Postuar më parë nga
eagle2006
Une nuk brengosem pse pakoja e Ahtisaarit nuk permend pavaresine. Eshte me me rendesi te shiqohet a permendet sovraniteti i Serbise ndaj Kosoves. Dhe pikerisht fakti qe me Kosova do te lirohet nga sovraniteti i Serbise, eshte fitorja me e madhe. Te tjerat do vijne vetvetiu.
Ndoshta, serbet e Kosoves do te jene te privilegjuar, por ata megjithate do te jene nen Kosove, jashte sovraniteti Serb. Dhe fundja fundit, duhet te mesohemi me nje prezence te tyre ne Kosove. Koha do te tregoj, se vetvetiu, faktori serb ne Kosove do te humb ne peshe, krahas shumices shqiptare.
Prandaj, perseris mendimin tim, se testi kryesor per planin e Ahtisaarit eshte a shuhet apo jo sovraniteti i Serbise ndaj Kosoves. Kjo eshte (si thone disa) alfa dhe omega e ketij plani. Cdo gje tjeter do te rrjedhe ne kursin e vet natyral, qe do te thote, Kosova do te shkoj pamedyshje, rruges se Pavaresise. Nuk duhet t'i frigohemi prezences nderkombetare (civile dhe ushtarake). Mendoj se nje shtet i ri si Kosova, ka nevoje per nje prezence te tille.
E tash, disa nuk e pelqejne kete fakt qe Kosova eshte duke shkuar drejt pavaresise, dhe per ate arsye mundohen te krijojne trazira.
Modeli i Albin Kurtit eshte thjeshte i demshem dhe jo i zbatueshem. Harroje!
Disa thone se duhet te bejme zhurme edhe ne qe te fitojme dicka. Mirepo, kjo zhurma e Albinit si duket ta vret veshin shume dhe dicka aty nuk shkon p.sh. tentimi qe te rrezoj qeverine dhe institucionet, te armiqesohet me nderkombetaret, te "marrim fatin" ne duart tone dhe te luftojme per te, jane te gjitha kerkesa destruktive dhe do te na qonin ne piken zero.
Shpesh kam degjuar Albin Kurtin ne televizion dhe intervista dhe, po, disa nga argumentet jane bindese lidhur me ate se me te vertete serbet do te marrin nje tretman special ne kete plan. Mirepo ajo qe me brengos eshte se ai vetem perdore kete retorike per te perfituar njerez lojal qe pranojne te dalin ne rruge, dhe pastaj pason skenar i zi, ai i shkaterrimit te gjithckaje pozitive ne Kosove. Thjeshte nje deshire e Beogradit. Prandaj, kjo eshte e meta e doktrines se Albin Kurtit dhe ajo nuk duhet perkrahur.
Cuditem si disa nuk e shohin kete.
Krijoni Kontakt