Close
Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 214
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga hubejb
    Etherist pajtohem me mendimin tend se nuk ka bidat te mir, por dua tet tregoj dicka se mevludi nuk eshte ceshtje feje qe e beni bidat, mevludi eshte vetm se nje tryeze e rrumbullakte ne te cilen permendet biografia e Muhammedit alejhisselam me ndonje poezi ose jo, pra ska te beje dicka me ibadetin. Ceshtje feje eshte Namazi ne te cilin askujt nuk i lejohet ne koke te vet me e fal farzin e drekes 3 apo 5 rekat, nese dikushi e falen keshtu atehere ky ka bere bidat.
    Sa i perket namazit te taravis, ai namaz nuk eshte 11 siqe thuash ti, Omeri bashk me gjith ashabet e ka fal taravine 20 reqat, nese nuk ke lexuar per kete hulumto pak se kjo eshte ceshtje e njohur ne gjith boten Islame.

Selamu Alejkum Ue Rahmetull-llahi Ue Berakatuhu.

Vella hubejb, All-llahu s.u.t. ta shperblefte qe u pajtove, qe ne Islam nuk ka Bidat te mire.

Kurse sa i perket Mevludit, nuk ka dyshim se edhe ai eshte prej Bidateve, pasi pse te behet dicka qe nuk eshte bere ne Kohen e Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) kur ka pasur mundesi te behet, dhe automatikisht kjo del qe nuk ben te festohet, pasi po te ishte e drejte apo dicka e mire festimi i Mevludit, do ta kishte festuar vete Profeti (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) dhe pas Tij Ebu Bekri (radiall-llahu anhu) dhe keshtu te gjithe Sahabet, porse kjo gje nuk ka ndodhur ne to, keshtu qe tregon pavertetesin e kesaj vepre, dhe ne te njejten kohe, ne nuk e duam Profetin (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) me shume se Sahabet e tij (radiall-llahu anhum exhmeijn).

Kurse sa i perket rreth ceshtjes se Teravive, nuk e shoh normale qe te diskutojme ne kete teme, pasi tema ka te beje me dicka tjeter, dhe po te hapnim temen e Teravive, do te humbiste tema shkakun pse eshte hapur.

Porse po te them nje Hadith qe e tregon Nena e Besimtareve, Aishja (radiall-llhu anha) ku thote:
    Nuk ka flur Profeti ne Ramazan dhe jashte tij, me teper se 13 Rekate.
    Tra: Imam Bukhairu.

Keshtu, nese Umeri (radiall-llahu anhu) i ka falur 20 (kjo nuk eshte e vertete) dhe nese themi se eshte e vertete. mund te pergjigjemi qe eshte mendimi i Tij, ama, vepra e Profetit (salall-llahu alejhi ue ala alihi ue sel-lem) eshte me edashur tek ne se sa vepra e cdo kujt prej njerezve.

All-llahu s.u.t. thote:
    Dhe ju keni shembullin me te mire tek i Derguari i All-llahut.

Shepresoj se me kuptuat.

Dhe shpresoj qe te mos zgjasi muhabeti ne kete teme rreth Teravive, kush ka deshire mund te hapi nje teme te re, dhe atje diskutojme sikurse na ka hije.

Selamu Alejkum.
    Jahja Ibn Jahja (rahimehull-llah) ka thënë:
    Mbrojtja e Sunnetit është më e vlefshme se sa Xhihadi.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    .... Keto fjale me gezuan shume. I thashe vetes. “ A nuk do ishte mire te kishim edhe ne kristianet te tlla te verteta ndricuese ne fene tone? Turp qe nuk kemi asnje.” Cfare me cuditi ishte fakti qe Islami ky religjon fisnik po manipulohej prej njerezve mendjemedhenj te cilet nuk ksihin haber se c’ndodhte rreth e qark.

I thashe Ahmed Efendiut qe deshiroje te mesoja Kur’an. Me tha se do me mesonte me kenaqsi dhe filloi te me mesoje Kaptinen El Fatihah. Teksa lexonim me spjegonte domethenien e ajeteve. Ishte mjaft e veshtire per mua shqiptimi I disa fjaleve. Per dy vjet e lexova te gjithe Kur’anin.

Para se te fillonte mesimi ai merrte abdes e me urdheronte edhe mua te marr abdes. U ulte I kthyer nga Qabja dhe keshtu fillonte mesimin. Ajo cfare muslimanet quajne abdes, konsiston ne nje seri larjesh te pjesshme si me poshte vijon:
    1- Larja e fytyres
    2- Larja e krahut te djathte prej gishtave deri tek brryli.
    3- Larja e krahut te majte prej gishtave deri tek berryli.
    4- Ferkimi I pjeses frontale te kokes me dore te lagur
    5- Larja e kembeve.
    Perdorimi I misvakut me shqetesonte jashte mase ne fillim. Misuaku eshte nje shkop I vogel me te cilin muslimanet pastrojne dhembet. Kisha pershtypjen qe ajo copez druri ishte e demshme per gojen dhe dhembet.

Kishte raste qe m’I lendente mishrat e dhembve duke m’I gjakosur. Sidoqofte duhet ta perdorja. Sipas muslimaneve perdorimi I misuakut ishte zakon pejgamberik. Thonin qe ai dru ishte mjaft I dobishem. Edhe c’eshte e verteta pas nje kohe te shkurter gjakderdhja mu ndal dhe goja nuk me mbante me ere te rende, karakteristike per shumicen e meshkujve britanez.

Gajte kohes qe jetoja ne Stamboll flija ne nje dhome te cilen e kisha marre me qera prej atij qe ishte pergjegjes per sherbimet e xhamise. Personi quhej Mirvan Efendi. Mirvan e ka pasur emrin nje prej shokeve te Profetit Muhammed. Mirvani (sherbetori) ishte nje njeri shume nevrik. Mburrje me emrin e tij e me thoshte qe nese nje dite do behesha me djale duhet t’ja vija emrin Mirvan sepse Mirvani (sahabiu) kishte qene nje prej luftetareve me me emer te Islamit.
    Mirvan Efendiu me pregatiste edhe darken. Te premteve nuk shkoja ne pune sepse ishte pushim per muslimanet. Ditet e tjera te javes punoja per nje marangoz qe euhej Halid e ky I fundit me paguante nje here ne jave. Per arsye se punoja vetem prej mengjesit deri ne dreke ai me paguante gjysmen e asaj qe paguante te tjeret. Shpesh here marangozi me tregonte per meritat e Halid Ibn Velidit, nje tjeter shok I Muhammedit (a.s) e nje prej luftetareve me trima te Islamit. Halid Ibn Velidi kishte fituar cdo betej ne te cilen kishte marre pjese. Sidoqofte prej komandant ne kohen e Muhammedit dhe Ebu Bekrit, Omeri e pat cgraduar ne ushtar te thjeshte kur kishte ardhur ne pushtet. Ky veprim I Omerit ja kishte thyer zemren marangozit.

Halidi, marangozi per te cilin punoja ishte nje njeri immoral e teper nevrik. Kishte besim te madh tek une. As vete nuk e di pse. Ndoshta sepse une kurre nuk ja prishja. Nuk e respektonte sheriatin (ligjin Islam) ne menyren e tij secrete. Kur ishte mes njerezve tregohej musliman I mire, shkonte ne xhami te falte Xhumane, por nuk jam I sigurte a I falte kohet e tjera te namazit.

Mengjesin e haja ne dyqan. Pas pune shkoja ne xhami per faljen e Iqindise e rrija aty deri ne faljen e Akshamit. Pas faljes se Akshamit shkoja tek Ahmed Efendiu I cili me mesonte leximin e Kur’anit, gjuhen arabe e turke per rreth dy ore. Cdo te premte pas namazit te xhumase une I dorzoja rrogen qe merrja nga Halid marangozi duke e falenduar per ate qe me kishte mesuar. Ne fakt ai me mesoi te lexoj shume mire Kura’anin e po ashtu gjuhen arabe e ate turke. Meqenese isha beqar ai me ofroi te martohem me njeren nga vajzat e tij. E refuzova, por ai insistoi duke me thene qe martesa ishte tradite e Muhammedit (a.s) I cili ne nje citat te vetin ka thene qe kush I kthen shpinen tradites time nuk eshte prej meje. Duke pasur parasysh qe kjo do mund te prishte mardhenin tone une e genjeva duke I thene se nuk isha I afte seksualisht. E keshtu sigurova vazhdueshmerine e lidhjes tone.

Pas dy vjet qendrimi ne Stamboll I thashe Ahmed Efendiut qe deshiroja te kthehesha ne shtepi. Nuk deshte te me lejonte. Me tha qe nuk kisha pse largohesha. Ne Stamboll do gjeja gjithcka qe deshiroja. Allahu I Lartesuar – me tha,- ka bashkuar ne kete qytet fene dhe materialen. Ti me pate thene qe prindrit te kane vdekur e nuk ke motra e vellezer, perse nuk qendron te stabilizohesh perfundimisht ne Stamboll? Ahmed Efendiu ishte lidhur mjaft me mua e nuk donte qe une te largohesha. Sidoqofte detyra ndaj atdheut me thoshte qe duhet te ktheheja ne Londer, te raportoja detajisht ne lidhje me qendren e Khalifatit Islam e te merrja urdhrat e reja.

Gjate qendrimit tim ne Stamboll une i dergoja raporte te permuajshme Ministrise se Kolonizimeve. Kur u ndame syte e Ahmed Efendiut lotonin. Me tha: “Biri im, Allahu qofte me ty. Nese vjen perseri ne Stamboll e une kam vdekur, me kujto! Kendoja shpirtit tim suren Fatiha. Do takohemi Diten e Gjykimit para Te Derguarit te Allahut Muhammedit a.s.” Edhe une u merzita shume, aq sa edhe mua me rrodhen lot. Gjithsesi ndjenja e detyres ishte natyrisht me e forte....

vazhdon...
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovë
    Postime
    307
    Ve alejkumu selam vella Etherist

Dicka tjeter eshte nese Muhammedi alejhisselam nuk e ka bere e dicka tjeter eshte dispozita e saj, dmth. mevludi nuk eshte ceshtje feje dhe smund te jete haram, nese eshte mevludi haram atehere te gjitha takimet qe ndodhin per hire te Allahut ne te cilat permendet biografia e Muhammedit salallahu alejhi ve sellem jane bidat. Pa mar parasysh, kush tha se Muhammedi alejhisselam nuk e ka festu lindjen e tij? Ka transmetim prej tij se ka thene une e agjeroj diten e hene dhe te enjten per shkak se ne diten e hene kam lindur une, a te enjten me prezentohen veprat. Dmth e ka festu ditelindjen e tij me agjerim, ska asnje dallim. Po neqoftese edhe mos ekzistonte ky hadithi per mua nuk do te kishte aspak problem se kjo risi nuk ka te beje me fene, nese kete manifestim e konsiderojsh bidat atehere te gjithe veprat e muslimaneve pa perjashtim do te ishin bidat i kulluar si psh: llojet e veturave, llojet e ushqimeve, e veshjeve, teknologjine sduhet me e shfrytezuar, infrastrukturen rrugore duhet me e shkateruar etj etj. atehere do tu kishmi ngjare Amishave (sekt krishtero hebraik).
    Une e ndjeki Omerin dhe te gjithe ashabet, se nese eshte gabim Omeri dhe ashabet tjere cka mbet te une.
    Shum e rrezikshme eshte te ndalojsh dicka qe nuk e ka ndaluar Allahu fuqiplote apo te lejojsh dicka qe e ka ndaluar. Kryjuesi yne ka thene:

O ju që besuat! Mos i ndaloni (mos i bëni haram) të mirat që për ju i lejoi (i bëri hallall) dhe mos teproni, se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë (i kalojnë kufijtë e dispozitave të Zotit).

Thuaj: "Sillni dëshmitarët, të cilët dëshmojnë se All-llahu ndaloi (bëri haram) ato (që i ndalonin vetë). Nëse duan të dëshmojnë rrejshëm, ti mos dëshmo bashkë me ta dhe mos shko pas dëshirave të atyre që argumentet Tona i bënë të rreme dhe pas atyre që nuk besojnë jetën e që largohen prej Zotit të tyre (adhurojnë tjetër).

O ti pejgamber (o ti, që të është sjellë kumtesa nga qielli),pse ia ndalon vetes atë që All-llahu ta lejoi? A kërkon me të pajtimin e grave tuaja? All-llahu është mëkatfalës, mëshirues.
    "Arsyeja e mosarsyes që i bëhet arsyes sime aq shum ma dobëson arsyen sa që me arsye e vajtoj bukurinë tënde"

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anëtarësuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    Selamu alejkum ve rrahmetullahi ve berekatuhu ve hasenetehu ...

Nderimet e mia vellezer, miq, shoke dhe dashamire.

kenaqesi qenka te lexosh se si komunikohet mes vete kur per qellim eshte mirekuptimi i ndersjell.
    Me lejoni qe edhe une te them disa fjale sa per t'u inkuadruar ne bisede.
    cdo risi eshte bidat, por valle VEHABIZMI a nuk na qenka risi?
    ka nje hadith i cili thote: Jedullahi mea xhemat, fe men shedhe shudhe fi nar.
    Meshira e Zotit eshte ne unitet ndersa thash e themet - percarja mes vete eshte zjarr.

Sido qe te jete ne arabine saudike dhe shtetet tjera arabe, qofte e mire per ta, por cila na qenka arsyeja qe edhe ne te bejme modernizimin e fese, valle gjysh e stergjyshet tane musliman te cilet jeten e kane kaluar sipas shkolles juridike hanefite, me nje besim te paster ne Allahun fuqiplot a thua gjithe keto kane qene gabim dhe se vehabizmi, izbu tahriri, tebligi dhe ku ta dij une se kush tjeter na qenkan te drejtet dhe e verteta.
    nese nuk mundemi te mbrojme dicka me vlere, atehere te pakten mos percajme dhe te pengojme.

perderisa ndokush thiret ne frakcione si vehabi, selefiun e tj, une per vete them se une jam musliman elhamdulilah

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2007
    Postime
    135
    Citim Postuar më parë nga urtesia
    Selamu alejkum ve rrahmetullahi ve berekatuhu ve hasenetehu ...

Nderimet e mia vellezer, miq, shoke dhe dashamire.

kenaqesi qenka te lexosh se si komunikohet mes vete kur per qellim eshte mirekuptimi i ndersjell.
    Me lejoni qe edhe une te them disa fjale sa per t'u inkuadruar ne bisede.
    cdo risi eshte bidat, por valle VEHABIZMI a nuk na qenka risi?
    ka nje hadith i cili thote: Jedullahi mea xhemat, fe men shedhe shudhe fi nar.
    Meshira e Zotit eshte ne unitet ndersa thash e themet - percarja mes vete eshte zjarr.

Sido qe te jete ne arabine saudike dhe shtetet tjera arabe, qofte e mire per ta, por cila na qenka arsyeja qe edhe ne te bejme modernizimin e fese, valle gjysh e stergjyshet tane musliman te cilet jeten e kane kaluar sipas shkolles juridike hanefite, me nje besim te paster ne Allahun fuqiplot a thua gjithe keto kane qene gabim dhe se vehabizmi, izbu tahriri, tebligi dhe ku ta dij une se kush tjeter na qenkan te drejtet dhe e verteta.
    nese nuk mundemi te mbrojme dicka me vlere, atehere te pakten mos percajme dhe te pengojme.

perderisa ndokush thiret ne frakcione si vehabi, selefiun e tj, une per vete them se une jam musliman elhamdulilah
    selam alejkum

vllezer dhe motra ne islam duhet te dini nje gje , se nuk ka madje as nje njeri qe e etiketon veten si wehabi apo ndonje levizje qe etiketohet po me kete emer .
    abdul wehabi Allahu e meshiroft ka qene njeriu qe e ka luftuar shirkun me se shumti dhe nuk duhet humbur meritat e tij .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-01-2007
    Postime
    37
    urtesia,

"vehabizmi" eshte etikete e atyre qe nuk i pelqen dicka...dhe therrasin te tjeret kot se koti me kesoj etiketash.

Per nga kuptimi real i etiketes eshte etiketa shume e pallogjikshme.

Ne fakt ata qe perdorin kete etikete as nuk e dine pse e perdorin, dhe as nuk i japin donje perkufizim ne lidhje me gjuhesine e etiketes.

Eshte sikur nje dijetar ta kishte Emrin Ibn Abul-llah dhe te therrasesh nje grup sepse e respekton kete dijetar "allahistet"....ne fakt emri i atij dijetari eshte Muhamed Ibn Abdul-uahab, dhe keta therrasin "uahbist".

Per vete nuk do kisha bere zgjedhjen me te mire te tallesh me ndonje nga emrat edhe vecorite e Zotit, sidomos kur nuk ka as ndonje lidhje me ndonje problem me emrat dhe vecorite e Zotit. Por ndonjehere urrejta te verbon dhe nuk di ca ben si i marre.

Cdo etikete ka kuptim e duhur ose eshte etikete qe eshte shperlare nga kuptimi i duhur dhe ngjyer me kuptime jo-reale.

E njejta gje ndodh edhe me etiketen "selefi" apo ndonje etikete tjeter...ka kuptim te duhur por ndonjehere shplahet nga kuptimi i duhur dhe perdoret per kuptime te tjera.

P.sh., marrim etiketen "musliman", a dmth qe cdo kush qe mban kete etikete eshte sipas kuptimit te vertete te kesaj fjale i tille. Dmth nje quhet "musliman" me etikete nga vetja apo tjetri dhe del qe adhuron njerezit e vdekur apo beson te idhujt, eshte edhe ky "muslima" sipas kuptimit te sakte? Me pak fjale mbaje etiketen sa te duash, nuk eshte se etiketa ka ndonje fuqi "magjike" por ne fakt vetem kuptimi i sakte eshte i domosdoshem dhe pak rendesi ka etiketa qe nuk ka kuptimin e sakte.

Psh e quan veten "X" e "Y" une dua ta di se si e kupton kete etikete "X" e "Y" dhe pastaj te them se e ke drejte apo gabim dhe jo vetem sa te degjoj "etiketen" dhe te jap gjykimin.

Shume njerez e perdorin etiketen vend e pa vend. Ne fakt ka njerez qe per nje etikete qe ti perdor thojne: "Pse e perdor kete etikete dhe jo ate tjetren?"

Ne vend te kuptojne se etiketa ka kuptimin e duhur dhe nuk eshte e thene se perdorimi i te dyjave etiketave perben ndonje kundershtim sepse kuptimi mund te jete i njejte.

Nje rast qe me ka ndodhur personalish:

Tjetri me tha njehere pse e perdor etiketen "musliman" dhe jo "selefi" se kete etikete "musliman" e perdorin edhe grupe ai e ky, ata te devijuarit edhe keta te tjeret....dhe ti duhet ta therrasesh veten "selefi".

Ne fakt ta zeme se bie dakort ne pamje te pare qe mos ta perdor etiketen "musliman" por "selefi", po ca ndodh sikur te dali njeri qe eshte i devijuar dhe perdor etiketen "selefi" a do na duhet te shpikim na nje etikete tjeter "selefi-Zeta" qe te dallohemi dhe kjo gje mund te vazhdoje deri pa mbarim.

Pra ne vend te shpikim etiketa pa kuptim, me mire mbajme ato etiketa dhe i perdorim sipas kuptimit te tyre te sakte. "Musliman" sipas kuptimit te sakte dhe "Musliman" sipas kuptimit te kote. E njejta gje edhe me etiketen "selefi" qe shume njerez tallen. Ne kuptimin e sakte "ndjekja e te pareve" a keni ndonje problem? Ne realitet asnjeri nuk duhet te kete problem. Pra ne vend te vendosim ne plane te pare etiketa pa kuptim, theme me mire te vendosim ne plane te pare kuptimin e sakte dhe pastaj etiketen.

Por kam kerkuar nga keta tallesit qe perdorin etiketen "uahabi" dhe deri tani asnje nuk ka dhene ndonje definicion kesaj fjale. Pra keta po therrasin etiketa kot se koti dhe njerez kot se koti....duke kopjuar ata qe donin te adhuronin idhujt dhe varret dhe therrisnin shehun Muhamed Ibn Adbul-uahab me etiketa dhe duke i dhene kuptimet e tyre te kota.

Persa i perket gjysherit dhe gjysheve, atehere ka pasur shume gjera si ulje dhe ngritje ne dije apo praktimi dhe jo-praktimi i Islamit ne periudha te ndryshme dhe ta zeme se ne nje periudhe te ulete praktimi, disa nuk faleshin apo faleshin njehere ne jave, a i bie te qortojme niperit edhe mbesat e tyre se falen rregullisht dhe nuk ndjekin gjysherit dhe gjyeshet.

Per kete gje flitet ne Kur'an:

E kur u thuhet atyre: “Pranoni atë që All-llahu e shpalli!” Ata thonë: “Jo, ne ndjekim atë rrugë në të cilën i gjetëm prindërit tanë!” Edhe sikur prindërit e tyre të mos jenë udhëzuar në rrugën e drejtë (ata do t’i pasonin)?” (Kur'an, Surah El-Bekare(2):170)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Studentt : 09-02-2007 më 15:44

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    mos bej lojra fjalesh . te gjithe e dine fort mire se per ke eshte fjala. eshte fjala per levizjen e kokerruajturve qe vrane muslimanet qe nuk besonin ne ate qe kokerruajturit besonin, qe ja dhunuan grate jua vodhen pasurine.... qe me ndihmen ideologjike dhe materiale te anglezeve shtruan ne diktat ate pjese te botes qe quhet Arabia Saudite, qe ndihmuan fuqishem ne shkaterrimin e shtetit Islam dhe me parate e naftes propagandojne percarje, dhune, terrorr, dhe prapambetje kudo ne boten Islame.

Eshte ky grup per te cilin Lorenci i Arabise shkruan ne librin e tij "Shtate shtyllat e Urtesise" Eshte ky grup per te cilin Dijetari Islam Ramadan Buti thote:

Platforma e tretë çoroditëse është Vehabizmi, të cilin Britania e ka mbjellur në Gadishullin Arabik. Për të vërtetuar këtë që e themi, kthehuni burimit, referencës së librit, që e përmendëm dhe do të shihni dëshminë e qartë

Po na tregon ti neve perrallat e perdorimeve te emrave....
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    mos bej lojra fjalesh . te gjithe e dine fort mire se per ke eshte fjala. eshte fjala per levizjen e kokerruajturve qe vrane muslimanet qe nuk besonin ne ate qe kokerruajturit besonin, qe ja dhunuan grate jua vodhen pasurine.... qe me ndihmen ideologjike dhe materiale te anglezeve shtruan ne diktat ate pjese te botes qe quhet Arabia Saudite, qe ndihmuan fuqishem ne shkaterrimin e shtetit Islam dhe me parate e naftes propagandojne percarje, dhune, terrorr, dhe prapambetje kudo ne boten Islame.

Eshte ky grup per te cilin Lorenci i Arabise shkruan ne librin e tij "Shtate shtyllat e Urtesise" Eshte ky grup per te cilin Dijetari Islam Ramadan Buti thote:

Platforma e tretë çoroditëse është Vehabizmi, të cilin Britania e ka mbjellur në Gadishullin Arabik. Për të vërtetuar këtë që e themi, kthehuni burimit, referencës së librit, që e përmendëm dhe do të shihni dëshminë e qartë

Po na tregon ti neve perrallat e perdorimeve te emrave....
    Selamu Alejkum.

Qenke i informuar gabim vella, pasi nuk eshte e vertete qe vellezerit kane vrare Musliman apo kane perdhenuar Motra, porse ajo qe ka ndodhur eshte se ishKhilafeti i atehereshem, shkoj dhe i sulmoj ne Saudi (te pakten kete dueht ta dish) dhe atonuk bene gje tjeter vetem se u mbrojten, keshtu qe ketu shihet e kush ka dashtur me vrare.

Pastaj (meqe shume po e permend Butin) desha te te kujtoj, se kush eshte personi i cili dha Fetua qe te vriten Ikhuanul Muslimin ne qytetin Hama ne Siri, dhe kush eshte personi qe gjate faljes se Xhenazes se ishPresidentit te Sirise (i cili i urrente Muslimanet ne kulm, prej te cilit jane futur shume Dijetar ne burg) filloj te qaje me te madhe.

Mire do te ishte te mos flasesh gjera qe nuk i din, porse do te ishte me e mire dhe me e ndershme te flisje me fakte.

Citim Postuar më parë nga hubejb
    Ve alejkumu selam vella Etherist

Dicka tjeter eshte nese Muhammedi alejhisselam nuk e ka bere e dicka tjeter eshte dispozita e saj, dmth. mevludi nuk eshte ceshtje feje dhe smund te jete haram, nese eshte mevludi haram atehere te gjitha takimet qe ndodhin per hire te Allahut ne te cilat permendet biografia e Muhammedit salallahu alejhi ve sellem jane bidat. Pa mar parasysh, kush tha se Muhammedi alejhisselam nuk e ka festu lindjen e tij? Ka transmetim prej tij se ka thene une e agjeroj diten e hene dhe te enjten per shkak se ne diten e hene kam lindur une, a te enjten me prezentohen veprat. Dmth e ka festu ditelindjen e tij me agjerim, ska asnje dallim. Po neqoftese edhe mos ekzistonte ky hadithi per mua nuk do te kishte aspak problem se kjo risi nuk ka te beje me fene, nese kete manifestim e konsiderojsh bidat atehere te gjithe veprat e muslimaneve pa perjashtim do te ishin bidat i kulluar si psh: llojet e veturave, llojet e ushqimeve, e veshjeve, teknologjine sduhet me e shfrytezuar, infrastrukturen rrugore duhet me e shkateruar etj etj. atehere do tu kishmi ngjare Amishave (sekt krishtero hebraik).
    Une e ndjeki Omerin dhe te gjithe ashabet, se nese eshte gabim Omeri dhe ashabet tjere cka mbet te une.
    Shum e rrezikshme eshte te ndalojsh dicka qe nuk e ka ndaluar Allahu fuqiplote apo te lejojsh dicka qe e ka ndaluar. Kryjuesi yne ka thene:

O ju që besuat! Mos i ndaloni (mos i bëni haram) të mirat që për ju i lejoi (i bëri hallall) dhe mos teproni, se All-llahu nuk i do ata që e teprojnë (i kalojnë kufijtë e dispozitave të Zotit).

Thuaj: "Sillni dëshmitarët, të cilët dëshmojnë se All-llahu ndaloi (bëri haram) ato (që i ndalonin vetë). Nëse duan të dëshmojnë rrejshëm, ti mos dëshmo bashkë me ta dhe mos shko pas dëshirave të atyre që argumentet Tona i bënë të rreme dhe pas atyre që nuk besojnë jetën e që largohen prej Zotit të tyre (adhurojnë tjetër).

O ti pejgamber (o ti, që të është sjellë kumtesa nga qielli),pse ia ndalon vetes atë që All-llahu ta lejoi? A kërkon me të pajtimin e grave tuaja? All-llahu është mëkatfalës, mëshirues.

Vella Hubejb, sikurse ju pata thene, qe ky nuk eshte vendi per te fol rreth Mevlidit, pasi tema e hapur flet per dicka tjeter.

Selamu Alejkum vella.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    PO po faktet do i nxjerrim ne si Fetwaja e Ibn Bazit per prezencen e ushtrise amerikane ne rajon. Vehabistat qenkan mbrojt ?? Kundra kujt luftuan Vehabistet? Ke kishin aleat ? Do i sjellim faktet vetem bej durim.
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2004
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    PO po faktet do i nxjerrim ne si Fetwaja e Ibn Bazit per prezencen e ushtrise amerikane ne rajon. Vehabistat qenkan mbrojt ?? Kundra kujt luftuan Vehabistet? Ke kishin aleat ? Do i sjellim faktet vetem bej durim.
    Selamu Alekum.

PO insha`all-llah po i sillni faktet, dhene po presim, dhe insh`all-llah nuk zgjat shume.

selamu alejkum.

Faqja 7 prej 22 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 26-09-2010, 13:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •