Close
Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 214
    Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Selam Urtesia!

Vertet vargje te bukura. Allahu e meshirofte Hafiz Ali Korcen i cili ka qene vertet nje njeri shum dimencional. Edhe ty Allahu ta shperblefte qe i solle ketu t'i lexojme dhe ne.

Ne vazhdim Libri Këshillë për vëllezërit tanë dijetarë të NEXHDIT

.....
    8. Ndaloni varrosjen e muslimanëve që vdesin jashtë Medines dhe Mekes edhe pse janë nga këto vende të begatuara, të cilat i don Allahu dhe i dërguari i Tij. Ju humbni të drejtën muslimanëve që të marrin shpërblimet e varrosjes në ato vende të ndershme e të begatuara. Transmetohet nga Abdullah ibn Adiju Zuhri r.a. se ka thënë:”-E kam parë të Dërguarin e Allahut sal-lall-llahu alejhi vesel-lem në devenë e tij që qëndronte para një kodre duke thënë:”-Pasha Allahun ti je më e mira tokë e Allahut dhe më e dashura tokë te Allahu,po të mos isha nxjerrur nga ti nuk do të dilja nga ajo.”
    Transmetohet nga ibn Omeri r.a. se ka thënë: ''-i Dërguari i Allahut ka thënë'': ”-Kush mundet që të vdes në Medine le të vdes aty, unë do të bëj shefa`a për atë që vdes aty:”

9. Ndaloni gratë për të arritur afër ballores së ndershme para varrit të Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem që t`i japin selam, sal-lall-llahu alejhi vesel-lem ashtu sikur burrat, e po të kishit mundësi do të ndalonit gratë që janë me burrat e tyre të bëjnë tavaf në Ka`abe, në kundërshtim të plotë me rrugën e të parëve të ndershëm dhe rrugën e muslimanëve.
    I ofendoni gratë besimtare, të martuara, e të devotshme. I qortoni ato, e pengoni në mënyra të shumta të mos shohin xhaminë dhe imamin. Ju hidhni vështrime plot dyshim. Kjo pra është një risi e tmerrshme sepse është diçka që kurrë s'ka ndodhur në kohën e profetit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem, dhe as në kohën e gjeneratës së ndershme. Në kohën e profetit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem pas imamit faleshin burrat, fëmijët pastaj gratë. Faleshin së bashku dhe pa vendosur pengesa pas Muhamedit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem.

10. Morët puntorë të vërenjtur në fytyra, të paguar, dhe injorantë qëndrojnë para ballinës së varrit të Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem, me shpinën të kthyer profetit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem i presin vizitorët me fytyra të vrenjtura, mbikqyrin mbi ta me shikim që akuzon për idhujtari dhe risi të cilët gati-gati nuk të sulmojnë. E qortojnë rëndë njërin, e akuzojnë tjetrin, godasin duart e të tretit, bërtasin me zë qortues duke e harruar dhe injoruar fjalën e Allahut xhel-leshanuhu:
    ”O ju që keni besuar,mos e ngritni zërin tuaj mbi zërin e Pejgamberit dhe mos iu ndërseni atij si i ndërseheni njëri tjetrit, e të zhduken veprat tuaja duke mos e ditur ju. Ata që ulin zërat e tyre prane të Dërguarit të Allahut, Allahu zemrat e tyre i ka përshtatur për devotshmëri, ata kanë falje mëkatesh dhe shpërblim të madh. Ata që të thërasin përtej mureve,shumica e tyre janë që nuk kuptojnë.” (Kaptina El-Huxhurat 2,3,4).
    E tërë kjo pamje bëhet me kryelartësi e në poshtërim të vazhdueshem kundrejt vizitorëve besimtarë që e duan atë,sal-lall-llahu alejhi vesel-lem.Aty në prezencën e tij dhe para shtratit të ndershëm që shejhu i Hanbelive ibn Akili e konsideroi atë si vendin më të mirë mbi tokë. Kështu e transmeton thënjen e tij shejh ibnul Kajimi në librin e tij:”Bedai` elfevaid”

11. I ndaloni gratë nga vizita e el-bekij`-it(vendit ku janë të varrosur shumica e sahabve) të ndershëm pa poseduar ndonjë argument të prerë, të padiskutuar nga legjislacioni në atë se a është e ndaluar apo jo.Vështirësoni ndaj muslimanëve vizitën e (el-bekij`-it) përveçse në termine të caktuara dhe të shkurtëra aq sa disa edhe e humbin rastin e funeralit të të vdekurve për shkak të vizitës së (elbukej esherijf).
    I ndaluat aksionarët (ata që udhëheqin grupet e vizitoreve) që ti shoqërojnë vizitorët ne medinen e ndritshme, ndërpretë furnizimin e tyre dhe pa ndihmën e tyre njerëzit filluan të bredhin duke mos i ditur varret e familjes së Pejgamberit a.s, nënave të besimtarëve dhe sahabive r.a. Ky është një krim i rëndë, e tejkalim kufijshë, tirani dhe arrogancë prej te cilës nuk është i kënaqur Allahu xh.sh dhe i Dërguari i Tij sal-lall-llahu alejhi vesel-lem. Allahu ju udhëzoftë. Jepini fund turpeve të tilla.

12. I shkatërruat shenjat e varrezave të sahabëve, nënave të muslimanëve dhe antarëve të shtëpisë së ndershme r.a., i latë ato në një nivel me tokën.
    I shenjuat ato me gurë të parregulluar që nuk mund ta dallosh varrin e njërit nga tjetri bile u hodh mbi disa prej tyre benzine…. , çfarë te them më tepër përveçse La havle ve la kuvete ila bilahil alijil adhijm .
    Së paku të kishit lejuar të shënjohen me gurë gjë e cila është mubah (punë e lejuar), të kishit lartësuar varrin një pëllëmbë. Me argumente u vërtetua se kjo gjë është mubah.
    Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi vesel-lem vendosi gurin te varri i Othman ibn Medh`un r.a.dhe tha:”-Me këtë gur e shënjoj varrin e vëllait tim dhe varrosi me të kush vdes nga familja ime”
    Harixhetu ibn Zejd tha:”-Më kujtohet,kur ishim të rinj në kohën e Othmanit r.a. më i forti ndër ne në kërcim konsiderohej ai që e kërcente varrin e Othman ibn Medhunit dhe e tejkalonte atë”

13. Në këndin e shenjtë pejgamberik, (më herët), themeluat zyren për hetim, gjykim dhe verifikim e po ashtu tani kjo zyre gjindet afër el-Bekijit. Filluat të gjykoni ata të cilët bëjnë tevessul dhe zgjasin vizitën apo frikësohen, qajnë apo bëjnë dua te Allahu xhel-leshanuhu para varrit të ndershëm që përmes tij sal-lall-llahu alejhi vesel-lem te kërkojne afrimin tek Allahu xhel-leshanuhu. Ju drejtoni atyre arsenalin e pyetjeve të parapergatitura, rreth legjitimitetit të vizitës, tevesulit dhe mevludit. Atë që e gjeni në kundërshtim me ç'far pretendoni,e burgosni, i prishni vendqëndrimin dhe e largoni nga vendi edhe pse e dini se këto çështje tek dijetarët janë çështje diskutabile që nuk konsiderohen më tepër se mustehab (punë e pëlqyer) dhe mubah(punë e lejuar), perderisa konsiderohet e tillë edhe prej mezhebit Hambeli.
    Këto ndërkohë janë prej arsyeve me të spikatura me të cilat argumentoni tekfirin (aktin e te shpallurit dikujt si jo besimtar).
    Më ka treguar një i burgosur, tek i cili kam besim, se prangat në duart e tija i kishte mbajtur gjatë gjithë kohës së burgut, që zgjati 1 muaj. Pastrohej (merrte abdes) dhe falej me pranga në duar. Sikur kjo të mos mjaftonte, e kishte të ndaluar madje edhe leximin e Kuranit. Friksohuni o vëllezër prej Allahut te Madhërishëm sepse krimi është errësirë ditën e gjykimit.
    Ai,sal-lall-llahu alejhi vesel-lem,që është dërguar mëshirë për të gjitha botërat, tha:”-Me të vërtetë unë jam mëshirë e dhuruar” .
    E dërgoi Allahu xhel-leshanuhu mëshirë për botërat, kurse ju……pikerisht ne xhaminë e tij përkarshi varrit të tij shprehni arrogancë e urrejte ,pranë Pejgamberit të ndershëm sal-lall-llahu alejhi vesel-lem, në xhaminë e tij. Ai sal-lall-llahu alejhi vesel-lem është që thotë:”-Pejgamberët janë të gjallë në varret e tyre” dhe “Allahu ia ndaloi tokës tretjen e trupave te pejgamberëve”.

14. E lejuat një bamirës nga banorët e Medines që ta rrëzojë dhe rindërtojë xhaminë e Ebi Bekr Essidikut r.a. në malin e Hendekut në llogarinë e tij private dhe pas rrëzimit të xhamisë e ndaluat lejen për ndërtim.Kjo pse ju e konsideroni vizitën e shtatë xhamive në vend-zhvillimin e luftës së Hendekut risi.

vazhdon....
    RIPPR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Acid_Burn
    Gostivari !

Ne shkrimet e tua ke gabime vella. Sidomos ne kete qe ke shkruar ketu. Megjithate mos u deshpero sepse te gjithe gabojne. Me lejo te te sqaroj disa gjera:

Shtyllat e Islamit dhe Imanit I Derguari a.s nuk i shpiku. As sahabet nuk i nxorren nga koka e vet. Allahu xh.sh na meson ne Kur'an qe cdo gje qe Muhammedi a.s ka thene ka qene si rrjedhoje e shpalljes se Allahut xh.sh. Sahabet nga ana e tyre vetem kane degjuar dhe kuptuar ate qe u ka thene i Derguari a.s

Muhammedi a.s ne shume hadithe na ka folur per shtyllat e Islamit dhe Imanit. Kur Xhibrili a.s ju shfaq sahabeve te pranishem ne mexhlisin e Rresulit a.s ne formen e nje burri me mjekerr te zeze e me veshje te bardhe, e pyeti Muhammedin t'i tregonte per Islamin e I Derguari a.s i tha:

1 Te deshmuarit e Allahut nje dhe te Muhammedit pejgamber
    2- Te Falurit e namazit
    3- Agjerimi i Ramazanit
    4- Dhenia e zekatit
    5- Vizitimi e Qabes (Haxhilleku)

pra 5 as me shume as me pak. po ashtu kur Xhibrili e pyeti t'i tregoje per Imanin Muhammedi a.s i tha:

Iman dop te thote te besosh

1- Allahun Nje
    2- Te besosh engjejt, melaiket e Allahut
    3- Te besosh Librat e Allahut
    4- Te besosh te Derguarit e Allahut
    5- Te besosh ne Diten e gjykimit
    6- Te besosh ne caktimin e Allahut qe e mira dhe e keqja eshte prej Tij.

Pra 6 shtylla as me shume as me pak.

Kur Xhibrili e pyeti se c'eshte devorshmeria Ihsani i Derguari a.s i tha qe Ta Adhurosh Allahun sikur e shef se edhe pse ti nuk e shef Allahu te shef ty.

Xhibrili i miratoi pergjigjet dhe u largua. Muhammedi a.s i pyeti shoket e tij: A e dini se kush ishte ai ? I thane qe Allahu dhe Ti o Pejgamber e dini me mire. I tha qe ishte Xhibrili qe erdhi t'ju mesoje fene tuaj.

Pra Gostivari ky hadith permbledh bazat e fese, e prej ketyre bazave dalin shum dege e nen dege per te cilat dijetaret Islam kane mbushur bibloteka. Te kuptuarit e Islamit ka nevoje per dituri, por edhe per sinqeritet e perkushtim. Eshte meshira dhe udhezimi i Allahut qe te ben te kuptosh fshehtesite e fese. Jane dijetaret ata qe te marrin per dore dhe te udheheqin ne oqeanin e gjere te diturise Islame.

Te keshilloj te lexosh libra te thjeshte, fillestare ne gjuhen shqipe. Ilmihali te tregon bazat qe secili musliman duhet t'i dije. Nuk te keshilloj te lexosh literature Shiite sepse te lexuarit e asaj literature per ty qe akoma nuk ke pervetsuar bazat jane coroditese.

Ne kete moment, ne kete faze tenden si vella te keshilloj nga zemra dhe me sinqeritet qe te largohesh prej leximit te literatures Shiite. Kjo jo sepse eshte e ndaluar ta lexosh, por sepse ti nuk arrin dot te kuptosh as dallimet e as vijen e drejte ne te cilen kane ecur i Dergiari a.s dhe Sahabet e tij.

Ti vella i dashur duhet te lexosh shume. Nuk mjafton te thuash qe besoj Kur'anin e te justifikosh veprat e tua. Besimi ne Kur'an nuk eshte nje fjale goje. Besimi ne KUr'an do te thote te zbatosh obligimet dhe respektosh normat e vena nga Allahu , te treguara ne Kura'an e te spjeguara nga I Derguari a.s. Te thenit e Shiiteve qe besojne ne KUr'an nuk i justifikon veprat e tyre te cilat bien ndesh me rrugen e Muhammedit as dhe shokeve te tij te nderuar.

Pushtetaret e Arabise Saudite, nese i quajme te devijuar kete aspak nuk e bejme se ashtu thone qafiret, armiqte e Islamit. I quajme te devijuar sepse ashtu jane vertet. Menyra se si qeverisin, menyra se i trajtojne besimtaret etj etj tregon per devijimin e tyre. Edhe te lexuarit e internetit mbi skandalet ne vendet Islame duhet perzgjedhur sepse jo cdo gje eshte e vertete.

Shpesh e permend ajetin qe ka te beje me ndryshimin e gjendjes se nje populli. A e di se cfare do te thote? A e di qe per ate ajet mund te shkruhen libra e libra per te spjeguar dhe analizuar domethenien?

Vella i dashur!

Ndryshimi i gjendjes se nje shoqerie fillon tek ndryshimi i gjendjes se individit. Ndryshimi i gjendjes se individit fillon tek truri i ketij te fundit. Dituria eshte arma me efikase per te ndryshuar. Eshte detyre e jona si musliman te arsimohemi dhe behemi te afte ne cdo fushe. Dijen ta vejme ne sherbim te perparimit e keshtu do ndryshojme gjendjen. Per te prparuar duhet te lkuptojme edhe te kaluaren. Duhet te kemi te qarte se ke kemi mik dhe ke kemi armik. E kur ta kemi kuptuar kete do ecim perpara.

Ndryshimi arrihet me perpjekje qe ne gjuhen arabe i thone XHIHAD. Xhihad dmth perpjekje jo lufte, por edhe lufta per hir te Allahut ne mbrojtje te besimit, pasurise dhe nderit te muslimaneve eshte Xhihad. Edhe per kete jane shkruar e mund te shkruhen bibloteka e bibloteka.

Xhihad vellai im eshte edhe diplomimi i shkelqyshem si mjek apo inxhinjer. Xhihad eshte edhe keshillimi i vetes e familjes ne rruge te drejte. Xhihad eshte ndalimi i vetes prej dembelizmit, kohes se humbur e te tjerave si keto. Xhihad eshte edhe mbrojtja e atdheut me arme ne dore.

Luftetaret qe luftojne sot me arme ne dore, qe e kane vene veten ne rrezik, qe jane ne frontin me te veshtire dije vella i dashur qe kane zemer dhe zemer te madhe. Jo rastesisht e kane marre dhe vazhdojne ta mbajne armen ne krah. I lutemi Allahut xh.sh t'jua forcoje kembet e t'i ndihmoje.

Edhe ne lufte muslimanet e kane obligim te falen. Po po vella mos u cudit. I Derguari a.s na ka mesuar sesi te falemi ne lufte. Namazi behet me rradhe nje falet nje lufton ose nje grup falet nje tjeter i mbron.

Edhe se fundi dije vella i dashur qe pikerisht shembulli me i mire per ne eshte I Derguari a.s. Ate duhet ta ndjekim ne cdo cast te jetes sone. Duhet ta ndjekim shembullin e tij a.s, por jo si shabllon. Nuk ndiqet shembulli i Pejgamberit vetem duke veshur veshjen arabe, apo duke lene mjekrren e gjate. Shembulli i Pejgamberit eshte shum dimencional e aspak nuk permblidhet vetem ne pamjen e jashtme.

Kshu kshu Gostivari. Lus Allahun qe te te kem sqaru ne lidhje me paqartesite. Allahu te udhezofte ty e te gjithe neve.

Sdi cfar te them , si fillim te falemenderoj per fjalet e sinqerta qe mi ke thene Vella Acid . Une e di qe cdo gje e ka burimim tek KURANI , pese shtyllat kryesore , nuk diskutohet ata , permend shpesh ne KURAN , andaj sot ato neve i respektojme me gjith zemer keto shtylla . Nuk diskutohet urdheri i Allahut eshte urdher qe nuk duhet te anashkalohet .
    Krejt cfar dua te them une eshte se shum gjera negative qe sot i kemi neve dhe nje numer i besimtareve ato i perjeton ne lekuren e tyre sot i kemi dhurate nga disa persona qe kane udhehequr me pare me bashkesine Islame .
    Sa i perket 5 shtylla ve , nuk jam murr , e pranoj gabimim , ata jane sjellur gjate kohes kur profeti ka qene akoma gjalle . Biles edhe ai shiti keshtu thoshte vetem se une i kasha ngateruar fjalet e tij .
    Une nuk jam hoxhe , kjo nuk diskutohet , e di qe ne mesin tuaj ka njerez qe shum me mire se une edine fene . Por , ne disa pika , me vjen keq nuk mundem tju permbaj . Per vete , nuk mund te permbaj nejligj si ai i gurezimit , i cili nuk ka baza ne KURAN .
    Nuk jam kunder ne asnje menyre qe njerezit qe bejne maredhenie seksuale jash martesore te denohen , por jam Kurnder qe denimi i tyre te jete me vdekje , kete se pranoj .
    Nuk e pranoj thjesht sepse , Zoti na ka dhene jete dhe vetem Ai ka te drejte ate te na marri . Te pakten keshtu sa di une shkruan ne Kuran , e sa i perket haditheve , e them ketu para krejtve , jam skeptik , jo ndaj te gjitha haditheve , por ndaj disa prej tyre qe me duken se shkojne kunder personalitetit te profetit dhe mesimeve Kuranore.
    Sa i perket shiteve , une perseri e them , jeni gabim kur juve ata i keni inat . Ja ketu une u jap betimin tim se NUK KA ZOT TJETER VEC ALLAHUT DHE SE MUHAMEDI ESHTE I DERGUARI I TIJ dhe ketu para jush shprehem se ALIU nuk eshte wali . Pra , nuk eshte pasues i Muhamedit ne ate kuptim me te cilen besojne shijat .
    Por prap e them , per mendimin tim ky eshte vetem nje dallim i vogel qe neve kemi me to !!!
    Sa di une edhe keta njerez respektojne 5 shtyllat e Islamit , edhe keto njerez shkojne ne haxh , japin zekatin ,agjerojne muajin e ramazanit , besojen ne shehadet dhe falin namazin.
    Nuk diskutohet prap e perseris , jane gabim kur e quajne Aliun wali . Por a jemi neve ata qe duhet ti gjykojme per kete gabim , ose eshte Allahu ai qe duhet ta bej kete . Une nuk jam hoxhe por kam lexuar ne Kuran se shkruan " Ne religjion nuk ka dhene " , nese kjo eshte fjale e Zotit atehere neve duhet secilin individ ta lejojme ashtu sic ai ka deshire . Nuk ka dhune ne Religjion , nuk diskutohet , nuk e kam fjalen te vij ne xhami dhe ne vend se te falet , te kendoj aty . Regulla sa i perket prezences ne xhami duhjet te kete . Por aspektet tjera te jetes , ma merr mendja njeri duhet te jete i lire.
    Sa i perket te falurit te namazit gjate luftes , kete nuk e pranoj aspak. Per besimtarim per mendimin tim ka kohe te falet namazi edhe pas luftes . Allahu eshte KUPTIMPLOTE , MESHIRUES dhe GJYKATES I DREJTE . AI e din fort mire pse nje person nuk e ka falur namazin ne kohe te caktuar dhe e kupton shum ma mire se sa une dhe ti ate pune dhe GJYKIMI i TIJ do te jete i drejte .
    Per mua , personalisht ,logjika ime si mendon , nese une jam ne lufte , ne front me ty , dhe eshte koha e drekes psh . ti falesh ndersa une luftoj , kjo eshte tradheti , sepse ke lene besimtarin te luftoj vete dhe ne kohe lufte ndihma nevoitet cdo sekond .
    E di ti psh cfar dmth psh ne nje luft frontale nga secila ane te kete nga 1000 ushtare dhe ta mendojme se gjate kohes se drekes 500 besimtare falen dhe 500 luftojne !!! Kjo dmth se gjate nje te shtene automatikisht 500 plumba me pak fluturojne ne drejtim te armikut dhe anasjelltas ne anen e besimtareve do te fluturojne 500 plumba me shum !!!

Sa i perket xhihadit , aty cdo fjale e ke me vend dhe jam pas teje 100 %

Dhe beso qe disa paqartesi qe i kisha tani jane te sqaruara dhe besoj qe Allahu do ta bej te mundur ta kuptojsh kendveshtrimin tim poashtu

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Gostivari !

Nuk eshte vendi ne kete teme te bisdojme ne lidhje me te tilla gjera e megjithate une po i pergjigjem shkrimit tend.

Shiko ose si thoni ju Shajfem LOL ...ok

Me beso Gostiveri qe perseri je gabim. Degjo vllain. E ke permend edhe me pare ajetin La ikrahe fid-dijn qe domethen jo detyrim ne fe ok. Ka nje dallim ne kuptimin e detyrimit dhe dhunes. Kete po ta them qe te dal aty ku duhet.

La ikrahe fid-dijn dmth qe une si musliman s'kam pse e detyroj ate qe nuk eshte musliman te beje dicka qe e urdheron Islami per muslimanet. Me nje shembull te thjeshte. Nese ti po luan futboll nuk mund te detyrosh spektatoret tu pergjigjen rregullave te lojes sikurse po i bindesh ti qe po luan. Me kupton? Kjo do te thote La ikrahe fid-dijn... s'ka dhune ne fe.

Nga ana tjeter nese nje prej atyre spektatoreve nje dit tjeter pranon te luaje ne fushe, ai nuk eshte me spektator, por eshte lojtar i cili i ka te gjitha obligimet mbi shpatulla si cdo lojtar tjeter. Sadisfaksioni i lojtarit eshte vete loja dhe fitimi i ndeshjes. Kupton?

Tani ne fene Islame muslimani eshte si ai lojtari ne lojen e futbollit dhe nuk eshte aspak spektator. Kur thua qe jam musliman permbledh te gjitha obligimet dhe detyrat qe mban ne vetvete ky titull. Ashtu sikurse futbollisti nuk mund te quhet futbollist nese gjate lojes se futbollit perdor rregullat e basketbollit, ashtu edhe muslimani nuk mund te quhet musliman nese ne vend te obligimeve Islame ju bindet obligimeve te huaja apo nuk i rrespekton obligimet Islame.

Cfare ndodh kur ne nje ndeshje futbolli lojtari nuk luan si duhet? Trajneri e zevendeson dhe ne vend te tij e fut nje lojtar tjeter. Kete e ben sepse skuadra eshte aty per te fituar e mos aftesia e nje lojtari rrezikon gjithe skuadren. Po nese lojtari thyen rregullat e lojes ai ndeshkohet prej referit. Ndeshkimi eshte me dy faza me karton te verdhe e me karton te kuq. A i lind e drejta lojtarit te thote nuk jam dakort qe ne lojen e futbollit te aplikohet denimi me karton te kuq???

Keshtu edhe ne fene Islame. Kur themi qe jemi musliman kemi parasysh te drejtat dhe obligimet qe permbledh ky term. Kur muslimani shkel rregullat e fese se vet ndeshkohet ne baze te ligjit Islam. Nuk na lind e drejta te themi perderisa Kur'ani thote s'ka dhune ne fe, nuk duhet te ushtrojme nje denim X mbi muslimanin Y. Psh Denimi me Vdekje ne formen e gurezimit.

Me kupton deri ketu ?

Tani sa i perket ligjshmerise se gurezimit deri ne vdekje te te martuarve qe bejne mardhenie seksuale jasht marteses po te kujtoj nje hadith ne formen e nje historie.

Ne kohen e Muhammedit a.s vjen tek ky i fundit nje grua shtatzane dhe i thote: O i derguari i Allahut une kam bere zina dhe ushtroje ligjin e Allahut mbi mua. Kjo ishte e martuar dhe kishte bere mardhenie me dike tjeter. I Derguari e kthen koken me nje ane sikur te donte mos ta degjonte, por kjo grua insiston : Kam bere zina zbato mbi mua ligjin e Allahut. I Derguari i thote shko dhe lind femijen nje here.

Kalojne muaj e lind femijen kjo edhe vjen prap. Thote kam bere zina e zbato mbi mua ligjin e Allahut. I Derguari prap nuk do ta degjoje dhe pasi kjo insiston i thote: Shko dhe jepi femijes gji.

Kaluan dy vjet dhe kjo perseri kthehet. I thote kam bere zina zbato ligjin e Allahut mbi mua. I Derguari perseri nuk do ta degjoje e kjo prap insiston. Atehere I Derguari urdheron te ekzekutojne dhe e vrasin me gure.

Pasi dha shpirt i Derguari urdheron ta lajne kufomen dhe ja fal vete xhenazen. Disa prej shokeve i thone si po ja fal xhenazen nje te perdale ? I Derguari a.s i tha qe mos fliste ashtu se ajo grua ishte penduar e pendesa e saj ishte aq e madhe sa e perfshinte te gjithe token.

Per te tjerat do te tregoj nje here tjeter se nuk kam kohe tash.

Allahu na drejtofte!
    RIPPR

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Per Gostivarin.

4:101. Kur të jeni në udhëtim e sipër, nuk është mëkat për ju të shkurtoni namazin, nëse frigoheni se jobesimtarët dot'ju sjellin ndonjë të keqe. Jobesmtarët janë armiq tuaj të hapët.

102. Kur të jesh ti (Muhammed) bashkë me ta dhe ju falë namazin, një grup prej tyre, duke i bartur armët, le të vijë e le të falet me ty (grupi tjetër në roje),e kur të bien në sexhde (të kryejnë një reqatë), këta le të qëndrojnë mbrapa jush (në roje) e le të vijë grupi tjetër, që nuk është falur, e të falet me ty dhe le t'i bartin armët dhe të jenë në gjendje gadishmërie. Ata që nuk besojnë, e dëshirojnë moskujdesin tuaj ndaj armëve e mjeteve që t'iu vërsulen njëherë me të gjitha fuqitë. Nëse jeni të lodhur nga ndonjë shi ose jeni të sëmurë, nuk është mëkat të mos i bartni armët, por mbani gadishmërinë tuaj. All-llahu ka përgaditë dënim nënçmues për jobesimarët.

103. Kur të kryeni namazin (e frikës) përmendeni All-llahun, kur jeni në këmbë, ulur, të mbështetur. E kur të qetësoheni (nga lufta), atëherë faleni namazin në mënyrë të rregullt, pse namazi është obligim (për kohë) i caktuar për besimtarët.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Ketu flitet per Vehabit apo per Allahun dhe Muhamedin?

Nje djal ketu ku jetoj un e ka vra babin e vet dhe ka then "Me ka drejtua Allahu qe ta vras dhe me eshte dashur ta bej kete gje"
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    BabyGirl

Nese ke durim lexoje temen nga fillimi dhe do e kuptosh rrjedhen e ngjarjeve. Eshte e vertete qe tema eshte hapur per te treguar se kush jane Vehabistat. Nga ana tjeter spjegimi i disa parimeve baze te fese Islame per vellezer dhe motra qe kane paqartesi nuk mund te anashkalohen.
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga alko71
    Per Gostivarin.

4:101. Kur të jeni në udhëtim e sipër, nuk është mëkat për ju të shkurtoni namazin, nëse frigoheni se jobesimtarët dot'ju sjellin ndonjë të keqe. Jobesmtarët janë armiq tuaj të hapët.

102. Kur të jesh ti (Muhammed) bashkë me ta dhe ju falë namazin, një grup prej tyre, duke i bartur armët, le të vijë e le të falet me ty (grupi tjetër në roje),e kur të bien në sexhde (të kryejnë një reqatë), këta le të qëndrojnë mbrapa jush (në roje) e le të vijë grupi tjetër, që nuk është falur, e të falet me ty dhe le t'i bartin armët dhe të jenë në gjendje gadishmërie. Ata që nuk besojnë, e dëshirojnë moskujdesin tuaj ndaj armëve e mjeteve që t'iu vërsulen njëherë me të gjitha fuqitë. Nëse jeni të lodhur nga ndonjë shi ose jeni të sëmurë, nuk është mëkat të mos i bartni armët, por mbani gadishmërinë tuaj. All-llahu ka përgaditë dënim nënçmues për jobesimarët.

103. Kur të kryeni namazin (e frikës) përmendeni All-llahun, kur jeni në këmbë, ulur, të mbështetur. E kur të qetësoheni (nga lufta), atëherë faleni namazin në mënyrë të rregullt, pse namazi është obligim (për kohë) i caktuar për besimtarët.
    Allahu ta shperblefte me te mira vella. Fjala e Allahut eshte e qarte. Inshallah Gostivari Usa e te tjeret jane sqaruar ne lidhje me paqartesite qe kishin.
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Vazhdimi i librit Këshillë për vëllezërit tanë dijetarë të NEXHDIT

shkruar prej :
    Jusuf bin Sejid Hashim Ar-rifai

15. Ndaloni njerëzit që të hyjnë dhe të lexojnë librin:”delailul hajrat” të autorit të devotshëm Muhammed Sulejman el-Xhezuli el-Husenij me salavatet mbi Pejgamberin sal-lall-llahu alejhi vesel-lem. Ndërkohë nuk ndaloni të qarkullojnë libra e revista të ndaluara prej ligjit islam,(me titujt e të cilave nuk vlen të citohen në fletët e kësaj broshure)!

16. Spiunoni, ndiqni, mirrni në pyetje dhe ndëshkoni ata që marrin pjesë në festën dhe përkujtimin e lindjes së Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem, kur kjo nuk konsiderohet e keqe me sheriat, njëkohësish lejoni pa rreaguar të mbahen mexhlise të argëtimit, vallëzimit, këngëve dhe shumë kesilloj aktivitetesh të dyshimta për moralin islam. A lejohet me ligj islam gjykimi i diferencuar dhe kontradiktor? A lejohet poshtërimi i besimtarit të dashur, dhe justifikimi i gjynahqarit të pakujdesur?

17. I ndaloni imamët që të bëjnë kunut në namazin e sabahut duke e konsideruar atë risi dhe duke e ditur se kjo konsiderohet legjislative tek dy prej katër imamëve, Shafiu dhe Maliki r.a. Përse obligoni duke dhunuar të drejtat e duke vështirësuar ibadetin (adhurimin) e muslimanëve që nuk janë dakort me mendimin( ) tuaj?
    Frikësohuni prej te Gjithëdijshmit, Allahut xhel-leshanuhu!

18. Nuk lejoni përcaktimin e imamit në dy qytetet e ndershme nëse nuk është prej jush (nga Nexhdi), dizaprovoni haptas çdo dijetar me origjinë nga Hixhazi, Elehsai apo nga vende të tjera arabe. Kjo quhet drejtësi? Apo mos ndoshta është çështje legjislative e patjetërsueshme? Frikësohuni nga Allahu xhel-leshanuhu dhe bëni drejtësi sepse Allahu i do të drejtit.

19. I përdorët përkrahësit tuaj ne perpjekje per shkatërrimin e gjurmëve të Pejgamberit a.s dhe sahabëve të ndershëm veçanërisht në Medine, dhe në dy qytetet e ndershme në përgjithësi. Të etur në veprën tuaj rrezikuat të shkatërroni gjithshka perveç xhamisë së Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem. Mos ndoshta turperoheni me to? Kur popujt krenohen me ruajtjen e gjurmëve dhe historisë së tyre. E ato jane përkujtim, mësim, dhe argument I të shkuarës. Justifikoheni se çdo monument që vizitohet dhe vëzhgohet është shirk, Por jo! Allahu na urdhëroi që të ecim në tokë dhe t’i shohim gjurmët dhe monumentet e jobesimtarëve me qëllim që të marrim mësim nga ato si p.sh.Adin dhe Themudin që gjinden në Dijarusalih elala afër Medines e cila edhe sot është vend shumë i vizituar nga turistët. Allahu xhel-leshanuhu thotë:”Përpara jush kanë kaluar popujt ndaj të cilëve janë zbatuar ligjet,ndaj,udhëtoni nëpër tokë dhe shiqoni si qe përfundimi i atyre që përgënjeshtruan.” (Kaptina Ali imran 137”) dhe
    “A nuk udhëtuan ata nëpër tokë e të shohin se si ishte përfundimi atyre që patëb qenë para tyre?Ata ishin edhe më të fuqishëm se këta e edhe lanë më shumë gjurmë në tokë,po Allahu i dënoi për shkak të mëkateve të tyre dhe nuk dhe nuk patën ndonjë që t`I mbrojë prej prej dënimit të Allahut.E ai (dënimi ishte) për arsye se ata i mohuan argumentet e qarta,të cilat ua sillnin të dërguarit e tyre,andaj Allahu i shkatërroi.Ai vërtetë është i fuqishëm,ndëshkues i ashpër.” (Kaptina Gafir 21,22”) dhe
    “A nuk jeni të njohur me lajmin(ndodhinë) e atyre që ishin para jush,si populli i Nuhut,I Adit,I Themudit e edhe i atyre që erdhën pas tyre,që nuk di kush për ta pos Allahut.Atyre u patën ardhur të dërguarit e vet me argumente,ata i vinin duart e tyre (në shenjë talljeje) në gojat e veta dhe thonin:”Ne e mohojmë atë me çka jeni të dërguar dhe ne dyshojmë shumë në atë që ju na thërrisni.” (Kaptina ibrahijm 9).
    Përse i ndaloni muslimanët që t’i shohin shenjat e gjurmëve të luftës së Bedrit, Uhudit, Hudejbijes, Hunejnit, Ehzabit dhe shumë të tjera, gjurmë që argumentojnë ndihmën që i dha Allahu të Dërguarit dhe robërve të Tij duke e shkatërruar idhujtarinë dhe idhujtarët? Pra frikësohuni nga Allahu dhe bëhuni prej atyre që e përdorin mendjen, me shpresë që të mëshiroheni.

20. Nasrudin Albanin e strehuat, e ndihmuat dhe lejuat që të shpërndahet libri i tij:”-Rregullat e xhenazes dhe risitë e saj”, i cili kërkoi haptazi që të largohet varri i Muhamedit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem nga xhamia e ndershme. E caktuat anëtar të asamblesë së lartë për universitetin islam në Medine dhe ligjërues në të. Dhe atëherë kur mbreti Fejsal e përjashtoi atë dhe disa pasues të tij, ju nuk gjetet paqe derisa e kthyet në të njejtin funksion.
    Edhe sot vazhdojnë librat e tij të pashitura të kenë rrugë të lirë dhe trimëruese tek ju, përderisa i ndaluat disa libra të imam Gazalit,Ebil Hasen Nedeviut,Abdul Fetah Ebu Gudes, Elmalikiut, Said Havasë, Butit dhe shumë të tjerëve nga dijetarët muslimanë. Ku është drejtësia juaj dhe e vërteta?

21. E morët afër vetes nxënësin e Albanit dhe zëvendësin e tij në Kuvajt Abdurrahman Abdulhalikun dhe i drejtuat pasuesit tuaj tek ai me ndihma të plota materiale. Ky ishte që në librin e tije: (Fadaih sufije) flet duke akuzuar e pakurrfare respekti per evlijatë,(njerëzit te cilet besimi dhe sinqeriteti ne te i ka afruar tek Allahu) dhe njerëzit e ndershëm. Cilesoi se çdo sufi është tradhtar Brenda gjirit te muslimaneve, e i humbur edhe pse shume prej tyre u lavdëruan nga ana e dijetarëve që ju i konsideroni mesuesit tuaj, si ibn Tejmije, Ibn Rexhebi, Dhehebiu dhe shumë dijetarë të tjere.
    Hadithi kudsij thotë:”Kush ka armiqësi me një njeri timin (veli) Unë do ti shpalli atij luftë”. Frikësohuni nga Allahu dhe përfundoni nga këto punë.

vazhdon...
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

22. Për çdo vit e lini mbas dore riparimin, lyerjen dhe rregullimin e xhamisë së Pejgamberit a.s me qëllim të shkaterrimit të vargjeve poetike drejtuar pejgamberit a.s. Madje ja dolët të shlyeni shumë vargje prej poezise “el-burdetu ennebeuije” të Busejriut. Nuk u kursyet në përpjekjet për të fshirë vargjet e mirënjohura shkruar në dritaren e ndershme, të cilat u paraqitën në tregimin el-Utebiut ashtu si i përmendi ibn Kethiri në komentin e tij :

PREHUR NE GJI TE DHEUT MADHERISHT, PERKORE.
    TE KERKOI BEKIMIN TOKA, PERMBI TY KURORE.
    THEROR JU BLATOFSHA, VARRIT MADHESHTUAR.
    PREJ VIRTYTIT ME BUJAR, VARR FISNIK I AMESHUAR.

Do t'përkryenit punën tuaj kobzezë po që se nuk do t`ju ndalonte shërbëtori i dy qyteteve të ndershme mbreti Fehd, i cili pasi u njoftua per kete , urdhëroi që të kthehen ne gjendjen origjinale. Përse gjithë kjo ngurtësi në shpirtërat tuaj? Përse ky largim nga Pejgamberi juaj sal-lall-llahu alejhi vesel-lem që është lidhja jonë me Allahun xhel-leshanuhu? Cila është arsyeja që ju shtyn në të tilla aksione të perçarturish? Si mundet ta keni harruar fjalën e Allahut xh.sh:”…E ata që nuk e lënë të qetë të dërguarin e Allahut,ata kanë dënim të dhembshëm.”(Kaptina Et-Tovbe 61) dhe “E s`ka dyshim se ata,të cilët e fyejnë Allahun dhe të dërguarin e Tij,ata i ka mallkuar Allahu në Dunja e në Ahiret dhe për ta ka përgatitur një dënim të dhembshëm.”O ithtarë të librit,juve ju erdhi i dërguari Jonë që ju sqaronë shumë nga ajo që fshihnit prej librit,e për shumë nuk ju jep sqarime.Juve ju erdhi nga Allahu dritë dhe libër i qartë.”(Kaptina El-Ahzab 57).!?

23. E lejuat të ashtuquajturin Mukbil ibn Hadi el Vadi`ij i mirënjohur për fyerjet dhe akuzat ndaj atyre që nuk ndajne te njëjtat mendime me të,të akuzoj dijetarët, thirrësit në rrugën e Allahut, ripërtëruesit e këtij ummeti, argumenti është i shprehur qartë nëpër shkrimet e tij. Ajo çfar të indinjon më tepër është tematika e studimit për të mbrojtur diplomën në universitetin islam të Medines me titull:”Rreth kubbes së ndërtuar mbi varrin e të Dërguarit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem” mentor i të cilit ishte shejh Hammad el-Ensari.
    Në këtë studim kërkoi haptazi, e me këmbëngulje, largimin e varrit të ndershëm nga xhamia pejgamberike, duke konsideruar prezencën e varrit dhe kuben e ndershme në xhami, risi të madhe e cila mund të shlyhet vetëm duke u larguar prej xhamisë e duke shkatërruar kuben.
    Për këtë , ju e shperblyet duke e diplomuar!!!
    A i nderoni ata që e kundërshtojnë të Dërguarin e islamit, të dashurin e Allahut, mëshirë për mbarë botërat sal-lall-llahu alejhi vesel-lem?!
    Ky njeri i udhëzoi me mijëra njerëz prej pasuesve e imituesve të verbër për zhvarrosjen e muslimanëve salihijn. Në Jemen, në Adën para pak vitesh, kryen mbi tokë shkatërrime duke zhvarrosur në sipërfaqe të shumta. I nxorrën kockat e disa të vdekurve dhe i shkelën të drejta e tyre. Veprimet e tyre sollen si rezultat përçarje të verbëra. E jo vetem kaq, u njoftuam se ata përdornin edhe eksplozivë në disa pjesë të Jemenit.(E gjithë kjo është e shënuar në fletën e punëve tuaja).

24. Në vend që ta quani musafin e ndershëm, të cilin urdhëroi të botohet shërbëtori i dy qyteteve të shenjta mbreti Fehd, Allahu e shpërbleftë:”musafi i Medines së ndritur” e quajtët:”musafi i Medines pejgamberike”! ketë sepse nuk pranoni se ky qytet i begatshëm u shëndrit, bile u shëndrit e tërë bota me dërgimin dhe mesazhin e të dashurit tonë Muhammedit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem, të cilin e thërrisnin Ensarët gjatë shpërnguljes së ndershme me mirseardhje:

Ai është hënë e plotë,hënë dhe dritë.Allahu xhel-leshanuhuthotë:”O ithtarë të librit,juve ju erdhi i dërguari Jonë që ju sqaron shumë nga ajo që fshihnit prej librit,e për shumë nuk jep sqarime.Juve ju erdhi nga Allahu dritë dhe libër i qartë.Allahu e vë me atë (me Kuranin) në rrugët e shpëtimit atë që ndjek kënaqësinë e Tij i nxjerr ata prej errësirave në dritë dhe i udhëzonë në një rrugë që është e drejtë.”(Kaptina El-Maide 15-16”.

25. Këmbëngulni që pjesën mbikqyrëse të dy qyteteve të shenjta ta quani ''kryesia e harem el mekij'', dhe ''xhamija e ndershme e pejgamberit'' nuk e quani atë vendi i shenjtë i ndershëm pejgamberik, e po ashtu në shenjat e rrugëve të cilat orientojne trafikun dhe drejtojnë për atje. Pse nuk qenka xhamia e tij sal-lall-llahu alejhi vesel-lem vend i shenjtë?
    Si mundet kjo kur Muhamedi sal-lall-llahu alejhi vesel-lem e bëri Medinen në përgjithësi vend të shenjtë. Asim ibn Sulejman el-Ehval tha: “I thash Enesit: -a e ka bërë vend të shenjtë Medinen, Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi vesel-lem?”Tha: “-po,atë që është në mes kësaj dhe kësaj. Ai cili kryen ndonjë aksident brenda saj”,…më tha mua:”- kjo që do ta them është shumë e rëndë”.”-Ai i cili kryen ndonjë aksident brenda saj, do të bie mallkimi i Allahut, melekëve dhe mbarë njerëzve mbi të, ditën e gjykimit Allahu nuk do të pranojë nga ai Farze as Nafile”.
    Dhe në transmetimin nga Enesi gjithashtu tha:”pastaj u afrua derisa iu paraqit atij kodra e Uhudit dhe thajo kodër na do ne, dhe ne e duam atë, dhe kur erdhi para Medines tha: -O Allah,unë e shenjtëroj atë që gjindet mes dy kodrave ashtu si e shenjtëroi ibrahimi Meken. O Allah, begatoi ata në peshoren dhe mbatjen e tyre”
    Transmetohet nga Ebu Hurejra r.a. se Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi vesel-lem tha:”Medina është e shenjtë”,e kush kryen në të një gjë të ndaluar apo e mbron diçka të tillë, do të bjere mbi të mallkimi i Allahut, melekëve dhe njerzve mbarë, nuk pranon Allahu prej tij ditën e gjykimit farze, e as nafile.”

26. Falsifikimi i traditës islame: filluat të korrigjoni ato që nuk ju pëlqyen dhe nuk ju kënaqën nga librat e traditës islame, libra të cilat nuk mundët t`i ndaloni që të qarkullojnë në mbretëri sepse shumica e muslimanëve kanë nevojë për ato. Kjo është armiqësi e hapur me ligj islam dhe shtetëror ndaj mendimeve të autorëve nga dijetarët e gjeneratës së ndershme të cilët nuk munden t`ju gjykojnë në këtë botë e të cilët do t`ju gjykojnë te AI i cili i ndan borxhet në botën tjetër.
    Nga ato që u shlyen apo u ndryshuan dhe u falsifikuan po i përmendim:
    a)Libri (el-edhkar) të imam Muhjidin Enneveviu edhe atë në shtypshkrojnën (darul huda) në Rijad të vitit 1409 hixhrij nën verifikimin e Abdulkadir Arnautit nga Shami.Ndryshoi (fq.295) titullin e kapitullit prej origjinalit “vizita e varrit të Pejgamberit a.s” ne korrigjimin fals “vizita e xhamisë së Pejgamberit sal-lall-llahu alejhi vesel-lem” duke eliminuar rreshta nga kapitulli i parë dhe i fundit dhe poashtu eliminuat tregimin e Utebiut të cilin imam Neveviu e përmendi të plotë.
    Kjo është armiqësi e hapur ndaj autorit dhe librit të tij. Kur u pyet verifikuesi u përgjegj se -autorizuesit tuaj janë ata që ndryshuan dhe falsifikuan. Unë e kam një kopje te shkruar nga dora e tij.
    b)U eliminuan shprehje që nuk ju pëlqyen në fusnotën e Savit të tefsirit të Xhelalejnit.
    c)U eliminua kapitull i veçante rreth evlijave dhe njerzve të devotshëm në (hashijetu ibn Abidijn eshami) në medhhebin Hanefij.
    d)U anulua volumi i 10 nga libri El-Fetava të ibn Tejmijes i cili veçanërisht hedh dritë mbi Tesavufin edhe atë në botimin tuaj të fundit.
    e)Shejh ibn Bazi ish kryesues gjeneral i administratave të studimeve shkencore, fetvave, thirrjes dhe sygjerimeve, u mundua që të bëjë korrektime mbi ato pjesë që nuk i pëlqeu në librin (fethu el-bari bisherh el-buhari) të imam El-Hafidh ibn Haxher el-Askalani e botoi me ndihmësit e tij librin në tre volume. Me këto censurime i hapen dyert e së keqes në mesin e muslimanëve.
    f) Ju bë e lehtë ebi Bekër El-Xhezairiut që të punojë në tefsirin e Kuranit të ndershëm duke synuar të bëhet zëvendësues dhe rival i tefsirit të Xhelalejnit duke komentuar publikisht se tefsiri i tij ishte po ai i Xhelalejnit me qëllim që ta bëjë të pranueshem në mesin e njerëzve.

27. I ndani gratë nga të afërmit që janë mahrem për to, duke u justifikuar se kështu është më e devotshme!!! ? Nëse gjithë kjo përkujdesje ndaj devotshmërisë së të tjerëve, përse urdhëroni njerëzit tuaj të qëndrojnë e mbikqyrin para hyrjes së grave? Mos ndoshta ata janë njerëz pa gabime e të mbrojtur prej të gjitha harrameve, e sidomos prej çka mund të ngjasi ndërmjet atyre që nuk janë mahrem?
    Me çfarë të drejte vendosni roje që ndajnë rrjeshtat e burrave prej grave, (atyre që shkojnë për haxh apo umre), e me ç`të drejtë këto roje të kobshme i mbikëqyrin fytyrat e grave duke kërkuar që ta mbulojnë fytyrën!!? Ndërkohë mbulimi i fytyrës në haxh e umre është në kundërshtim të plotë me atë që u dakorduan shumica e dijetarëve, se gjatë kryerjes së kësaj ceremonie duhet që fytyra të zbulohet.

VAZHDON....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 19-02-2007 më 22:02
    RIPPR

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028

Ndodhin edhe kshu cudirash ...

Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 19-02-2007 më 23:11
    RIPPR

Faqja 12 prej 22 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 26-09-2010, 13:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •