Close
Faqja 265 prej 311 FillimFillim ... 165215255263264265266267275 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,641 deri 2,650 prej 3101
    .. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Murinjo: Liverpuli ka presionin!

26 Korrik Hoze Murinjo beson se Rafa Benitezi do te jete nen nje presion me te madh se kurre me pare per t’i dhene titullin e Premiershipit Liverpulit sezonin e ardhshem. Trajneri i Celsit, qe ka pasur nje marredheniet te acaruar me kolegun e tij ne “Anfield” qe kur dy strateget mberriten ne klubet respektive, ka theksuar blerjet e veres se Benitezit si shenje se spanjolli do t’i jape fund pritjes 17?vjecare te “Te Kuqve” per te fituar titullin anglez. “Te gjithe e duan ate presion, sepse, kur e ke, kjo do te thote se ke nje shans real per sukses”, tha Murinjo. “Por mund te themi se presioni eshte pak me i madh per Liverpulin sepse, aktualisht, ata nuk mund te kapen pas te tjereve. Ne vitet e kaluara ata mund te thonin: “Oh ky klub shpenzoi shume para, prandaj ata jane favoritet”. Por kete sezon u duhet te flasin ndryshe. Ata kane pergjegjesi te medha dhe pritshmeri po kaq te madhe. Ne tre vitet e fundit per titullin kane luftuar vetem Celsi dhe Mancester Junaitedi, dhe ka shume kohe qe kur Liverpuli e fitoi per here te fundit titullin, prandaj ata e duan ate me cdo kusht. Degjova dicka ne fillim te veres ? Xherard, Karrager dhe Rise thane se ky duhet te jete sezoni i titullit. Kjo eshte normale, dhe pozitive, nuk mund te ankohem per dicka te tille. Te gjithe duan ta fitojne titullin. Edhe ne duam, keshtu qe kjo eshte normale. Por Liverpuli ka kater vjet me Benitezin dhe tani do titullin. Ata nuk i fshehin ambiciet e tyre, Benitezi, lojtaret, te gjithe thone se duan te fitojne titullin. Mendoj se fakti qe nuk fituan asgje ne sezonin e kaluar ishte zhgenjyes per ta, por ata kane nje skuader dhe lojtare te mire, prandaj do te permiresohen”. Edhe Totenhami eshte ne valle Liverpuli ka shpenzuar rreth 40 milione sterlina kete vere, ndersa Mancester Junaitedi mund te kape shifren e 70 milione sterlinave nese perfundon me sukses blerjen e Karlos Tevezit. Pas nje periudhe 4?vjecare me shpenzime faraonike fale xhepit te madh te milarderit Roman Abramovic, Celsi ka paguar vetem 16 milione sterlina ne merkato. Dhe duke komentuar per rivalet e mundshem te skuadres se tij per titullin, Murinjo tha se beson se Totenhami mund te sfidoje per nje vend ne Champions League. “Eshte vetem mendimi im”, tha ai. “Por ata kane me shume lojtare se kushdo tjeter ne kombetaren e Anglise: Robinson, King, Doson, Lenon, Defo, Bent, jane nje grup shume i mire lojtaresh. Ata kane shpenzuar para dhe kane mbajtur te gjithe lojtaret e rendesishem, edhe Dimitar Berbatovin, qe te gjithe menduanse do te largohej. Dhe ata nuk do te kene presion, prandaj mund te ngjiten me lart, duke na veshtiresuar jeten. Tek Arsenali s’beson kush “E njejta gje ndodh edhe me Arsenalin. Nuk eshte me Henri, por ata luajten thuajse te gjithe sezonin e kaluar pa te dhe kane lojtare te rinj shume, shume te mire, qe mund t’i perziejne me lojtare te rendesishem me pervoje. Jo shume njerez presin qe ata t’ia dalin mbane dhe kjo mund te jete ne favorin e tyre. Ata do te shohin se cfare do te ndodhe por une mendoj se shpresojne te bejne dicka”. Mancesteri ka shpenzuar mire “Mancester Junaitedi ka mbajtur te njejten skuader si vjet, por tani ka me shume alternativa me Nanin, Andersonin dhe Herrgrivsin. Nese Karlos Tevezi shkon ne “Old Trafford” edhe ai do t’i beje shume pune klubit. Ata kane punuar mire gjate veres. Kishin para per te shenzuar dhe i shpenzuan ato. E di se kur Celsi shpenzon shume para kercenin te gjithe. Por une nuk kercej kur shpenzojne te tjeret. Ata mund te bejne c’te duan me parate e tyre. Ata jane pretendente per titull, sigurisht, por une mendoj ende se Celsi ka lojtaret me te mire ne bote”.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Abidal: Sa ndryshe nga Lioni!

26 Korrik Erik Abidal eshte nje njeri fjalepake. Mbrojtesi i kombetares franceze preferon te flase ne fushe apo ne terrenin stervitor. Fytyra e tij eshte gjithmone serioze, porthuajse e frikshme. Shikimi i tij i ftohte dhe sfidues. Nuk ka dyshim qe zoteron te gjitha aftesite e duhura per t’u kujdesur per territorin e tij dhe per te stepur te gjithe sulmuesit qe i dalin perpara. Ne leter, Abidali pritet te jete titull ne krahun e majte te mbrojtjes, ndersa Silvinjo do te kaloje ne plan te dyte. Abidali ka te qarte se shansi per te luajtur me Barcelonen nuk eshte dicka qe vjen shpesh ne jete dhe nuk ka ndermend ta humbe ate. “Ndihem shume mire fizikisht. Per te tjerat eshte ende shume shpejt per te folur”, deklaroi perpara gazetareve spanjolle ish?mbrojtesi i Lionit. “E verteta eshte se pergatitja qe po bejme kete tek Barcelona eshte e ndryshme. Tek Lioni, gjate javes se pare te fazes pergatitore merreshim vetem me vrapime dhe kishte shume pak ushtrime ku lejohej topi. Tek Barcelona, ushtrime fizike dhe ato teknike jane perziere bashke qe prej dites se pare. Nuk mund te them se keshtu eshte me mire, por thjesht punohet ne menhyre te ndryshme”. I pyetur per pershtatjen e tij ne grupin e Barces, futbollisti i kombgetares franceze u shpreh: “Ne kete grup ka shume lojtare franceze apo qe flasin frengjisht. Kjo e ben shume me te thjeshte per mua”.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Henri: Kisha nevoje te luaja!

26 Korrik Tierri Henri, blerja me e bujshme e Barcelones ne merkaton e veres theksoi qe kishte nevoje te luante, pas nje ndeshje stervitore zhvilluar dje ne fushen e Universitetit “Saint Andrews”, ne Skoci. Francezi zhvilloi nje ndeshje per here te pare qe prej marsit, kur pesoi nje demtim me Arsenalin, qe e pengoi te lante ne dy muajt e fundit te sezonit. “Ndeshja stervitore kishte nje shije te vecante per mua. Nuk ndihesha i lodhur, por kam te arte qe ishte vetem nje ndeshje stervitore dhe nuk jane keto takime qe mund te sherbejne per te bere krahasime. Megjithate, ishte ndeshja ime e pare ne pese muaj dhe kjo e beri shume te vecante takimin”. Henri pranoi se trupi i tij ndien nevojen qe te pershtatet perseri me futbollin. “Ishte dicka e mire qe luajta, kisha nevoje. Nuk me shqeteson numri i golave qe shenoj. Ne kete faze pergatitore dua vetem te luaj dhe te pergatitem sa me mire. Nuk do te jete e thjeshte dhe do te me duhet te punoj dhe stervitem per te luajtur. Me pas, do te jete trajneri ai qe do te vendose”. Per “Titin” nuk eshte hera e pare qe luan ne nje skuader te madhe si Barcelona, por vecoi ambientin qe ekziston ne “Camp Nou”, sidomos marredheniet e lojtareve me stafin teknik. “Kur mberrin ne nje vend te ri nuk e di asnjehere se cfare do te gjesh dhe ishte dicka pozitive qe pashe se ketu te gjithe flasin, bejne shaka dhe qendrojne me njeri?tjetrin”.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Rajkard: Ma lini mua ne dore!

26 Korrik Rajkardi behet gati per te nisur sezonin e tij te peste tek Barcelona. Pas nje viti pa titull, trajneri eshte i vetedijshem qe grupi nuk mund te beje nje hap te dyte ne boshllek. “Duhet te punojme te gjithe bashke dhe te fitojme”, thote Frenki, ndersa thekson: “Kete vit nuk kemi yje, por nje skuader”.

? Do te vazhdoni te ruani skemen e viteve te fundit, ate 4?3?3, apo po planifikoni te ndryshoni variant?

? Cfare do te thote 4?3?3? Mund te them po, por edhe ne skemen 4?3?3 ka shume variacione. Mund te luash me nje mesfushor mbrojtes, me nje sulmues ofensiv, apo 4?3?3 me dy sulmues dhe nje gjysmepyke. Mund te kesh nje qendersulmues dhe dy sulmues krahu... Megjithate, per t’iu pergjigjur pyetjes, mendoj te perdor 4?3?3 te sezonit te shkuar, ndersa gjate rruges mund te kete modifikime.

? Gjithmone keni thene se ne skuadren tuaj deshironi dy yje e gjysme. Kete vit do te keni kater. Si mund t’i administroni?

? Kete vit nuk kemi asnje yll, por vetem nje skuader. Shpresoj qe ne fund te sezonit te arrijme te themi qe kishim dy yje e gjysme, por do te me pelqente qe ylli me i madh te ishte skuadra. Dua te them, se per mendimin tim, te gjithe futbollistet qe luajne tek Barcelona jane yje. Te gjithe ata qe gjenden ketu kane mendesine dhe cilesine e nevojshme per te mbrojtur fanellen e nje skuadre te madhe, si e jona.

? Gjithcka te ben te mendosh se marredheniet midis jush dhe lojtareve jane shume te mira.

? Mund te konfirmoj qe po bejme nje pune te mire.

? Dyshimi qendron ne aftesine tuaj per te ruajtur kete marredhenie, edhe atehere kur do te detyroheni te lini disa lojtare ne stol.

? Ky dyshim ju perket vetem juve, pasi une nuk kam asnje te tille.

? Gjate etapes suaj si futbollist, e keni patur te thjeshte te pranonit te uleshit ne stol?

? (Mendohet). Une gjithmone mendoja se ekipi ishte me i rendesishem se gjithcka. Asnjehere nuk e kam konsideruar veten nje titullar me tapi. Isha nje futbollist si te gjithe te tjeret, por qe kisha fatin qe luaja pothuajse ne cdo ndeshje. Nuk kam patur asnehere probleme me vendimet e trajnereve, por mund te pranoj qe cdo futbollist deshiron te luaje dhe qe secili ndien emocione te ndryshme kur nuk ndodh keshtu.

? Keni frike qe debati i perhapur ne shtyp per menyren se si duhet te luan i mund te kushtezoje formacionin tuaj?

? Absolutisht jo. Me vjen mire qe njerezit flasin dhe perpiqem t- degjoj kritikat dhe mendimet e jashtme, por nuk vendos asnjehere duke marre per baze vetem ato. Per me teper, kam besim qe skuadra do te pergjigjet gjithmone mire, pasi kam nje grup te zgjuar, qe di te bashkepunoje dhe te funksionoje me njeri?tjetrin. Te gjithe lojtaret e kane te qarte qe futbolli eshte nje sport kolektiv dhe qe nuk ka asnje menyre tjeter pervec bashkepunimit, per te arritur fitore.

? Keni ndryshuar metoden tuaj te punes ne fazen pergatitore apo po beni te njejtat gjera si gjithmone?

? Kur nje skuader funksionon mire dhe ka disipline nuk eshte e nevojshme te ndryshosh. Kur gjithcka shkon mire jane vete lojtaret ata qe vendosin kufinjte e tyre. Detyra ime eshte te kontrolloj dhe te vezhgoj grupin, por nuk me pelqen te flas shume per veten dhe preferoj qe kete t’ia le te tjereve ta bejne.

? Pavaresisht vendosjen ne fuqi te kodit te brendshem, ju keni paralajmeruar qe nuk do te ndryshoni. Kjo do te thote qe prisni te jene te tjeret ata qe do te ndryshojne?

? Njerezit thone vazhdimisht se nuk do te ndryshojne, por vete jeta eshte ne ndryshim te vazhdueshem dhe krijohen gjithmone rrethana te papritura. Ne jete, gjithcka ndryshon, por karakteri mbetet pothuajse gjithmone i njejte, edhe pse ne disa rrethana kjo nuk vlen gjithmone. Ajo qe dua te them eshte qe Barca mbetet ne thelb ajo qe ka qene gjate te gjithe kesaj kohe.

Frenki per...

Abidalin

“Do te jete nje pjese e rendesishme e skuadres. Perderisa Barcelona e bleu, do te thote qe Eriku eshte nje futbollist i madh, shume cilesor dhe besojme qe do te rrise cilesine dhe motivimin brenda skuadres. Cila eshte cilesia e tij me e mire? Kete duhet ende ta zbulojme. Nuk me pelqen te flas qe me perpara, por di mjaftueshem per Abidalin sa per ta klasifikuar si nje futbollist te madh”.

Henrine dhe Militon

“Milito, Ture dhe Henri jane te tre futbolliste te medhenj. Shpresoj qe te pershtaten sa me shpejt ketu, pasi mund ta ndihmojne shume skuadren. Do t’u japim kohen e mjaftueshme per t’u pershtatur me lojen dhe jeten ne Barcelones, se bashku me lirine e duhur per te shfaqur cilesite e tyre”.

Objektivat e Barces

“Kam thene qe do te nisim gjithcka nga zero. Kjo do te thote qe nuk mund te biesh me poshte, por vetem mund te rritesh. Duhet te tregojme qe jemi ne gjendje te luftojme per gjera te rendesishme, por eshte e qarte qe ne kete sezon ndihemi me te detyruar per te fituar tituj se nje vit me pare. Por, jemi te detyruar nga vetvetja dhe jo nga ato qe thuhen jashte. Motivimin e gjejme tek forca e grupit. Duhet te jemi te vetedijshem, por pa i krijuar presion vetes, qe te gjithe presin prej nesh qe te fitojme dicka”.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Prandeli: Ne rrugen e duhur!

26 Korrik Cezare Prandeli, trajneri i Fiorentines, eshte i bindur se skuadra e tij eshte duke zhvilluar nje pune te shkelqyer dhe, edhe pse nuk eshte me Luka Toni, eshte Pacini dhe Vieri, qe deshiron te vihet ne dispozicion te plote te skuadres vjollce. Trajneri i Fiores flet nga grumbullimi, duke bere nje bilanc te pare te skuadres dhe te forme se futbollisteve: “Mendoj se jemi ne rrugen e duhur dhe se po pergatitemi per kete kampionat qe do te nise. Shpresoj qe grupi te jape maksimumin, ashtu si edhe vitin e shkuar, kur arriti qe te fshinte ate penalizim me paraqitje te shkelqyera. Nese nuk do te kishte qene per piket e hequra, ndoshta tani do te ishim edhe me lart. Por, kjo nuk ka me rendesi. Largimi i Tonit? Do te isha nje hipokrit nese do te thoja se nuk rendon largimi i nje kampioni si Toni, por kemi Pacinin, Vieirin dhe shume te tjere, te cilet do te dine te dallohen dhe te ndihmojne kete skuader. Objektivi yne? Do te mundohemi te arrijme shpetimin nga renia shume shpejt, duke luftuar qe ne javet e para. Nese arrijme me lart, do te jete nje tjeter fitore, sepse do te ishte viti i trete radhazi per ne.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Tadei: Tani jam nje romanist!

26 Korrik Nje deklarate dashurie qe mund te fshihet shume veshtiresisht dhe per kete arsye mund te thuhet se Rodrigo Tadei eshte nje romanist i vertete dhe ne venat e tij rrjedh nje gjak verdhekuq. Braziliani eshte ambjentuar me se miri ne kryeqytet dhe me ekipin e Spaletit. Edhe vitin e shkuar, mesfushori i krahut ka qene nder me te miret: “Kur mbaj veshur kete fanelle, transformohem si lojtar dhe si njeri dhe dua qe te jap gjithmone maksimumin. Ndihem i Romes dhe romanist, eshte sikur te kisha lindur ne kryeqytet. Jam i lumtur i zgjedhjes se bere dy vjet me pare dhe dua te qendroj ketu sa me gjate te jete e mundur, sepse me duket se si Roma ?_e e veshtire qe te gjendet. Tifozet ketu jane shume te ngrohte dhe te japin nje mbeshtetje te madhe. Shoket e skuadres qe kane ardhur jane te rendesishem dhe do te jene nje force me shume per ne. Kush do te luaje me mire, do te jete titullar dhe trajneri do te vendose se cili do te jete ne formacion. Konkurrenca eshte e mire ne nje ekip”.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Bogdani: Livorno me ka ofruar me shume se Kievo

Kaljari, Livorno, Fiorentina dhe se fundmi Lacio. Per Erjon Bogdanin ofertat ne kete vere te nxehte nuk kane te mbaruar, nderkohe qe sulmuesi i kombetares shqiptare vazhdon stervitjen i qete ne Verona, me Kievon. "Po pergatitemi shume fort, megjithate eshte shume vape edhe ketu", thote Bogdani qe nga pertej Adriatikut. Natyrisht qe ka degjuar per interesimin e Lacios, megjithate me oferta eshte mesuar dhe gjithēka ia le klubit te vendose, teksa nuk eshte aspak pishman nese do te qendroje te Kievo.
    Erjon, eshte folur per nje shkembim te mundshem mes teje e Igli Tares tek Lacios, ndersa drejtori juaj Sartori thote se kerkesa eshte bere ne menyre jo formale. Ju keni folur me njeri, ka ndonje gje konkrete ne kete mes?
    Shiko, gjate kesaj periudhe kam patur oferta nga klube te ndryshme si Livorno e Kaljari apo Fiorentina, ndersa tani eshte shtuar edhe Lacio. Ajo qe kam degjuar eshte se Tare mund te futet ne tratative per te ulur ēmimin. Por une jam i qete, ne pritje te asaj qe do te ndodhe. Po pres qe vendimin ta marre klubi, le te vendose vete ai se ēfare do te beje me mua. Une kam nje kontrate tre vjeēare dhe jam ne rregull. Ajo qe me duhet te bej momentalisht eshte te stervitem rregullisht dhe te jem ne forme, te jem i pergatitur sido qe te ndodhe.
    I keni thene presidentit Kampedeli qe doni te largoheni?
    Jo, por ai e di qe une dua te qendroj ne Serine A. Plus qe do te ishte mungese respekti edhe ndaj lojtareve te tjere nese do te kerkoja te largohesha keshtu. Tani eshte Pelizier qe kerkohet, ka ikur dhe Semioli, keshtu qe trajneri (Iakini) kerkon te me mbaje mua. Ai ka nje synim, ta nxjerre skuadren kampione ne Serine B, keshtu qe nuk mund t'i them vete qe do largohem. Per me teper qe kam edhe nje kontrate mjaft te larte financiare.
    Ndoshta ngaqe trajneri ju quan nje lider tek Kievo...
    Po edhe kjo eshte, normalisht qe eshte krijuar kjo ide. Megjithate ky trajner me ka kerkuar edhe kur ishte tek Piaēenca dhe prandaj nuk dua t'i prish gjerat.
    Thate qe keni nje kontrate te larte. Mos eshte ky nje problem per klubet e tjera?
    Problem eshte, megjithate Livorno dhe Kaljari te them te drejten me kane ofruar me shume. Por e rendesishme eshte te merren vesh klubet, nese ata arrijne dakord mes tyre, une mund te leviz.
    Livorno ju kerkon per te zevendesuar Lukarelin apo jo?
    Ne fakt, ata kete qellim kane, megjithese kane marre edhe Diego Tristan. Puna eshte se Tristan ka shenuar shume gola ne karriere, por vitin e kaluar nuk ka luajtur shume per shkaqe demtimi dhe duan dike me te forte.
    Kievo kerkon 3.5 milione euro per ty, ndoshta perben problem fakti qe drejtuesit kerkojne te perfitojne sa me shume nga shitja juaj?
    Natyrisht qe ata e kane kete qellim. Une kam pasur shume oferta nga Seria A dhe kjo nuk ben gje tjeter veēse te rrit vleren ne treg. Dhe drejtuesit duke pare se ka kerkesa, kerkojne te vleresojne me te larten. Kjo eshte nje e drejte e tyre. Per me teper qe nuk ka edhe shume sulmues ne qarkullim.
    Ju shqeteson pak fakti se mund t'i zini vendin Tares tek Lacio?
    Shiko, une nuk e shoh ne kete prizem, pasi nuk po ia ze vendin une. Nese realizohet, ajo eshte nje marreveshje mes klubeve dhe nuk eshte se une kam shume lidhje ne kete. Kam degjuar qe ata duan ta largojne Iglin, megjithate e thashe qe gjithēka eshte mes dy klubeve dhe jo mes meje e tij.
    Fiorentina apo Lacio, kush do ju pelqente?
    Fiorentina...eshte kompletuar tashme, ka marre sulmues dhe nuk eshte se kam shume qejf per t'u bere nje lojtar stoli, per me teper qe mire jam edhe ketu te Kievo. Ndersa per Lacion eshte shpejt te flas, por ajo merr pjese ne kampionat, Champions League dhe normalisht qe ka hapesire
    Sui generis

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Fergi: Murinjo i ri me pelqen!

27 Korrik Kane kaluar thuajse tre vjet qe kur Hoze Murinjo hyri ne jeten e Ser Aleks Fergusonit, tre vjet ne te cilet trajneri i Mancester Junaitedit e ka pershkruar kogelun e tij tek Celsi si fillestar te etur per sukses, nje nxenes te vecante, nje karakter ndryshe dhe, vetem rralle here, nje skematik makiavelian, menyrat e te cilit kane detyruar rritjen cilesore te shkolles se vjeter te futbollit. Marredhenia mes dy strategeve eshte komplekse dhe ajo mori nje tjeter dimension sezonin e kaluar, teksa skuadra e Fergusonit i rrembeu me force titullin e Premiershipit Celsit, “vjedhje” qe duket se ka pasur nje efekt ndryshimesh radikale tek Murinjo.

Ndryshim real, apo “finte”

Ne fillim te kesaj jave, trajneri portugez pretendoi se eshte nje njeri i ndryshuar. Ai madje perdori fjalen “i embel” dhe, edhe pse ndryshimet e tij reale duhen pritur per t’u vertetuar, Fergusoni sugjeroi dje se nje ndryshim i tille do t’i sjelle perfitime jo vetem Murinjos por edhe pjeses tjeter te futbollit anglez. “Eshte ndoshta dicka e mire per te te qetesohet, sepse po e fuste veten ne shume veshtiresi”, tha Fergusoni ne ish?kolonine portugeze ne Azi, Makau, ne pergatitjet e Junaitedit per sezonin ne Lindjen e Larget. “Hoze nuk eshte budalla. Mendoj se ai e ka kuptuar se cdo gje qe tenton eshte per nje arsye dhe per t’iu pershtatur vetes. Ndoshta ai ka kuptuar se tani te gjithe ia kane marre doren deklaratave dhe lojerave te tij, prandaj ato nuk kane me impaktin e dikurshem. Dhe, sigurisht, atij nuk i pelqen jehona e keqe. Sic duket ai e mori leksionin”, u shpreh Fergi”.

Urtesimi, veprimi i duhur

Kur u pyet nese deklaratat e forta te Murinjos ne sezonin e kaluar ? perfshi ketu kritikat ndaj Kristiano Ronaldos dhe sherbimin e ambulancave te Anglise ? i kishin sherbyer Junaitedit, Fergusoni u pergjigj: “Nuk e di. Nuk e di se si eshte ai. Ai eshte i ri, apo jo? Sa eshte? 44 vjec? Une isha 44 vjec kur erdha tek Junaitedi. Mendoj se gjeja me e rendesishme eshte fakti qe ai ka ndryshuar imazhin publik, para takimeve e keshtu me radhe, dhe kjo nuk eshte nje gje e keqe”.

Gjithnje larg publicitetit

“Mua me pelqen Hoze. Ai erdhi ne Angli dhe doli shume mire ne anen e publicitetit ne vitin e tij te pare, sepse ishte nje shkendije dhe i ri dhe bente shume komente, dhe ai iu imponua shume njerezve. Ai terhoqi vemendjen e shtypit dhe e detyroi te bente cfare donte ai, duke i qene ne krah gjate gjithe kohes. Por une jam mjaft i kenaqur me faktin qe publiciteti t’i takoje njerezve te tjere. E kam thene shume here se detyra ime eshte te mbaj lojtaret sa me larg shtypit. Kjo eshte detyra ime me e veshtiresi. Prndaj une nuk i jap shume mediave”.

Ronaldo, nje Bekami i ri?

Fergusoni thuajse ka hapur nje lufte me mediat vitet e fundit, sidomos kur behej fjale per te mbrojtur yjet e rinj te skuadres se tij. Ronaldo dhe Uejn Runi jane gjurmuar ne cdo hap ne udhetimin ne Azi gjate 11 diteve te fundit, me popullaritetin global te portugezit qe po rrite ndjeshem kohet e fundit, aq sa Fergusoni ka frike se mos ndodh e njejta gje si me Bekamin ? nje tjeter “djale” te preferuar, te cilin e humbi pas akuzave se lojtari ishte me i interesuar per imazhin se per futbollin e tij. Ronaldo?mania duket se po rritet dita?dites, por Fergusoni insiston se nuk e shqeteson fare. “Eshte e qarte se kur nje talent si ai shperthen do te kete vemendje nga te gjithe”, tha me tej Fergi. “Keshtu ndodhi me Xhorxh Bestin, me Rajan Gigsin. Sa here qe shperthen nje talent i ri, ai merr gjithe levdatat e mundshme. Mancester Junaitedi e ka si “ves” krijimin e heronjve. Por nuk ka asnje shenje se djali do te prishe talentin e tij. Ai di te perballet me trysnine. Kristianos i kane ndodhur shume gjera gjate kohes qe luan me Mancester Junaitedin. Ai eshte pjekur shkelqyeshem. Eshte nje djale inteligjent qe kujdeset per veten. Nuk i dihet kurre se si mund te perballen lojtaret me famen qe gezojne ditet e sotme. Por me Ronaldon kam pershtypjen se nuk do te kete probleme ne kete drejtim. Ai nuk duket t’i jete rritur mendja prej kesaj. Vetem keshtu lojtaret fillojne te humbin perqendrimin nga futbolli, duke menduar per kanaqesite e jetes”.

“Zgjedhja e formacionit, dhimbje koke”

Ne sezonin 2006?2007 trajneri me i njohur ne bote, te pakten persa i perket jetegjatesise se tij ne pankinen e nje klubi madheshtor si Mancester Junaitedi dhe numrit te trofeve te fituar gjate 21 viteve ne “Old Trafford”, do te kete ne dispozicion edhe disa yje te rinj per t’ia shtuar spektaklit te Junaitedit. Me blerjen e talenteve te rinj si Anderson dhe Nani, qe do t’i bashkohen Runit, Ronaldos, Sahase, Gigsit dhe te tjereve, Fergusoni thote se do te jete “nje dhimbje koke te zgjedhe formacionin titullar, por edhe nje kenaqesi te shohesh keta yje se bashku ne fushen e lojes ne Premiership”.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Ture: Ndihem inferior!

27 Korrik Jaja Ture nuk ka ndermend te shperdoroje shansin e madh te karrieres se tij. Ish?mesfushori i Monakose eshte i vendosur te shkelqeje ne “Camp Nou”. “Ndihem shume mire. Jam stervitur disa dite perpara se te fillonte faza pergatitore me Henrine dhe tani jam shume i kenaqur qe kam nisur punen me te gjithe shoket e mi te rinj te skuadres”, deklaroi Ture, qe pranon se lufton cdo dite me ndienjen e inferioritetit. “Kur sheh ne stervitje gjigante si Ronaldinjo apo Henri te duket vetja sikur nuk je futbollist. Megjithate, i them gjithmone vetes qe jam me fat qe do te luaj ndaj lojtareve te tille dhe qe perderisa Barcelona vendosi te me blinte, une jam i afte te luaj perkrah ketyre lojtareve. E vetmja gje qe duhet te bej eshte te luaj ashtu sic di dhe te perpiqem te permiresohem sa me shume. Ne krahun e lojtareve te tille, vetem mund te mesosh”. Gjeja qe ka befasuar me shume Jajan ne ditet e tij te para si katalanas eshte perdorimi i gjere i topit nga Barca ne stervitje. “As ne France dhe as ne Angli nuk luhet kaq shume me topin dhe kjo me ka bere pershtypje qe prej dites se pare. Eshte dicka shume e mire, pasi ne futbollisteve na pelqen te mbajme topin”. Misioni i Turese ne “Camp Nou” do te jete ai i thyerjes se sulmeve te kundershtareve dhe Jaja ka besim qe mund t’ia dale mbane. “Ne futboll, ekuilibri eshte gjeja me e rendesishme. Ronaldinjo eshte nje futbollist i mrekullueshem, por nuk mund te fitohest nje ndeshje me 11 Ronaldinjo ne fushe. Eshte e nevojshme qe nje skuader te kete edhe lojtare te tjere, me cilesi te tjera dhe une jam njeri prej tyre. Nuk do te jete detyra ime te shenoj gola, pasi do te luaj per te penguar kundershtarin qe ta beje kete dhe nuk ka arsye perse te ndihem pesimist”. Ne fund, Ture foli edhe per marredhenien e tij me Henrine. “Njihemi prej shume kohesh dhe vellai im (Kolo Ture) luan ne ish?skuadren e tij. E kam njohur miee gjate periudhes kur po provohesha nga Arsenali. Gjithmone me trajtoi me shume respekt dhe e admiroj”.

.. Maska e km92
    Anėtarėsuar
    24-08-2005
    Vendndodhja
    Kumanovė
    Postime
    4,210
    Rajkard: Lampard, vetem “fantashkence”!

27 Korrik Barcelona zbriti dje ne fushen per te zhvilluar ndeshjen e pare te sezonit, perballe Dani Junaited dhe Rajkard perfitoi nga rasti per te shprehur, ne oret e fundit perpara takimit, rendesine e fazes pergatiore dhe ndehsjeve miqesore. “Po punojme mire, edhe pse grupi nuk eshte ende i kompletuar. Viti i shkuar ishte pak me i veshtire, pasi shume futbolliste erdhen me vonese per faj te Boterorit, por kjo nuk do te ndodhe kete vit, prandaj do te kemi mundesine te zhvillojme nje faze pergattiore me te mire”. Gjate konferences per shtyp, Rajkardi foli edhe per te ardhmen e nje prej futbollisteve kryeesore te grupit te tij, Dekos, i cili ende nuk dihet ne do te qendroje ne “Camp Nou”. Fakti qe portugezi iu bashkua me vonese stervitjes se klubit ne Skoci shtoi edhe me teper spekulimet per largimin e mesfusnhorit, por Frenki perjashton qe dicka e tille mund te ndodhe ne te ardhmen e afert. “Deko luajti ne skuadren e rezervave gjate ndeshjeve stervitore qe kemi luajtur ne javen e pare, por nuk duhen nxjerre perfundime. Nuk besoj se eshte nje ceshtje per te cilen mund te flitet tani. Une jam i kenaqur nga Deko vleresoj cilesine e tij dhe vazhdoj te mendoj qe eshte nje futbollist i rendesishem per skuadren”. Ne fjalen e tij, Rajkard mohoi interesimin e klubit per Frenk Lampardin. “Lampard eshte nje futbollist i madh, por kjo eshte e vetmja gje qe mund te them. Nesde pas kesaj shoh te nesermen ne faqet e gazetave te thuhet qe ne kemi vendosur ta blejme, do te jem i detyruar te flas perseri per te pergenjeshtruar informacionin”. Ne fund, Rajkardi komentoi edhe kritikat e shumta qe mori ai dhe skuadra e tij gjate sezonit te fundit. “Nuk me befasojne, jane normale dhe i pranoj. Barcelona eshte nje skuader qe lufton gjithmone per tituj dhe me duket logjike qe njerezir te jene te zhgenjyer kur nuk arrijme te fitojme”, perfundoi Rajkardi.

Tema tė Ngjashme

1. Biblioteka e Leēes, 300 dorėshkrime pėr Shqipėrinė
    Nga Davius nė forumin Arkeologji/antropologji
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 29-08-2008, 19:34
  2. Historia e bllokimit tė gazetės Rilindja
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-08-2006, 07:59
  3. Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-07-2006, 00:50
  4. KOHA JONE dhe BERISHA.
    Nga Brari nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 07-08-2002, 13:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •