Benitez: Nėse jemi vetvetja, do tė kalojmė!
30 Prill Rafael Benitez nuk i kushtoi shumė rėndėsi humbjes sė skuadrės sė tij me Portsmuthin (2?1), duke thėnė qė ajo u ndikua nga fakti qė vėmendja e skuadrės ėshtė pėrqendruar tek gjysmėfinlaja e Champions, me Ēelsin. Tė kuqtė do tė pėrpiqen tė rikuperojnė kėtė tė martė nė “Anfield”, humbjen 1?0 tė “Stamford Bridge” dhe nė ndeshjen e “Fratton Park” skuadra luante pa Xherard, Karrager, Krauē, Reinėn dhe Kajtin. Benitez, skuadra e tė cilit eliminoi nė gjysmėfinalen e 2005?s Ēelsin, falė njė goli tė dyshimtė tė Luis Garsias, thotė: “Nuk e di se si e sheh Ēelsi kėtė situatė. Nuk besoj se ndihen tė frikėsuar, pasi kanė njė pėrvojė dhe cilėsi tė madhe, por ėshtė e qartė qė do tė jenė nėn presion. Do tė pėrpiqemi tė bėjmė tė njėjtėn gjė qė kemi bėrė edhe mė parė, kur i mundėm 2?0 nė janar dhe ėshtė e sigurt qė do t’i vendosim nėn presion. Kam folur mė parė pėr tifozėt tanė, atmosferėn qė krijohet nė stadium dhe pėr karakterin e skuadrės sime. Do tė jetė e rėndėsishme qė tė bėjmė gjėrat e duhura taktikisht, tė mos i japim mundėsi qė tė krijojnė raste, por kryesorja ėshtė qė nė ndeshje tė kėtij lloji tė tregosh karakterin tėnd dhe me mbėshtetjen e tifozėve tanė jam i sigurt qė do t’ia dalim mbanė. Pozitivja pėr ne ėshtė qė edhe pse nuk luajtėm mirė nė “Stamford Bridge”, pėsuam vetėm njė gol dhe jam i sigurt qė nė qoftė se do tė luajmė nė nivelin tonė tė vėrtetė, mund t’i mundim. Pėr tė fituar ndaj njė skuadre tė mirė ndaj Ēelsit duhet tė bashkosh tė gjitha cilėsitė, shkathtėsinė, organizimin dhe karakterin. Me tifozėt qė do tė kėndojnė gjatė tė gjithė kohės, jam i sigurt qė futbollistėt do tė jenė mė tė motivuar dhe do tė vrapojnė shumė. Unė ndihem optimist dhe e vetmja gjė qė duhet tė bėjmė ėshtė tė kontrollojmė ankthin tonė dhe tė luajmė mirė”.
Krijoni Kontakt