1-Te kam thene qe une nuk bej testPostuar më parë nga sunnih
2- Eshte e kush e di e sata here qe te them: me sill referenca per te mebshtetur fjalen tende ashtu sic sjellin edhe anetare te tjere.
3- ki parasysh te paren dhe te dyten
1-Te kam thene qe une nuk bej testPostuar më parë nga sunnih
2- Eshte e kush e di e sata here qe te them: me sill referenca per te mebshtetur fjalen tende ashtu sic sjellin edhe anetare te tjere.
3- ki parasysh te paren dhe te dyten
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.
Si gjithmone ke frike se mos demaskohesh ndaj edhe shmangesh. Apo ke frike te thuash se ju besoni se kurani eshte i krijuar ngase atehere do ta kuptonin te gjithe humbjen tuaj. Sikurse ju pretendoni se nuk eshte Allahu Ai qe i tha Muses se: "Une jam Allahu". Keshtu ju mohoni edhe te qenit e Muses te Derguar. Nese nuk eshte keshtu pergjigju. A eshte Kurani i krijuar? Kush i tha Muses: "Une jam Allahu"?Postuar më parë nga rapsod
I lutem moderatoreve te moderojne forumin dhe te mos lejojne pyetje te cilat jane provokuese drejt kufrit.Postuar më parë nga sunnih
Kur'ani nuk eshte i krijuar!
Ajo qe degjoi Musai a.s. ishte fjala e Allahut i cili i foli Muses me te foluren e Tij hyjnore qe nuk i perngjet te folures se krijesave.
e more pergjigjen Sunnih, here tjeter po pate per te thene dicka thuaj nese jo hesht dhe mos bej pyetje provokative se s'te pergjigjem fare.
S'ka cfare te na demaskosh, cdo gje eshte e shkruar ne libra hapi gavat dhe lexo, juve ju ka demaskuar historia e ndritur e Vehabisto-Saudizmit.
Trego pak, si erdhet ne fuqi ne Saudi????
"Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.
Pra e pranon se Allahu flet? Po qe se thua keshtu ke thene te verteten dhe nuk je ashari. Ne Saudi erdhem ne fuqi pasi larguam llumin e kufrit dhe shirkut te varreve qe turqit benin.
Ti s'paske lidhje me asgje, as njihke asgje nga esh'arite, qenkemi lodh kot shoku me ty, ti vetem ke degju per esh'arite pa per te lexu dicka nga vet librat e tyre hic.Postuar më parë nga sunnih
Dikur kam qene edhe une vehabist, Ahmed Kalane, Ismail Bardhoshi, Tan Kriston etj si keta i njoh personalisht dhe me njohin mire. Vehabizmin si doktrine e njoh me mire se cnjoh gishtat e mi. E di fort mire se c'na mesonin ne Institunin e Cerrikut ne vitin 1991-92, me e bukura ishte se na thoshin se edhe ne ishim "Ibn Haram" (te paligjshem) sepse martesat e prinderve tane nuk ishin konform sheriatit,........etj etj o shoku sa sot kur i mendoj me vjen t'i shkel me kembe ata idiote, me e bukura ishte se pas 3 vjetesh nje prof. e bene qafir sepse kishte folur mire per mez'hebet e kater imameve.
shnet shoku
Postuar më parë nga sunnih
Ju jeni me te vertete te pa gdhendshem... E KUSH KA THENE QE ALLAHU NUK FLET ??? ALLAHU NA RUAJTE NGA FITNJA JUAJ!!! ALLAHU XH.SH FLET ... WE KELEMA-LLAHU MUSA TEKLIJMA. KUR'ANI ESHTE FJALA E ALLAHUT XH.SH. KUR'ANI NUK ESHTE I KRIJUAR !!!!! KUR'ANI NUK ESHTE I KRIJUAR !!!! KUR'ANI NUK ESHTE I KRIJUAR!!!
CILESIA E TE FOLURIT E ALLAHUT XH.SH ESHTE CILESI E QENIES SE TIJ DHE SI E ATILLE ESHTE PA FILLIM DHE PA MBARIM E AS NUK NDRYSHON. E FOLURA E ALLAHUT NUK ESHTE SI E FOLURA JONE. E FOLURA E ALLAHUT NUK KA AS TINGUJ, AS GERMA DHE AS I TAKON NDONJE GJUHE TE NJOHUR APO TE PA NJOHUR. ALLAHU FLET ASHTU SIKURSE I TAKON QENIES SE TIJ XH.SH.
-------------------------------------
Edhe nje here ju bej thirrje ! Mos debatoni ne kete teme . Kete teme e kam spjeguar qarte se per cfare qellimi e kam hapur. Nese keni ndonje grimce edukate mos e bastardoni kete teme duke u munduar te shtremberoni qellimin e saj.
RIPPR
Kjo tregon dhe verteton ato qe kam thene se ti nuk e njeh as usulin e as furute e ashairave. Ne librin e Xhuwajnit el-irshad permend ashairaht dhe muatezilat ne ceshtjen se a eshte apo jo Kurani i krijuar.Postuar më parë nga rapsod
Ai thote: "Diferenca mes nesh dhe muatezilave eshte semantike (ikhtilaf fil 'ibara wa tesmijeh) nderkohe qe ata jane dakort me ashairaht ne kuptim dhe ne esence. Ngase kuptimi i asaj qe muatezilat thone eshte qe shprehjet ne Kuran jane krijimi i Allahut dhe po ashtu ne nuk e mohojme se jane krijimi i Allahut. Megjitheate ne refuzojme qe t'ia atribojme Krijuesit kete kelam si kelam qe eshte folur nga ai. Keshtu qe ne kemi rene dakort ne esence nderkohe kemi mosmarrveshje pas renies dakort qe ta emertojme Ate (si mutakalim me kete Kur'an).
El-Bajxhuri thote ne Sherh xhewharat et-tewhid: "Eshte akoma e lejuar qe te themi se Kur'ani eshte i sjelle (ne krijim) vetem ne uljet me klasen".
Taftazani thote ne sherhin e akides se Nasafit: "Ai tha: Kurani eshte kelami i Allahut dhe nuk eshte i krijuar. Shikoni se si ai e ndoqi fjalen Kur'an me kelam Allah dhe kjo ngase dijetaret thone se Kur'ani eshte fjala e Allahut dhe nuk eshte i krijuar. Nuk thuhet; Kur'ani nuk eshte i krijuar, qe te mos vije ne mendje se ajo qe eshte me germa dhe tinguj eshte e perjeteshme sikurse Hanbelite besojne me arrogance dhe injorance.
Me pas ai flet duke iu kundervene muatezilave: Persa i perket thenies se tyre se Kurani eshte pershkruar me karakteristikat e krijimit dhe karakteristikat e kontingjentit, nga perberja, organizimi, zbritja dhe fakti se eshte ne arabishte, i degjueshem dhe mrekulli deri ne fund te argumentit te tyre. Kjo eshte kunder Hanbelive dhe jo kunder nesh. Ngase ne besojme se aranxhimi i tij eshte i krijuar. Ky diskutim eshte i kufizuar ne kuptimin e perjetshmerise"..
Po ashtu Ibn El-Xhewzi ne muntedham te asharit thote: Ashari ra dakort me muatezilat se Kur'ani eshte i krijuar dhe tha: nuk eshte e folura e Allahut. Perkundrazi, e folura e Allahut eshte nje sifat i permbledhur ne Esencen e Allahut. Nuk zbriti tek Muhamedi dhe nuk eshte i degjueshem.
Pikerisht per keto thenie te asharit, iBn kudamah el-Makdisi e refuzoi ate dhe e demaskoi ne shkrimet e tij.Sikurse edhe Safarini ne shkrimet e tij dhe permendi se vertete qe ashairaht thone se Kur'ani eshte e folura e Allahut por vetem ne menyre metaforike.
Keto jane edhe besimet e Zahid el-kawtharit tuaj te dashur si edhe te afirmuara nga Abu Zahra ne biografine e Imam Ahmedit kur tha nder te tjera: "A ishte Imam Ahmedi teresisht korrekt gjate gjyqit dhe a ishin Muatezilat dhe gjykatesi i tyre Ibn Ebi Duwad teresisht gabim? Imam Ahmed vetem lavderohet per durimin e tij, takwahn e tij dhe kujdesin per fene. Megjitheate e verteta qendron me kadiun muatezili Ibn Ebi Duwad ngase Kur'ani eshte i krijuar......Muatezilaht jane korrekt dhe Ahmedi eshte gabim.
E sa e sa shkrime te tjera nga ashairaht ne kete ceshtje jane po te hapesh librat e tyre. Ashairaht besojne se Kur'ani eshte fjala e Allahut vetem ne menyre metaforike dhe po ashtu ata besojne se Musa nuk degjoi fjalet e Allahut kur i tha: "O Musa! Vertete qe Une jam Allahu". Po qe se ti nuk beson se Kur'ani nuk eshte i krijuar ne menyre metaforike dhe po qe se ti beson se vertete Musa i degjoi fjalet e Allahut, atehere kjo eshte korrekte dhe eshte besimi i ehli-sunetit ne kundershtim me ashairaht dhe muatezilet dhe ti atehere nuk je ashari. Po qe se beson sikurse sheikhet e tu besonin atehere je ashari dhe na thuaj se kush i tha Muses: Une jam Allahu. E mos u mundo te ngresh pluhur duke i rene temes rrotull. Ose thuaj se beson ate qe ashairaht besojne ose thuaj se nuk je ashari. E si mund te jene ashairaht njelloj me hanbelite ne kete pike dhe te tjera si keto nderkohe qe volume te tera jane shkruar rreth debateve mes tyre?
Acid me mire ler Rapsodin te flase se i ka lexuar nja dy libra me teper se ty. Nese deshiron te dish akideh-n e ashairave thellohu dhe lexo prej tyre ngase sikurse dukesh ose nuk te kane thene te verteten rreth saj ose ben sikur nuk e di te verteten. Nejse, me mire mos u perzi ne kete ceshtje por studioje ceshtjen.Postuar më parë nga Acid_Burn
Pse i sillni Esharit ketu ? E kishit nje teme dhe jua mbyllen . Ketu po flasim per Vehabistat ... per koke rruajturit ...
Lal Lune te bej thirrje qe te fshish postimet jashte teme .
RIPPR
Ngase esharite jane ata qe po akuzojne. Kush te jep ty te drejte qe te shash e ofendosh? Nese La Lune nuk fshiu shkrimet e tua atehere mos kerko qe te fshije shkrimet tona. Apo o burra fshijini se na doli boja? Ky eshte realiteti i ashairave dhe te gjithe u kane pare tashme se kush jeni. Nese doni tu leme te qete, na lini te qete.
La Lune. Jam dakort qe edhe kjo teme te mbyllet por ju lutem mos fshini postimet tona qe nuk jane tjeter vetem se pergjigje me te njejten monedhe ndaj acidave me shoke.
Krijoni Kontakt