vetëm në kokën e një njeriu. Sidoqoftë, ajo aty banon. Një njeri i vetëm në tërë botën beson në të, është një njeri kundër të gjithë njerëzve. Që ai të merr shpatën dhe të përpiqet ta propagojë me atë, nuk do t’i kishte bërë punë shumë. Ju duhet ta merrni shpatën! Në përgjithësi, një gjë do ta propagojë veten si të mundet.”

- Me cilën shpatë është përhapur Islami? Edhe sikur Muslimanët ta kishin pasur atë, s’do të kishin mundur ta përdorin për përhapjen e Islamit sepse Kur’ani thotë në vargun vijues: “Le të mos ketë detyrim në fe, e Vërteta dallon qartë nga gabimi” (2:256)

- Është shpata e intelektit. Shpata që pushton zemrat dhe mendjet e njerëzve. Kur’ani thotë në Suren Nehl, vargu 125: “Thirri të gjithë në rrugën e Zotit tënd me urtësi dhe predikim të bukur; dhe debato me ta në mënyrat që janë më të mirat dhe më të këndshmet.” (16:125)

- Një artikull në ‘Almanak’-un e Riders Digest, libri vjetor 1986, dha statistikat e shtimit të përqindjes së feve kryesore të botës në gjysëm shekulli prej 1034 deri më 1984. Ky artikull po ashtu u paraqit në revistën ‘E Vërteta e Qartë’. Në maje ishte Islami, i cili qe shtuar për 235%, ndërsa Krishterizmi ishte shtuar për 47%. Njeriu mund të pyes, cila luftë zuri vend në këtë shekull e cila i konvertoi miliona njerëz në Islam?

- Feja me rritjen më të shpejtë në Amërikë sot është Islami. Cila shpatë është duke i detyruar njerëzit në Perëndim që ta pranojnë Islamin në numër aq të madh?

- Dr. Joseph Adam Pearson thotë, “Njerëzit që merakosen se arma nukleare nje ditë do të bie në dorë të Arabëve, nuk e kuptojnë se bomba Islamike tashmë është hedhur, ajo ra në ditën kur qe lindur Muhamedi (saws).”

i/e regjistruar Maska e DoGrU_YoLL
    Anëtarësuar
    15-05-2004
    Vendndodhja
    earth
    Postime
    2

Post Saber_durim

Norcali sa per dije nga feja Islame,aty je ne rregull,por e shoh se nganjeher futesh ne gracke kot me kot,tamam temperament ana morave,nje gje gjithmone duhet ta kesh ne konsideerat se ketu ne kete forum,ka edhe dijetar,ka edhe "Bilmeza" laika prandaj po te sugjeroj qe shume,shume mos te shqetesohesh,mos shkri kg kot,

Zoti ju shperblefte isha-ALLAH te gjitheve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DoGrU_YoLL : 23-06-2004 më 00:41

shqip, shqip, shqip
    Anëtarësuar
    22-06-2004
    Vendndodhja
    Diber, NY
    Postime
    4
    Pyetjes se pare do t'i pergjigjesha shkurt.
    Sepse ne jemi nje popull Evropian dhe skemi asnje lidhje me fiset dhe kulturen ARABE.
    Dhe puetja e dyte... shkurt
    Sepse feja muslimane kerkon te ndjekim kulturen arabe qe bie ndesh me kulturen shqiptare.

Pse kjo ndodh?

LExo pyetjen e pare

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Po, le ti shikojme edhe keto,

1. Liria e Reformimit ne Krishterizem

Feja e krishtere kishte nevoje per reformim megjithese nuk eshte nje reformim qe mund ta bejne njerez te cilet ishin fryre me dogmat e krishterizmit, te cilet e shikonin kishen sikur te ishte Zoti vete (kisha ashtu e kishte bere veten, dergonte njerez ne ferr, e shiste toka ne parajse me leke te kesaj bote), ata njerez qe nuk i vihet asnje faj per krijimin e rrymave si Materializmi sepse nuk duronin dot me c'fare thoshte kisha ku here here ishin kunder natyres se njeriut. Dhe ky ishte ajo qe kishin ndryshuar prifterinjte ne shekuj.

Pastaj kush po ja jep lejen per reformim? Me duket se ata nuk morren dot leje!

Islami nuk ka nevoje per reformim, dhe liri ne ndryshimin e saj. Ajo eshte fe e zbritur nga Zoti dhe nuk ka nevoje te ndyshohet.

2. Algjeria

Atolajme qe ti i degjoje gjate muajit te ramazanit per vrasje e masakra i ka dale boja heret. Ato i ka organizuar Franca ai shteti i krishtere qe ti thua se nuk ka kontribuar ne vrasje. Per algjerine dolen gjeneralet, u penduan dhe e treguan te verteten, u shkruan librat dhe e ka marre vesh bota. Tani a do ti urresh Francezet apo Algjerine???????

3. Vendet e krishtera qe ti thua

Rusia ka dhene kontribut sa per 4 a 5 bomba. Edhe atyre bombave cecene para se te fillonte lufta i doli boja shume shpejt, kur u kap oficeri rus duke vene bomben ne nje pallat, dhe u kap nga banoret, dhe ai tha se po kontrollonte gadishmerine e banoreve.

Sa per ato vendet e tjera ti e di fare mire se jane vendet e vetme ne bote qe i kane perdorur bombat e armet kimike, jane te vetmet ne bote, po japin kontributin e tyre edhe sot. Kush e dogji Vietnamin me NAPALM? Kontributin e Frances e permenda me lart. Mund te permend edhe 3 raste por me mire kujtohu vete.

4. Kisha dhe lufta e dyte boterore

Une e di se kush e beri luften e dyte boterore por ajo qe them une eshte se Kisha nuk duhej te behej vegel, mashe ne duart e te tjereve per te zhdukur cifutet. Lere qe s'kishte mundesi njehere ta bente vete. Sikur te kishte do ta benin sic ka bere Ferdinandi me Elizabeten ne Spanje.

5. Xhihadi

Ka 13 lloje xhihadi. Vetem njeri eshte per luften, dhe kjo vetem per vetmbrojtje. Te tjerat jane qe kane te bejne me luften e brendshme.

Para se te me thuash edhe nje here se xhihadi permendet ne Kuran bej durim e lexo veten nje nga ajetet qe ka shpjeguar me lart Northenbard'i.

6. Kokat e prifterinjve

Ku ka prere koka prifterinjsh turqia?

Kete nuk e thone as nuk e permendin orthodokset qe qendren boterore e kane ne Stamboll. Ata e falenderojne shtetin turk dhe e vleresojne edhe shtetin osman per sjelljen e mire. Ore, kete mbaje mend mire: Te mos ishte Turqia te gjithe kokat e orthodokseve dhe te cifuteve do ti kishte prere kisha katolike. Kete mos e harro!

Je ne gabim total me keto qe shkruan. Problemi juaj eshte shume kompleks. Nje here merreni me faktin se Krishti nuk eshte i biri i Zotit dhe pastaj mundoheni ta nxirrni Biblen te ndryshuar totalisht, pastaj me konceptim e trinise qe eshte koncept shume i veshtire per tu kuptuar, e me pas kur gjith argumentet mbarojn, shkoni e merreni me Kishen.

Po mire pra Kalifatet e i mban mend gje ?
    Dhe me tutje, cpo me thua qe Turqit spaskan prere koka, lexo pak Himara nga Rami Memushaj(Musliman ky)[me bibliografi shume te pasur] dhe pastaj hec e flasim bashke qarte.
    Sa per Francen e Algjerinet, ato nuk jane te verteta hic, kjo histori qe thua ti u shpik si kunderlevizje per te hequr fajtoret e vertet te ngjarjeve shume te renda ne Algjeri.
    Sa per Stambollin ka pas qene qujt tjeter gje i her e i kohe kur nuk erdhen akoma Muslimanet ta pushtonin, prandaj dhe qendra e Krishterimit Orthodhoks eshte aty. Po kur pretendon se di per Kishen dhe ne fakt nuk di, ske si te besh muhabet konstruktiv me nje person qe mohon dhunen Turke ne tokat Shqiptare. Dhe sic jam shprehur dhe here te tjera po ta lexosh ket librin do shofesh pak se Turqit dhe Greket kane bashkepunuar ne shuajtjen e Shqiptareve. Pse valle ?
    Apo qe te shkaterronin besimtaret e Krishter me te vjeter te gjith Evropes dhe te mbeteshin te dyja palet e kenaqura... pasi aty u perhap Krishterimi ne fillim.

Sa per Bombat un do ta perseris dhe nje here... ma thuaj pak cdo benin Arabet ose Muslimanet ku deri para 100 vitesh vazhdonin fuqishem avancimet e tyre dhe pretendimet territoriale.. nese do kishin bombe atomike ?
    Si fillim skishe per te pas Izrael.
    E dyta Italia dhe Vatikani sdo kishin qen me aty ku jane.
    E treta, pjesa e evropes se vjeter zorr se do qendronte me.

keto jane skenaret qe jane mese realiste. Por cte besh kur Krishterimi len varrin e Krishtit ne doren e tjetrit, ska si ti bie me bombe atomike... nuk e di a ma kupton thelbin. Cdo beheshe te ishte Mecca ne duar te "huaja" valle ?

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Sa per Francen e Algjerinet, ato nuk jane te verteta hic, kjo histori qe thua ti u shpik si kunderlevizje per te hequr fajtoret e vertet te ngjarjeve shume te renda ne Algjeri.

Po kur pretendon se di per Kishen dhe ne fakt nuk di, ske si te besh muhabet konstruktiv me nje person qe mohon dhunen Turke ne tokat Shqiptare. Dhe sic jam shprehur dhe here te tjera po ta lexosh ket librin do shofesh pak se Turqit dhe Greket kane bashkepunuar ne shuajtjen e Shqiptareve. Pse valle ?

Sa per Bombat un do ta perseris dhe nje here... ma thuaj pak cdo benin Arabet ose Muslimanet ku deri para 100 vitesh vazhdonin fuqishem avancimet e tyre dhe pretendimet territoriale.. nese do kishin bombe atomike ?
    Si fillim skishe per te pas Izrael.
    E dyta Italia dhe Vatikani sdo kishin qen me aty ku jane.
    E treta, pjesa e evropes se vjeter zorr se do qendronte me.

keto jane skenaret qe jane mese realiste. Por cte besh kur Krishterimi len varrin e Krishtit ne doren e tjetrit, ska si ti bie me bombe atomike... nuk e di a ma kupton thelbin. Cdo beheshe te ishte Mecca ne duar te "huaja" valle ?

Cdo te mire
    Ajo puna e Frances eshte shume e vertete, shikoje edhe nje here. Ata qe treguan gjithashtu shpallen se ishin gati te dilnin para cdo lloj gjygji. Doli lajm edhe tek EURONEWS. Per kete mos ki dyshim. Pse u mbylla jo faqe aq shpejt atehere? Qe te mos i dilte boja komplet. Pse duhet ta mohosh kete?

Turqit dhe Greket kane dashur te shuajne shqiptaret. Ndoshta ata turqit e Ataturkut por nqs e ke fjalen per Shtetin Osman nuk eshte e vertete. Sikur te kishin dashur ta bejne nje gje te tille do ja kishin dale mbane per 500 Vjet. Greku i vogel ja doli mbane me zhdukjen e shqiptareve ne Greqi, me gjithe 1/3 qe ishin muslimane per nje kohe rrekord. Sa per ate librin shiko se per cilet turq ben fjale, ata te Ataturkut apo te shtetit osman.

Sa per pyejtjen se c'fare do te benin arabet nqs do kishin bomba para 100 vjetesh shikoje edhe nje here shkrimin lart ku shpjegohen keqkuptimet rreth perhapjes se islamit me force. Mos harro se ne kohen e muslimaneve te gjithe kane jetuar mire, dhe ja dine per faleminderit cifute e te krishtere. Arabet nqs do te donin te prisnin njerez nuk kishin nevoje per bomba. Por nuk e kane kurre nje gje te tille.

Lexoje, te pakten dy ose tre paragrafe.

Sot ne Egjipt ka akoma nga banoret e kopteve.

Te gjithe historianet kane treguar se kur varri i Krishtit, Palestina ka qene ne duar te muslimaneve aty te gjithe besimet kane jetuar ne paqe dhe shume mire. Por kurdo qe e kane marre te krishteret kane vrare e prere me muslimane me cifute e me te krishtere. Kete nuk e ka kundershtuar njeri.

Pra varri i krishtit ka qene ne duar te muslimaneve dhe a mund te me thuash nese i kane bere gje?

Skenari qe thua ti eshte rrealist vetem se duhet pare 100% ndryshe nga c'thua ti.

Faqja 13 prej 15 FillimFillim ... 31112131415 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  3. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 13-06-2004, 10:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •