Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 38
    i/e larguar Maska e Kristtina
    Anėtarėsuar
    23-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    171

Masiela Lusho------->aktorja shqiptare

Rasteshisht po lexoja biografin e Masiela Lushos qe ka lind ne shqiperi. mbase e keni par tek TV SHow George Lopez---> te premteve ajo luan vajza e tij Carmen.
    nejse me bani pershtypje biografia e saj sepse nuk e kan ven qe ka lind ne Shqiperi por ne Europe. Si mendoni ju?

Masiela Lusha plays George Lopez's teenage daughter, Carmen. An accomplished actor, author, model and artist, Masiela first gained attention modeling in Michigan, and shortly thereafter made the move to Los Angeles.

Masiela's film and television work includes a voice on Clifford The Big Red Dog, a guest-starring role on Disney's Lizzie McGuire, the host of Real Life Teens, an educational program, and lead roles in Down With Me, My Father's Eulogy and 007th Grade: Young James Bond Chronicles. In addition she has had many supporting roles in such films as Summoning, Living with Mushuggana Shiksa and Spirit Rising.

Her theater work includes Charlie and the Chocolate Factory — in which she played the Queen of the Umpalumpas — Snow White, Last Dress Rehearsal and The Buzz.

Masiela has been named "the youngest author in the world to publish a book" and one of "the best top ten talented poets for North America," for her book Inner Thoughts, which was published in both English and Albanian in 1998, when she was twelve years old. She views writing as an extension of herself, a means of creating worlds without boundaries, and is currently applying her impressive talents to crafting several screenplays.

Born in Europe, Masiela now resides in Los Angeles. She attends UCLA where she majors in English and Business. While her first love is acting, she also enjoys dancing and gymnastics, biking, boating, bowling, cooking, singing, rollerblading, skiing and volleyball, and she speaks German, French and Albanian.

Refugjat!!! Maska e Gege Toska
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Downsview,Toronto!
    Postime
    55

Masiela Lusha

Sot revista e njohur amrikane "The Parade" kishte ne faqen e pare foton e nje 18 vjecareje nga Tirana Masiela Lusha e cila po shnderrohet ne nje yll te TV amerikan e pikerisht ABC ose kanalit 7!
    Le t'i urojme fat e suksese kesaj shqiptareje e dashte Zoti e te tjere vajza a djem tanet te dalin keshtu ne faqen e pare per te tilla sihariqe!
    http://www.parade.com/current/coverstory/index.html
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gege Toska : 03-05-2004 mė 01:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-07-2003
    Postime
    82

mos ndoshta e kam keqkuptuar une!?!?

Kodi PHP:
    Masiela Lusha was born on October 231985 in Europe to parents Max and DanielaShe lived in EuropeWhen she was seven years old she moved to Michiganthen4 years ago she moved to Los AngelesCalifornia to pursue acting 

keto fjale i lexova ne nje biografi te vajzes,dhe te njejtat fjale jane shkruar edhe ne faqen zyrtare te show-it qe ajo ben pjese.
    Une gezohem kur shoh bashkekombesen time te arrije keto suksese,dhe gjithmone e me lart e pafshim.
    POR,mbase e kam une gabim, ne biografi nuk e permend fare qe ka lindur ne shqiperi,por vetem EUROPE. Une nuk dua ta keqkuptoj,por te them te drejten si shqiptar qe jam dua ta lexoj dhe degjoj,me ben edhe me te lumtur.
    Ne fakt e habitshmja eshte se nuk e thote se ka lindur ne shqiperi apo kudo ku ka lindur,por kur permend gjuhet qe flet e permend edhe shqipen,ndoshta si per te shtuar numrin e gjuheve qe flet
    Shpresoj shume te jem gabim,por me duket se vajza e paska harruar pak shqiperine.
    I uroj edhe nje here fat,
    ANDi

antar
    Anėtarėsuar
    19-01-2004
    Vendndodhja
    rrotull Dajtit
    Postime
    58
    Shume fat Masieles,nuk eshte rasti i pare qe nuk duan ti pranojn talentet shqiptare.
    U dha nje lajm ne nje tv shqiptar,qe ne Greqi nje vajze shqiptare i dergonin mesazhe fyese,vetem pse hyri ne 5 ne nje konkurs kenge,po ne vazhdojm dhe keshtu
    Dhe nje here urime Masieles e suksese
    [size]Ashtu kuptova se ne te vertet
    kisha arritur ne SHQIPERI
    nje vend me nje mije bukurira
    por i shkelur nga nje turme,e cila
    ushqen nje fare urrejtje kunder bukuris
    keshyu n.q.s ne SHQIPERI bukuria eshte e perbuzur dhe shkelmuar ska dyshim se fisnikeria nje nga
    virtytet e vjetra te kombit shqiptar
    eshte ende gjalle......
    FAIK KONICA[/size]

Moderator
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Citim Postuar mė parė nga eagle_eye_andi
    Kodi PHP:
    Masiela Lusha was born on October 231985 in Europe to parents Max and DanielaShe lived in EuropeWhen she was seven years old she moved to Michiganthen4 years ago she moved to Los AngelesCalifornia to pursue acting 

keto fjale i lexova ne nje biografi te vajzes,dhe te njejtat fjale jane shkruar edhe ne faqen zyrtare te show-it qe ajo ben pjese.
    Une gezohem kur shoh bashkekombesen time te arrije keto suksese,dhe gjithmone e me lart e pafshim.
    POR,mbase e kam une gabim, ne biografi nuk e permend fare qe ka lindur ne shqiperi,por vetem EUROPE. Une nuk dua ta keqkuptoj,por te them te drejten si shqiptar qe jam dua ta lexoj dhe degjoj,me ben edhe me te lumtur.
    Ne fakt e habitshmja eshte se nuk e thote se ka lindur ne shqiperi apo kudo ku ka lindur,por kur permend gjuhet qe flet e permend edhe shqipen,ndoshta si per te shtuar numrin e gjuheve qe flet
    Shpresoj shume te jem gabim,por me duket se vajza e paska harruar pak shqiperine.
    I uroj edhe nje here fat,
    ANDi
    Une e lexova shkrimin e "Parade" ne leter dhe jo online. Aty e thote tekstualisht qe Masiela Lusha (Maa-see-eheh-llaa) ka lindur ne Tirane ne 1985.

Refugjat!!! Maska e Gege Toska
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Downsview,Toronto!
    Postime
    55

Ne shkrimin te "The Parade" shkruhet qarte...

Ne te vertete te shkrimi ne revisten "The Parade" shkruhet qarte per te si shqiptare,me sakte shikojeni...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-07-2003
    Postime
    82
    Me gezon ajo foto qe pashe me lart,
    por une ne fakt po flisja per faqen e saj zyrtare,ku lidhja e saj me shqiperine tregohet vetem ne 2 pika:

1. nje liber qe ajo ka shkruar ne 2 gjuhe,anglisht dhe shqip.

2.dhe gjithashtu kur permend gjuhet qe flet.

Megjithate nuk eshte masiela as e para,as e fundit.Ka shume shqiptare qe jane teper te suksesshem,edhe me teper sesa ajo,dhe qe nuk e shprehin kurre faktin qe jane shqiptar.

Gjithe te mirat,
    ciao
    bingo !!!

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016

Masiela Lusha

Masiela Lusha ka lindur ne Tirane, Shqiperi. Eshte artiste, autore, modele dhe aktore. Fillimet e saj i pati si modele ne Michigan, e me pas levizi ne Los Angeles, ku edhe jeton. Gjimnazin e mbaroi para kohe dhe shpreson te vazhdoje studimet ne UCLA per Anglisht dhe Biznes. Edhe pse enderra e saj eshte akti, ajo shpenzon kohe me gjimnastike, kercim, air hockey dhe me pak fjale te gjithe sportet qe nje mund te mendoje : ). Flet Gjermanisht, Frengjisht dhe Shqip.

Ka luajtur ne filma si Lizzie McGuire (artiste e ftuar, rolin e drejtueses se nje emisioni edukative per femije "Real Life Teens"), dhe role kryesore ne "Down With me", "My Father's Eulogy" dhe "007th Grade Young James Bond Chronicles." Role te tjera mund te permenden ato tek filmat "Summoning", "Living with Mushuggana Shiksa" dhe "Spirit Rising."

Si dhe ka luajtur role teatrale ne "Charlie and the Chocolate Factory", "Snow White", "Last Dress Rehearsal" dhe "The Buzz."

Masiela eshte cilesuar si "autorja me e re ne bote, e cila ka publikuar nje liber" si dhe "nje nga 10 poetet me te talentuara te Amerikes se Veriut", per librin e saj "Inner Thoughts", i cili eshte publikuar Shqip dhe Anglisht, ne vitin 1998 kur ajo ishte vetem 12 vjec. Per Masielen, te shkruarit eshte nje zgjatje e vetvetes, nje menyre per te krijuar vende pa kufij. Momentalisht eshte duke zgjeruar krijimtarine e saj me skenare filmash.

Per sa i perket kinemase, se fundmi eshte duke luajtur si vajza e George Lopez (Carmen) ne serine televizive ne ABC titulluar George Lopez".

p.s. Informacioni me lart eshte marre nga abc on line

Masiela Lusha eshte lindur me 23 Tetor, 1985 nga prinderit Maks dhe Daniela. Ne moshen 7 vjecare shperngulet ne Michigan (SHBA) dhe me vone ne Los Angeles ,CA qe te vazhdoje aktrimin. Sic tha dhe Fiori me siper ajo eshte cilesuar si autorja me e re ne bote e cila ka publikuar nje liber ne dy gjuhe. Libri poetik quhet "Inner Thoughts". Masiela vete dizanoj kopertinen, ilustrimet dhe punen kompjuterike te librit ne moshen 12 vjecare ( kete liber mund t’a gjeni ne cdo dyqan te Barnes and Noble, ose klikoni ketu). Poezite e saj jane botuar edhe en 2 libra tjere: "Last Good-Byes" dhe ” Luminescent Night”. Ne vitin 1998 ajo dekorohet si nja nga 10 poetet me te mira ne Ameriken e Veriut dhe merr nje leter perurimi nga kryetari i SHBA-ve. Veren e kaluar ajo shkruajti skripten prej 147 faqesh ”The Group” e cila u mireprit nga disa studio presdigjoze te Hollywoodit. Qe nga vera e kaluar ajo ka shkruar skripten “Starla” dhe skripten per episodine e animuar "Nela and Maylee".

Dashuria e pare e Masieles eshte aktrimi, ajo eshte nje yll ne ngritje. Filmografia e saj:

1. "Clifford's Puppy Days" (2003) Serial TV .... Nina
    2. Cherry Bomb (2002) .... Kim
    3. "George Lopez" (2002) Serial TV .... Carmen Consuelo Lopez
    4. Summoning (2001) .... Blonde Girl

Gjithashtu shfaqet si mysafire tek seriali "Lizzie McGuire" (2001) ne rolin e "Friend(shoqe)" ne episodion: "Last Year's Model"

" . . . You are the future of your country, and I encourage you to continue to use your creative talents so that you will be prepared when your generation leads our nation . . . "

-- Bill Clinton, President of the United States, 1992-2000

Perkthimi:

".. Ti je ardhmeria e vendit tend dhe une te inkurajoj qe te vazhdosh te shfrytezosh talentin tend kreativ qe te jesh e pregaditur kur gjenerata jote te udheheqe kombin tone... "

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme - Njohuri - Tė Reja
    Nga drini_nė_TR nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 13-11-2007, 22:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •