Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

T’i ndash apo jo intimitetet me të tjerët?

Kohët në të cilat jetojmë kërkojnë më tepër vetëdije për rëndësinë e lidhjeve sociale me njerëzit e shoqëruar me një dëshirë në rritje për të kënaqur nevojat dhe për të hyrë me të tjerët në lidhje intime, të forta, ekskluzive, për ta kuptuar, respektuar dhe mbështetur fort njëri tjetrin. Me një fjalë kërkohen lidhje intime që të zgjasin në kohë. Njeriu nga natyra është mjaft social dhe ka nevojë që të përballet me të tjetër, të ndjehet pjesë e një grupi, të hyjë në relacione të ndryshme, ku ai arrin të kuptojë se çfarë e dallon dhe çfarë e bashkon me të tjetët. Autonomia individuale dhe aftësia për të dashur shkojnë bashkë derisa një njeri të arrijë pavarësinë e vërtetë të tij, të jetë i vetëdijshëm për atë që është dhe sa më shumë që të maturohet në këtë aspekt aq më shumë është në gjendje që të hyjë në intimet me tjetrit pa cënuar unin e tij. Aftësia për të komunikuar, për të respektuar, për të pranuar limitet reciproke, për të vlerësuar potencialitetet e secilit, për të ndarë dhimbjet dhe pasiguritë, për të falur dhe toleruar gabimet, janë disa nga çelësat magjikë që garantojnë një mbarëvatje dhe intimitet të suksesshëm në marrdhëniet mes dy njerëzve.

Sipas disa studimeve, nëse dy njerëz ndjehen mirë në intimitetin e tyre, kjo shoqërohet me një sërë të mirash si psh humori i tyre është më i mirë, vështirësitë kalohen më kollaj, fizikisht inidvidët ndjehen shumë më mirë, zemra funksionon më mirë, lëkura bëhet më e bukur, luftohet stresi dhe së fundi jetohet më gjatë. Por sa na lejon jeta që bëjmë të kemi pjesën tonë intime, ta ruajmë atë me fanatizëm, apo përkundrazi ndarja e këtij intimiteti me të tjerët na duket një gjë fare normale? Le të diskutojmë më në detaje për këtë problem.

Ngelem unë! Maska e DI_ANA
    Anëtarësuar
    30-12-2006
    Vendndodhja
    France.
    Postime
    5,874
    Pershendetje............

Ne Jeten Tone Jemi Te Detyruar Te Kemi Nje Fare Shoqerie...
    Kur Ndihemi Mire Ose Keq..kur Kemi Brenga Edhe Gezim...kur Kemi Probleme Dhe Shume Gjera Te Tjera ..sigurisht Qe Jemi Te Detyruar Te Flasim Dhe Te Hapemi Te Njerezit Qe Kemi Ne Shoqerine Tone Ose Te Afermit E Familjes..
    Dhe Pikerisht Kjo Jete E Perditshme Qe Ne Jetojme Edhe Tregojme ...pikerisht Kjo Eshte Intimiteti Vete..
    Flasim Se Kemi Nevoje...se Duam Nje Mendim...se Jemi Te Stresuar...se Duam Qe Te Tjeret Te Na Kuptojne Etj Etj...
    Mendoj Qe Eshte Mire Te Hapesh Po Sigurisht Duhet Te Dish Ku....
    Qe Neser Pasneser Ajo Qe Kemi Treguar Mos Te Na Merret Si Dobesi Karakteri...mos Te Na Kthehet Kunder...nga Keta Njerez Te Cileve U Jemi Hapur Aq Natyrshem Dhe Me Aq Sinqeritet.

Mendoj Qe Te Ndash Intimitetin Eshte Dicka E Natyrshme Dhe E Domosdoshme.

Respekte
    "Carpe Diem"

gjithmone e me larg
    Anëtarësuar
    22-10-2004
    Vendndodhja
    tirana
    Postime
    572
    deri diku po edhe mund t'i ndash. megjithate gjithcka varet nga afersia qe ke me personin me te cilin ndan kete bisede. ne fund te fundit mesojme gjera te reja pikerisht prej ketij fakti: ndarjes se eksperiencave tona me te tjeret.
    cdo gje kalon, por sa e dhimbshme eshte ne momentin qe e perjeton

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Deri ne nje fare mase, jo plotesisht,,,,,,,,,,,
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-03-2003
    Postime
    10,240
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Deri ne nje fare mase, jo plotesisht,,,,,,,,,,,

sa mir qe e ke then

skam cte shtoj me shum...
    #VamosArgentina

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    T’i ndash apo jo intimitetet me të tjerët?
    Tek ato qe ke besim te plote Po!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2007
    Postime
    57
    [QUOTE=DaviusSipas disa studimeve, nëse dy njerëz ndjehen mirë në intimitetin e tyre, kjo shoqërohet me një sërë të mirash si psh humori i tyre është më i mirë, vështirësitë kalohen më kollaj, fizikisht inidvidët ndjehen shumë më mirë, zemra funksionon më mirë, lëkura bëhet më e bukur, luftohet stresi dhe së fundi jetohet më gjatë. [/QUOTE]
    krejt n regull por kan than :
    mos i beso kmishes tende !
    plot 19 ..

Fortes Fortuna Adiuvat !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga REG99
    krejt n regull por kan than :
    mos i beso kmishes tende !
    eshte e vertet !!
    si mund te flasesh me te tjeret per intimitete e tua ?
    smund ta imagjinoi dot !!

..She is so cute... Maska e jessi89
    Anëtarësuar
    25-08-2003
    Postime
    955
    Nuk me pelqen te flas per intimitetet e mia.Vetem kur smban me uje pilafi edhe mundet tia shprehem ndonji shoqeje a shoku qe vertet e kam te ngusht dhe e besoj...........
    Wild and crazy can't be lazy

Fotoja e maturës :) Maska e Kinezja
    Anëtarësuar
    04-07-2005
    Vendndodhja
    Qyteza buzë liqenit - Pogradec
    Postime
    76
    Po ndaje po munde, te behesh gazi botes mandej. Sigurisht mikja jote intimitetin tend nje dite do t'a perdore si arme kundrejt teje, per te sulmuar ty qe dikur ke pasur besim dhe i ke treguar. Intimitetin ruajeni per veten tuaj, jo te ndani me publikun.
    Buzëqeshja i pasuron ata që e pranojnë, por nuk i varfëron ata që e japin.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. cfar na dallojne ne si shqipetar nga te tjeret
    Nga brumarfed në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 88
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 23:11
  2. A ju pengon fakti i te qenit shqiptar ne raportimin me te tjeret?
    Nga SKUTHI në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 09:09
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Nuk e di per te tjeret, por une jam nga Prizreni
    Nga deep_blue në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 17-06-2003, 12:24
  5. Jam dhe ketu si gjithe te tjeret
    Nga Livena në forumin Prezantoni veten në forum
    Përgjigje: 26
    Postimi i Fundit: 24-01-2003, 11:57

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •