Casillas: Unė jam njė lider si Del Piero
Portieri i Realit tė Madridit, Iker Casillas rrėfen nė njė intervistė, fillimet e karrierės sė tij, gjendjen aktuale nė tė cilėn nodhet ekipi madrilen si edhe deklaron se ėshtė lideri i skuadrės. Casillas ėshtė kthyer nė njė simbol te Reali dhe ka qė nga viti 1999 kur u aktivizua pėr herė tė parė qė luan nė formacionin bazė me madrilenėt duke fituar shumė tituj tė ndryshėm.
-Tė jesh veteran nė moshėn 25-vjeēare. Si ndjehet Casillas?
-Ėshtė diēka e bukur tė jesh lojtar i rėndėsishėm dhe tė dish se ke njė karrierė tė gjatė pėrpara.Fati im ėshtė lidhur me fillimin e hershėm tė sportit. -Keni marrė pjesė nė Ligėn Spanjolle nė moshė tė re, ka qenė viti 1999. Ju kujtohet dita qė keni debutuar nė Bernabeu? Si jeni ndjerė? -Tė them tė vėrtetėn, shfaqja ime e parė te Real Madrid ka qenė nė Bilbao, kundėr Athletik. Ishte njė atmosferė e nxehtė, si gjithnjė nė kėto lloj ndeshjesh. Mė pas ka mbėrritur radha Bernabeu... ka qenė njė emocion tepėr i madh, edhe pse kanė kaluar tetė vite, tė luaj nė atė stadium mė drithėron. -Ndjeheni lideri i kėsaj skuadre? -Nuk mund tė jem unė ai qė do tė pėrcaktojė simbolin e Real Madrid, por kur bėhet fjalė pėr mua, nė kėto terma mė gėzon. Ėshtė diēka qė mė bėn krenar. -Thuhet se liderėt nuk ekzistojnė mė, por nė Itali kemi shembuj qė tregojnė tė kundėrtėn. Del Piero, pėr shembull, ka bėrė njė zgjedhje kurajoze pėr dashurinė e Juventus... -Doni tė dini nėse do tė qėndrojė te Real Madrid edhe nė njė Kategori Inferiore. Mbi tė gjitha shpresoj, qė te ne tė mos ndodhė kurrė njė gjė e tillė. Por duke e marrė pėr mirė kėtė hipotezė, atėherė them se qė kėtu nuk do tė largohem kurrė. -Keni ndonjė model referimi? -Sot vlerėsimi im mbi tė gjitha shkon pėr kampionė tė tillė si Buffon dhe Cech. Nėse do t’i referohesha tė kaluarės, portierėt tė cilėt mė pėlqejnė janė Buyo dhe Schmeichel, dy fenomenė tė vėrtetė. Por heroi i vėrtetė, ėshtė njė person tjetėr gjithsesi. -Pėr kė bėhet fjalė? -Pėr babain tim. Ka qenė ai qė mė ka ēuar tė shihja ndeshje qė nė moshėn 7-vjeēare. Prindėrit e mi janė heronj tė vėrtetė. -Si ndjeheni me Capellon? -Pikėrisht pėr kėtė marrėdhėnie baba- fėmijė po flisja. Capello sillet si baba me Cassano. Marrėdhėniet e mia me tė janė tepėr tė mira, dhe kurrė nuk ka pasur ndonjė problem. -Sfida e Barcelonės pėr fitoren e Ligės ėshtė mė tepėr se kurrė e hapur... -Duhet ta pranoj qė ka raste qė ata luajnė njė lojė fantastike. Por, 3-3 nė fushėn tonė, edhe Barēa ka pasur fajet e saj. -Nė fakt Liga ėshtė shumė e ekuilibruar. -Po, ka skuadra si Sevilia, Atletico Madrid dhe Saragoza qė janė pėrmirėsuar shumė. Nė fakt Valencia, nuk ėshtė njė surprizė. Por kėtė vit ėshtė e ashpėr tė pėrballosh edhe skuadra si Racing Santander ose Recreativo Huelva.
Krijoni Kontakt