Henri-Barca, eshte dashuri e vertete
E Diele, 24 Qershor 2007
Tierri Henri konfirmon, duke fshire nga fusha dyshime dhe mbi te gjitha shpresat e klubeve qe interesoheshin per kartonin e tij. Do te ike ne Barcelone. Per 24 milione euro.
I njejti lojtar ka shpjeguar ne nje interviste per "L'Equipe", arsyet e divorcit te tij me Arsenalin: "Akoma nuk eshte firmosur asgje, shpjegon ai, dhe me duhet akoma te bej analizat mjekesore te henen, por eshte e vertete qe kam zgjedhur Barcelonen. Do te firmos me te per kater sezone (behet fjale per 24 milione euro). Ishte nje zgjedhje e diktuar nga historia e Barces, nga futbolli qe praktikon dhe nga prezenca e Frenk Rajkardit me te cilin jam rritur...".
Me ikjen e tij, mbyllet nje epoke tek Arsenali, qe ka mundesi te nderroje edhe trajnerin, ku ketu Henri mbetet vecanerisht i lidhur. "Fakti qe Arsen Venger nuk do te rinovoje kontraten e tij (e cila skadon ne korrik te 2008-es) eshte nje tjeter i eliminuar teper i rendesishem qe duhet marre ne konsiderate", ka deklaruar francezi, i gatshem te futet ne nje kampionat tjeter pastaj Seria A, te cilen e ka shijuar pak me fanellen e Juves, edhe ne Primer Lige. I gatshem te "martohet" me skuadren "blaugrane", Henri ka dashur te shpjegoje arsyet e tij, duke i pershendetur tifozet me nje leter te publikuar nga "Sun". "Nuk kam qene kurre kaq i trishtuar si tani, shpjegon sulmuesi. Arsen Venger ka thene se nuk do te rinovoje kontraten deri ne skadimin e saj, e respektoj vendimin e tij, tani jam 31 vjec dhe nuk mund te rrezikoj qe sezonin tjeter te qendroj pa Arsen Vengerin dhe Deivid Deinin. Nuk mund te thuhet se nisja e zevendespresidentit ka destabilizuar situaten. Vengeri eshte pjese e jetes sime. Ka qene trajneri im te Mynihu dhe ishte ai qe me solli ketu. E dua Arsenalin, tifozet, stafin dhe qytetin, por arsyeja e madhe e qendrimit tim ketu ishin keta dy persona". Tashme Arsenalit do t'i duhet te gjej nje zevendesues te shkalles se tij: ne Angli favorit per ate vend eshte Nikolas Anelka, i cili aktualisht eshte ne kontrate me Boltonin. Por merkatoja eshte akoma e gjate.
Krijoni Kontakt