Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    I Pavarur nga poli.ditore
    Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56

Lidhjet Prishtinë-Tiranë të preferuara?

Kishin kaluar ca ditë nga dasma, dhe sa ishin kthyer nga pushimi Nusja dhe Dhëndrri i sapopjekur.
    ,,Muaji i mjaltit'' dhe rrudhnin syrin njëri tjetrit, sukur linin të kuptonin që kishin kaluar një pushim të mirë e me plot rrëfime e kujtime.
    Kati i shtëpis enkas i rezervuar për të sapomartuarit, sikur vlonte nga gëzimi, në shtëpi ishte kthyer jetë, të hyrat e dalurat e mysafirëve, me ndonjë koment të mirë mesvete nuk mabaronin. Këtë javë pritej të vinin edhe nga ana e nuses, mamaja e djalit sikur ishte kujdesur për çdo imtësir të vogël që çdo gjë të dukej perfekt.
    Në aeroportin e Prishtinës kishin dalur të djalit, dhe nusja, për ti pritur mysafirët nga Tirana.
    Djali kishte në dorë një buqet mir të rreshtuar lulësh për vjehrrit, nusës sikur i pëlqente kujdesi që tregonte i shoqi për prindërit e saj dhe sa s'fluturonte nga gëzimi.
    E sheh Nënë nuk të zhgënjeva, ishin fjalët e para të bijës gjersa shtrëngonte fort maman në krah.

Lexues të nderuar, mos hezitoni ti shkruani të ndodhurat, apo tregimet nga shokët-shoqet tuaja për martesat Tiranë-Prishtinë, dhe anasjelltas.
    (Thash Tiran-Prishtin, sepse në zonen e afert kufitare Kosovë-Shqipri kto nuk paten pushuar as në kohen e akullt të kufijve).
    Edhe nëse do të vdisja nuk do të mërzitësha, ama ti bijer njëher autostrades Durrës-Morinë

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Ylldriti,emigrimi te con ne kontakt me njerez te ndryshem,e mua me ka rastisur te njoh dhe familje Kosovare,ama s'kam arritur akoma te shoh Kosovar duke pritur vjehrren me lule ne dore.Utopi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-01-2007 më 17:36
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Tashti varet nda dashuria qe mund te filloj nga te dyja palet.
    What Goes Around, Comes Around

Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky
    Ylldriti,emigrimi te con ne kontakt me njerez te ndryshem,e mua me ka rastisur te njoh dhe familje Kosovare,ama s'kam arritur akoma te shoh Kosovar duke pritur vjehrren me lule ne dore.Utopi..
    Blu_sky, mua më vjen keq që keni bërë një rastësi të tillë.

Lidhjet jan të dashura kryesisht nga Prishtina?
    Po ani, çfar ka të keqe këtu?
    Unë njoh një realitet tjeter, ndoshta ka të bëjë me atë se unë kam një shoqëri tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-01-2007 më 17:36
    Edhe nëse do të vdisja nuk do të mërzitësha, ama ti bijer njëher autostrades Durrës-Morinë

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Cunat Kosovar jan si yje!

Tani ne cdo vend ka te mir dhe te keqinj, por Shqiptaret nga Kosova per mua jan pak me te vecant dhe shumica anojn nga e mira (ose te pakten ata qe njof un).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Ylldriti,emigrimi te con ne kontakt me njerez te ndryshem,e mua me ka rastisur te njoh dhe familje Kosovare,ama s'kam arritur akoma te shoh Kosovar duke pritur vjehrren me lule ne dore.Utopi.
    Personalisht cunat nga kosova me duken pak me te respektushem nga cunat shqiptar nga vendet e tjera te shqiperis.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-01-2007 më 18:04

Anëtarësuar
    29-12-2006
    Postime
    56
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Personalisht cunat nga kosova me duken pak me te respektushem nga cunat shqiptar nga vendet e tjera te shqiperis.
    Shqipet nga Kosova, kan vesh për të dëgjuar

Gocat nga shqipëria jan intelektuale, dhe të zellshme! (kuku u bë nama, po më dëgjuan gocat nga Kosova).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-12-2006
    Postime
    27
    Ne vitet e para postkomuniste, fillimvitet e 90-ta, me shume kishte shqiptare te Kosoves qe vizitonin Shqiperine se shqiptare te Shqiperise qe vizitonin Kosoven, per arsye te ndryshme e kryesisht per faktin qe shqiptaret e Shqiperise torturoheshin ne Kosove nga policia serbe, ne ate kohe. Kurse tani pas luftes, edhe shqiptaret e Shqiperise filluan te vizitonin Kosoven, me te madhe. Tani kemi shume biznese te Kosoves ne Shqiperi dhe anasjelltas, kemi shume shqiptare te Kosoves qe kane patundshmeri (shtepi, banesa, troje etj.) ne Shqiperi, dhe anasjelltas. Pothuajse cdo familje e Kosoves qe eshte ne gjendje te mire ekonomike ka patundshmeri ne Shqiperi, sidomos ne bregdet, psh. shume hotele qe nga Velipoja e deri ne Sarande jane investime te shqiptareve nga Kosova. Pokeshtu edhe bizneset shqiptare suksesin me te madh jashte Shqiperise e kane pasur ne Kosove keto vitet e fundit, psh. Sigal (qe eshte nje nga kompanite me te medha te sigurimeve ne Kosove), e shume tjera.

Ne vitet e 90-ta kemi shume cuna te Kosoves qe martoheshin me goca nga Shqiperia, kurse me pak goca te Kosoves qe martoheshin me cuna nga Shqiperia. Ndersa, tani kemi me shume edhe cuna e edhe goca nga Kosova qe po martohen me cuna e goca nga Shqiperia. Nga njerezit VIP di Alma Bektashin qe eshte martuar me nje tirans, vellaun e Pandeli Majkos qe eshte martuar me nje pejane, basketbollisti korcar Sokol Jahollari qe luante per Prishtinen (por qe e vrane ne Korce para disa kohesh) qe u martua me nje goce nga Prishtina, e shume tjera. Vetem ne familjen time prishtinse, ka shume martesa me, sidomos me goca, nga Shqiperia. Poashtu, di shume goca gjakovare qe jane martuar, kryesisht ne Tirane.

Kjo eshte nje nga gjerat qe pershpejtojne me se shumti bashkimin tone kombetar sepse femijet e ketyre martesave do jene shqiptare nga Shqiperia me dajet e tezet ne Kosove dhe shqiptare nga Kosova me dajet e tezet ne Shqiperi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardaniaRock : 20-01-2007 më 17:53

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-08-2006
    Postime
    27
    Citim Postuar më parë nga FierAkja143
    Hmmm e mua me duket e kunderta ju ne shqipri ne pergjithesi jeni shum shum shum te mir si perjashtoj edhe keta ktu ne Ks mirpo pas qunav te shqipris qmendem krejt jeni 1-sha

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Riona ishalla te lexo fierakja143! :P

Tani shume bukur kemi dy goca me mendime te ndryshme. Sikur te ishte vetem kjo fierakja ktu ne forum do do e merrnim mendim e asaj si te vertetuar dmth qe cuna shqiptar sjane dhe aq te mire.

Per mendimin tim nje femer smund te jap mendime mbarkombetare por vetem per vetem per shoqerine e vet.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  2. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  3. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  4. Tifozët e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •