Close
Faqja 4 prej 22 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 214
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Qent le te lehin Karvani te shkoje perpara. Se shpejti do ju sjell pjese nga dorshkrimi i spiunit anglez Hemfer i cili e ka pas mik Muhammed Ibn Abdul Vehabin.

E perseris kjo teme eshte hapur nga une per te sjelle fakte historike te terrorit, idiotsive, histerizmit dhe shitjes se Vehabive tek armiqte e Islamit. Ju per te mbrojt veten shani Esharit. Vazhdoni.

P.S

RApsod te lutem edhe nje here mos debato ketu. Keta do hajn do hajne e dikur do ngopen. Selam !
    RIPPR

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

une me Acid-in

Citim Postuar më parë nga sunnih
    Acid me mire ler Rapsodin te flase se i ka lexuar nja dy libra me teper se ty. Nese deshiron te dish akideh-n e ashairave thellohu dhe lexo prej tyre ngase sikurse dukesh ose nuk te kane thene te verteten rreth saj ose ben sikur nuk e di te verteten. Nejse, me mire mos u perzi ne kete ceshtje por studioje ceshtjen.
    Une me Acidin vijme nga i njejti burim, dhe sa per lexim ai di me shume se une. S'eshte kjo tema, nese ke per te kundershtuar dicka per atoi qe thuhen per Vehabizmin eja dhe sill fakte, mos me thuaj tha filani kete e tha ate pa reference.
    Reference do te thote "tiull" + autor + vell +faqe, nese eshte e mundur edhe shtepi botuese.
    Sepse nese une do te bej te njejten gje si ty qe vjen e me thua tha filani dhe veem kaq, une mund te te them se edhe Ibn Tejmijeh ka folur keqas per Imam Aliun dhe ka thene se Aliu eshte bere musliman qe femi (sabij) dhe si i tille nuk pranohet islami i tij, ka thene se duke pare se gjithmone ka kerkuar imametin (prijesimin) konkludojme se ka dashur pushtet, ka thene se ishte dede dhe gjera te poshtra rreth tij dhe Hindit gruas se Ebu Sufjanit. Por perderisa nuk kam ne dore referencen nuk jam naiv dhe ti sjell si te mireqena, prandaj kujdes se nga i merr fjalet.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2006
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    Qent le te lehin Karvani te shkoje perpara. Se shpejti do ju sjell pjese nga dorshkrimi i spiunit anglez Hemfer i cili e ka pas mik Muhammed Ibn Abdul Vehabin.

E perseris kjo teme eshte hapur nga une per te sjelle fakte historike te terrorit, idiotsive, histerizmit dhe shitjes se Vehabive tek armiqte e Islamit. Ju per te mbrojt veten shani Esharit. Vazhdoni.

P.S

RApsod te lutem edhe nje here mos debato ketu. Keta do hajn do hajne e dikur do ngopen. Selam !

Mjeri ju nga kush e merrni fejen dhe kush i zeni bes!!!

Vaj halli për ata që e marrin fen dhe i marrin për miq kunde rmuslimanëvekafirat dhe spiunët më të mdhej! Edhe pse e din se ka qenë spunë dhe qëllimi i tij ka qenë ti coptoj muslimanët dhe fen, ti prapë ngul këmbë dhe i beson atij! Po Allahu ja'u ka qorruar syt juve që fyeni dhe ofendoni dijetarët, shife njëherë se qfar fjalori përdoreni kundër muslimanëve!

Uallahi Bilahi ai që i lexon shkrimet e juaja dhe i beson dhe pajtohet me ju, pas gjithë këto fjalëve që i keni thënë, pas gjithë këtyre fyerjeve dhe ofendimeve ndaj dijetarëve, dhe pas të bërit kafir dijetarët sikur Ibn Tejmije, Ibn Kajimi, Ibn AbdulVehabi etj. dhe pasuesve të tyre. Le ta dij fort mirë se Diten e gjykimit ka mi lyp argument dhe ka pasu QORRAZI.

Vaj halli për disa Eshari të humbur siq janë rapsodi dhe acidi që marrin fen nga të krishterët dhe që i marrin për evlija kundër muslimanëve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2006
    Postime
    23
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Imam Newewiju ne ndryshim nga platforma Vehabiste per Bidatin thote ne Hyrje te "er-Rewda":
    Bidati ndahet ne dy pjese:
    1- Bidat hasen (i mire, i bukur)
    2- Bidat Kabijh (i keq, i shemtuar)

Ndersa platforma Vehabiste ne lidhje me bidatin thote se te gjitha bidatet jane te keqia dhe se cdo bidat te con ne humbje.

Kjo eshte nje pike nder pikat qe mes vehabizmit dhe doktrines se Imam Nevevijut ka kondradikte.

Ndersa persa i perket Ibn Haxher shihni se si ai ka komentuar "Hadith el-Xharijeh" ne "fet'h el-Bari" dhe do te vereni nje ndryshim ekstrem mes vehabizmit dhe doktrines qe ai beson.

E pse duket habi qe Uthejmini ka thene per keta dy koloset e shkencave islame, qe sjane prej Ehli Sunnetit? Ketu ne forum ka shume vehabinj qe pretendojne se Newewiju ka probleme ne Akijdeh.
    Allahu Ekbber, a edhe Profetin SalAllahu Alejhi ue Selem e bëtë vehabi? A edhe sahabët dhe ata që ishin pas tyre i bëtë vehabi? La ilahe ilall-llah.

Për bidatin, ta shofim se qfar thotë Profeti paqja dhe bekimi i Allahut qoft mbi të, sahabët dhe dijetarët.

Xhabir Ibn Abdullah, radijallahu anhu, transmeton se Profeti alejhi selam thoshte në hutben e tij: “...Fjala më e vërtetë është Libri i All-llahut. Rruga më e mirë është rruga e Muhammedit. Veprat më të këqija janë risitë (novacionet), e çdo novacion është bidat dhe çdo bidat është lajthitje, e çdo lajthitje është në Zjarr.”
    Transmeton: Nesaiu (3/ 188). Është shpallur Sahih nga shejh Albani në “Sahih Sunen në Nesai” (nr. 1487). dhe është klasifikuar sahih nga Ibn Tejmija në Maxhmu’ul Fetaua 3/58.

Transmetohet nga Irbade bin Serijeh [radijall-llahu anhu] i cili thotë: "Na e fali Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] namazin e sabahut, pastaj na këshilloi me një këshillë të qartë. Nga kjo këshillë lotuan sytë e vërgëlluan zemrat e njëri prej nesh tha: O Resulull-llah, po më duket se ky është këshillimi lamtumirës, për këtë shkak na porosit diç". (Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]) tha: "U porosis të keni drojë All-llahun [subhanehu ve teala], ta dëgjoni e t’i përuluni Halifes edhe nëse është rob i Etiopisë, ngase kush jeton prej juve (pas meje) do të sheh kundërshtime të shumta. Obligoheni të kapeni për sunnetin tim dhe sunnetin e halifëve të drejtë e udhëzues (rashidin el-mehdijin), kapuni për to me dhëmballë (fortë), e keni drojë nga risitë, se çdo risi është bidat, (Ebu Asimi thotë)" keni drojë risitë, se çdo bidat është humbje".
    Transmeton: Ebu Davudi, Tirmidhiu, Ibn Maxhe, Imam Ahmedi, Hakimi, Darimiu dhe Ibn ebi Asim në Suneh (nr.54). Shejh Albani thotë: “Isnadi (zingjiri) i tij është i vërtetë, treguesit e tij të besueshëm.”)

Gjithashtu transmetohet në Sahih Muslim nga Xhabir ibën Abdull-llahu [radijall-llahu anhu] i cilli thotë se Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka patur shprehi të thotë në hutben e tij: "Fjala më e mirë është fjala e All-llahut, udhëzimi më i mirë është udhëzimi i Muhamedit, veprat më të këqija janë ato të shpikurat, çdo shpikje është bidat e çdo bidat është humbje".

Gjithashtu e përmend këtë hadith Bejhakiu në librin e tij "El-I’tikad" me tekst: "Fjala më e vërtetë është Libri i All-llahut, udhëzimi më i mirë është udhëzimi i Muhammedit" e shtoi në fund: "çdo humbje çon në xhehennem."

Abdullah ibn Umeri ka thënë: "Çdo bidat është humbje edhe nëse njerëzve u duket i mirë."

Muadh ibën Xhebeli ka thënë: "Ruhuni prej asaj që shpiket, sepse ajo që shpiket është humbje."

Abdullah ibn Mes’udi radijallahu anhu ka thënë: “Pasoni (selefin) e mos bëni risi, sepse ju është dhënë ajo e cila është e mjaftueshme dhe çdo risi është devijim.” Transmetohet nga Ebu Haithame në “Kitabul-ilm” (nr. 540) dhe është shpallur sahih nga shejh Albani.

Ibn Abbasi radijallahu anhu ka thënë: “Me te vertete gjerat me te urrejtura nga Allahu i Madheruar jane bidatet." [Transmeton el-Bejhaki ne Sunen el-Kubra 4/316]

Ibni Omeri radijallahu anhu ka thënë: "çdo bidat është humbje edhe pse njerëzit e shohin të mirë."

Imam Ahmedi ka thënë: "Bazat e sunetit tek ne janë: Kapja pas rrugës së shokëve të profetit -, pasimi i tyre dhe lënia e bidatit, sepse çdo bidat është humbje".

A ta marrim mendimin e Imam Neveviut apo të Profetit alejhi selam, të të gjithë sahabëve, tabi'inëve dhe dijetarëve tjerë ?!!! Ti e dinë fort mirë se qfarë ka thënë Imam Maliku për ata që thonë se ka bidat të mirë! Dhe se si shumë dijetarë ju kapen asaj fjalë dhe e përcjellen, lista e atyre është e gjatë por të mos e zgjasim....

I këshilloj ata që pasojn Ehli Sunnetin që të kenë kujdes nga Esharit siq janë rapsodi dhe acidi, arsyen mund ta shifni edhe vet, se si i bënë vehabi edhe Profetin alejhi selam, me gjithë sahab dhe ata që pasojnë ata!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-11-2006
    Postime
    23
    Nuk është e vërtet se Shejh Uthejmini ka thënë se Neveviu dhe Ibn Haxheri nuk janë prej Ehli Sunneti! Qëllimi i shejhut ka qenë dhe mund ta lexosh po në atë libër dhe në fetvat e tij, ka qenë për disa qështje të akides e jo se janë prej ndonjë sekti dhe se tërsisht kanë dal nga Ehli Sunneti!

Pse kush tha se Neveiu është perfekt në akide? Të njohura janë gabimet e mëdha të Neveviut, Ghazaliut, Ibn Hazmit, Ibn Haxherit, Kardavit etj., pa hyrë në detaje dihet fort mirë se cilët janë dijetarët e selefit prej të cilëve mirret akidja e pastër nuk na ka mbet vetëm Imam Neveviu me marr akiden prej tij dhe në fund del e thu se "vehabit thonë se Neveviu ka gabime në akide". E kush është ai dijetarë që ska gabime!

Pra, shejh Uthejmini ka pasur për qëllim se nuk janë prej Ehli Sunneti në disa qëshjte e jo se janë grupacion apo diqka të till.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    E thene prej Prof. Dr Ramadan Buti ne nje prej Hutbeve te tij. Hutbja e plote eshte ne postin numer 1 te kesaj teme.

Unë jam i detyruar që në këtë rast, para jush, të ofroj disa emra dhe dokumente:

Ai që ka lexuar librin: “Eamidetu el-hikmeti es-sebati”[1] të Lorensit e ka të qartë ate që unë tani e them, ku lexuesi i këtij libri njoftohet edhe me shumë dokumente të cilat i ka hartuar Britania para të gjithë të tjerëve për të copëtuar muslimanët. Ndërkaq, për të realizuar një gjë të tillë Britania ka përdorur tre platforma çoroditëse.

Platforma e parë çoroditëse është Kadianizmi. Këtë platformë çoroditëse Britania e ka mbjellur në Indi dhe në rrethinën e saj.

Platforma e dytë çoroditëse është Babizmi dhe Behaizmi, të cilat Britania i mbolli në Egjipt dhe në vendet e juglindjes së Azisë.

Platforma e tretë çoroditëse është Vehabizmi, të cilin Britania e ka mbjellur në Gadishullin Arabik. Për të vërtetuar këtë që e themi, kthehuni burimit, referencës së librit, që e përmendëm dhe do të shihni dëshminë e qartë.

Nuk ka nevoje per koment.
    RIPPR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65

P.S

Kjo tregon xhahilllekun tend edhe me tej. Allahu thote qe nese u vjen ndonje lajm nga nje fasik verifikojeni para se te demtoni te tjeret kurse ti je i gatshem te pranosh cfaredo fjale qe vjen edhe nga armiqte me te betuar te islamit mjafton te jete ne interesin tend. Lexo pak per pozicionin e shafinjve dhe ashairave ne pranimin e deshmise nga spiunet. Mbase meson dicka.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Une me Acidin vijme nga i njejti burim, dhe sa per lexim ai di me shume se une. S'eshte kjo tema, nese ke per te kundershtuar dicka per atoi qe thuhen per Vehabizmin eja dhe sill fakte, mos me thuaj tha filani kete e tha ate pa reference.
    Reference do te thote "tiull" + autor + vell +faqe, nese eshte e mundur edhe shtepi botuese.
    Sepse nese une do te bej te njejten gje si ty qe vjen e me thua tha filani dhe veem kaq, une mund te te them se edhe Ibn Tejmijeh ka folur keqas per Imam Aliun dhe ka thene se Aliu eshte bere musliman qe femi (sabij) dhe si i tille nuk pranohet islami i tij, ka thene se duke pare se gjithmone ka kerkuar imametin (prijesimin) konkludojme se ka dashur pushtet, ka thene se ishte dede dhe gjera te poshtra rreth tij dhe Hindit gruas se Ebu Sufjanit. Por perderisa nuk kam ne dore referencen nuk jam naiv dhe ti sjell si te mireqena, prandaj kujdes se nga i merr fjalet.
    Nuk e ve ne dyshim qe vini nga i njejti burim madje nuk cuditem aspak nese jeni i njejti person qe shkruan me te dy nicket. Por pak rendesi ka se qe te dy jeni xhahile madje edhe ne medhhebin tuaj te cilin nuk e njihni aspak ose beni sikur nuk e njihni per te shmangur turperimet ne publik me gafat tuaja.

O Rapsod. Te kam thene qe ti me referenca kupton vetem Zahid el-kawtharin edhe pse me lart te kam cituar nga librat e medhhabit tend te cilet ti i ke lexuar nese vertete ke studiuar akidehn e ashairave.

Nuk kemi nevoje te zgjatemi me teper e as te themi ky ka thene keshtu apo ashtu. Eja sill ate qe thua ti dhe une te sjell ate qe them une dhe te shohim kush eshte bidatciu ne akidah. Pergjigjy pyetjeve qe te kam bere dhe te shohim sa dije ke. Ti fillove kete teme duke kritikuar dhe prandaj duhet tu pergjigjesh pyetjeve. Ose qendroji pozicionit tend ose hesht. Pergjigju rreth pyetjeve qe te kam bere dhe na thuaj a eshte Kur'ani jo i krijuar ne menyre metaforike apo reale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    Citim Postuar më parë nga Faruk-
    Allahu Ekbber, a edhe Profetin SalAllahu Alejhi ue Selem e bëtë vehabi? A edhe sahabët dhe ata që ishin pas tyre i bëtë vehabi? La ilahe ilall-llah.

Për bidatin, ta shofim se qfar thotë Profeti paqja dhe bekimi i Allahut qoft mbi të, sahabët dhe dijetarët.

Xhabir Ibn Abdullah, radijallahu anhu, transmeton se Profeti alejhi selam thoshte në hutben e tij: “...Fjala më e vërtetë është Libri i All-llahut. Rruga më e mirë është rruga e Muhammedit. Veprat më të këqija janë risitë (novacionet), e çdo novacion është bidat dhe çdo bidat është lajthitje, e çdo lajthitje është në Zjarr.”
    Transmeton: Nesaiu (3/ 188). Është shpallur Sahih nga shejh Albani në “Sahih Sunen në Nesai” (nr. 1487). dhe është klasifikuar sahih nga Ibn Tejmija në Maxhmu’ul Fetaua 3/58.

Transmetohet nga Irbade bin Serijeh [radijall-llahu anhu] i cili thotë: "Na e fali Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] namazin e sabahut, pastaj na këshilloi me një këshillë të qartë. Nga kjo këshillë lotuan sytë e vërgëlluan zemrat e njëri prej nesh tha: O Resulull-llah, po më duket se ky është këshillimi lamtumirës, për këtë shkak na porosit diç". (Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem]) tha: "U porosis të keni drojë All-llahun [subhanehu ve teala], ta dëgjoni e t’i përuluni Halifes edhe nëse është rob i Etiopisë, ngase kush jeton prej juve (pas meje) do të sheh kundërshtime të shumta. Obligoheni të kapeni për sunnetin tim dhe sunnetin e halifëve të drejtë e udhëzues (rashidin el-mehdijin), kapuni për to me dhëmballë (fortë), e keni drojë nga risitë, se çdo risi është bidat, (Ebu Asimi thotë)" keni drojë risitë, se çdo bidat është humbje".
    Transmeton: Ebu Davudi, Tirmidhiu, Ibn Maxhe, Imam Ahmedi, Hakimi, Darimiu dhe Ibn ebi Asim në Suneh (nr.54). Shejh Albani thotë: “Isnadi (zingjiri) i tij është i vërtetë, treguesit e tij të besueshëm.”)

Gjithashtu transmetohet në Sahih Muslim nga Xhabir ibën Abdull-llahu [radijall-llahu anhu] i cilli thotë se Muhammedi [sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem] ka patur shprehi të thotë në hutben e tij: "Fjala më e mirë është fjala e All-llahut, udhëzimi më i mirë është udhëzimi i Muhamedit, veprat më të këqija janë ato të shpikurat, çdo shpikje është bidat e çdo bidat është humbje".

Gjithashtu e përmend këtë hadith Bejhakiu në librin e tij "El-I’tikad" me tekst: "Fjala më e vërtetë është Libri i All-llahut, udhëzimi më i mirë është udhëzimi i Muhammedit" e shtoi në fund: "çdo humbje çon në xhehennem."

Abdullah ibn Umeri ka thënë: "Çdo bidat është humbje edhe nëse njerëzve u duket i mirë."

Muadh ibën Xhebeli ka thënë: "Ruhuni prej asaj që shpiket, sepse ajo që shpiket është humbje."

Abdullah ibn Mes’udi radijallahu anhu ka thënë: “Pasoni (selefin) e mos bëni risi, sepse ju është dhënë ajo e cila është e mjaftueshme dhe çdo risi është devijim.” Transmetohet nga Ebu Haithame në “Kitabul-ilm” (nr. 540) dhe është shpallur sahih nga shejh Albani.

Ibn Abbasi radijallahu anhu ka thënë: “Me te vertete gjerat me te urrejtura nga Allahu i Madheruar jane bidatet." [Transmeton el-Bejhaki ne Sunen el-Kubra 4/316]

Ibni Omeri radijallahu anhu ka thënë: "çdo bidat është humbje edhe pse njerëzit e shohin të mirë."

Imam Ahmedi ka thënë: "Bazat e sunetit tek ne janë: Kapja pas rrugës së shokëve të profetit -, pasimi i tyre dhe lënia e bidatit, sepse çdo bidat është humbje".

A ta marrim mendimin e Imam Neveviut apo të Profetit alejhi selam, të të gjithë sahabëve, tabi'inëve dhe dijetarëve tjerë ?!!! Ti e dinë fort mirë se qfarë ka thënë Imam Maliku për ata që thonë se ka bidat të mirë! Dhe se si shumë dijetarë ju kapen asaj fjalë dhe e përcjellen, lista e atyre është e gjatë por të mos e zgjasim....

I këshilloj ata që pasojn Ehli Sunnetin që të kenë kujdes nga Esharit siq janë rapsodi dhe acidi, arsyen mund ta shifni edhe vet, se si i bënë vehabi edhe Profetin alejhi selam, me gjithë sahab dhe ata që pasojnë ata!
    O faruk. A po diskuton me keta per keto ceshtje? A nuk e shikon se keta marrin si pozicion hadithin kush fillon nje sunet te mire? A nuk e sheh se si keta zevendesojne fjalen sunet me bidat? A nuk e di ti se keta e bejne sunetin bidat dhe bidatin sunet? Hadithi eshte i qarte kur thote qe Cdo bidat eshte humbje. Mos e lodh frymen kot me keta xhahile arrogante qe nuk kane as minimumin e dijes madje edhe ne medhhabin e tyre dhe nuk dine tjeter vecse te shajne e ofendojne sikurse sheikhu i tyre "i madh" Kawthari ofendonte sahabat. E c'pret nga ata qe besojne se Kur'ani eshte i krijuar?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-12-2006
    Postime
    65
    E thene prej Prof. Dr Ramadan Buti ne nje prej Hutbeve te tij. Hutbja e plote eshte ne postin numer 1 te kesaj teme.

Unë jam i detyruar që në këtë rast, para jush, të ofroj disa emra dhe dokumente:

Ai që ka lexuar librin: “Eamidetu el-hikmeti es-sebati”[1] të Lorensit e ka të qartë ate që unë tani e them, ku lexuesi i këtij libri njoftohet edhe me shumë dokumente të cilat i ka hartuar Britania para të gjithë të tjerëve për të copëtuar muslimanët. Ndërkaq, për të realizuar një gjë të tillë Britania ka përdorur tre platforma çoroditëse.

Platforma e parë çoroditëse është Kadianizmi. Këtë platformë çoroditëse Britania e ka mbjellur në Indi dhe në rrethinën e saj.

Platforma e dytë çoroditëse është Babizmi dhe Behaizmi, të cilat Britania i mbolli në Egjipt dhe në vendet e juglindjes së Azisë.

Platforma e tretë çoroditëse është Vehabizmi, të cilin Britania e ka mbjellur në Gadishullin Arabik. Për të vërtetuar këtë që e themi, kthehuni burimit, referencës së librit, që e përmendëm dhe do të shihni dëshminë e qartë.

Nuk ka nevoje per koment.
    Sill nga Ramadan el-Buti edhe theniet e tij rreth mashtrimeve dhe egzagjerimeve ne shpifje rreth Ibn Tejmise nga njerez si ju. Sille po qe se je i ndershem dhe shiko se si thote ai per ju qe e akuzoni Ibn Tejmine dhe realitetin ne kete ceshtje. Ah po harrova ju merni sipas interesit dhe kjo do tu turperonte dhe do tu nxirrte bllof.

Faqja 4 prej 22 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 26-09-2010, 13:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •