Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 50
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    kur don tta kundershtosh te kunderten duhet ta njohesh te kunderten ,mos flis per nje gje qe nuk e njef...
    po flas per ato qe lexoj

mripo te egzistoje hiriarkia (renditja vertikale) ehste ligj i pashkruar por i aplikueshem ne jete...
    ajo ekziston ne shume raste, kte se mohoj dot. Ne nje lidhje pershembull gjithmon eshte nje nga te dy qe ka doren e lart...domethen qe e ka me shume ne kontroll lidhjen. Zakonisht ai person nuk e do ne te vertet tjetrin dhe e kontrollon lidhjen me llogjik, jo me zemer. Gje qe eshte e mire ne ca raste, por jo kur martohesh dhe i dedikon jeten nje personit. Kur martohesh jeni te dy njesoj nqs doni ta quani martes te suksesshme. E verteta eshte qe shumica e martesave nuk jan ideale sepse ekzistojn kto mentalitetet e cave si ty.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    ja nje ngjarje e vertet ...

nje grua e martaur dhe 3 femije burri i saje i pa pune dhe nje dite kjo grua gjeti pune dhe burri dhe e tere lagja u gezuan se tash eshte punesuar filanja dhe tash sado pak i rregullojne qeshtjet ekonomike.

dhe tash kjo grua filloje punen shum mire ecte pune mirpo her pas here burrit te saje i vinin disa lajme (si spekulime)se kinse gruaja e tradhetonte mirpo ky nuk i besonte ketyre fjaleve,derisa vendosi qe ta vizitoje vendpunene egruas dhe shkoi ta shikoje dhe si te hyn ne zyre e gjen gruan e tij ne veper dhe ky prej terbimit dhe deshprimit e i rraf gruan dhe shefin e saj(drejtorin)
    qfar faji ka burri ne kete rast? pse vetem vendosi ta punesoje gruan ne menyre qe ta mbaj me para ...
    ore FISNIK se po na lun nga mend e kokes me keto tregimet e tua .
    po sa shpejt u merrkan vesh dallaveret e te tjereve aty mor zot .!!
    po lagja pseu gezua per kete se filloi gruja pun ?ishin grat e lagjes keto qe u gezuan per gruan e atij ?
    upupup mos ngelshim ndonjeher te na mbajne burrat me pare ose ti mbajme ne ata se kushedi cfliska dynjaja .sipas kesaj teoris tende u dashka me ndenj me burrin ngjitur si pull poste 24 ore te dites .te punosh me burrin ne nje vend se flet bota keshtu e ashtu ?
    me keto qe thoni ju na lemeriset .mos i besoni gazetave se euro duan gazetaret !!!

respekte fisnik

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Neshtrimi i mashkullit ndaj femres dhe femres ndaj mashkullit, i sjell dobi vetem obskurantisteve dhe bastardeve.....

Njeriu me vyrtyte (si mashkulli ashtu edhe femra) nuk mund ti nenshtrohen njeri-tjetrit...njerezit me vyrtyte krijojne lidhje te tilla, ku ne themel te saj ruajne integritetin dhe dinjitetin e tyre...

Njeriu qe kerkon te nenshtroje nuk ka vlera, por i nenshtruari eshte plere fare.......
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    =alnosa]ore FISNIK se po na lun nga mend e kokes me keto tregimet e tua .
    po sa shpejt u merrkan vesh dallaveret e te tjereve aty mor zot .!!
    po lagja pseu gezua per kete se filloi gruja pun ?ishin grat e lagjes keto qe u gezuan per gruan e atij ?
    por normal qe u gezuan menduan per mire kur ugezuan sepse menduan se tash gjeti pune dhe tash do ti ken punet me mire financiarisht,per kete ishte gezimithjeshte logjik eshte kjo kur ne nje familje te varfer gjen pune njeri prej anetareve sigurisht aty ne ate familje ka gezim:d

upupup mos ngelshim ndonjeher te na mbajne burrat me pare ose ti mbajme ne ata se kushedi cfliska dynjaja .sipas kesaj teoris tende u dashka me ndenj me burrin ngjitur si pull poste 24 ore te dites .te punosh me burrin ne nje vend se flet bota keshtu e ashtu ?
    ne fakt nuk do ishte mekat nese i ndihmojne njeri tjetrit...sai perket qeshtjes se femres te punoje ne ndonje pune private me kishte qen e dyshimt ky eshte mendimi im..

ja si dote veproje une per ta punesuar gruan time te ardhshme,une jam me profesion jurist dhe po pretendoje te behem avokat dhe gruajaa ime e preferuar do kishte me qen juriste ne menyre qe gjat jetes e kisha punesuar ne zyren time si sekretareshe apo per ti pergadite ato dokumente dhe deklarata qe me nevoiten mua dhe thjeshte kishim me bashkepunuar ne ne zyre te perbashket dhe nuk do kishte pas nevoje te punonte gjetiu,per te me sjell dyshime ...

mos u ofendoni femra per kete thenje>"Armiku me i madh i femres eshte epshi i saj"ky armik femren e bene te pasigurt gjate jetes ....
    me keto qe thoni ju na lemeriset .mos i besoni gazetave se euro duan gazetaret !!!
    jo zonja-njushe alnosa nuk pelqej te lexoje gazeta dhe konkretisht ti lexoje kroniken e zeze,por ate rast qe permenda ishte nje rast qe fatkeqesisht enjof mire si person dhe familje.

rrespekte, falenderime dhe pergezime per ty

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    [QUOTE=fisniku-student]
    ne fakt nuk do ishte mekat nese i ndihmojne njeri tjetrit...sai perket qeshtjes se femres te punoje ne ndonje pune private me kishte qen e dyshimt ky eshte mendimi im..

ja si dote veproje une per ta punesuar gruan time te ardhshme,une jam me profesion jurist dhe po pretendoje te behem avokat dhe gruajaa ime e preferuar do kishte me qen juriste ne menyre qe gjat jetes e kisha punesuar ne zyren time si sekretareshe apo per ti pergadite ato dokumente dhe deklarata qe me nevoiten mua dhe thjeshte kishim me bashkepunuar ne ne zyre te perbashket dhe nuk do kishte pas nevoje te punonte gjetiu,per te me sjell dyshime ...
    Keto teorite e tua vlejne vetem per ata njerez qe e shikojne gruan si PRONEN PRIVATE TE TYRE.....(per myslymanet e devotshem)...

mos u ofendoni femra per kete thenje>"Armiku me i madh i femres eshte epshi i saj"ky armik femren e bene te pasigurt gjate jetes ....
    Ti po del edhe kunder shkences tani.....Femra eshte e pasigurte, sepse ajo nuk ka fituar akoma rolin e duhur ne shoqeri...dhe jo nga epshet e saj...
    sa per epshet,femrat jane me te permbajtura se meshkujt....
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    QUOTE=FierAkja143]fillimisht ke mesuar gje nga studimet qe kur i thua nje femre "bukuroshe" do te mari me sy te mire? sa per dijeni un jam e shemtuar, kshu qe mos me ver mua epitete pa me njofur he te keqen teta
    nuk me intereson pamja juaj por u mundova qe ajo te jet shenje rrespekti panvarsishte se qfar je ne pamje te jashtme ,une ne kete dritare shof vetem shkronjat qe shkruajm asgje tjeter.

Por aftesit fizike ku futen ne kete mes? Nje baba qe ka muskuj barku na qenka me i zoti se nje baba qe eshte i dobed? hmmm interesante kjo. Po mir po kur nje femer qe eshte mar me stervitje ter jeten e saj dhe eshte e fort martohet me nje "karkalec" te dobed ca ndodh? lol epo mir tepakten tani qe e di filozofin e ktyre gjerave un do mundohem ta gjej burin te dobed the mundesisht me te shkurter se vetja qe te behem komandante!
    [/QUOTE]

po moj enderuar si nuk vyen aftesia fizike per nje burr(baba)jo gjithher jan babaat te shkolluar dhe intelektual qe te ken pune zotnie ,por shumica kan si profesion zanate dhe pune fizike (te punoje pune qe lypset aftesi fizike si ne industrit e metaleve etj,,)d.m.th duhet qe babai te kete barren e mbajtjes se familjes dhe ti sjell te holla dhe ushqim familjes ,kjo eshte pozita qe e ben komandant burrin .

e gruaja ka koncept tjeter te jetes qe duhet dhe dallon prej te meshkujve ka mison tjeter e perkujdeset per femijet ,te jet nene e mire ,te perkujdeset per shtepine e saj dhe te burrit e te saj,thjeshte zonja e shtepise dhe udhehqe me gjerat qe i perkasin shtepis ,nuk me duket ky rol nenqmues ....

nese e konsideroni rol nenqmues kete ?ju femra ateher po te kishim qen ne femra dhe te i kishim ne meshkujt keto obligime ku do kishin qen justifikimete juaja.

"Kur nje femer pretendon te jet me shume se femer ,ateher kalon ne deformim"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    QUOTE=Akili-A][QUOTE=fisniku-student]

Keto teorite e tua vlejne vetem per ata njerez qe e shikojne gruan si PRONEN PRIVATE TE TYRE.....(per myslymanet e devotshem)...
    ishte mendimi im dhe konceptim i jetes sime ok pron private,ti vepro si te duash .

"por vepra me mire eshte ajo qe te sjell dobi"
    Ti po del edhe kunder shkences tani.....Femra eshte e pasigurte, sepse ajo nuk ka fituar akoma rolin e duhur ne shoqeri...dhe jo nga epshet e saj...
    sa per epshet,femrat jane me te permbajtura se meshkujt....[/QUOTE
    ]

"Femra ka epsh me te madh por durim mete madh ,ndersa mashkulli ka epsh me te vogel por durim me te vogel"

"eshte ajo qfar eshte nuk i pelqej fontan deshirat "

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    Femra ka epsh me te madh por durim mete madh ,ndersa mashkulli ka epsh me te vogel por durim me te vogel"[/FONT] "
    Nje pyetje per ty student fisnik, kete epshin e femres ti personalisht si e ke matur? Domethene, cfare instrumenti perdore ti qe te arrite tek ky konkluzion, na meso pak metodat qe masin se kush ka epsh me te madh?
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Pllugu,Fierakja,Sas and kompani numeri i paralajmerimeve sic e shihni eshte duke u ngritur ne profilin tuaj.Mos harroni qe keni vetem 10 te tille ne dispozicion para se te beheni banned.Sonte u tregova e kursyer me ju pasi me fjalorin e rrugeve qe keni perdorur do e kishit kapur 10,s'do ndodhe me kjo gje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 29-01-2007 më 17:49
    Kam vetem nje limit: qiellin!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga fisniku
    Armiku me i madh i femres eshte epshi i saj
    Epshi, dmth deshira seksuale? Per kete e ke fjalen?

Tani, deshira seksuale e nje femre ndaj partnerit te saj (po flas ne nje marredhenie normale) varet nga shume kushte, ai me biologjik, sasia e testosteroneve.
    Ne pergjithesi nuk kam degjuar qe meshkujt te ankohen per partneren e tyre se ka epsh/deshire seksuale te madhe :P.
    Ndonjehere ankohen per te kunderten. Ne te tilla raste, ka dhe ilace (te shpikura posacerisht per kete pune) per te rritur sasine e testosteroneve (kur eshte e ulet.) Pervec ilaceve, menyra te tjera per te rritur deshiren seksuale ... lol, po ua le imagjinates, praktikes perkatese te secilit/seciles.

Tani ti thua qe armiku eshte epshi, dmth deshira, dmth nr i testosteroneve. Beji kerkese akademive te shkencave se mbase bejne derman e na shpikin ndonje ilac per kete pune.
    Hmmm, me kujtove z. Kellog (shek. 19-20) konglomerati miliarder i cerealeve. Ndermjet te tjerash ai ishte i veteshpallur "keshillues per seksin", dhe armik i betuar i "epshit te madh", masturbimit etj. Keshtu qe "shpiku" per te luftuar keto dukuri cerealin Corn Flakes. Personalisht dhe sot e kesaj dite nuk e ha ... . Nga shija, kuptohet, preferoj mini-frosted wheats, po nga Kellog lol.

Ose ose, metoda me "moderne" dmth qe aplikohen dhe sot e kesaj dite ne Afrike, disa shtete ne Lindjen e Mesme (me specifikisht Egjipti) apo dhe ne Indonizi ... kjo metode quhet mutilim gjenital, prerja e klitorit, apo "syneti i femrave." Prej kesaj metode clirohen nga epshi, nga armiku rreth 6000 femra ne dite. Fatkeqesisht per aplikuesit e kesaj metode, nje vendim i Gjykates se Larte ne US ne 2006 e shpalli te paligjshme.

Mgjth kjo ide e jotja fisnik, ka nje fare merite, qe ta marrin vesh femrat ketu. Kur s'u ndihet per te bere seks me partnerin, thjesht nxirrni kete alibi, dmth vini nje tabele te dhoma e gjumit: "Do not disturb ... po luftoj armikun" :P.

PS: Per epshin si shkak i tradhetise bashkeshortore, eshte po aq i aplikueshem tek femrat dhe te meshkujt. Tradhetia eshte diskutuar nje milion here ne forum, dhe s'kam ndermend ta analizoj serish.

PS 2: Qe nga titulli i temes nuk duhet te begenisesh te merresh me kete "llogjike" por helbete, virtualistan hesapi, keshtu qe ... Per sa kohe qe fisniku dhe te tjere si puna e fisnikut karakterizojne marredheniet midis nje mashkulli dhe nje femre ne varesi te nenshtrimit, (te kujdo qofte) dhe jo ne baze te reciprocitetit, kompromisit dhe mbi te gjitha dashurise, ndjenjave dypaleshe ... per sa kohe qe shihen ne ate lloj prizmi medieval, atehere debati eshte i kote.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Kush eshte per ty tipi i femres apo i mashkullit ideal ?
    Nga ALBA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 71
    Postimi i Fundit: 16-01-2024, 05:15
  2. A ekziston miqësia mes femrës dhe mashkullit?
    Nga marlboro1 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 03:51
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Barazi midis mashkullit dhe femres
    Nga skerdi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-06-2004, 08:22
  5. Prirjet qe Kundershtojne Rolet e Mashkullit dhe te Femres
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2004, 00:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •