-----------------------------------------
Si mund te hidhen grub, bash dhe linux kernel ne nje diskete (ose 2) qe te mund te krijohet nje "bootable disk"?
Si mund te hidhen grub, bash dhe linux kernel ne nje diskete (ose 2) qe te mund te krijohet nje "bootable disk"?
Në botë ka 10 lloje njerëzish: ata që kuptojnë sistemin binar, dhe ata që nuk e kuptojnë!
Ke probleme me bootimin? une kur kam pasur kete problem kam perdorur CD e instalimit per te bootoar. Tani ne fakt kam probleme me fikjen heheh se kam idene ca ti bej. Megjithate mendoj se po te keq fare windowsin sdo i kisha me keto lloj problemesh.
"bukuria perfekte eshte mjeti me i mire per te percmuar te miren perfekte" Konfuci
You were meant for me. Perhaps as a punishment.
----------------------------------------------
Sipas http://tldp.org/LDP/Pocket-Linux-Guide/html/x185.html kam ndjekur nje procedure tjeter per te hedhur grub, bash dhe kernel ne 2 disketa (ose flash).
Duke ekzekutuar nga grub:
kernel (fd0)/boot/vmlinuz rw init=/bin/sh root=/dev/fd0 load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=1
Me diskete me jep "Kernel panic non syncing ..."
Kurse me flash nqs shkruaj sdd ne vend te fd0 nuk e njeh.
Në botë ka 10 lloje njerëzish: ata që kuptojnë sistemin binar, dhe ata që nuk e kuptojnë!
Cilën Shpërndarje të Linux-it, përdor ti?Postuar më parë nga zeus
AlbtuX
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare
Debian.
Sidoqofte tashme eshte tejkaluar si problem. Flm!
Më vjen mirë që e ke zgjidhur problemin!
...Edhe unë përdori Debian (Etch & Sid), në particione të ndara.
Prof.Ukshin Hoti - Filozofia politike e çështjes shqiptare
Krijoni Kontakt