Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

A eshte shpirti i njeriut materialist???

Citim Postuar më parë nga fisniku-student

PO KERKON NJE LIGJERAT APO VETEM DIQKA SHKURTAZI...
    POE PREFEROJE SHKURTAZI: METERIALIZEM DOTE THOTE TE BESOSH NE DIQKA QE PREKET, SHIFET,NDJEHET,SHIJOHET...

Nuk ma mbushe mendjen per aq sa ke shkruar me lart .
    Fisnik ! Materializmi si koncept i referohet , preokupimit tė thjeshtė pėr botėn materiale . Vete nga fjala kuptohet qe materializmi ; eshte dicka perfitimi , dmth per te materializuar dicka .Ne jetojme ne një bote që eshte e rrethuar dhe e perbere nga materia. Materializmi ne shume raste ka çuar njerëzimin në degjenerim dhe mjerim te madh. Materia = Egzisence Edhe une , por mos harro se dhe ti je nje materialist , sepse erdhem ketu ne emigracion per te perfituar per nje jete me te mire . dmth per nje ekzistence ! Materializimi ka per te ekzistuar aq sa ka per te ekzistuar bota njerzore .

PERSE EDHE NESE TE PREMTOHET BESUESHEM NGA METE BESUESHMIT E MUNDSHEM.... EQUDITHESHME ... PIKERSIHTE TI JE AJO QE DESHMON MATERIALIZMIN E SHPIRTIT...

ehe nje tjeter intervistues ...
    E megjithese nuk kam kuptuar asngje nga kjo pergjigje me lart , po te bej une nje pyetje thjesht .
    A nuk do te ishe ti i kenaqur shpirterisht ne se shefi jot do ta shtonte dhe ta bente ty oren e punes nga 15 Euro ne 20 Euro ? Une mendoj se do te kenaqeshe sepse sot behet lufte per ekzistence , dhe se materializimi = Ekzistence . dmth ne kete rast ti dole nje materialist .

Qashtu sic ka thene Brari
    Ndryshuar për herë të fundit nga ALBA : 04-02-2007 më 15:51 Arsyeja: GABIME DREJTSHKRIMI
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    tani seriozisht, fisniku merr 15E ne ore??
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Nje studim qe kam bere ,kam ra ne konstatim se njeriu anon ne mase te madhe nga materializmi ,shpirti i tij eshet me shije materiale ,nuk mund te bindet me gjera te padukshme:
    ...pasi keto specie 'harakate' nga pamundesia per ti bere balle realitetit 'te ashper' (sipas mendjes se tyre plot ngushtica e bregore) qe po kto specie krijojne papergjegjesisht, jane te predispozuara (te gatshme) per te qene te varur tek te tjeret! Botkuptimi qe krijojne per veten, boten qe i rrethon eshte pambarimisht keqardhes...! mendoj se jane parazite te llojit zvarranik me prejardhje gjytyrymsash! Qe ne terma akoma me te lopezuar do te merrte nje kuptim paksa te tille: nga qe u dhimbset e adhurueshmja sumë, tentojne, dredhojne ti zene geshtenjat perveluese me duart e te tjereve...dmth, dicka e tille! Edhe mund te kem lene ndonje gje pa thene. Po ato pikat me kryesore e kam te qarte qe duhet ti kem parashtruar!

Mendimi im ky, si kahera!

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Shpirti i njeriut formohet ne varesi te edukimit te tij.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anëtarësuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    Edhe dicka tjeter,
    shpirti dhe njeriu jane dy terma krejt konceptuale (bartës...) qe sipas perdorimit te kontekstit te tyre ne fjali, duhet te marrin dhe percjellin edhe kuptimin perkates! p.sh kur thuhet: kujto qenin bej gati shkopin s'eshte e thene te veprosh ashtu si dikton thenia...

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    [QUOTE=ALBA]
    Nuk ma mbushe mendjen per aq sa ke shkruar me lart .
    Fisnik ! Materializmi si koncept i referohet , preokupimit tė thjeshtė pėr botėn materiale . Vete nga fjala kuptohet qe materializmi ; eshte dicka perfitimi , dmth per te materializuar dicka .Ne jetojme ne një bote që eshte e rrethuar dhe e perbere nga materia. Materializmi ne shume raste ka çuar njerëzimin në degjenerim dhe mjerim te madh. Materia = Egzisence Edhe une , por mos harro se dhe ti je nje materialist , sepse erdhem ketu ne emigracion per te perfituar per nje jete me te mire . dmth per nje ekzistence ! Materializimi ka per te ekzistuar aq sa ka per te ekzistuar bota njerzore .
    shiko ndoshta me ke keqkuptuar ... ne kte teme nuk behet fjale siq thua materializmi-existenca,nuk behet fjale per paran si mjet existence e njeriut.

por thjeshte materilalizmi si ndjenje dhe gjykim ,vlersim ndijore...

zemra edhe pse eshte pjese e trupit qe nuk eshte jashte trupit d.m.th eshte ne brendesi ne trup ,nuk ka kontakte me gjerat e jashteme ,nuk ka kontakte me gjeart matriale qe errethojne njeriun,mirpo ajo nepermjet syve e matrializon veten.
    kryesishte zemra nuk mund te bindet me gjera qe nuk shihen edhe pse existojne dm.th nuk ka besim ne supozime dhe ne gjera fiktive.

E megjithese nuk kam kuptuar asngje nga kjo pergjigje me lart , po te bej une nje pyetje thjesht .
    A nuk do te ishe ti i kenaqur shpirterisht ne se shefi jot do ta shtonte dhe ta bente ty oren e punes nga 15 Euro ne 20 Euro ? Une mendoj se do te kenaqeshe sepse sot behet lufte per ekzistence , dhe se materializimi = Ekzistence . dmth ne kete rast ti dole nje materialist .
    edhe ketu viktim e keqkuptimit te temes....

njeriu si baz jete dhe existence ka paran si katalizatore eproceseve jetesore....ndoshta edhe pa deshire mirpo eshte imponim ,sepse po te kisha diqka si zevendesim per "paran" nuk do isha brengosur por edi ti qe tash eshte bere edhe fryma(0*oksigjeni) me pagese...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    tani seriozisht, fisniku merr 15E ne ore??
    koha me eshte me vlershme se 15 euro....

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Citim Postuar më parë nga ALBA
    Materializmi si koncept i referohet , preokupimit tė thjeshtė pėr botėn materiale . Vete nga fjala kuptohet qe materializmi ; eshte dicka perfitimi , dmth per te materializuar dicka .Ne jetojme ne një bote që eshte e rrethuar dhe e perbere nga materia. Materializmi ne shume raste ka çuar njerëzimin në degjenerim dhe mjerim te madh. Materia = Egzisence erdhem ketu ne emigracion per te perfituar per nje jete me te mire . dmth per nje ekzistence ! Materializimi ka per te ekzistuar aq sa ka per te ekzistuar bota njerzore .

Jam plotesisht dakort me mendimin tend dhe me duket teper i drejte...

respekte
    "Carpe Diem"

V per Vendeta Maska e ORIONI
    Anëtarësuar
    10-12-2003
    Vendndodhja
    Shkup-Prishtine-Ulqin-Tirane-Cameri
    Postime
    919
    Materializmi eshte dhe filozofi prandaj duhet bere dhe ndarja midis materializmit si materie dhe atij si filozofi prandaj zonjusha Alba e ka ngatarruar pak temen apo jo Di Ana?

Do ju kisha sugjeruar ti hudhni nje sy temave

http://www.forumishqiptar.com/showth...481#post848481

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=43923

Pse jo dhe kete temat e Forum126-es

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=62890

http://www.forumishqiptar.com/showth...15#post1453215
    Ndryshuar për herë të fundit nga ORIONI : 18-02-2007 më 10:39

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga ORIONI
    Materializmi eshte dhe filozofi prandaj duhet bere dhe ndarja midis materializmit si materie dhe atij si filozofi prandaj zonjusha Alba e ka ngatarruar pak temen apo jo Di Ana?
    pershendetje vllacno...mire e ke verejtur e dhe ti...

se materja eshte fakt qe i perket materializmit mirpo nuk bente pjese ne kete teme qeshteja e materies...por si thua ti materializmi filozofik thjeshte materializem/racionalizem..

selam vella...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami Ndërmjet Lindjes E Perëndimit
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 21-06-2011, 13:41
  2. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  3. Nese jeni te sinqerte me sqaroni keto vargje Biblike.
    Nga Gostivari_usa në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 10:45
  4. Çfarë ju mësoi shpirti i shenjtë?
    Nga buja_20 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  5. Implikimet e procesit global të shekularizmit
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-07-2004, 15:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •