Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

A është shpirti i njeriut materialist?

Nje hulumtim qe kam bere:

Nje studim qe kam bere ,kam ra ne konstatim se njeriu anon ne mase te madhe nga materializmi ,shpirti i tij eshet me shije materiale ,nuk mund te bindet me gjera te padukshme:

Nje pyetje qe ia kam bere ne nje ankete disa personave te ndryshem (femra dhe meshkuj) te moshes se pjekur kryesisht mosha 21 vjeq, kjo eshte pyetja :
    pyetja ishte ne lidhje me fatin e tij/saj:

kjo ishte pyetja> Nese nje person i besuar i juaj , te kish ofruar nje ofert qe te ofron per per fejese nje person X,edhe nese te siguron se eshte person ideal ,nje person i bukur ,i/e shkolluar ,i/e menqur ,i/e zgjuar ,thjeshte nje person ideal per ty. Mirpo me kushte qe kete ofert ta pranosh pa e pare ate person d.m.th ta pranosh ate person pa e pare dhe te vendosesh qe te fejohesh me te.

Pergjigjeja ishte : JO kryesishte.

Te anketuarit ishin kryesisht student.

Konkludim: Se njeriu nuk mund aq leht te beson ne diqka qe nuk e shef edhe nese i premtohet besueshem dhe sinqerishte nga me te besuarit e mundshem.
    d.m.th shpirti i njeriut eshte materialist beson vetem ate qe prek dhe e shef dhe endjen ...

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Nje pyetje retorike!...shpirti yne eshte i strehuar ne trupin tone,apo jo?Atehere ky shpirt,si interes primar duhet te kete mireqenien e trupit te tij!Pergjigja!...duam s'duam ne,materializmi eshte i pashmangshem!

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Nje pyetje retorike!...shpirti yne eshte i strehuar ne trupin tone,apo jo?Atehere ky shpirt,si interes primar duhet te kete mireqenien e trupit te tij!Pergjigja!...duam s'duam ne,materializmi eshte i pashmangshem!
    MIRPO SHIJEN/VLERSIMIN DHE GJYKIMIN QE BENE SHPIRTI ESHTE KRYESISHTE MATERIALIST.

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    Sa do qe te mundohemi prape shpirti eshte materialist pra une them njeriu ose truri i njeriut eshte materialist, ndersa jomaterializmin mund ta gjejme ne art dhe ne poezi por jo edhe ne jeten reale. Keshtu mendoj nga eksperienca me aq sa kam pare dhe kuptuar.
    Barca

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Eshte Interesante Se Edhe Nese I Premtohet Besueshmem Nje Fakt ,ai Nuk Mundet Te Bindet Pa E Pare...

Kjo Ka Te Beje Edhe Me Besim Ne Zot ..edhe Pse Ka Mjaft Argumente Qe Na Rrethojne ,perseri Ai Nuk Mundet Te Bindet ...sepse Kerkon Ta Shef Zotin .mirpo Nuk I Ka Ato Aftesi Per Ta Bere.

"njeriu Gjate Jetes Se Tij Me Shume Vepron Ne Dem Te Tij Se Sa Ne Dobi Te Tij"
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Po shpirti i njeriut eshte materialist sepse keshtu eshte krijuar ....pastaj ka materializem e materializem!!!!
    Materializem i domosdoshem per nje jete normale dhe materializem i tepruar ku ekziston cmira dhe ambicioni.
    Kontrolli i materializmit behet nga njeriu vete,nga llogjikimi i tij dhe nga karakteri i gjithesecilit nga ne...

respekte
    "Carpe Diem"

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    Nje hulumtim qe kam bere:

Nje studim qe kam bere ,kam ra ne konstatim se njeriu anon ne mase te madhe nga materializmi ,shpirti i tij eshet me shije materiale ,nuk mund te bindet me gjera te padukshme:

Nje pyetje qe ia kam bere ne nje ankete disa personave te ndryshem (femra dhe meshkuj) te moshes se pjekur kryesisht mosha 21 vjeq, kjo eshte pyetja :
    pyetja ishte ne lidhje me fatin e tij/saj:

kjo ishte pyetja> Nese nje person i besuar i juaj , te kish ofruar nje ofert qe te ofron per per fejese nje person X,edhe nese te siguron se eshte person ideal ,nje person i bukur ,i/e shkolluar ,i/e menqur ,i/e zgjuar ,thjeshte nje person ideal per ty. Mirpo me kushte qe kete ofert ta pranosh pa e pare ate person d.m.th ta pranosh ate person pa e pare dhe te vendosesh qe te fejohesh me te.

Pergjigjeja ishte : JO kryesishte.

Te anketuarit ishin kryesisht student.

Konkludim: Se njeriu nuk mund aq leht te beson ne diqka qe nuk e shef edhe nese i premtohet besueshem dhe sinqerishte nga me te besuarit e mundshem.
    d.m.th shpirti i njeriut eshte materialist beson vetem ate qe prek dhe e shef dhe endjen ...
    Fisnik djali !

A mundem une te bej ty nje pyetje , ne lidhje me temen a po dhe me titullin e temes !

C'fare kupton ti me fjalen materialist ? Dhe ne se me lejohet te pyes se cfare pergjigje do kishe dhene ti ne rastin konkret ?

Une psh. kurre nuk do pranoja rastin qe shkruajte ti me siper , por kjo nuk do te thote kurre qe shpirti im qenka materialist !

Ne kete teme mos ke ngateruar besimin me materializmin , sepse mua nuk me duket ne kete rast , " njeriu qe nuk mund te besoje nje tjetri qenka materialist ".

Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    QUOTE=ALBA]

A mundem une te bej ty nje pyetje , ne lidhje me temen a po dhe me titullin e temes !

C'fare kupton ti me fjalen materialist ? Dhe ne se me lejohet te pyes se cfare pergjigje do kishe dhene ti ne rastin konkret ?
    PO KERKON NJE LIGJERAT APO VETEM DIQKA SHKURTAZI...
    POE PREFEROJE SHKURTAZI: METERIALIZEM DOTE THOTE TE BESOSH NE DIQKA QE PREKET, SHIFET,NDJEHET,SHIJOHET...

Une psh. kurre nuk do pranoja rastin qe shkruajte ti me siper , por kjo nuk do te thote kurre qe shpirti im qenka materialist !
    PERSE EDHE NESE TE PREMTOHET BESUESHEM NGA METE BESUESHMIT E MUNDSHEM.... EQUDITHESHME ... PIKERSIHTE TI JE AJO QE DESHMON MATERIALIZMIN E SHPIRTIT...

ehe nje tjeter intervistues ...
    Ne kete teme mos ke ngateruar besimin me materializmin , sepse mua nuk me duket ne kete rast , " njeriu qe nuk mund te besoje nje tjetri qenka materialist ".
    E NDERUAR E KUPTON QKA ESHET BESIMI DHE MATERIALIZMI ...NESE NUK EKUPTON KERKO KESHILLA ...

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Fisnik komplimente per Temen
    ... vertet çuditem nganjehere me njerezit!Ndoshta nganjehere disa njerez kane mungese Guximi te perballen me Realitetin , e kam fjalen shumica bazohen ne Bukuri .

Mashtrohen Kur Shikojne Nje Trendafil Nga Lart Dhe Nga Ai Shikim Nga Lart Mundohen Ta Marrin ... Harrojne Se Nen Trendafil Gjenden Gjembat !!!
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga gimi3
    Fisnik komplimente per Temen
    ... vertet çuditem nganjehere me njerezit!Ndoshta nganjehere disa njerez kane mungese Guximi te perballen me Realitetin , e kam fjalen shumica bazohen ne Bukuri .

Mashtrohen Kur Shikojne Nje Trendafil Nga Lart Dhe Nga Ai Shikim Nga Lart Mundohen Ta Marrin ... Harrojne Se Nen Trendafil Gjenden Gjembat !!!

je ne listen e te pjekureve dukesh kjarte... sa kam deshire te diskutoje me keta....

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Nese jeni te sinqerte me sqaroni keto vargje Biblike.
    Nga Gostivari_usa në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 10:45
  4. Çfarë ju mësoi shpirti i shenjtë?
    Nga buja_20 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  5. Implikimet e procesit global të shekularizmit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-07-2004, 15:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •