Interi del jashte cdo “orbite”
2 Prill Inter 2
Parma 0
Shenues: Maksuell 10', Krespo 70'
E diel, 1 prill 2007, ora 15:00, ne stadiumin “San Siro” te Milanos
Inter (4?3?1?2): Toldo, Maikon, Burdiso, Materaci, Maksuell (Dakurt 69'), Kambiaso, Zaneti, Stankovic, Figo (Rekoba 69'), Adriano, Krespo (Gonzales 78'). Tr.: Mancini.
Parma (3?5?2): Buci, Paci (Boketi 85'), Kouto, Kontini, Ferroneti, Desena, Parravicini, Gasbarroni, Kastelini (Bolano 73'), Rosi, Budan (Morfeo 73'). Tr.: Ranieri.
Gjyqtar: Farina.
Dy gola spektakolar bejne te mundur qe “arratisja” e Interit te kthehet ne nje “lamtumire” per gjithe skuadrat e tjera, jashte cdo parashikimi, jashte cdo skematizimi ne fillim te kampionatit. Tashme, zikalterit ndodhet +20 pike larg Romes, ne vend te dyte, dhe mund te qendrojne te qete, te pashqetesuar, ne krye. Por, ato qe rrisin me shume deshiren interiste per te mos ulur kete ritem te “cmendur” jane dy qellime: zikalterit duan ta mbyllin ne kuoten e 100 pikeve kampionatin dhe nuk duan qe te pesojne asnje humbje. Fitorja 2?0 ndaj Parmes, ne “San Siro”, me golat e Maksuellit dhe Krespos eshte nje tjeter “sinfoni” per tifozet zikalter. Mbrojtesi brazilian realizon nje gol me te vertete teper spektakolar, per t’u pare e ripare ne cdo moment. Me nje inkursion te furishem, Maskuell shmang disa mbrojtes, per te care ne zonen e rreptesise dhe per te shenuar. Braziliani i ngjan Adrianos, ne kohen kur “Perandori” ishte idhulli i tifozerise zikalter. Pjesa e pare eshte per t’u harruar per skuadren e Mancinit, por per t’u mbajtur shenim ne te ardhmen per Parmen e Ranierit, e kujdesshme ne mbrojtje, e rrezikshme ne kundersulm. Budan dhe Rosi janedy “armet” verdheblu, ndersa ne porte, Buci duket i pakalueshem, me Figon qe provon ne fillim dhe Adrianon e Stankovicin me pas. Ritmi eshte shume i ulet ne pjesen e pare. Interi luan me mire, komandon, por nuk shenon. Kjo per faj te motivimeve qe mungojne: luhet per rekorde te metejshme, me shume se sa per te mundur konkurrencen. Adriano leviz mire, krijon, por perballe me portierin duket i frikesuar dhe jo i sigurte ne vetevete. Krespo duket me i qarte ne idete e tij, por ama eshte Materaci ai qe rrezikon, me nje gabim te Bucit, por gjuajta e mbrojtesit zikalter pritet po nga portieri i emilianeve.
Pjesa e dyte eshte me e bukur. Loja rinis mire per zikalterit, qe sulmojne ne kerkim te golit. Maksuell rikuperon topin ne mesfushe, ndermerr nje inkursion personal, duke kombinuar me Krespon dhe me pas shenon me te majten, pas nje driblimi ne zonen e rreptesise. Nje gol qe i dhuron “vetrinen” talentit brazilian. Per Parmen, Rosi dhe Gasbarroni mundohen qe te barazojne, por pa rezultat. Ndersa, Adriano perpiqet qe te dale nga “tuneli”, por pa sukses. Interi gjen golin e dyte, me ane te Krespos, i cili pas nje kombinimi me Adrianon, e shtyn topin ne rrjete fare prane portes. Adriano ka nje rast te mire per t’u “cliruar”, por nuk eshte dita e tij, sepse goditja me koke e brazilianit perfundon ne traverse.
Atalanta?Fiorentina 2?2
Shenues: Loria 39', Doni 65' (p)/Rexhinaldo 27', Pacini 77'
Atalanta (4?4?1?1): Kalderoni; Rivalta, Talamonti, Loria, Belini; Ariati, Donati, Bernardini (Abeijon 82'), Tisone (Ventola 46'); Bombardini (Doni 46'); Zampanja. Tr.: Kolantuono.
Fiorentina (4?3?3): Frei; Potenca, Kroldrup, Gamberini, Paskual; Blazi (Pacienca 59'), Liverani, Montolivo; Rexhinaldo (Santana 59'), Pacini (Toni 66'), Jorgensen. Tr.: Prandeli.
Gjyqtar: Rozeti.
Udineze?Lacio 2?4
Shenues: Di Natale 58' (p), Iakuinta 90'+2/Stendardo 18', Dosena 49' (a), Behrami 51', Roki 60' (p)
Udieneze (4?3?2?1): De Sanktis, Kodam, Dosena, Zapata, Zapotocni (Obodo 74'), D’agostino, De Martino (Sikera 66'), Muntari, Sivok (Iakuinta 63'), Barreto, Di Natale. Tr.: Malezani.
Lacio (4?4?2): Peruci, Beleri, Sivilja, Stendardo (Diakite 89'), Behrami, Ledezma, Manfredini, Mauri (Baronio 85'), Zauri, Pandev (Makinua 79'), Roki. Tr.: Rosi.
Gjyqtar: Paparesta
Karton i kuq: D’agostino 81'.
Torino?Palermo 0?0
Torino (4?2?3?1): Abiati; Komoto, Brevi, Bovo, Balestri; Galo, Ardito; Rozina, Muci (Stelone 59'), Lazetic (Barone 77'); Abruskato (Konan 71'). Tr.: De Biazi.
Palermo (4?3?2?1): Fontana; Zakardo, Barxalji, Biava (Kasani 57'), Pizano; Diana, Caramitaro (Xhakomaci 90'+1), Simplisio; Breshiano, Di Mikele (Brienca 73'); Karacolo. Tr.: Guidolin.
Gjyqtar: Ricoli.
Kaljari?Mesina 2?0
Shenues: Biondini 12', Budel 24'
Kaljari (4?4?2): Fortin; Ferri, Lopez, Bianko, Del Groso (Agostini 78'); Biondini (Markini 72'), Konti, Budel, Pepe; Kapone (D’Agostino 20'), Suazo. Tr.: Xhampaolo.
Mesina (4?4?2): Paoleti; Rea (Xhalombardo 46'), Zoro, Zanki, Lavekia (De Vece 70'); Alvarez, Kandela, Pestrin, Mazielo; Flokari (Iliev 40'), Rigano. Tr.: Kavazin.
Gjyqtar: Bergonxi.
Karton i kuq: Zoro 75'.
Livorno?Katania 4?1
Shenues: Lukareli 20', 80'(p), 90'+2, Fiore 45'/ Sotil 14'
Livorno (4?4?1?1): Manita; Baleri (Grandoni 72'), Pavan, Galante, Paskuale; Fertcel (Kopola 58'), Morrone, Pasoni (Vidigal 67'), Filipini; Fiore; Lukareli. Tr. Orsi.
Katania (5?3?2): Pantaneli; Silvestri (Kazerta 46'), Sotil, Stovini, Sezar (Korona 46'), Vargas; Lucenti, Eduzei (Bizo 75'), Baioko; Maskara, Spinezi. Tr.: Marino.
Gjyqtar: Romeo.
Karton i kuq: Baioko 66'
Kievo?Sampdoria 1?1
Shenues: Brigi 32'/Kualiarela 27'
Kievo (4?4?2): Skuici; Malago, Mandeli, D’Ana, Lana; Brigi (Sezar Prates 78'), Samarko, Italiano, Kosovski (Lucano 56'); Bogdani (Obina 61'), Pelisier. Tr.: Del Neri.
Sampdoria (4?1?4?1): Berti; Maxho, Sala, Akardi, Zenoni; Volpi (Delvekio 84'); Kualiarela, Palombo, Parola, Franceskini (Cigler 65'); Baxani (Olivera 74'). Tr.: Novelino.
Gjyqtar: Ayroldi.
Empoli?Askoli 4?1
Shenues: Poci 44', 74', Saudati 52', 71'/Soncin 49'
Empoli (4?3?1?2): Bali, Raxhi (Adani 68'), Pratali, Lukini, Tosto, Bushe, Almiron (Moro 77'), Marianini, Vanuki, Poci, Saudati. Tr.: Kanji.
Askoli (3?4?1?2): Elefteropulos, Nastaze, Koralo, Melara, Vastola (Bonani 56'), Folio, Budianski, Peshe (Delvekio 52'), Fini, Soncin, Paoluci. Tr.: Soneti.
Gjyqtar: Taliavento. Karton i kuq: Delvekio 54'.
Rexhina?Siena 0?1
Shenues: /Bertoto 46'
Rexhina (3?5?2): Kampanjolo, Lanzaro, Lukareli, Aronika, Mesto, Tonjoci (Amerini 83'), Foxha (Nilsen 86'), Tedesko, Modesto (Vixhani 70'), Amoruzo, Bianki. Tr.: Maxarri.
Siena (4?4?2): Maninger, Bertoto, Gastaldelo, Molinaro, Rosi (Alberto 82'), Antonini, Brevi, Galopa (Vergasola 60'), Portauova, Koca (Frik 62'), Korvia. Tr.: Bereta.
Gjyqtar: Morganti. Karton i kuq: Lukareli 22'/Korvia 72'
Roma?Milan 1?1
Shenues: Mekses 3'/Xhilardino 61'
Roma (4?2?3?1): Doni, Kaseti, Mekses, Kivu, Panuci, De Rosi, Pizarro, Vilhelmson (Perrota 66'), Tadei, Mansini (Tavano 85'), Toti (Vucinic 82'). Tr.: Spaleti.
Milan (4?3?1?2): Dida, Kafu, Simic, Nesta, Favali, Broki, Pirlo, Kaka, Sedorf (Gurkuf 72'), Oliveira (Xhilardino 46'), Ronaldo (Gatuzo 79'). Tr.: Anceloti.
Gjyqtar: Mesina.
Deklaratat e trajnereve pas ndeshjeve te djeshme
Roberto Mancini (Inter): “Parma luajti shume mire, duke mbyllur hapesirat dhe duke treguar nje kujdes te vecante ne mbrojtje. Ne pjesen e pare hasem disa veshtiresi, por ne pjesen e dyte gjithcka shkoi me mire. Pastaj, dua te them se skuadra, per here te pare, u stervit me te gjithe lojtaret, para dy ditesh. Adriano? Nese deshiron te luaje, di ta beje mire kete gje”.
Francesko Guidolin (Palermo): “Edhe pse do te jete teper e veshtire, duke pare rivalitetin qe ekziston, duhet te mos dorezohemi, duke leshuar. Pika e arritur ndaj Torinos, jashte fushes, eshte e rendesishme per moralin. Mund te shkojme ne Champions”.
Luixhi Kanji (Empoli): “Reagimi i skuadres, pas barazimit te Askolit, ishte i barabarte me ate te nje ekipi te madh. Pergezime djemve, qe dhane maksimumin”.
Xhovani De Biazi (Torino): “Nen profilin teknik dhe taktik, skuadra dhuroi nje paraqitje me te vertete te mire. Me pelqeu jellja e skuadres ne fushe, edhe pse mund te kishim fituar”
Cezare Prandeli (Fiorentina): “Barazimi 2?2 ne Bergamo, ndaj Atalantes, edhe mund te qendroje, por duke pare menyren se si e pesuam golin e pare, me vjen keq. Nesje, nje pike na kenaq”.
Valter Novelino (Sampdoria): “Dua te pergezoj nje person ne vecanti dhe ai quhet Fabio Kualjarela. Eshte nje lojtar qe ne kete moment eshte duke zhvilluar nje kampionat te madh. Edhe ekipi u pergjigj mire ne fushe”.
Klaudio Ranieri (Parma): “I kerkova skuadres qe te qendronte e mbyllur ne mbrojtje dhe te mos shperqendrohej. Kjo ndodhi, por ama perballe kishim Interin dhe nuk ishte aspak e lehte”.
Luixhi Delneri (Kievo): “Me vjen mire qe djemte arriten qe te barazonin, pas golit te shenuar nga Sampdoria. Nuk ishte e lehte, ndaj pika e arritur eshte e rendesishme”.
Krijoni Kontakt