Close
Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 214
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Vella Repsod dhe Dhul Karnejn

Paqja dhe bekimi i Allahut qofte mbi ju. Do ju lutesha qe kete teme mos ta bejme teme debati me keta koke rruajturit ... neo Khavarixhet ...Vehabit e ashtuquajtur Selefij. Kur kam hapur kete teme kam pasur per qellim te sjell ketu materiale dhe fakte per idotsite, terrorin, krimet dhe percarjen qe keta kane sjelle tek muslimanet. Kjo duke i bere te mundur lexuesit te thjeshte t'i njohi me mire dhe te dije te ruhet prej tyre.

E perseris qe kjo teme nuk eshte teme debati !

Ne kete teme une vetem do hedh materiale te cilat komentojne veten e s'kane nevoje per koment. Do ju kisha lutur juve vellezer ta rrespektoni kete deshire dhe qellim timin e te angazhahoeni ne kete teme prej prizmit qe tregova me lart.

Nderhyrja e koke rruajturve kokedru dhe reagimi i tyre ndaj shkrimeve te fundit tregon me se miri qe keta e kane definuar veten nen emrin VEHABISt ndaj edhe ju djeg. Gjithsesi e perseris qe ne kete teme aspak nuk kam ndermend te debatoj. Do sjell shkrime dhe foto qe pasqyrojne fytyren e vertete te ketyre fundrrinave.

Selam m'i bej Sahat Ebu Shakir
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Postime
    135
    acid burn mos shpif per vellezerit ne fe se vAllahu ki me jep llogari ne diten e gjykimit .
    wehabijt ju kane prish pune vetem hoxhallarve te vjeter , e qe nuk dyshoj aspak se njeri prej tyre eshte rapsodi.
    rapsod me mevluda spo ka mo pune ligsht a?? as me jasina ??
    hajt bre rapsod se ta qon Allahu riskun tjeter kah inshAllah.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga valiii
    acid burn mos shpif per vellezerit ne fe se vAllahu ki me jep llogari ne diten e gjykimit .
    wehabijt ju kane prish pune vetem hoxhallarve te vjeter , e qe nuk dyshoj aspak se njeri prej tyre eshte rapsodi.
    rapsod me mevluda spo ka mo pune ligsht a?? as me jasina ??
    hajt bre rapsod se ta qon Allahu riskun tjeter kah inshAllah.
    Une i vjeter? BrrBrrrBrrr!!!
    Sa per Mevludin edhe Ibn Tejmijeh ka opinjon te mire dhe e ka pelqyer e jo me......~!!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Burimet e Mendimit Vehabist

Pretendojne Vehabistet se burimi i mendimit te tyre rrjedh prej Librit dhe Sunnetit,...por ajo qe vlen te theksohet eshte se ata i marrin ajetet dhe hadithet ne menyre te drejtperdrejte pa iu kthyer kurre ixhtihadit te muxhtehidit ne kuptimin e tyre pa marre parasysh se mund te jete prej ndonje sahabi a tabi'ini apo prej ndonje imami ne ixhtihadin e tij.
    Ajo qe vlen me se tepermi vemendje eshte mos referimi ne ndonje teks,...pretendojne se i referohen Imam Ahmedit dhe Ibn Tejmijes, por s'paten fatin e mire apo ndryshe ngelen ne udhkryq dhe rane ne kundershti me kodin prej tyre:
    1- ata u brumosen ne dometheniet e kuptimeve te drejtperdrejta dhe kundershtuan fondamentet (Usul) dhe Ixhmane, prej kendejmi Muhamed Abdo i cilesoi keshtu: "më mendje ngushte dhe me zemer prishur se mukal'lidinet (imituesit) ata e shohin obligueshmerine e perceptimit ashtu sic e kupton prej frazes se paraqitur pa marre parasysh se cka kerkohet ne Usul"
    2- Kundershtuan Imam Ahmedin duke dale hapur me tekfirin e muslimaneve te cilet i kundershtojne ata, duke patur parasysh se asgje prej fetvave te Imamit nuk deshmon per doktrinen e tyre, por e kunderta, udha dhe fetvate e imamit ishin ndrysha nga cparaqesin vehabistet, ai nuk i hedh ne kufer askend prej "Ehli Kibleh" per gabime te medha apo te vogla qofshin, vetem se me lenien e namazit.
    Gjithashtu, nuk gjejne tek Ibn Tejmijeh asgje prej doktrines se tyre.
    Ka cituar Ibn Tejmijeh se Imam Ahmedi ka shkruar nje vellim per viziten ne vendin ku ra deshmore Imam Husejni ne Kerbela dhe se cfare duhet te beje vizitori atje dhe thote Ibn Tejmijeh : "Njerezit ne kohen e Imam Ahmedit perpiqeshin te shkonin atje"
    Ndersa Vehabistet te gjitha keto aplikime i kane quajtur shirk dhe kufer duke bere ne te njejten kohe hallall jo vetem gjakun dhe pasurine e muslimaneve por edhe te Imam Ahmedit dhe vet Ibn Tejmijes.
    Eshte vertetuar saktesia e haberit se shume sahabe te nderuar dhe tabi'ine kane kerkuar shefa'at prej Nebijut, por sipas doktrines vehabiste ky shefa'at pas vdekjes se tij eshte shirk ekber (i madh) ajo qe eshte per tu habitur eshte se vet Ibn Tejmijeh e ka vertetuar nje gje te tille ne librin e tij "ez-Zijareh" (7/101-106) me rruge te shumta transmetimi te cituara prej Bejhekijut, Tabranijut, Ibn Ebi Dunia, Ahmedit dhe Ibn Sinase.
    Atehere ne baze te doktrines vehabiste si mund t'i quajme keta sahabe dhe tabi'ine???????
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Imam Newewiju ne ndryshim nga platforma Vehabiste per Bidatin thote ne Hyrje te "er-Rewda":
    Bidati ndahet ne dy pjese:
    1- Bidat hasen (i mire, i bukur)
    2- Bidat Kabijh (i keq, i shemtuar)

Ndersa platforma Vehabiste ne lidhje me bidatin thote se te gjitha bidatet jane te keqia dhe se cdo bidat te con ne humbje.

Kjo eshte nje pike nder pikat qe mes vehabizmit dhe doktrines se Imam Nevevijut ka kondradikte.

Ndersa persa i perket Ibn Haxher shihni se si ai ka komentuar "Hadith el-Xharijeh" ne "fet'h el-Bari" dhe do te vereni nje ndryshim ekstrem mes vehabizmit dhe doktrines qe ai beson.

E pse duket habi qe Uthejmini ka thene per keta dy koloset e shkencave islame, qe sjane prej Ehli Sunnetit? Ketu ne forum ka shume vehabinj qe pretendojne se Newewiju ka probleme ne Akijdeh.
    Rapsod mos kerce nga dega ne dege por qendroji temes origjinale. Po ashtu Eshte hadithi i Rrasulit qe thote se cdo risi eshte bidat dhe cdo bidat eshte humbje dhe cdo humbje te con ne zjarr. Edhe atij do ti thoni Vehabi?

Nuk ka cme hyn ne pune fjala e imam Newewit rreth bidateve nderkohe qe fjala e Rrasulit me thote cdo bidat. Pra une them ate qe Rrasuli tha: Cdo bidat. Ti me thua jo cdo bidat. A e ke idene se si do te silleshin sahabat me ty po te degjonin se cfare po thua?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga dhul_karnejn
    Bislmilah!

Po e shoh se paska tema interesante me pas me shkru dicka qe ja veln per ket vend, une po permend do gjana me supernova veq me me mirekuptu se s'jan ka i thom une por po i di prej studimeve qe kam kry ne Liban.

Ne libren "Komenti i Nunijes se Iben Kajimit" shkrujt prej Muhamed Halil Har-ras faqe 249 thote:
    "eshte e qarte per Feukijetin e Dhatit sepse Ai e ka perkujtu Arshin se esht siper qiejve dhe esht Feukijet Sensore (hissijeh - e prekshme, e ndishme) per Vendin (mekan), keshtu qe feukijeti i Allahut eshte i tille"
    Kjo esht teori e papranushme pasi qe Allahu s'ka vend ku rri dhe per ket dijetaret jan prononcu haptazi me ixhma dhe fetva.

Ma fantazi ka shkrujt Iben Tejmija prof. i Iben Kajimit ne libren "Koment i hadithit te zbritjes" ne faqen 218 ku thote:
    "Ne ungjillin e krishtit ai tha: mos u betoni ne qiell sepse aj eshte Kursiu i Allahut, dhe u tha havarijinevet: nkoft se i falni njerzit Ati juj qi esht ne qiell ju ka fal ..............si kto ka shume qe zgjatet ne liber".
    Si mundet bre nji qi i thon vehabistat sheh islami mbeshtet ne fjalt e gjaurvet qafira per me konfirmu teorina te tijat? A s'po ka Kur'an dhe Synet dhe dijetar para tij per me u mbeshtet tek ata a?
    Vehabistat edhe ne Kosove e mbar boten islame kan perca muslimant e i kan qujt qafira e mushrika.
    Selam e tung!
    Edhe pse eshte shkrim i ri ne kete teme nuk po na sjell asgje te re vecse botekuptimin tuaj qe tashme njihet se eshte shabllon i ideve te ashairave. Lexo fjalet e sheikhut tend Xhuwejnit ne lidhje me dyshimet qe ai ka pasur ne keto ceshtje dhe se si arriti te kuptoje realitetin e saktesise se ehli-sunetit ne lidhje me kete duke marre pikerisht te kunderten e asaj qe ju pretendoni.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga dhul_karnejn
    PSe a kishe dicka kundra Nexhat Ibrahimit a? Pse kto qka i ka permend vllau Acid_Burni prej Mulla Nexhatit a nuk jan reale qi kan ndodh? Qili bre syt e kqyr se jan ka na mysin shkiet pse s'po kina me turathe. Simas tejet edhe ne Kosov duhet me i heq tyrbet e varret tona pse konkan bidat nat form qi jan e mandej me na ngel veq kishat e shkavet gjaura per me than se ktu kena kon na zot mket vend.
    tungi tungi se s'po kini liudhje!!!
    Une as nuk e njoh nexhatin apo mulla nexhatin sikurse thua ti dhe as nuk kam nevoje ta njoh. Ato qe jane thene nuk jane tjeter vecse ster-perseritje te humbjeve te Zahid el-kawtharit vetem se ne nje nivel shume me te rendomte se sa niveli i sharjeve dhe shpifjeve te tij.

Po te pyes ty se mbase pergjigjesh ngase Rapsodit nuk ia mban te futet ne diskutime pervec duke iu shmangur pyetjeve dhe duke mos u pergjigjur. Po ti a beson se Kurani eshte i krijuar sikurse Zahid el-Kawthari beson? Po ashtu: Kush i tha Muses: Une jam Allahu?! Pergjigju ketyre pyetjeve dhe flasim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    Vella Repsod dhe Dhul Karnejn

Paqja dhe bekimi i Allahut qofte mbi ju. Do ju lutesha qe kete teme mos ta bejme teme debati me keta koke rruajturit ... neo Khavarixhet ...Vehabit e ashtuquajtur Selefij. Kur kam hapur kete teme kam pasur per qellim te sjell ketu materiale dhe fakte per idotsite, terrorin, krimet dhe percarjen qe keta kane sjelle tek muslimanet. Kjo duke i bere te mundur lexuesit te thjeshte t'i njohi me mire dhe te dije te ruhet prej tyre.

E perseris qe kjo teme nuk eshte teme debati !

Ne kete teme une vetem do hedh materiale te cilat komentojne veten e s'kane nevoje per koment. Do ju kisha lutur juve vellezer ta rrespektoni kete deshire dhe qellim timin e te angazhahoeni ne kete teme prej prizmit qe tregova me lart.

Nderhyrja e koke rruajturve kokedru dhe reagimi i tyre ndaj shkrimeve te fundit tregon me se miri qe keta e kane definuar veten nen emrin VEHABISt ndaj edhe ju djeg. Gjithsesi e perseris qe ne kete teme aspak nuk kam ndermend te debatoj. Do sjell shkrime dhe foto qe pasqyrojne fytyren e vertete te ketyre fundrrinave.

Selam m'i bej Sahat Ebu Shakir
    Sa me edukate qe jeni ju ashairaht. Nuk dini tjeter vetem se te shani e bertisni ngase jeni te dobet ne diskutime. Nuk je tjeter vecse misherimi i sindromes se Napoleonit. O "dijetar" pse bertet nuk tregon se ke te drejte. Duke share tregon nivelin tend. Te lutem vazhdo dhe mos ndalo se po ia nxjerr bojen ashairave dhe do na i marresh gjynahet ne diten e gjykimit. Jepi-jepi dhe mos ndalo.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Burimet e Mendimit Vehabist

Pretendojne Vehabistet se burimi i mendimit te tyre rrjedh prej Librit dhe Sunnetit,...por ajo qe vlen te theksohet eshte se ata i marrin ajetet dhe hadithet ne menyre te drejtperdrejte pa iu kthyer kurre ixhtihadit te muxhtehidit ne kuptimin e tyre pa marre parasysh se mund te jete prej ndonje sahabi a tabi'ini apo prej ndonje imami ne ixhtihadin e tij.
    Ajo qe vlen me se tepermi vemendje eshte mos referimi ne ndonje teks,...pretendojne se i referohen Imam Ahmedit dhe Ibn Tejmijes, por s'paten fatin e mire apo ndryshe ngelen ne udhkryq dhe rane ne kundershti me kodin prej tyre:
    1- ata u brumosen ne dometheniet e kuptimeve te drejtperdrejta dhe kundershtuan fondamentet (Usul) dhe Ixhmane, prej kendejmi Muhamed Abdo i cilesoi keshtu: "më mendje ngushte dhe me zemer prishur se mukal'lidinet (imituesit) ata e shohin obligueshmerine e perceptimit ashtu sic e kupton prej frazes se paraqitur pa marre parasysh se cka kerkohet ne Usul"
    2- Kundershtuan Imam Ahmedin duke dale hapur me tekfirin e muslimaneve te cilet i kundershtojne ata, duke patur parasysh se asgje prej fetvave te Imamit nuk deshmon per doktrinen e tyre, por e kunderta, udha dhe fetvate e imamit ishin ndrysha nga cparaqesin vehabistet, ai nuk i hedh ne kufer askend prej "Ehli Kibleh" per gabime te medha apo te vogla qofshin, vetem se me lenien e namazit.
    Gjithashtu, nuk gjejne tek Ibn Tejmijeh asgje prej doktrines se tyre.
    Ka cituar Ibn Tejmijeh se Imam Ahmedi ka shkruar nje vellim per viziten ne vendin ku ra deshmore Imam Husejni ne Kerbela dhe se cfare duhet te beje vizitori atje dhe thote Ibn Tejmijeh : "Njerezit ne kohen e Imam Ahmedit perpiqeshin te shkonin atje"
    Ndersa Vehabistet te gjitha keto aplikime i kane quajtur shirk dhe kufer duke bere ne te njejten kohe hallall jo vetem gjakun dhe pasurine e muslimaneve por edhe te Imam Ahmedit dhe vet Ibn Tejmijes.
    Eshte vertetuar saktesia e haberit se shume sahabe te nderuar dhe tabi'ine kane kerkuar shefa'at prej Nebijut, por sipas doktrines vehabiste ky shefa'at pas vdekjes se tij eshte shirk ekber (i madh) ajo qe eshte per tu habitur eshte se vet Ibn Tejmijeh e ka vertetuar nje gje te tille ne librin e tij "ez-Zijareh" (7/101-106) me rruge te shumta transmetimi te cituara prej Bejhekijut, Tabranijut, Ibn Ebi Dunia, Ahmedit dhe Ibn Sinase.
    Atehere ne baze te doktrines vehabiste si mund t'i quajme keta sahabe dhe tabi'ine???????

Rapsod shume po sillesh verdalle pa nxjerre gje ne drite. Pa na thuaj pak per dallimet ne usul mes ashairave dhe maturidive ne ceshtjen se a ka krijuar Allahu gjithmone apo jo? Kjo nuk eshte nga furute por nga usuli dhe maturidite i kane demaskuar ashairaht ne kete ceshtje. Po ashtu na thuaj pak a beson ti se kurani eshte i krijuar si sheikhu yt? Kush i tha Muses: Une jam Allahu? Te shohim nese do te pergjigjesh kete here.

Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

Ke fillu te behesh Muhaddith???

Citim Postuar më parë nga sunnih
    Rapsod mos kerce nga dega ne dege por qendroji temes origjinale. Po ashtu Eshte hadithi i Rrasulit qe thote se cdo risi eshte bidat dhe cdo bidat eshte humbje dhe cdo humbje te con ne zjarr. Edhe atij do ti thoni Vehabi?

Nuk ka cme hyn ne pune fjala e imam Newewit rreth bidateve nderkohe qe fjala e Rrasulit me thote cdo bidat. Pra une them ate qe Rrasuli tha: Cdo bidat. Ti me thua jo cdo bidat. A e ke idene se si do te silleshin sahabat me ty po te degjonin se cfare po thua?!
    Hadithi qe i perket Bidatit ne menyre te drejtperdrejt eshte:
    "Kush ben ne Islam Sunnet te mire..............etj etj dhe kush ben ne Islam Sunnet te keq..........etj etj."
    Hadithi eshte Sahih edhe ti besoj se e di
    Ndersa per hadithin qe ti i referohesh, eshte shume intrigues dhe spekulativ menyra se si ti e pershtat pa koment hadithin,.....kur behet fjale per "çdo bidat" ne gjuhen arabe eshte "kul'lu bid'atin" dhe pjeseza "Kul'l" ne gjuhen arabe ka kuptimin "Ba'd", ndersa "Ba'd" ne vetveten e saj do te thote "pak me shume se gjysma e dicka".

ps/ referoju koloseve te hadithit dhe jo epsheve te tua
    te me fali vellai Acid_Burn per devijimin e vogel te temes, por s'mund te rrija pa ia dhene kete pergjigje

Faqja 2 prej 22 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 26-09-2010, 13:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •