Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

"Nënshtrimi i mashkullit ndaj femrës nuk i sjell dobi femrës"

[COLOR="Black"]NENshtrimi i mashkullit ndaj femres nuk sjell dobi femres

interepretoehet keshtu:

zberthim:
    1 . Familja eshte shteti(ushtria)
    2 . Udheheqesit e familjes(shtetit )jan komanduseit(prinderit)
    3 . Komandanti eshte Burri(babai)
    4 . zv.komandanti eshte gruaja(nena)
    5 .femijet jan ushtaret

-Tash ne veprimaterin e ketyre 5 pikave keshtu shtjellohet :komandanti "burri(babai) duhet et udheheq me shtetin(familjen)si komandant supremi shtetit(familjes) me bashkepunetore zv.komandantin "gruan"(nena)dhe keta udhehqes duhet te udhehqeinushtaret(femijet)per et qen shteti nen kontroll.

-Komandanti tash nese i nenshtrohet zv.komandantit athere hiriarkia (renditja vertikale)si sistem biedhe thyen rregullat enje ushtriete rregullte dhe nese bie hiriarkia si sistem ateher ajo ushtri (familje) eshte e pakontrolluar dhe jofunksionale.

-Roli i ushtareve(femijeve) tash at jan ne dilem se cili prej udhehqesve duhet ta besojne ati binden komandantit(babait) apo zv.komandantit(nenes)
    dhe kjo dilem shkakton mjaft qrregullime ne ndonje ushtri dhe duke e pare kete parregullsi rolesh ushtaret (femijet) vendosinte dorzohen apo te terhioqen nga ushtria dhe keshtu nje shtet (familje) mbetet pa (femije/ushtare)dhe shteti si shtet mbete me nje te ardhme te dyshimt.
    -Dhe komandanti (burri)par ta udhehequr ne menyre sa me te sukseshme ushtrine duhet qe urdheri i tij te jet suprem dhe zv.komndanti duhet ti bindet komandes.
    -Komandanti per te qen sa me i sukseshem dhe per te shkuar sa me mire punet me shtetin duhet te jet i afte fizikishte dhe psiqikishte dhe komandat e tije te jete a pakkundershtuar dhe duhet te ket te drejt per veto suspenzive qe te i shkarkoje edhe ne raste qe kundershton zv.komandanti.

"Ne nje shtet kur eprori udheheqe komndanti ai shtet /ushtri nuk mund te funksionoje si dhuhet"

[/COLOR
    ]

i/e regjistruar Maska e saimiri-uk
    Anëtarësuar
    13-01-2003
    Vendndodhja
    All over Albania
    Postime
    252

fisniku-ushtar

Hajde Baba Abaz Ali Tomorri hajde!
    Perse ore "Sillo" ushtri u be jeta?
    Femrat ne pergjithesi kerkojne qe burri i tyre te jete i fuqishem dhe dominant! Gjithe koto lojra dhe cingla mingla qe femrat te cajne koken jane test i tyre per te pare sa je ne kontroll te situates dhe tyre! Mirepo duke u tallur me shaka me lojrat e tyre tregon se je individ qe nuk tundesh kollaj dhe ato jane te interesuara ne kyptimin afatgjat te nje lidhje. Kur nje burr eshte i dobet "wussy" dhe pa konfidence atehere femra nuk qendron gjate, (te pakten britanezet & amerikanet). Nuk eshte e shendetshme per nje familje qe burri te jete individ "qaraman" dhe i lekundur. Kjo lloj sjellje shihet edhe tek kafshet ku femra gjunjezohet tek mashkulli i forte dhe dominant qe ky i fundit ti kaloje genet e forta klyshit te ri te bukur!
    Ketu nuk po them qe mashkulli ta keqtrajtoje ose abuzoje femren por ta mbaje "ne maje te gishtave" me kunja dhe surpriza dhe te tregohet kep, ndryshe "ta martoje lagja"!
    Per sa i perket puneve te shtepise qe te dy duhet te kontribojne ne mirembajtjen e shtepise. Asnje nuk eshte perfekt ne te gjitha por me durim dhe harmoni arrihet cdo gje!
    Tung

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Ncuq ncuq ncuq....po paske qene maskilist i terbuar more Fisnik!
    Po pse ore,gjithmone burri duhet te jete kumandari?!...po nese zevendes kumandari eshte me i afte ne drejtim se kumandari atehere perse te mos i lihen atij ne dore freret e kumandimit.....une si ushtar protestoj,me kete lloj arsyetimi
    e shkaterrojme ushtrine me keq se'c e kemi shkaterruar...hierarkia vendoset gjithmone ne baze te aftesise se drejtimit dhe femrat e kane kete aftesi keshtu qe nuk eshte prishje e shkalles hierarkike nese vendoset nje femer ne drejtimin e nje rreparti ushtarak...familjeje

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ku e kishim gjithë këtë ushtri për shlirimin e Kosovës?
    Si se paskemi ditur të vepronim kështu.

LE TE BEHET DRITE! Maska e Aloa
    Anëtarësuar
    30-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku qielli takon detin
    Postime
    71
    flasim per barazim mirekuptim,dihm reciproke e jo per nenshtrim
    Everything I do, I do it for you.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    e pres gjthmon pergjigjet e njejta prej forumisteve sepse jan mesuar gjithmon te bisedojne dhe komentojne ne per tema te zakonshme dhe tash kur hapi kesi tema qe po dket se jan te pavrejtura tek forumistet sepse nuk kan has asnjeher ne nje shtjellim te ketyre temave ne kesi kendeveshtrimi.

te gjitha temat qe i hapi jan ne ngjyren "MENDIMI NDRYSHE" sa i perket se po hapi shpesh tema kjo eshte per mua nje pjes e krijimatris sime dhe nuk me kushton shume. shume shpejt mund ti shkruaj dhe ate ne menyre autodidakte nuk emitoje asnjeher per mua COPY/ PASTE nuk existon .

edhe sa per informim jam me profesion shkrimtar dhe kjo per mua eshet nje stervitje para nje botimi dhe te mos harrojme se me jeni objekt studimi te gjithe ju .me kend flas jan ne studim tek une "WARNINNG"

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga shoku_tanku
    Ncuq ncuq ncuq....po paske qene maskilist i terbuar more Fisnik!
    Po pse ore,gjithmone burri duhet te jete kumandari?!...po nese zevendes kumandari eshte me i afte ne drejtim se kumandari atehere perse te mos i lihen atij ne dore freret e kumandimit.....une si ushtar protestoj,me kete lloj arsyetimi
    e shkaterrojme ushtrine me keq se'c e kemi shkaterruar...hierarkia vendoset gjithmone ne baze te aftesise se drejtimit dhe femrat e kane kete aftesi keshtu qe nuk eshte prishje e shkalles hierarkike nese vendoset nje femer ne drejtimin e nje rreparti ushtarak...familjeje
    e perse shoku behesh naive kinse flet para "kamerave " si te gjith ata te "emancipuarit" shiko jam duke e sudjuar te drejten familjare si master dhe keto dhe e kuptoje femren shum mire kush eshte "FEMRA ESHET MJAFT INTELEGJENTE POR INTELEGJENCA ESAJ ESHTE NEN SUNDIMIN E EPSHIT"
    shprehu pa dorza more tanko se nuk ke kamera para qe te shikojne se qfar flet.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Duke e mar parasysh cfare rendesie , roli , vlere luan nje familje me plot kuptimin e fjales mendoj qe kjo eshte dicka qe cdo prind duhet ndare rolet e tyre me qellim qe te ket harmoni ne familje ... ne baze te ketyre pergjigjeve qe i lexova shumica e kane keqkuptuar temen ne lidhje me " Familja - Ushtria " . Sepse ne kete rast menyra se si i ka pershkruar shoku Fisnik jane ne njefare menyre Enigmatike por ajo qe eshte me rendesi eshte te kuptosht thelbin e gjithe kesaj qe eshte thene me lart
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Si i thojne asaj fjales se vjeter, gjeli veze nuk ben. -----pa perfshire Elbasanin ktu

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    e perse shoku behesh naive kinse flet para "kamerave " si te gjith ata te "emancipuarit" shiko jam duke e sudjuar te drejten familjare si master dhe keto dhe e kuptoje femren shum mire kush eshte "FEMRA ESHET MJAFT INTELEGJENTE POR INTELEGJENCA ESAJ ESHTE NEN SUNDIMIN E EPSHIT"
    shprehu pa dorza more tanko se nuk ke kamera para qe te shikojne se qfar flet.
    Qe te jem i sinqerte,me ty miku im,gjithmone kam folur pa doreza....e vesha me pak humor pergjigjen time pasi me pelqeu vertet menyra se si e kishe trajtuar
    temen,pra krahasimi qe i bere familjes....sa per femren,une vertet mendoj se eshte mjaft e afte per te luajtur rolin e kryefamiljarit....persa i perket inteligjences se saj ne lidhje me sundimin e epshit,une mendoj se eshte nje arsye me teper qe do ta bente ate nje komandante te zonjen....po shkojme drejt nje bote me te drejta te barabarta keshtu qe te tilla diferencime gjinore mua me duken pa vend....megjithate ky eshte thjesht mendimi im...nuk e kam lexuar asgjekundi...thjesht,keshtu mendoj se eshte me mire.
    Edhe dicka tjeter!....temave te tua gjithmone ju kam dhene vleresimin e duhur.
    por se kam menduar ndryshe,kjo nuk do te thote aspak se i kam shperfillur keto tema....ne fund te fundit,ky eshte qellimi i temave,debati,une thjesht kam ndoshta difektin qe debatet e mia i trajtoj me humor....ndoshta nuk jam aq serioz sa duhet,por rrespekti im per ju dhe per anetaret e tjere te forumit eshte maksimal...

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush eshte per ty tipi i femres apo i mashkullit ideal ?
    Nga ALBA në forumin Grupmoshat e komunitetit
    Përgjigje: 71
    Postimi i Fundit: 16-01-2024, 05:15
  2. A ekziston miqësia mes femrës dhe mashkullit?
    Nga marlboro1 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 37
    Postimi i Fundit: 29-04-2006, 03:51
  3. Gruaja në Islam
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  4. Barazi midis mashkullit dhe femres
    Nga skerdi në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 27-06-2004, 08:22
  5. Prirjet qe Kundershtojne Rolet e Mashkullit dhe te Femres
    Nga Arb në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-04-2004, 00:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •