Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    ..ılılı T.T ılılı.. Maska e Dj-GabrieL
    Anëtarësuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Jabanxhi
    Postime
    1,899
    Une jam per 1 - 1
    Feel the pump √

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    e pres gjthmon pergjigjet e njejta prej forumisteve sepse jan mesuar gjithmon te bisedojne dhe komentojne ne per tema te zakonshme dhe tash kur hapi kesi tema qe po dket se jan te pavrejtura tek forumistet sepse nuk kan has asnjeher ne nje shtjellim te ketyre temave ne kesi kendeveshtrimi.

te gjitha temat qe i hapi jan ne ngjyren "MENDIMI NDRYSHE" sa i perket se po hapi shpesh tema kjo eshte per mua nje pjes e krijimatris sime dhe nuk me kushton shume. shume shpejt mund ti shkruaj dhe ate ne menyre autodidakte nuk emitoje asnjeher per mua COPY/ PASTE nuk existon .

edhe sa per informim jam me profesion shkrimtar dhe kjo per mua eshet nje stervitje para nje botimi dhe te mos harrojme se me jeni objekt studimi te gjithe ju .me kend flas jan ne studim tek une "WARNINNG"
    Fisnik njer thua se je jurist e tani po thua se je shkrimtar,,,, nejse mbase ka njerez qe kane shume profesjone ne jete.

Ne se je jurist nuk do diskutoje kur keto tema ne kete menyre per vete faktin se juristi nuk shef kure me syrin e nje fanatiku apo njeanshemerie ne jeten familjare
    ai flet ne menyren e drejt te ligjit.

Nse je shkrimtar,pak e pabesushme kjo ,per vet arsyen e menyres qe shkruan ti,
    si ne gramatik dhe ne dialektin krahinor le shume per te deshiruar(cope-cope)
    Sa per temen do te thosha vetem kaq,,,,,, SE PA MENAZHIMIN ME NIKOQIRLLEK TE FEMRES NE SHTEPI,AJO FAMILJE SDO ECTE KURE PERPARA." BURRI KOKA DHE GRUAJA ESHTE QAFA"NE NJE FAMILJE TE VERTET(themi andej nga berati).
    Ndryshuar për herë të fundit nga bebushja : 26-01-2007 më 05:46
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

Ne bregdet Maska e Asriana
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    [COLOR="Black"]NENshtrimi i mashkullit ndaj femres nuk sjell dobi femres

interepretoehet keshtu:

zberthim:
    1 . Familja eshte shteti(ushtria)
    2 . Udheheqesit e familjes(shtetit )jan komanduseit(prinderit)
    3 . Komandanti eshte Burri(babai)
    4 . zv.komandanti eshte gruaja(nena)
    5 .femijet jan ushtaret

-Tash ne veprimaterin e ketyre 5 pikave keshtu shtjellohet :komandanti "burri(babai) duhet et udheheq me shtetin(familjen)si komandant supremi shtetit(familjes) me bashkepunetore zv.komandantin "gruan"(nena)dhe keta udhehqes duhet te udhehqeinushtaret(femijet)per et qen shteti nen kontroll.

-Komandanti tash nese i nenshtrohet zv.komandantit athere hiriarkia (renditja vertikale)si sistem biedhe thyen rregullat enje ushtriete rregullte dhe nese bie hiriarkia si sistem ateher ajo ushtri (familje) eshte e pakontrolluar dhe jofunksionale.

-Roli i ushtareve(femijeve) tash at jan ne dilem se cili prej udhehqesve duhet ta besojne ati binden komandantit(babait) apo zv.komandantit(nenes)
    dhe kjo dilem shkakton mjaft qrregullime ne ndonje ushtri dhe duke e pare kete parregullsi rolesh ushtaret (femijet) vendosinte dorzohen apo te terhioqen nga ushtria dhe keshtu nje shtet (familje) mbetet pa (femije/ushtare)dhe shteti si shtet mbete me nje te ardhme te dyshimt.
    -Dhe komandanti (burri)par ta udhehequr ne menyre sa me te sukseshme ushtrine duhet qe urdheri i tij te jet suprem dhe zv.komndanti duhet ti bindet komandes.
    -Komandanti per te qen sa me i sukseshem dhe per te shkuar sa me mire punet me shtetin duhet te jet i afte fizikishte dhe psiqikishte dhe komandat e tije te jete a pakkundershtuar dhe duhet te ket te drejt per veto suspenzive qe te i shkarkoje edhe ne raste qe kundershton zv.komandanti.

"Ne nje shtet kur eprori udheheqe komndanti ai shtet /ushtri nuk mund te funksionoje si dhuhet"

[/COLOR
    ]
    Pershendetje !

Une nuk mendoj se ideja e nenshtrimit te mashkullit,apo edhe e femres ne nje familje,eshte nje ide pozitive dhe e dobishme per mbarevajtjen e nje jete normale ne familje.Perkundrazi kur duam te ndertojme nje familje me baza te shendosha duhet te punojme shume per te gjetur gjuhen e mirekuptimit qofte ndermjet ciftit qofte edhe me femijet me pas.Krenaria e tepert,fodulleku,egoizmi,qendrimi i ftohte kundrejt partnerit apo partneres ne ndonje rast kundrejt ndonje stresi apo brenge te momentit,mugesa e ndergjegjesimit ne vetvete,nenshtrimi,jane disa tipare qe duhet te reduktohen dhe te eleminohen ne jeten e nje cifti apo edhe te familjes qe ai ka krijuar
    Ndryshuar për herë të fundit nga Asriana : 26-01-2007 më 07:37

i/e regjistruar Maska e G....
    Anëtarësuar
    05-12-2006
    Vendndodhja
    Torino IT
    Postime
    68
    Mua me ka mesuar gjyshi se

FEMRA DHE MUSHKA VETEM ME HU MARIN VESH haha haha ha ha ha

Pak humor:

Ishin dy shoke te ngushte qe u martuan njekohesisht (me dy femra kuptohet)

Njeri prej tyre ishte shume dominues ne familie dhe gruaja e tij merte leje edhe per te shkuar ne banjo ndersa tjetri
    kishte shume probleme me gruan sepse ajo nuk e pyeste fare dhe shumicen e rasteve ishte ajo qe jepte urdhra
    I merzitur shoku e pyet shokun :
    ore si ja ben ti me gruan qe te bindet se mua me vdiq kjo?
    Ehhhhhh, une o shoku (thot ai) diten e pare qe u martova, sapo shkova ne shtepi
    fillova duke bettitur
    e kuujt eeeshte kjo macjaaaaaaaaaaaaaaa
    dhe e kapa macen ja shkelyva kembet dhe e hodha nga dritaria.
    Qe ate dite ajo ka mare frike prej meje HA HA HA

ouuuu
    thote tjetri, po ja bej edhe une ket loje
    Sa shkon ne shtepi fillon edhe ky te bertase
    eeeeeeee kujt eshte kjo macjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

lere macen rehat o debil se ti thyej turinjte

macen duhet ta kishe vrare me kohe se tani eshte teper vone-i thote GRUJA
    me fal e dashur - ul koken ai

BESOJ SE U KUPTUA MORALI EEEEEEEEEE
    Ndryshuar për herë të fundit nga G.... : 26-01-2007 më 08:21
    ME MIRE NJE VEZE SOT
    SE NJE PULE NESER

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    Citim Postuar më parë nga G....
    Mua me ka mesuar gjyshi se

FEMRA DHE MUSHKA VETEM ME HU MARIN VESH haha haha ha ha ha

Pak humor:

Ishin dy shoke te ngushte qe u martuan njekohesisht (me dy femra kuptohet)

Njeri prej tyre ishte shume dominues ne familie dhe gruaja e tij merte leje edhe per te shkuar ne banjo ndersa tjetri
    kishte shume probleme me gruan sepse ajo nuk e pyeste fare dhe shumicen e rasteve ishte ajo qe jepte urdhra
    I merzitur shoku e pyet shokun :
    ore si ja ben ti me gruan qe te bindet se mua me vdiq kjo?
    Ehhhhhh, une o shoku (thot ai) diten e pare qe u martova, sapo shkova ne shtepi
    fillova duke bettitur
    e kuujt eeeshte kjo macjaaaaaaaaaaaaaaa
    dhe e kapa macen ja shkelyva kembet dhe e hodha nga dritaria.
    Qe ate dite ajo ka mare frike prej meje HA HA HA

ouuuu
    thote tjetri, po ja bej edhe une ket loje
    Sa shkon ne shtepi fillon edhe ky te bertase
    eeeeeeee kujt eshte kjo macjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

lere macen rehat o debil se ti thyej turinjte

macen duhet ta kishe vrare me kohe se tani eshte teper vone-i thote GRUJA
    me fal e dashur - ul koken ai

Thelbi i ketyre 2 barsaletave kuptohet qarte,nga ekstremi ne ekstrem Po kete punen e gjyshit me mesimin se femra dhe mushka marrin vesh vetem me
    hu icik e veshtire per t'u kuptu mbase gjyshi ka jetu ne kohen ne qoftelargut

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Morali është krejt ndryshe:

Kur njeriu merr një femër të kuptueshme do t'a ketë jetën të mirë, mirëpo duhet t'a ruajë atë.
    Ndërsa kur njeriu ngutet të martohet me çfarëdoqoftë, atëherë sigurisht se do t'a ketë jetën skëterrë.
    Unë mendoj se secili mashkull është i knaqur me femrën apo gruan e tij:
    I nënshtruari është i kënaqur me gruan e tij nënshtruese
    Demokrati është i kënaqur me gruan e tij demokrate etj
    Mirëpo meshkujt frustrohen jo nga gruaja e vet aq sa nga raportet që shohin tek qiftet tjera. Sepse ka raporte të ndryshme mes qifteve të ndryshme.

i/e regjistruar Maska e G....
    Anëtarësuar
    05-12-2006
    Vendndodhja
    Torino IT
    Postime
    68
    Citim Postuar më parë nga Asriana
    Thelbi i ketyre 2 barsaletave kuptohet qarte,nga ekstremi ne ekstrem Po kete punen e gjyshit me mesimin se femra dhe mushka marrin vesh vetem me
    hu icik e veshtire per t'u kuptu mbase gjyshi ka jetu ne kohen ne qoftelargut

O shoqe barsalata eshte vetem 1

Gjyshat tane kane jetuar te gjithe ne ate kohe kur mashkulli ishte dominues mbi femren ashtu sikur jane te gjithe myslimanet edhe ne kohen e sotme

Por kohet kane ndryshuar dhe femra tashme eshte me indipendente dhe e sigurte ne vetvete, kjo ben qe ndonjehere te ndryshojne rolet

mirepo une nuk jam dakort

dhe kam vendosur te mar per grua nje femer me keto karakteristika:

1 te jete e dobet (peshat e lehta imund ti rrahesh kollaj)
    2 te jete pa shkolle te larte (e ku do shkoje ajo pa mua)
    3 te jete pa pasuri
    4 te jete pa vellezer
    5 te jete me nje baba te urte (jo polic)
    6 te jete pak fare simpatike (po pak fare , se po qe shume.........

Une dhe vetem une do ta komandoj "ushtrine" time
    a me kuptuat

Kush nga femrat i pershtatet ketyre karakteristikave le te me kontaktoje se jam i juaji

Faleminderit per mirekuptimin
    ME MIRE NJE VEZE SOT
    SE NJE PULE NESER

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    =bebushja]Fisnik njer thua se je jurist e tani po thua se je shkrimtar,,,, nejse mbase ka njerez qe kane shume profesjone ne jete.
    a jan ne kontradite keto terme sipas teje ...!!!!????

Ne se je jurist nuk do diskutoje kur keto tema ne kete menyre per vete faktin se juristi nuk shef kure me syrin e nje fanatiku apo njeanshemerie ne jeten familjare
    ai flet ne menyren e drejt te ligjit
    .

perfakt megjithate nuk jam prej ketyre juristave qe mundohen te shiten naive une thjesht punoje me teorin time ;nuk duhet te shikohet nje preoblem 'SI ESHTE' POR 'SI DUHET TE JETE' une jam student ne juridik momentalisht .dhe jam shume i pakjart me ligjet bashkohore thjeshte duke u munduar qe te menjanojne diskriminimin gjinore krijojne shume defekte ligjore ,jam kontra ndaj kesaj .

Nse je shkrimtar,pak e pabesushme kjo ,per vet arsyen e menyres qe shkruan ti,
    si ne gramatik dhe ne dialektin krahinor le shume per te deshiruar(cope-cope)
    heheh momentalishte nuk kam liqencen e nje shkrimtari por jam ne pritje kam shkruar dy libra te tretin jam duke e shkruar por me qellim nuk jam duke i botuar sepse ,thjeshte eshte shkaku kryesore qe pas perfundimit te magjistratures te bej nje emer ne opinion dhe ne menyre qe te kete sukses ajo krijimtari e imja sepse po ti botoj tash kam frik qe me deshtojen sespe nuk kan besim ne moshen time dhe nese nuk kam ndonje tituj si p.sh; 'Mr ' si thon ;nuk te shitet malli edhe nese eshte kualitet . dhe sa i perket gabimeve gjuhesore qe beje kjo nuk ndikon ne nje krijimtari te nje shkrimtari sespe per gabimet teknike perkujdeset redaktori im personal dhe ato gabime kur dalin en botim ne liber nuk shifen sepse per kete eshet redaktori me parin e tij.
    librat e mi te gatshem per botim jan keta 'SI DUKET NJE FAMILJE E SHENDOSHE ' FAQE ;250. libri tjeter eshte ;,ka te beje me profesionin tim eshte liber i shkences shoqerore quhet titulli 'EFEKTESHMERIA NE PARANDALIMIN E KRIMIT; KUSHTETUTAT BASHKOHORE DHE SHERIATI' FAQE ;487 . dhe libri ne perpunim e siper dhe gati ne perfundim eshte nje permbledhje poezish qe i kam shkruajtur faqe ;130.

shiko tek nje shkrimtar nuk vlersohet shkrimi qe bene dhe gabimet drejteshkrimore por ideologjia tij si keshille per ty mike edhe pse me shtyre ta dal jashte teme dhe te shpalos biografin time qe kjo nuk i intereson forumisteve.
    por thjeshte tu pergjigja pyetje nderhyrese dhe jashte temese te juaja.

Sa per temen do te thosha vetem kaq,,,,,, SE PA MENAZHIMIN ME NIKOQIRLLEK TE FEMRES NE SHTEPI,AJO FAMILJE SDO ECTE KURE PERPARA." BURRI KOKA DHE GRUAJA ESHTE QAFA"NE NJE FAMILJE TE VERTET(themi andej nga berati).
    femra eshte zonja e shtepise pajtohem....
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 26-01-2007 më 16:09

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    O shoqe barsalata eshte vetem 1

Gjyshat tane kane jetuar te gjithe ne ate kohe kur mashkulli ishte dominues mbi femren ashtu sikur jane te gjithe myslimanet edhe ne kohen e sotme

Por kohet kane ndryshuar dhe femra tashme eshte me indipendente dhe e sigurte ne vetvete, kjo ben qe ndonjehere te ndryshojne rolet

mirepo une nuk jam dakort

dhe kam vendosur te mar per grua nje femer me keto karakteristika:

1 te jete e dobet (peshat e lehta imund ti rrahesh kollaj)
    2 te jete pa shkolle te larte (e ku do shkoje ajo pa mua)
    3 te jete pa pasuri
    4 te jete pa vellezer
    5 te jete me nje baba te urte (jo polic)
    6 te jete pak fare simpatike (po pak fare , se po qe shume
    Une dhe vetem une do ta komandoj "ushtrine" time
    a me kuptuat

Kush nga femrat i pershtatet ketyre karakteristikave le te me kontaktoje se jam i juaji

Faleminderit per mirekuptimin

Shoku ne fjale,eshte mese e kuptueshme qe barsaleta eshte nje,por qe permban dy ekstreme personazhesh,nje dominant arrogant,dhe nje te urte fare(mumje) Persa i perket myslimaneve te sotem ju nuk mund t'i pergjithesoni te gjithe,gjithkush eshte i ndryshem ne personalitetin e tij,po ashtu sikurse edhe ju.Dhe si perfundim po e mbyll me nje shprehje te urte popullore "Cfare te mbjellesh do te korresh" ne jete

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    fisnik nje keshille lali !! nje shkrimtar mund te jete edhe per nobel po kjo nuk e ben nje njeri te mire !!! ashtu si edhe nje person qe eshte me tete klas shkolle edhe eshte nje njeri i mire !!! nejse kjo ishte pak jashte teme !!! une mendoj se shoqerija aq me teper qe familja eshte berthama e kesaj shoqerie duhet te shkoj ne bashkpunim !!! barazia ndermejet femres edhe mashkullit akoma nuk ka arritur perderisa femrat dalin akoma ne mitingje per te drejtat e tyre edhe barazine megjithate shoqeria duhet te shkoj tek kjo barazi sepse eshte ne te mire te saj !!! edhe nje shembull ne familjen time i mban mamaja ime te ardhurat pra ekonomine e familjes megjithse plaku im mer me shume leke edhe gjithcka shkon mire sepse ka mirkuptim midis tyre !!! nje shembull i thjeshte pse duhet te shkoj drejt kesaj barazie shoqeria !!! zoti iu bekofte
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush eshte per ty tipi i femres apo i mashkullit ideal ?
    Nga ALBA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 71
    Postimi i Fundit: 16-01-2024, 05:15
  2. A ekziston miqësia mes femrës dhe mashkullit?
    Nga marlboro1 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 03:51
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Barazi midis mashkullit dhe femres
    Nga skerdi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-06-2004, 08:22
  5. Prirjet qe Kundershtojne Rolet e Mashkullit dhe te Femres
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2004, 00:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •