Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 51
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-12-2006
    Postime
    172
    Perulesia eshte ajo ndjenje qe buron nga brenda njeriut. Ai njeri qe njeh realisht veten e vet dhe ka kuptuar se eshte nje qenie e kufizuar dhe e jo autonome e ben njeriun te djehet i perulur. Nese njeriu i krijuar nga Perendia nuk kuptun qe gjendja e tij nuk eshte natyrorja sepse mekati e nxori njeriu nga natyra e verte e tij, per rrjedhoje ne jetome ne nje natyre e cila nuk eshte e jona. Dukeqenese njeriu u krijua qe te merte pjese ne lavdine e Zotit, gje te cilen nuk e arrit dot per shkak te mekatit.
    Kuptimi i kesaj situate dhe i ketij realiteti, per ate njeri qe e ndjen dhe e kupton kete gje e ben ate te jete i perulur. Te kuptosh se je i varur dhe se jeta nuk te vjen nga vetja por nga nje fuqi qe eshte Krijuesi i saj do te thote te jesh i perulur. Te kuptosh se se je mekatar do te thote te kesh vetnjohje. Keshtu qe perulesia nuk eshte as neneshtrim as nje marrezi sic mund te mendohet nga shume njerez, por nje virtyt i nje njeriu te vertete qe njeh gjendjen e tij reale dhe perpiqet ta ndryshoje ate. Ndryshim i cili nuk mund te ndodhe jashte nje marredhenieje intime dhe te gjalle me Zotin e gjalle. Historia e njerezimit ka treguar vazhdimisht se cdo perpjekje e njeriut per tu ngitur madje deri dhe ne hyjnizim, ka deshtuar ne rastin me te mire, kurse ne rastin me te keq eshte kthyer kunder vete njeriut.

Citim Postuar më parë nga Kryeengjelli
    Perulesia eshte ajo ndjenje qe buron nga brenda njeriut. Ai njeri qe njeh realisht veten e vet dhe ka kuptuar se eshte nje qenie e kufizuar dhe e jo autonome e ben njeriun te djehet i perulur. Nese njeriu i krijuar nga Perendia nuk kuptun qe gjendja e tij nuk eshte natyrorja sepse mekati e nxori njeriu nga natyra e verte e tij, per rrjedhoje ne jetome ne nje natyre e cila nuk eshte e jona. Dukeqenese njeriu u krijua qe te merte pjese ne lavdine e Zotit, gje te cilen nuk e arrit dot per shkak te mekatit.
    Kuptimi i kesaj situate dhe i ketij realiteti, per ate njeri qe e ndjen dhe e kupton kete gje e ben ate te jete i perulur. Te kuptosh se je i varur dhe se jeta nuk te vjen nga vetja por nga nje fuqi qe eshte Krijuesi i saj do te thote te jesh i perulur. Te kuptosh se se je mekatar do te thote te kesh vetnjohje. Keshtu qe perulesia nuk eshte as neneshtrim as nje marrezi sic mund te mendohet nga shume njerez, por nje virtyt i nje njeriu te vertete qe njeh gjendjen e tij reale dhe perpiqet ta ndryshoje ate. Ndryshim i cili nuk mund te ndodhe jashte nje marredhenieje intime dhe te gjalle me Zotin e gjalle. Historia e njerezimit ka treguar vazhdimisht se cdo perpjekje e njeriut per tu ngitur madje deri dhe ne hyjnizim, ka deshtuar ne rastin me te mire, kurse ne rastin me te keq eshte kthyer kunder vete njeriut.
    Kete lloj perulesie qe ke pershkruar ti e kane dhe budistet.
    Perulesia orthodhokse, perulesia e Krishtere e ka rrenjen ne qendrimi yne jo ndaj vetes, por ndaj vete Krishtit.
    Te gjithe e dime qe jemi mekatare, por puna eshte ndaj kujt. Ne kemi mekatuar jo thjesht ndaj vetes, por ndaj Zotit. Te kuptuarit e mekatit ne kete kendveshtrim te meson perulesine e vertete.
    Ka shume budiste, shume ateiste, shume njerez qe e konsiderojne veten te papersosur dhe mekatare, e megjithate jane krenare ne njohjen qe kane per mekatin e tyre, pasi ata perulesine ia kushtojne vetes dhe jo Zotit.
    Kujt ia kushtojme ne njohjen e mekatit dhe dobesise tone? Njeriut (vetes tone, apo te tjereve) apo Zotit - Krishtit, shpetimtarit tone?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Mosni o shqipetar te peruleni para askujt se ajo eshte dobesia me e madhe e njeriut
    kush eshte me i madhe sikur njeriu vetem Zoti, pra peruluni vetem atij dhe askujt tjetrit.

Nese nuk gaboj, ju peruleni Janulatosit nje grekut dhe nese nuk gaboj plus ja puthni doren,o shqiptar ku e keni pru veten, qe nje grek ta ngritni mbi veten dhe t'i perkuleni ta respektoni me shume se vetveten qesharake dhe dhimbshme deri palc.
    Kur ka qen Jezusi ne tok mundem ta kuptoj kete,
    Por tani nje greku kush eshte ai t'i perkuleni, ju atij,nje njeri sikur ju
    ju dini te lexoni ju flisni sikur ai pra kurfar ndryshim nuk ka nga ju.
    Ah nese mendoni se ai eshte njeriu i Zotit, ateher une ju pyes por ju te kujt jeni?

Me respekt Nostradamus99
    "Unë jam mirë kur asht mirë Shqipnia"

Je vais bien quand l'Albanie va bien

Citim Postuar më parë nga nostradamus99
    Mosni o shqipetar te peruleni para askujt se ajo eshte dobesia me e madhe e njeriut
    kush eshte me i madhe sikur njeriu vetem Zoti, pra peruluni vetem atij dhe askujt tjetrit.

Nese nuk gaboj, ju peruleni Janulatosit nje grekut dhe nese nuk gaboj plus ja puthni doren,o shqiptar ku e keni pru veten, qe nje grek ta ngritni mbi veten dhe t'i perkuleni ta respektoni me shume se vetveten qesharake dhe dhimbshme deri palc.
    Kur ka qen Jezusi ne tok mundem ta kuptoj kete,
    Por tani nje greku kush eshte ai t'i perkuleni, ju atij,nje njeri sikur ju
    ju dini te lexoni ju flisni sikur ai pra kurfar ndryshim nuk ka nga ju.
    Ah nese mendoni se ai eshte njeriu i Zotit, ateher une ju pyes por ju te kujt jeni?

Me respekt Nostradamus99
    Me mire t'i puth doren nje greku qe punon per Zotin dhe per shqiperine, sesa nje shqiptari qe vjedh dhe peshtyn dhe shqiptarin dhe grekun dhe Zotin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Citim Postuar më parë nga skeshqe
    Me mire t'i puth doren nje greku qe punon per Zotin dhe per shqiperine, sesa nje shqiptari qe vjedh dhe peshtyn dhe shqiptarin dhe grekun dhe Zotin.

Pra ai qenka i Zotit
    Kurse ti une dhe tjeret qenkemi skllav te tij(Janullatosit)
    Ti vazhdo, une kurre, ta di qe do te digjem ne fer nuk i perkulem grekut
    Vetem zoti eshte ai qe duhet ti perkulem, njeriut kurre.

Njeriu eshte bere ne shembelltyren e Perendise. Po mos duash ate qe shikon me sy, si do duash ate qe nuk e shikon, Perendine??
    Plus qe ti keto qe thua i ke ne baze te gjerave qe jane shkruar per Janullatosin nga njerez qe nuk e njohin. Ata qe e njohin e dine qe ai nuk ben as pune te grekut, as te turkut, as te italianit. Ai thjesht ben punen e Perendise.

Gjithesesi, secili ka vendimet e veta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga skeshqe : 27-04-2007 më 17:02

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Njeriu eshte bere ne shembelltyren e Perendise. Po mos duash ate qe shikon me sy, si do duash ate qe nuk e shikon, Perendine??
    Plus qe ti keto qe thua i ke ne baze te gjerave qe jane shkruar per Janullatosin nga njerez qe nuk e njohin. Ata qe e njohin e dine qe ai nuk ben as pune te grekut, as te turkut, as te italianit. Ai thjesht ben punen e Perendise.

Gjithesesi, secili ka vendimet e veta.
    Une se dua as turkun, as italianin as sllavin as grekun
    Por kam qen the jam kunder te huajt te na udheheqin,
    Kurse greku a eshte prifte a eshte politikan per mua eshte vetem nje, ai ka ardhur ne token tone vetem me nje qellim te na dobeson.
    Vetem zotit duhet ti perkulemi jo njeriut por nese duhet ti perkulem vertet dikujt atehere e kisha bere at vetem per hir te kombit.
    e jo prifterinjve apo hoxhallarve.
    Une besoj fort ne Zot ska kush te me thot qe ai nuk ekziston por nuk mundem ta uli veten para dikujt qe eshte i njejt sikur une.
    Rrnoft shqiperia etnike

Une se dua as turkun, as italianin as sllavin as grekun
    Por kam qen the jam kunder te huajt te na udheheqin,
    Kurse greku a eshte prifte a eshte politikan per mua eshte vetem nje, ai ka ardhur ne token tone vetem me nje qellim te na dobeson.
    Vetem zotit duhet ti perkulemi jo njeriut por nese duhet ti perkulem vertet dikujt atehere e kisha bere at vetem per hir te kombit.
    e jo prifterinjve apo hoxhallarve.
    Une besoj fort ne Zot ska kush te me thot qe ai nuk ekziston por nuk mundem ta uli veten para dikujt qe eshte i njejt sikur une.
    Rrnoft shqiperia etnike
    Nese beson ne Zotin dhe nese beson qe Zoti ka bere njerezit dhe boten, atehere nuk do t'i shikosh njerezit si shtetas te nje kombi te caktuar, por thjesht si balte e Perendise.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-02-2007
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    187
    Nese beson ne Zotin dhe nese beson qe Zoti ka bere njerezit dhe boten, atehere nuk do t'i shikosh njerezit si shtetas te nje kombi te caktuar, por thjesht si balte e Perendise.

Te thash se besoj ne zot por jo ne njeri sepse para zotit jemi te njejt si i 1 i kishes si ai qe eshte i fundit i kishesh ne jemi te njejt para zotit klasat i ka caktuar njeriu,e jo zoti, nese Janullatosi te manipulon ty dhe ata qe mendojn sikur ti atehere ai ka arit qellimin e tij, por per mua vetem zoti eshte mbi meje askush tjeter.

Une jam nje njeri qe nuk lejoj te behem inferior ndaj tjetrit njeri.
    perveç ndaj zotit.

Te thash se besoj ne zot por jo ne njeri sepse para zotit jemi te njejt si i 1 i kishes si ai qe eshte i fundit i kishesh ne jemi te njejt para zotit klasat i ka caktuar njeriu,e jo zoti, nese Janullatosi te manipulon ty dhe ata qe mendojn sikur ti atehere ai ka arit qellimin e tij, por per mua vetem zoti eshte mbi meje askush tjeter.

Une jam nje njeri qe nuk lejoj te behem inferior ndaj tjetrit njeri.
    perveç ndaj zotit.
    Ti thua qe nuk lejon te behesh inferior ndaj tjetrit. Shume mire.

Kur meson dicka, mos e ndjen veten inferior? Mos ke lindur i ditur?

Keto pyetje i bej sic do ia beja vetes sime.

Dmth. nese une ndihem inferior ndaj dikujt qe me meson, dmth kam probleme me krenarine. Por a nuk eshte krenaria gjeja e pare qe na ndan nga Zoti? Nga ana tjeter: nuk ke ti dike ne jete qe te ka treguar dhe te ka mesuar standartin e besimit dhe te jetes qe ndjek? Nese ke dike qe e ke shembull ne jete, mos ndoshta je inferior ndaj atij personi?

Vleresimi i dikujt, nuk eshte zhvleresim i vetes. Te njohesh vepren e dikujt, nuk do te thote se po i perulesh, perkunderazi, te ben te rritesh si njeri.

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Per Motrat Muslimane
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 11:12
  3. Theosis - qëllimi i vërtetë i jetës njerëzore
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 02-01-2009, 13:12
  4. Përulësia është rruga për të marrë Hirin e Perëndisë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-03-2006, 23:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •