Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 90
    Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar mė parė nga bjeshka1 Lexo Postimin
    pravosllaven si e ke ti coptik, a je edhe ti islamik ap[o arnaut, a mundesh me tregu!
    Cka po ja djeg Gjergji!
    Nese doni edhe une ja djegi islamin, vetem tregoni!
    Nuk e kuptoj mire qellimin e mesazhit tend, por nje gje mund te te the, se kush jam. Per kete jam me i sigurt se ai qe po me citonte me lart.
    Nuk jam as islamik e as me ndonje kishe sllave apo koptike,

Jam i krishtere qe bindjen time e bazoj vetem tek Bibla dhe jam i gatshem te ndryshoj bindjen nese Bibla me thote ta bej. Ajo eshte autoritet per mua dhe jo prifti e hoxha.

Nese ke ndonje pyetje jam i hapur per biseda me te gjithe, nuk jam ndonje fanatik qe deshiroj me cdo kusht te me pranojne bindjen time, por kur kam fakte, i them hapur edhe pse dikush mund te ofendohet nga realiteti.

Sa per emrin Coptic, e kam thene edhe nje here tjeter, nuk e kam vere se jam pjese e ndonje kishe coptic por se po studioj shkrimet e vjetra greke te egjiptit, dialekt grek ne te cilin u shkruan shkrimet e shenjta (coptic-sahidic).

C0PT1C
    ... njerėzitė deshnė mė tepėrė errėsirėnė se dritėnė; sepse punėrat' e atyreve ishinė tė-liga.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga coptic Lexo Postimin
    Jam i krishtere qe bindjen time e bazoj vetem tek Bibla dhe jam i gatshem te ndryshoj bindjen nese Bibla me thote ta bej. Ajo eshte autoritet per mua dhe jo prifti e hoxha.

C0PT1C

Mos thuaj se jam i Krishtit derisa mohon Krishtin.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e Rroni01
    Anėtarėsuar
    19-03-2009
    Postime
    355
    Jam i krishtere qe bindjen time e bazoj vetem tek Bibla dhe jam i gatshem te ndryshoj bindjen nese Bibla me thote ta bej.

Me pelqen ky citim i yti coptik.

urime dhe suksese.
    bravo.

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Jam i krishtere qe bindjen time e bazoj vetem tek Bibla dhe jam i gatshem te ndryshoj bindjen nese Bibla me thote ta bej.
    C0PT1C
    Coptic nuk je i krishterė. Ne jemi deshmitaret e Krishtit dhe per ata edhe quhemi te krishterė. Ndersa ti je "deshmitar i Jehovait". te ashtuquajturit deshmitaret e Jehovait mohojnė krishtin dhe pasi mohojnė hyjninė e Krishtit nuk mund te jenė tė Tij. As muslimanet nuk jane te krishterė.

Mos thuaj se jam i Krishtit derisa mohon Krishtin, apo, edhe kjo ėshtė njė metodė pėr tė manipoluar. Ne asnjė dokument nuk mund ta vertetoni se jeni te krishterė. As ne librat e juaj nuk titullohi si te krishterė por "D e J"

e bazoj vetem tek Bibla dhe jam i gatshem te ndryshoj bindjen nese Bibla me thote ta bej.
    C0PT1C
    Pse nuk e bene kete????!!

Prandaj, shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! (Mt 28; 19)

Mos ..... per fushė se nuk u ka hije!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 03-05-2009 mė 19:56

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Nje arab gjeti nje teme ne internet ne lidhje me nje person qe kthen besimin ne fitim vetaik edhe tha ta shpje ne forumi shqiptar edhe te tregoj qe allahu e muhamedi nuk kane dore ne kete mes po e kane te krishteret. Pas keti u hodhen edhe nja 10 arabo magjype te tjere per te thene edhe ata se sa I madh eshte muhamedi abdc...yzzh duke na futur ketu edhe ca emra si ibrahimi e isai e musa. Me vone na ardhi e nje aga I jehovait nje hebraik "wana be" qe e quan veten te krishter te na tregoje se si te krishteret besojne ne tre zoter edhe se si na trgon shkrimet hebraike qenkan te drejte duke vertetuar veten si hebraik edhe anti krisht. Keta te gjithe I kuptoj pse ciren e vriten po ty toni spo te mar vesh pse humb kohen kot e vlla aaaaa me falni na mungon e nje mormon ku kafeina eshte e palejuar por kur kisha LDS investoi stocks ne pepsi c.o. Thane qe eshte e lejuar te pihet pepsi po jo coca cola se pepsi ska kafeine. E prandaj me vinte cudi mua kur shifja tere mormonet me kanace pepsi ne dore atje ne BYU Provo, Utah.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Exclamation

Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    ... Me vone na ardhi e nje aga I jehovait nje hebraik "wana be" qe e quan veten te krishter te na tregoje se si te krishteret besojne ne tre zoter edhe se si na trgon shkrimet hebraike qenkan te drejte duke vertetuar veten si hebraik edhe anti krisht. Keta te gjithe I kuptoj pse ciren e vriten po ty toni spo te mar vesh pse humb kohen kot e vlla aaaaa me falni na mungon e nje mormon ku kafeina eshte e palejuar por kur kisha LDS investoi stocks ne pepsi c.o. Thane qe eshte e lejuar te pihet pepsi po jo coca cola se pepsi ska kafeine. E prandaj me vinte cudi mua kur shifja tere mormonet me kanace pepsi ne dore atje ne BYU Provo, Utah.

Ardi
    HEHEhehe
    E kane kthy besimin ne perfitim personal, kta Kulla e Rojes niher t'i jepin falas revistat e tyre, pastaj kur te te indoktrinojne ne llumin e tyre teologjik qe nuk dine as cfare besojne t'i shesin me para. Fatkeqesisht edhe disa pastora protestante, Papet jetojne ne luks, Islamiket gjithashtu jetojne ne luks, kane haremin me femije te vegjel qe martohen dhe abuzojne me ta, askush nuk merr masa se njerzit jane te verbuar nga kulti e injoranca. Budallakia e feve dhe profeteve te rreme qe jane te dhene pas botes materiale. Llumi fetar

Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    More zoterinj, nuk eshte Fjala e Perendise per tu bastarduar nga njerez qe nuk e njohin autoritetin e Krijuesit dhe Autorit te saj, qe nuk e respektojne as Birin e Tij, por vazhdojne ta kerkojne traditen dhe ta vendosin para parimeve biblike. Kete me kerkon te bej, ja perse them se e bazoj besimin tek Bibla dhe jo tek forumet e as tek kishat e Konstandinit (sepse i thone qe jane te Krishtit, por nuk jane perderisa e kane traditen e Konstandinit ligj)

Tani ti qe thua se je i krishtere, e thua se beson tek triniteti?!?! Kete e quan krishterizem ti?!
    Ma gjej nje shprehje te vetem qe thote se kush nuk beson qe Ati Biri dhe Fryma e shenjte jane pjese e nje trinie nuk eshte i krishter. Pastaj, kur flet eshte mire ta argumentosh jo me shkrime te manipuluara nga perkthyes qe rrijne prapa traditave kishtare. Por shiko dhe studio shkrimin e Shenjte ne gjuhet origjinale, ka sa te duash interlinear, ateher do te kuptosh te verteten ateher do ta dallosh driten nga erresiar. E nese nuk deshiron ta besh, eshte qeshtje e jotja personale.

Sa per informacion, nuk e kuptoj ku thote ne Bibel qe nje i krishter duhet te merret me shpifje per dike tjeter? Apo mos ndoshta e thote te kunderten, te mos futesh hundet ne gjerat e huaja. Nese dikush "manipulohet" apo deshiron "te zhytet ne llumin" e DJ eshte pune per te. Nuk e kuptoj ju si te "krishtere" si tani po e ndiqni Krishtin ne keto raste.

Sepse une asnjehere nuk fola pa pyetur, asnjehere nuk fola pa u bazuar fortesisht tek argumentet dhe jo fjalet e njerezve. Keshtu qe nese jeni te pakten te mendimit se jeni te krishtere, merrni mundin (sepse e di qe e keni te veshtire) te rrini e te mos ia futni kot me shpifje.

C0PT1C again
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga coptic : 06-05-2009 mė 18:17
    ... njerėzitė deshnė mė tepėrė errėsirėnė se dritėnė; sepse punėrat' e atyreve ishinė tė-liga.

Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Nje arab gjeti nje teme ne internet ne lidhje me nje person qe kthen besimin ne fitim vetaik edhe tha ta shpje ne forumi shqiptar edhe te tregoj qe allahu e muhamedi nuk kane dore ne kete mes po e kane te krishteret. Pas keti u hodhen edhe nja 10 arabo magjype te tjere per te thene edhe ata se sa I madh eshte muhamedi abdc...yzzh duke na futur ketu edhe ca emra si ibrahimi e isai e musa. Me vone na ardhi e nje aga I jehovait nje hebraik "wana be" qe e quan veten te krishter te na tregoje se si te krishteret besojne ne tre zoter edhe se si na trgon shkrimet hebraike qenkan te drejte duke vertetuar veten si hebraik edhe anti krisht. Keta te gjithe I kuptoj pse ciren e vriten po ty toni spo te mar vesh pse humb kohen kot e vlla aaaaa me falni na mungon e nje mormon ku kafeina eshte e palejuar por kur kisha LDS investoi stocks ne pepsi c.o. Thane qe eshte e lejuar te pihet pepsi po jo coca cola se pepsi ska kafeine. E prandaj me vinte cudi mua kur shifja tere mormonet me kanace pepsi ne dore atje ne BYU Provo, Utah.

Ardi
    Nje hebre anti-krisht. Hebrenjte te duken Anti-Krisht ty? Me fal more zoteri, ateher si eshte e mundur qe edhe vete Krishti te jete Anti-Krisht?!

Por nese e ke thene ne kuptimin e fese "hebre" (dmth. jude) atehere nuk di cfare lidhje ka kjo me te. Apo cfare lidhje ka mes Belialit dhe Krishtit.

Por nese e lexon vetem Dhiaten e Re pa shkrimet hebraike je ne terr dhe nuk do ta kuptosh as vertetosh se cila eshte e verteta. Ja perse kur u predikonte Jezu Krishti citonte gjithmone shkrimet hebraike te dhiates se vjeter duke thene "Eshte shkruar..."

Nese te pengon qe une solla disa argumente nga Shkrimi i Shenjte, me fal, por ketu po flitet per Perendine dhe besoj qe para se te flasim per traditat e feve, duhet te marrim parasysh vepren e ketij Autori. Kjo eshte Bibla, e tera. (1 Tim. 3:16, 17)

C0PT1C again

Ja ku jam, mua mė dėrgo!
    Anėtarėsuar
    06-12-2008
    Postime
    275
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mos thuaj se jam i Krishtit derisa mohon Krishtin.
    Interesant me ty more burre. Ti thua qe e mohoj Krishtin perderisa ti mohon Biblen.
    Nese dikush mohon Biblen, qe eshte i vetmi liber i frymezuar nga Ati i Jezuit, mohon vete Jezuin pastaj nese mohon Jezuin - Ai tha qe kush nuk me pranon mua, nuk pranon as Atin. Deshmitar i kujt do te mbetesh ti pastaj si perfundim.

Une permend shkrime se ne cfare e bazoj besimin tim. Dhe po tregoj qe e ndryshoj jam gati ta ndryshoj nese Bibla ma thote e jo Papa (ndoshta e lexove gabim diku). Keshtu qe nuk mund te dalesh ketu e te flasesh per besimin kur nuk i referohesh Bibles as edhe nje here. Sa here te njejtat shkrime t'u harxhun gati.

Tan kohen ke qe thua "Krishti asht zot edhe s'ka tjeter" edhe thua qe je Deshmitar i Krishtit prandaj je i Krishter. POR KUJDES!! Sepse tek Apokalipsi apo Zbulesa thuhet per Jezuin se eshte Deshmitar i Besueshem dhe i Vertet. Si mendon i kujt eshte ai? I Krishtit. As une dhe nuk mendoj qe dikush ketu do ta pranonte deshmine tende per vetveten. Duhet te deshmoje dikush per ty.
    Keshtu qe ti flet - flet - flet, e as edhe njeher nuk bazohesh ne menyre te plote tek Bibla. Po te lexosh postimet e tua, e sheh se si ke manipuluar me shkrime duke i nxjerre nga konteksti. Cfare studiusi i Bibles me je kur shkon i merr disa vargje dhe vargun e fundit e le jashte sepse te hedhe poshte tere ate qe deshiron ta vertetosh?!

Bibla nuk eshte per t'u debatuar, por per t'u lexuar e studiuar me respekt. Nese dikush e merr Biblen per ta lexuar me paragjykime apo me bindje tashme te vendosuur per ta mbajtur, le te mos merre mundin ta lexoje fare per te humbur kohe. Por nese deshiron vertet te nxjerresh dobi nga Bibla atehere merre dhe lexoje, e kur ta lexosh - ZBATOJE!

Interesant edhe nje gje ketu me ju. Kur nuk keni me argumente per te thene kunder meje (kunder shkrimeve te vete Bibles - sepse as edhe nje here nuk kam folur paushall si ju keshtu) filloni e akuzoni Deshmitaret e Jehovait, Shoqaten Kulla e Rojes, Biblen "tuaj" sic e quan. Qe as edhe nje here ne biseda me ju nuk i kam perdorur.

Cilat perkthime te Bibles i kam perdorur deri me tani. Merr shkrimet dhe krahasoi: Diodati i Ri, CHC, Simon Filipaj, Kristoforidhi. Kur te tria keto e kane mjegulluar kuptimin e ndonje vargu, kam perdorur origjinalin hebraik apo grek si: Biblia Hebraica, Septuaginta greke, apo Westcott&Hort, Sahidica Southern Dialect - George Horner, e shume e shume perkthime te tjera ne gjuhen angleze.

E tani cfare te ndryshoj. Te behem si thua ti, te besoj gjerat qe thua ti, apo ato qe thote Bibla?!

Pergjigjen besoj ta japin edhe te tjeret ketu. E din edhe vete!
    NESE JO - lexo ketu (VEPRAT 5:29)

C0PT1C

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

E tani cfare te ndryshoj. Te behem si thua ti, te besoj gjerat qe thua ti, apo ato qe thote Bibla?!
    C0PT1C
    Po coptic, tė besojsh Biblen. Jo tė besojsh "gjėrat" siē them unė por siē thotė Bibla. Urdhero dhe lexoje kėtė dhe bindu Fjales sė Zotit.

Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! (Mt 28; 19)

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Poezitė e preferuara pėr fėmije ...
    Nga Agim Doēi nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 27-01-2022, 20:02
  2. Qengji i Kurbanit
    Nga Gregu nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 10-12-2008, 05:52
  3. Zog me dy koka
    Nga BOKE nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-09-2007, 13:24
  4. Vlorė, lind njė qengj me tri kėmbė
    Nga Xhuxhumaku nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 19-12-2005, 04:24
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •