Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 50
    lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    E çfarë barazije po don ti moj shoqe me tru të "artë"????????

- Në perëndim ligji nuk parasheh dënim për tradhëti bashkëshortore.
    - Nëse femra tradhëton, mashkullit i mbetet vetëm të ndahet se s'ka ç'të bëjë tjetër
    - Nëse ndahet gjysmën e pasurisë ia merr gruaja, madje derisa të bëhet fëmiu 18 vjeq burri do të japë gruas një pjesë të rrogës, ndërsa fëmiu qëndron me nënën e babai e sheh vetëm një herë në 6 muaj. E pse?? sepse gruaja deshi ta ndërrojë pak çorbën, pa çka se ndjenjat e burrit nuk qenkan aq të rëndësishme.

Madje sipas ideve feministe burri nuk bën të ndërhyjë në të drejtën e femrës për të bërë marrëdhënie seksuale me burra tjerë sepse në këtë mënyrë shkelet e drejta "themelore" e femrës.

E tash po del se edhe në Shqipëri femra paska të drejta se lëre më në shtetet perëndimore. A nuk po bie në kundërshtim me vetveten???

Phu sorra ua hanktë trutë se nuk po dini as vet se çfarë po kërkoni.
    E para nuk eshte goce por djale
    Dhe e dyta cfare ke sqaruar ti qe ke cituar ne dy pjese shkrimin e tij se spo kuptoj une?
    Nuk te duket se ke fol pa pike lidhje ti shoku plug
    mos ngatero barazin ne familje me pislliqet e jetes#
    here tjeter mendjen ne mesim shoku plugu
    hajt shendet
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    nese pretendojeme se ka barazi gjinore dhe thojme se te drejtat e femrave rrespektohen sidomos ne vendete e shenjeta per to vendet perendimore ,sidomos ne ne veren e kaluar kampionati ne futbol 2006 ne gjermani si vend evropjan u legalizua prostucioni dhe prostitucioni muarr permasa te nje industrie fitimprurese ,shtrohet pyetja kush eshte viktim ne kete rast ? pergjigjja eshte FEMRA sepse objekt i prostitucionit eshte femra dhe sherbimet e saj ,tash ku jan te drejtat e femrave????

sa do naiv qe shitemi dhe thojne keshtu e ashtu barazi gjinore nuk mund te kete ,une jam per.. rresp .. e te drejtave te femres , por vete procesi jetes dhe ligjet e jetes nuk lejojne nje gje te tille.
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 27-01-2007 më 15:15

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    Fisnik njer thua se je jurist e tani po thua se je shkrimtar,,,, nejse mbase ka njerez qe kane shume profesjone ne jete.

Ne se je jurist nuk do diskutoje kur keto tema ne kete menyre per vete faktin se juristi nuk shef kure me syrin e nje fanatiku apo njeanshemerie ne jeten familjare
    ai flet ne menyren e drejt te ligjit.

Nse je shkrimtar,pak e pabesushme kjo ,per vet arsyen e menyres qe shkruan ti,
    si ne gramatik dhe ne dialektin krahinor le shume per te deshiruar(cope-cope)
    Sa per temen do te thosha vetem kaq,,,,,, SE PA MENAZHIMIN ME NIKOQIRLLEK TE FEMRES NE SHTEPI,AJO FAMILJE SDO ECTE KURE PERPARA." BURRI KOKA DHE GRUAJA ESHTE QAFA"NE NJE FAMILJE TE VERTET(themi andej nga berati).
    i ke ren tamam ne kok temen :P ashtu i thon edhe andej fieri edhe vlora :P
    Partizoni

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    E para nuk eshte goce por djale
    E çka pastaj?? Çfarë më intereson mua gjinia e tij/saj??? Ne jemi duke debatuar këtu.

Dhe e dyta cfare ke sqaruar ti qe ke cituar ne dy pjese shkrimin e tij se spo kuptoj une?
    Jo ti po kupton shumë mirë sepse kam shkruar shqip.
    Lëvizja për të drejtat e grave ka përfunduar misionin e saj pozitiv dmth për t'i fituar ato të drejta. Sepse dihet botërisht se gruaja tashmë i ka të gjitha të drejtat.
    Misioni i tanishëm është vetëm negativ. Çfarë kërkojnë më tepër ato organizata??? Thjesht po tregojnë botës se çmenduria s'ka kufi.

Nuk te duket se ke fol pa pike lidhje ti shoku plug
    Shumë me lidhje është, lexo edhe njiherë, se çfarë të drejtash gëzon ti dhe shoqet e tua. E pastaj flasim për të drejtat e femrave.

mos ngatero barazin ne familje me pislliqet e jetes#
    Epo veqse janë të ngatërruara e të ndërlidhura aq shumë sa që nuk mund t'i shkoqisësh dot. Më vie keq.

here tjeter mendjen ne mesim shoku plugu
    hajt shendet
    Jo nuk jam nxënës, oj shoqja bebushja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    E
    Shumë me lidhje është, lexo edhe njiherë, se çfarë të drejtash gëzon ti dhe shoqet e tua. E pastaj flasim për të drejtat e femrave..
    per cfar te drejtash e ka fjalen .
    me e marr gruan ne shtepi ,dhe vec me i dhene per te ngrene buke ?
    se fjalet e saj nga nje ane te hyjne e nga tjetra te dalin ?
    biles me e ber te lindi nga 10 kalamanj ,qe tia mbyllni gojen qe ajo mos te kete as te drejten me te vogel per te folur .,kundrejt BURRIT te saj ,te japi mendim ...

themi dhe nje gje tjeter ne andej .
    BURR E GRUA MISH E THUA kjo ti tregon drejte se duhet te kete mirkuptim ,se barazija nuk mund te arrihet lehte .

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    per cfar te drejtash e ka fjalen .
    me e marr gruan ne shtepi ,dhe vec me i dhene per te ngrene buke ?
    se fjalet e saj nga nje ane te hyjne e nga tjetra te dalin ?
    biles me e ber te lindi nga 10 kalamanj ,qe tia mbyllni gojen qe ajo mos te kete as te drejten me te vogel per te folur .,kundrejt BURRIT te saj ,te japi mendim ...
    Je në metro mer ti.
    Mos e ke emrin të shkruar në regjistrat osmane të shekullit 17 ose 18.
    Se ti në atë kohë po jetojshe.
    Më së paku ti i meriton të drejtat, sepse nisesh nga një pozitë shumë inferiore për të kërkuar të drejta.
    Njësoj sikur Hitleri kur ankohej kundër çifutëve me qëllim që të ngjallë urrejtjen e opinionit kundër tyre ashtu edhe ti po mban fjalime kundër meshkujve sidomos kundër meshkujve shqiptarë me qëllim që të ngjallësh urrjetjen e opinionit kundër shqiptarëve.
    Unë i dua 10 fëmijë është dëshira ime, kush dëshiron të martohet le t' urdhërojë.
    Nuk e detyrojë askënd që të lindë fëmijë madje as nuk mund t'a detyrojë.
    Pastaj me nga dy fëmijë siç jeni duke vazhduar do të na zhdukni kombin mer tradhëtare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Je në metro mer ti.
    Mos e ke emrin të shkruar në regjistrat osmane të shekullit 17 ose 18.
    Se ti në atë kohë po jetojshe.
    Më së paku ti i meriton të drejtat, sepse nisesh nga një pozitë shumë inferiore për të kërkuar të drejta.
    Njësoj sikur Hitleri kur ankohej kundër çifutëve me qëllim që të ngjallë urrejtjen e opinionit kundër tyre ashtu edhe ti po mban fjalime kundër meshkujve sidomos kundër meshkujve shqiptarë me qëllim që të ngjallësh urrjetjen e opinionit kundër shqiptarëve.
    Unë i dua 10 fëmijë është dëshira ime, kush dëshiron të martohet le t' urdhërojë.
    Nuk e detyrojë askënd që të lindë fëmijë madje as nuk mund t'a detyrojë.
    Pastaj me nga dy fëmijë siç jeni duke vazhduar do të na zhdukni kombin mer tradhëtare.
    a mos citova gje SHQIPETAR UNE ATY ?te urrej une dhe te kem opinion te keq kunder djemve shqiptare ?jo asnjeher ne bot nuk i urrej ,se po te ishte keshtu do ma kishte zene rrota bishtin me ndonje te huaj kendej ti shoku pllug .
    une nuk po jetoj ne ate kohe dhe as qe dua te jetoj ate .po eshte realiteti .
    dhe femrat duan te drejtat e tyre ne shoqeri ,ne familje .e ti me tregon historin boterore ketu .te drejtat e femres duhet te jene njesoj si ne perendim e si ne cdo vend .po ne e kemi kuptuar mbrapsht demokracin (lirin e fjales )

Cobra1 Maska e Cobra1
    Anëtarësuar
    18-01-2005
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    288
    Emancipimi dhe mir kouptimi ,do ta detiroj ciftin(Burrin dhe Gruan ) Familjen.. qe te mirkuptojne njeri tjetrin, dhe vetem keshtu mund te drejtosh ushtrin ne cfardo lloj fronti ajo dote jet gjithmon fitimtare ......

Borshi ne Emigrim

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    [COLOR="Black"]NENshtrimi i mashkullit ndaj femres nuk sjell dobi femres

interepretoehet keshtu:

zberthim:
    1 . Familja eshte shteti(ushtria)
    2 . Udheheqesit e familjes(shtetit )jan komanduseit(prinderit)
    3 . Komandanti eshte Burri(babai)
    4 . zv.komandanti eshte gruaja(nena)
    5 .femijet jan ushtaret

-Tash ne veprimaterin e ketyre 5 pikave keshtu shtjellohet :komandanti "burri(babai) duhet et udheheq me shtetin(familjen)si komandant supremi shtetit(familjes) me bashkepunetore zv.komandantin "gruan"(nena)dhe keta udhehqes duhet te udhehqeinushtaret(femijet)per et qen shteti nen kontroll.

-Komandanti tash nese i nenshtrohet zv.komandantit athere hiriarkia (renditja vertikale)si sistem biedhe thyen rregullat enje ushtriete rregullte dhe nese bie hiriarkia si sistem ateher ajo ushtri (familje) eshte e pakontrolluar dhe jofunksionale.

-Roli i ushtareve(femijeve) tash at jan ne dilem se cili prej udhehqesve duhet ta besojne ati binden komandantit(babait) apo zv.komandantit(nenes)
    dhe kjo dilem shkakton mjaft qrregullime ne ndonje ushtri dhe duke e pare kete parregullsi rolesh ushtaret (femijet) vendosinte dorzohen apo te terhioqen nga ushtria dhe keshtu nje shtet (familje) mbetet pa (femije/ushtare)dhe shteti si shtet mbete me nje te ardhme te dyshimt.
    -Dhe komandanti (burri)par ta udhehequr ne menyre sa me te sukseshme ushtrine duhet qe urdheri i tij te jet suprem dhe zv.komndanti duhet ti bindet komandes.
    -Komandanti per te qen sa me i sukseshem dhe per te shkuar sa me mire punet me shtetin duhet te jet i afte fizikishte dhe psiqikishte dhe komandat e tije te jete a pakkundershtuar dhe duhet te ket te drejt per veto suspenzive qe te i shkarkoje edhe ne raste qe kundershton zv.komandanti.

"Ne nje shtet kur eprori udheheqe komndanti ai shtet /ushtri nuk mund te funksionoje si dhuhet"

[/COLOR
    ]

pyetja per ne kush eshte ktu?

Megjithate me pelqen menyra qe krahason familjen me ushtrrin.
    Un si femer nuk po kundershtoj tek ky shkrim sepse ti si mashkull qe je te ka dhen zoti me shum tru dhe ke gjithmon te drejt...

ps. kur te martohesh hajde te besh "studime" te tilla ktu, po kujdes se mos ti fut te dyja kembet gruaja ne nje kepuc pa e kuptuar.

New York Maska e mario_kingu
    Anëtarësuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    poe quajte familjen ushtri edhe ti si mashkull e shikon veten si general ti duhet te jesh lozer se tjeter gje nuk ka
    nje femer ka shum kuptim qe ti edhe ca si ty sdo i kuptoni kur
    nje femer duhet te ket nje te drejt me burin e saj se kur u martuan nuk i ndan un jam bosi edhe puntori por tedrejtat jan 50/50 per te dy ti mbase i shikon i shikon ne prishtin por nje femer qe arin te vej deri atije ku e the ti shoku pllugu eshte se e ka lejuar burii nga kujdesi i shum q ei ka ber ajo femer nuk do ndjej me dashuri ose respekt por do tye shikoj like lozer ja se ca fiton
    nje femer kur nuk te tradhton nese e shikon si njeri nese i jep kuptim qe ajo per ty eshte bota etc
    por mbase andej nga prishtina edhe per disa nga shqiperia jan akoma me kanunin edhe jetojn me perxhe wtf man ku jeton /??
    Partizoni

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush eshte per ty tipi i femres apo i mashkullit ideal ?
    Nga ALBA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 71
    Postimi i Fundit: 16-01-2024, 05:15
  2. A ekziston miqësia mes femrës dhe mashkullit?
    Nga marlboro1 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 03:51
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Barazi midis mashkullit dhe femres
    Nga skerdi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-06-2004, 08:22
  5. Prirjet qe Kundershtojne Rolet e Mashkullit dhe te Femres
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2004, 00:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •