Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    Erzeni Maska e Shijaksi-London
    Anëtarësuar
    10-11-2002
    Vendndodhja
    ke kodra kuqe
    Postime
    778

Lufta e ftohtë vazhdon-tradhëton koloneli serb

Lufta e ftohtë vazhdon-tradhëton koloneli serb

Nga Londra
    Muhamed Veliu
    Korrespondent i Top-Channel

Beogradi i ftrikësohet shitjes së sekreteve ushtarake për Kosovën tek Britaniket.

Sipas gazetes ruse Noviye Izvestiya Koloneli Mirko Pohulek i cili më herët i takonte një rrethi të ngushtë ushtarakësh serb ka kaluar në shërbim të ushtrisë britanike dhe ka fituar një post në zyrën e atasheut britanik në Beograd.

Analistët ushtarak në Beograd besojnë se informacionet sekrete nga ky transferim munden seriozisht të ndikojnë në negociatat për statusin final të Kosovës.

”Tradhëtia e Pohulek ka shkaktuar një shok të vërtetë për ushtarakët serb sepse ai është një oficer i cili ka punuar në aparatin qëndror të Ministrisë së Mbrojtjes, i mirë informuar me të gjitha planet e komandës serbe”. vijon artikullin Novije Izvestiya,

Kjo gazetë shkruan po ashtu se kontaktet joformale mes kolonelit Pohulek dhe ushtarakëve britanik kanë zgjatur më shumë se një vit.

Në lidhuje me këtë ngjarje Ministri serb i Mbrojtjes, Zoran Stankovic i ka dërguar një notë proteste minsitstrisë së jashtëme Britanike Foreign Office.

Gazeta ruse Novije Izvestiya e përfundon shkrimin e saj duke shkruar se diplomacia britanike haptas përkrah aspiratat e shqiptarëve të Kosovës për pavarësi.

Të dhënat e marra nga dezertuesi me siguri së shpejti do të jenë në dispozicion të qeverisë së Kosovës që seriozisht mundet të dobësoj pozitën e Beogradit, kur statusi final i Kosovës të definohet.

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Mos i besoni kolonelit serb! Ai mund të këtë "kaluar" në anën britanike, për të shkaktuar huti dhe për të shitur argumente të rrejshme, pra si i besuar për britanikët për të ndihmuar kauzën serbe serbe!
    Pastaj, po të kalonte, si azilant në Britani, por ai burri i botës rri mes Beogradi!
    Nëse i besohet kësaj, sic ju kemi besuar edhe deri më tash mijëra c´pufkeve, atëherë do të thotë se ne vazhdojmë edhe më tej të jemi naiv dhe nuk kuptojmë fare se c´është politika, cështë spiunazhi dhe si arrihen rezultatetet politike dhe propaganduese! Serbët janë mjeshtër të mëdhenjë, natyurisht se e kanë edhe këshillen e KGB ruse por edhe përkrahjen e saj.
    Unë kështu mendoj për këtë rast.

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    askush sdo lejme punet anash tash sepse ka sal nje gjneral serb por kjo eshte e mire sepse mundet qe pak te lehtesoj sepse ne garen e kemi fituar me 99' por per ti bere me te forta argumentet tani do kishte dobi jo per tjeter gje.
    Barca

Perjashtuar Maska e BlackEagle
    Anëtarësuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    500 Miles a way from home.
    Postime
    260
    Lufta e ftohte kurre s'ka ndalur ndonje moment.
    Nese dikur behej ndermjet dy kampeve atij kapitalist dhe ati komunist, sote behet ndermjet shum kampeve te ndryshme, si per shembull atij ekonomik apo atij politik dhe shum nenkampe te tjera.

Tema të Ngjashme

1. Koloneli Aubrey Herbert
    Nga shendelli në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 10-10-2011, 15:27
  2. A është bota sot më e sigurtë sesa gjatë Luftës së Ftohtë?
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 10-03-2007, 23:05
  3. Perse Duhet Studiuar Historia E Luftes Se Ftohte?
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-11-2005, 02:57
  4. Tek Uji Ftohte ne Vlore..
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-03-2004, 23:50
  5. BALLKAN, CIA: Situata në Ballkan vazhdon të keqësohet
    Nga Beqari002 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-02-2003, 15:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •