Postuar mė parė nga Udhetari 11
Mbase ke te drejte,ne kete gjendje qe jam me ka humbur dhe mua sensi i gjykimit.
flm dhe respekte
Postuar mė parė nga Udhetari 11
Mbase ke te drejte,ne kete gjendje qe jam me ka humbur dhe mua sensi i gjykimit.
flm dhe respekte
"Carpe Diem"
Ikja nga merzia
Duke respektuar mendimet e ideatores se kesaj teme mjaft komplekse dhe delikate ne trajtimin si patologji, dua te shpreh mendimin tim ne lidhje me merzine dhe shpetimin nga kjo kohe mavi, ne te cilen gjendemi pothuaj ne 75% te jetes tone aktive. Duke mos dashur ti referohem doktrines se psikologjise dhe emrave te pervetshem qe kane marre persiper te ofrojne klasifikimin e merzise ne jeten tone, si patologji dhe profilaksite e saj, mbetem i mendimit se merzia eshte patologjia me e lehte.
Merzia eshte impuls i brenshem qe pozicionohet ne te qenin ēekuilibrues te momenteve kur faktoret e jashtem dhe gjendje lenduese aktivizohen duke provokuar zgjimin e UNI-t tone depresiv. Shkaktaret jane te ndryshem, jane shume. Gjithsesi ato jane te perkohshem dhe ndryshojne nga nje individ tek tjetri. Shpesh merzia eshte porta nga ku individi mjaft shpejt e gjen veten ne gracken e nje tjeter patologjie me te rende, me problematike. Merzi prodhon individe depresiv. Kjo me e akomoduar eshte tek njerezit e ndjeshem. Merzia duke qene parakusht i gjendjes depresive, duhet te trajtohet nga individi, te cilit i mbetet te merret me veten, te pozicionohet me larg momenteve qe e lekundin konstruktin e tij shpirteror.
Dalja nga mėrzitja
Dy gjera jan o te besh sex o te pish raki![]()
ska tjera per vec ktyre dy varjanteve![]()
Postuar mė parė nga BaLLaKumi
Sexi nuk eshte gjithcka dhe sbesoj te jete zgjidhja e problemeve,kurse rakia mund te jete pak ngushelluese per momentin.Megjithate flm per keshillat.
respekte per ty
"Carpe Diem"
Udhtari vertet ,komentet tuaja kan sens te vertet....Postuar mė parė nga Udhetari 11
Vertet jeta moderrrne asht edhe e ngarkuar e plot stres dhe prap ka vend per boshllek.
Po boshlleku denon ata qe nuk i pershtaten elementeve modrene.....
cilat jan keto elemente ???
Une e kam nji telefon, nji kompjuter e nji mobil te gjith miqt mujn me me gjet ku jam ne shtepi ne rugź ne qytet ....por askush nuk te fton me pi nji kafe ,ose te fton me pi kafe edhe me qu diku me kerź ....
Nji ditź isha pa moto dhe mora mobilin thira disa veta te gjith kishin aktivizu posten vokale , mora telefonon askush , hyna ne intenet me lexu askush ....ok lexova dhe shkova me fjet ....thash gjith kta numra ne telefona te gjith duken te vdekur ose i kan ba fjalet se bashku....
Te nesermen u vendosa te heshti ,disa me kishin lan porosi, por prap su pergjegja se porosit ishin te pa kjarta ....une nuk kam kohź te luj Inspektor Colombo....e kam thirr nji shoqe qe se kam pa me vite kemi dal tan diten e tan diten me ka raf telefoni se kam mar^fare ...pse mos te modernizohem edhe une tash ....
Ne disa shtresa derti i bashkon njerzit, ne disa interesi , por kur ske as dert as interes por kultur lexim shetitje ...ska njerz ska....jan tuj punu se kan borgje....
Kjo thenie e juja asht me e mira ...
Po qe se nuk je e lumtur vetem nuk mund te jesh e lumtur as me dikend.
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Diana, te gjithe njerezit e ketij forumi , qe jane me mijera jam shume i bindur se ju dojne dhe ju respektojne shume. Kjo eshte gjera me e vogel qe ne mund te bejme per ju- respektin.
Eshte merite e juaja qe njerezit e qelin forumin me shkrimet e juaja, me mendimin qe qfare ka nga DIANA sot. Dhe si gjithmone diqka shume te kendeshme dhe frymezuese sidhe me plot energji pozitive.
Me punen tuaj dhe respektin qe keni ju e keni terhjek vemendjen e te gjithe neve
dhe deshirat ma te mira per ju.
Sa i perket asaj se ju ne kete kohe ju mundon ndonje dashuri e humbur, mund te theme nje se PAS QDO GJELBRIMI TE ZHDUKUR LIND TJETRI ME I BUKUR, sidhe ate qe QDO GJE QE LARGOHET NGA ZEMRA NE TE VERTET NUK KA QENE PJESE E SAJ.
Nese merzija eshte si rezultat i diqkaje tjeter ajo nuk mund te gjeje shume vend te ju sepse QDO QUDI THONE ZGJATE TRI DITE.
Jemi me ju dhe ju qmojme si njeri shume e vlefshme.
Ne baze te asaj se qka ne kemi pare tek ju , eshte qeshtje dite kur ju do te na shkruani se keni nje jete shume te lumtur, te cilen ju e meritoni.
ATY KU SHIKON SHOFERI SHKON VETURA.
Respekte.
Postuar mė parė nga Bardhi
Bardhi,
Te falenderoj shume per kete pergjigje dhe sinqerisht me dalin lot gezimi..
Te gjithe kemi nevoje qe te kuptohemi nga te tjeret dhe te kemi nje mbeshtetje ku mund te shprehemi hapur dhe pa dorashka.
Te falenderoj shume per respektin qe me ke dhene dhe per vleresimet .Do mundohem qe te jem po ajo qe kam qene,do mundohem qe te te kenaq me shkrimet e mija dhe per mua eshte nje nder i vertete te gezoj respektin tuaj.
Ne kete forum ka shume njerez te mrekullueshem qe me kane mbeshtetur dhe pergezuar per shkrimet e mija dhe doja tju thoja te gjitheve nje FALEMINDERIT per respektin,per vleresimet,per ato qe une kam mesuar nga ju te gjithe dhe qe do mesoj.Jeni ne te vertete te mrekullueshem.
RESPEKTE
"Carpe Diem"
Pa dashur te dal dhe une nga konteksti ne te cilen po ecen kjo bisede, fatkeqesisht me duhet te them qe shoh nje tendence jo shume te kendshme ne postimet e fundit.
Kam marre pjese vete ne keto replika dhe kam dhene idete e mija, por me duket se gjithe tema po degradon ne nje rubrike "Ju pyesni psikologu pergjigjet"
DI ANA nuk do te ma marre per keq besoj por do te doja ti beja nje verejtje :
Nuk ke pse i pergjigjesh cdonjerit ketu ne menyre personale ! Ashtu sikurse do t ju rekomandoja gjithe lexuesve te temes te mos bien ne "kurthin" e kesaj tendence duke e trajtuar ceshtjen me teper se sa duhet nga ana personale.
E them kete ne mirebesim dhe me deshiren per te mbajtur gjalle interesin rreth temes sepse sinqerisht bie po te vazhdoje ne te tille menyre. Nuk eshte e thene qe te perqendrohemi duke ngushelluar DI ANEN per te shprehur mendimet tona ketu.
PSh me duket mjaft interesante nje nenteme me ane te se ciles mund te vazhdojme. Dikush e ka trajtuar mire ceshtjen duke vene ne dukje nje teknologji dhe modernizim mbytes qe minimizon vlerat e verteta njerezore duke e robotizuar njeriun. Do ndiqja me mjaft interes nese do ishit te gatshem te argumentonit se sa ndikon kjo ne ardhjen e merzise dhe besoj se me vone do shpreh dhe une argumentat e mi. Faleminderit dhe shpresoj ne mirekuptimin tuaj !
Pratolini me duket se ti ne kete teme e konsideron veten si psikolog dhe i mirepres mendimet e tua.
Kjo teme mori ne fund aspekt personal sepse mesa mbaj mend une ishe ti ai i pari qe e gjykove kete teme "personale",dhe me dhe disa keshilla.
Nuk kundershtova sepse eshte e vertete qe ne postimet e shumta flisja per pervojen e jetes sime dhe nqs u hapa ketu e bera sepse kemi nevojen qe te shprehemi dhe te degjojme mendimet e shume veteve,pavaresisht se zgjidhja na takon neve vete!
Nuk kam nevoje per ngushullime Pratolini,sepse kam miq plot,po doja te thoja qe edhe ketu ne virtualitet kam miq sa te duash dhe nuk jane aspak ngushullime,po thjesht nje ndihme qe ne i japim njeri tjetrit ne raste te veshtira dhe qe kjo gje mund te formulohet ne fjalen "SOLIDARITET"
Besoj se me kuptove
respekte
"Carpe Diem"
Krijoni Kontakt