27.01.2007, Tiranë - Kandidati i PD-së për bashkinë e Tiranës, z.Sokol Olldashi prezantoi sot në hotel “Tirana” kandidatët për këshilltarë bashkiake të propozuar nga Partia Demokratike, të cilët i vlerësoi si elitë që mbart në vetëvete vlera të spikatura të shoqërisë civile, medias, trupës akademike, dhe trupës politike të PD-së.
“Do t’ju prezantoj sot grupin e mazhorancës në parlamentin e kryeqytetit, njerëzit që do të qeverisin këtë qytet në katër vitet e ardhshme së bashku me mua. Do të doja ta nisja nga zotërinjtë e nderuar të trupës pedagogjike të Universitetit të Tiranës, prof. Dhori Kulen nga Fakulteti Ekonomik, prof. Ilo Mele nga Shkencat e Natyrës, znj. Teuta Starova nga Shkencat Sociale dhe znj.Margarita Qirko nga Universiteti Politeknik i Tiranës”, tha z.Olldashi që veçoi disa përfaqësuesit më të spikatur nga shoqëria civile, arti, kultura, sporti dhe media: znj Yllka Mujo, si ikonë të teatrit dhe kinemasë shqiptare, z.Sulejman Mema, përfaqësuesin e njërës prej traditave më të forta të qytetit të Tiranës, klubit të futbollit të Tiranës. Z.Olldashi vazhdoi më tej listën e tij të këshilltarëve me përfaqësuesit e shtypit, ata që ai vlerësoi si njerëz me kontribut shumëvjear në shtypin dhe zhvillimin demokratik të vendit, miq, kolegë të dikurshëm gazetarë: z. Mero Baze, z.Mitro Çela, znj. Blegina Agolli.
“Në trupën e këshilltarëve të Bashkisë së Tiranës do të bëjë pjesë edhe një grup zëvendësministrash profesionistë në fushat e tyre zv.ministri i brendshëm z.Ferdinand Poni, njeriu që pastron Tiranën nga ndotjet ambjentale dhe jo ambjentale z.Taulant Bino, zotin Florian Mima, partizanin e taksave të uleta si dhe zotërinjtë; Gjergji Bojaxhi, Adriana Gjonaj, Marjeta Pronjari dhe Eduard Halimi”, u shpreh z.Olldashi që vijoi më tej prezantimin me grupe ekspertësh të fushave të ndryshme: znj. Suzana Guxholli, z.Besnik Aliaj, znj.Arjana Bekteshi, z.Ferdinant Shehu, z.Arben Meçe.
Z.Olldashi prezantoi më tej përfaqësuesit e forumit rinor të Partisë Demokratike: Sokol Leka, Keltis Kruja, Lorna Tabaku, Genci Minarolli, Genti Malko, Mirgen Lata.
Si grupimin e fundit për nga radha, por jo për nga rëndësia, kandidati për kryetar bashkie në Tiranë prezantoi shtyllën politike të këshillit bashkiak.
Lista e 27 kandidatëve për këshilltarë bashkiakë prezantuar sipas grupimeve nga z.Sokol Olldashi:
Dhori Kule
Ilo Mele
Teuta Starova
Margarita Qirko
Yllka Mujo
Sulejman Mema
Mero Baze
Mitro Çela
Blegina Agolli
Ferdinand Poni
Taulant Bino
Florian Mima