Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 28
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    vagabond po per shoqerin e vet e thash un dhe per njerezit qe njof.

Personalisht nuk e di mire di si jan cunat shqiptar ne shqipri se kam shume vite jasht shtetit. Nga patriotet e mi ne Amerik/Canada kam kriuar pershtypje me te mire per Kosovaret (ose ndoshta ca persona te caktuar me ka bere te mendoj qe te gjith jan te mire, nuk e di ) Nuk thash un qe te tjeret sjan te mire, mos me keqkuptoj njeri.

Hmmm e mua me duket e kunderta ju ne shqipri ne pergjithesi jeni shum shum shum te mir si perjashtoj edhe keta ktu ne Ks mirpo pas qunav te shqipris qmendem krejt jeni 1-sha
    shiko yllo se eshte dhe pak budallek te themi qe te gjith kosovaret jan kshu dhe te gjith fieraket apo vlonjatet ashtu. Ka te bej personaliteti i cdo njeriu. Un po them per kosovaret sepse ju me dukeni pak me te civilizuar. po prap nuk eshte mire te stereotipojme.

gjith te mirat.

ps. Cupa mos u merni me cuna te huaj se i kemi djemt tan si yje!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga FierAkja143 : 20-01-2007 më 23:18

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Hey cme gjeti belaja te hy ne konflikt kot me cunat e kosoves. :P
    Une po kembengul nje cik te lidhja e Prishtines me Tiranes sepse dhe une kam shoqeri nga Prishtina dhe jo se dua te gricem me ty. Por nuk e pranoj ate qe thua ti cunat e shqiperise jane te "pacivilizuar ose me pak te civilizuar se cunat e kosoves".

Jo se po bohem xheloz pasi ste njoh as nuk me njeh por nuk e di por me duket ngaterrohemi te fjala civilizim. Kur thua civilizim varet cfare nen kupton?

Ene i gjo kur thua cunat e shqiperise uroj mos te marresh si baze ndonje zone te larg ne rrethin e fierit :P

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Mesa kam pare une lidhjet Prishtine-Tirane jane te dashura kryesisht nga ana e Prishtines.
    Shume do doja ta dija se per cilen gjini e ke fjalen kur thua keshtu?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Ylldriti
    Blu_sky, mua më vjen keq që keni bërë një rastësi të tillë.
    Një fjalë gjermane thotë: Zeig mir deine Freunde, ich sage dir wer du bist! që në shqipe do ti binte: Ma trego shoqërin tënde, të tregoi se kush je!

Lidhjet jan të dashura kryesisht nga Prishtina?
    Po ani, çfar ka të keqe këtu?
    Unë njoh një realitet tjeter, ndoshta ka të bëjë me atë se unë kam një shoqëri tjeter.
    C'problem ka?Asnje problem xhanem.Ku ta marresh qe cdonjeri te gjeje kapakun e tije,qofte ne Kosove,qofte ne Shqiperi,qofte ne Kine.Nuk thashe qe ka problem,une si pjese e shoqerise shqipetare thjeshte po te them qe jane te pakta rastet si ato qe ke pershkruar ti.Shumica e familjeve shqipetare qytetare te vjetra nuk e kane te rehateshme te pranojne nje miqesi te bere me nje individ qe vjen nga periferia e qytetit te tyre,leri pastaj pozitat e tjera gjeografike.Do thuash"Pse"?Mohoje sa te duash,edhepse nuk mund te ta shprehin hapur,ranget sociale ne shoqerine shqipetare jane me prezente se kurre.Sidomos mbas ketij mish-mashit qe eshte bere vitet e fundit.

Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Cunat Kosovar jan si yje!

Tani ne cdo vend ka te mir dhe te keqinj, por Shqiptaret nga Kosova per mua jan pak me te vecant dhe shumica anojn nga e mira (ose te pakten ata qe njof un).
    Jo mi zemer,nuk jane me te mire se cunat e Shqiperise.Kam njohur ketu familje nga Prishtina,i trajtonin grate e tyre barbarisht,si plaçka.
    Pastaj varet se ne cfare konteksti i ke pare ti,ndoshta ne syte e tu silleshin totalisht ndryshe sesa kur gjendeshin ne kontekst familjar.A po,nese ti me siguron qe ke banuar me ato per nje kohe te konsiderueshme nen te njejten çati,une terhiqem.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-01-2007 më 06:18
    Kam vetem nje limit: qiellin!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    zemer,nuk jane me te mire se cunat e Shqiperise.
    Personalisht mendoj se jan me te respektueshem sidomos kur vjen tek familja dhe din ta trajtojn nje femer me mire. Po flas per djemt me shkolle dhe me objektiva ne jete jo per "gango wannabet"
    Pastaj si thash nuk dua te stereotipoj (dhe pse ne fjal po e bej pak), sepse djem te respektueshem dhe me edukat ka ne cdo vend. Jo vetem ne Kosov apo ne Fier si thash. As nje here nuk do zgjidhja njeriun tim nga qyteti i shqipris qe ka lindur se kjo eshte budallek. Por qe me pelqejn cunat kosovar me shume se te tjeret kjo ngelet. Eshte preferenc personale se kuptoj ca problemi keni ju. Ti nga qe ke njofur nje qe eshte i keq sdo te thot qe te gjith jan ashtu. Ne pergjithesi kosovaret jan pak me "para" ne mentalitet nga shqiptaret e tjer.[/B]
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-01-2007 më 14:44

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    E ne cfare qenkan me "para" kosovaret?Jam kurioze te di.

P.s.Modifiko tonin e fjaleve ne replika.
    Kam vetem nje limit: qiellin!

I Pavarur nga poli.ditore
    Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56

Shqipet nga Kosova

Shqipet nga Kosova jo se dallojm nga kushedi se çka nga shqipet e Shqipëris, fundja mund të jetë qështje individi, të ngriturit, intelektualiteti.
    Por, shqipet nga kosova jan për nga natyra thjesht më të butë, më të dashur, më familjar, më të ngroht!
    Kur them këtë kam parasysh, shqipet nga kosova u ikin rreziqëve(jo të gjithë), por mu kjo ikja nga rreziqet ata i bënë më të dashur, më të ngroht, më të butë.

Shqipet nga kosova, kan veshë më tepër për Partneren, ndërsa nga bukuria, intelegjenca e gocave nga shqipëria, shipet nga kosova japin-bëjn gjithçka!

Pash Blue sky të ketë marrur këtë shembull:
    C'problem ka?Asnje problem xhanem.Ku ta marresh qe cdonjeri te gjeje kapakun e tije,qofte ne Kosove,qofte ne Shqiperi,qofte ne Kine.
    qoftë në Kosovë,qoft në shqipëri janë shumë të preferuara si titulli që ka ndrruar dikush(ani), e jo gjetiu, mos thasht zoti kinë!
    Ore Blue sky bëjm muhabet ore.
    Fajtori arsyetohet
    Edhe nëse do të vdisja nuk do të mërzitësha, ama ti bijer njëher autostrades Durrës-Morinë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2006
    Postime
    27
    Vetem Prishtina metropolitane tani numeron mbi 1 milion banore, e ashtu edhe Tirana. Kosova ka rreth 2.5 milione banore kurse Shqiperia rreth 3.5 milione banore. Domosdoshmerisht, ne mesin e gjithe ketyre njerezve do kete shije e preferenca te ndryshme individuale. Ne Kosove psh. ka shume qe nuk lidhen me jokosovar fare, njoh shume prishtinse qe me pare lidhen me me te keqin prishtinas se me kedo tjeter, por shumices ne pergjithesi ju mjafton te jete shqiptar/e partneri/partnerja dhe nuk e kane problem se nga vjen. Poashtu kemi nje pakice qe preferon lidhjet e huaja, e kam fjalen me te huaj fare. Keshtu eshte duke u bere edhe Shqiperia tani, mesa jam duke e pare une. Dhe krejt kjo eshte shume normale.

Sa i perket diferencave ne mentalitet, keto jane gjera shume subjektive dhe kerkojne studime te thella, mirepo une nuk shoh ndonje diference esenciale midis dy pjeseve shqiptare.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga DardaniaRock
    Sa i perket diferencave ne mentalitet, keto jane gjera shume subjektive dhe kerkojne studime te thella, mirepo une nuk shoh ndonje diference esenciale midis dy pjeseve shqiptare.
    Nga keto qe kam lexuar ketu, s'do te ndaja te njejtin mendim.

Shoh se disa shprehin haptas, jo vetem mospelqim por edhe nje urrejtje latente ndaj tyre.

Shoh se nje lidhje te tille eventuale duhet quajtur "kapaku per tenxhere", pa hezituar fare se ofendon te dy palet.

Sepse per disa kjo qenka nje herezi e rende dhe e papranueshme.
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    s'kam arritur akoma te shoh Kosovar duke pritur vjehrren me lule ne dore.Utopi.
    Citim Postuar më parë nga Ylldriti
    Djali kishte në dorë një buqet mir të rreshtuar lulësh për vjehrrit...
    -Yllndrit, degjo! Te kan bere syte, sepse kjo eshte nje Utopi dhe s'mund te kete ngjare ne realitet, te lutem...

Modifikohet: respekto mendimin e anetareve te tjere,nuk ka nevoje te fyhet askush vetem ngaqe ka nje mendim te ndryshem nga i juaji.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-01-2007 më 17:38
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2006
    Postime
    27
    Une e kam pasur nje biznes te vogel dhe poashtu kam studiuar ne Tirane gjate viteve te 90-ta dhe ne ate kohe kishte shume studente kosovare ne UT, si meshkuj ashtu edhe femra, vetem Alma Bektashi nga te gjitha femrat kosovare qe ishin atje ne ate kohe, eshte lidhur me nje tirans, kurse pothuajse te gjithe meshkujt kosovare qe ishin ne ate kohe kishin femrat me te bukura te Tiranes e Shqiperise si te dashura, duke perfshire ketu edhe shumicen e Miss-ave te asaj kohe. Bile ne meshkujve kosovare na morren inat femrat kosovare qe ishin atje, se ne shkonim me shume me femra te Shqiperise (femrat kosovare jane pergjithesisht me konservative), dhe poashtu na vinte keq nga shoqeria tiranase dhe qyteteve tjera te Shqiperise, kur na shihnin me femrat me te bukura te tyre. Tani, pas luftes, me turizmin kosovar ne Shqiperi, kane filluar edhe femrat kosovare te lidhen me shqiptare te Shqiperise, dhe kjo gje eshte shume e mire. Kurse lidhjet meshkuj te Kosoves - femra te Shqiperise kane qene edhe me ne rritje. Hic mos shko me larg psh. Ciljeta ish-missi i Shqiperise ka pas lidhje me Genc Prelvukajn e Etno-Engjujt dhe Getoarin e Tingullit te Trente (keto qe dihen, e sa mund te kete tjere qe nuk dihen).

Une per vete, duke pare interesat tona kombetare, i inkurajoj shume keto lidhje (meshkuj te Kosoves me femra te Shqiperise dhe femra te Kosoves me meshkuj te Shqiperise) sepse keto e pershpejtojne bashkimin tone kombetar, pra eshte interes dypalesh si per Kosoven ashtu edhe per Shqiperine.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  2. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  3. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  4. Tifozët e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •