Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 51
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Shpiri i Shenjte na meson se e keqja nuk eshte njeriu, e keqja ka vetem nje fytyre njeriu. Te gjithe ata qe zgjedhin te largohen nga krahet e Perendise perfundojne ne kthetrat e atij qe mashtroi Even dhe Adamin duke i drejtuar nga Pema e Diturise: po te hani frytet e kesaj peme do te beheni Zot! Por molla qe mbeti ne fytin e Adamit nuk solli hyjnizmin e njeriut, solli divorcin e tij me Perendine dhe vdekjen.

Albo
    Albo a mund te me thoni, se cili eshte ai njeri i cili nuk ndihet ZOT, kur behet prind, kur behet me femije?! Se ne kohen e Adamit, "kapuca" nuk kishte, as "birth control pills" nuk kishte, Adami dhe Eva ishin perfekte, (bazuar ne perrallen se u krijuan nga nje krijese perfekte e mbinatyrshme), dmth u punonin allatet ne rregull; fakti se kafshuan "mollen" i bente drejt per se drejti prinder te ardhshem, se Adami nuk kishte pse ta bente me hile, qekurse nuk kishte pse te "derdhej jashte".

Po ju Albo i konsumoni mollet, apo kini frike se mos ju bejne alergji, si Adamit?! Pastaj, ajo molla eshte "molle" simbolike, nuk eshte frut i zakonshem, se kot nuk i thonin "pema e diturise" asaj "peme". Plus, Adami kur e keputi "mollen" dhe ... ja nguli mire "dhembet" bashke me Evan, nuk kishin femije, dmth ishin si kukudher, mes kafshesh - hengren "mollen", dhe .. e dini perrallen ju Albo - u bene njerez, familje, me femije, ama "ai" i madhi i zboi nga kopshti. Tani, mund te na thoni ju Albo, nqs ke nje shtepi te mrekullueshme, po nuk ke pasardhes, nuk ke femije, dhe ju thone: "Do te beheni me femije, nqs largoheni pergjithmone nga shtepia?" Si do te vepronit ju Albo? Do te mykeshit kukudh ne shtepine perfekte, apo do te dilje jashte saj e te perballoje jeten si prind?!

Ju Albo do ta kafshoni "mollen" ndonjehere, apo me urdher nga "Lart"?! (Gjithesesi, kur t'ju vije urdhri bejini edhe nje test ADN-je, se mos ju mashtrojne si Adamin.)

... Me pak fjale, Adami me Even hengren "mollen", dmth bene SEXXX, po ashtu vrullshem ama, se vetem kafshet kishin pare deri ne ate dite, e i kishin vezhguar si shtoheshin kafshet ndersa ata dy te shkretet hic, nuk benin perpara. Apo edhe kafshet nuk ...?! Se faktikisht ky fakt mungon ne perrallen e gjenezes. Edhe ..., kuptohet se edhe ne ditet e sotme nga te krishteret njihet teoria se "njeriu lind prej mekatit", prandaj edhe femijet e sapolindur pagezohen pas 40 ditesh nga lindja, per ti lare prej mekatit te prinderve te tyre, pra prej mekatit te krijimt te tyre. Po ju Albo "mekatoni" ndonjehere me raste, apo ... edhe ju si cdo besimtar i mire shkoni me parrullen "mekatet per njeriun jane!" Po kur "kafshoni ndonjehere mollen" ne dhomen e gjumit, jam kurioz te di ne i hiqni ikonat e profeteve nge faqet e murit, apo ...?!

Po te mos e kishte kafshuar mollen Adami, ne baze te perralles besoni ju Albo, ... sot nuk do te ishe ketu, qekurse i bie te jesh passsssssssssssssardhes i Adamit e Eves; ... edhe une nuk do te isha ketu, se nuk do te ishte ky forum i krijuar nga ju.
    Vecse me nje ndryshim, ti nuk do ekzistoje ne kete bote, ne baze te perralles ku beson, ndersa une do te ekzistoja, sikurse ekzistoj - I LIRE, I PASKLLAVERUAR!!!

P.S.: Albo, mos harroni "mollet", se ju dobesojne me shendetshem se gjimnastika!!!
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    E ka emrin Jisu Krisht. Po ta kerkosh e gjen. Sa per njerez te perulur, te garantoj une qe ke plot te tille edhe ne rradhet e njerezve qe ke rreth vetes, bile edhe brenda familjes tende. Por perpara qe ta shohesh perulesine e jetes se tyre, duhet me pare te njohesh perulesine e Jisu Krishtit.

Kush e ka thene kete Jisu Krishtit?? {Se besoi}

Përulësia, ështe pjes e njeriut në të mir apo ne te keq kjo ekziston në të tër njerezit !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga BaBa : 28-01-2007 më 00:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Perulesia eshte nje virtut tek besimtari i krishtere, dhe nuk vijen si rezultat i kalitjes qe njeriu ben ndaj vetvetes. Ky virtyt vjen prej Perendsie gjithmone tek ata besimtare, te cilet jane te rilindur ne Krishtin Jezus. Perulesia nuk eshte e kunderta e krenarise. Pra nuk duhet para si nje ekstremitet i krenarise. Ne shkrimin e shenjte mesojme se, Perendia kerkon prej besimtareve, qe te jemi krenare ne Krishtin.
    Perulesia vjen tek besimtari i Krishtere, vetem pasi Krishti ka bere banese ne zemren e tij. Pra kur ne japim Krisht, qe do te thote kur ne ecim dhe veprojme me bese ne Krishtin, njerzit ne cdo kohe do te shohin Krishtin, ku natyrisht perulesia eshte nje nder karakteret e Krishtit. Me fjalen perulesi, duhet patur kujdes, pasi ne mjaft raste religjinet fetare e kane perdorur per qellimet e tyre dhe aspak ne qellimin e Perendise. Perendia e jep kete virtyt tek besimtari i Krishtere, ne menyre qe besimtari te jete i PERULUR perballe Krishtit. Permes peruljes, Perendia e perdor me mire te krishterin ne qellimin e vet. Shembujt jane te shumte dhe mendoj se nuk ka koment. Por le te vijme tek nje fakt ne te cilen besitmari i krishtere ndodhet. Pyetja eshte: A duhet te jesh i perulur ndaj Botes?
    I krishteri ka veshur Krishtin dhe perulja eshte nje nder virtytet e tij, dhe kjo perulesi eshte neneshtrimi qe besimtari ben ndaj Krishtit. Ne asnje rast fjala e Perendise nuk na meson qe ne ti perulemi se keqes, mekatit dhe marezise se botes. Pra ketu duhet patur mjaft kujdes. Perulesia nuk mund te kuptohet prej atyre qe nuk e kane Krishtin ne zemer te tyre. Pra nuk mund te flasesh per peruljen, duke e pare ate si nje mundesi njerezore.
    Ne kemi nje shembull te qarte ne shkrimin e shenjte, pikerisht ne duelin midis Krishtit dhe Satanit ne shkretetire. Satani u perpoq te gjunjezonte Krishtin, permes pasurive te botes, por JEzusi per asnje cast nuk ju bind.
    Perulesia e te krishterit ne thelb eshte nje gjynjezim dhe pranim ndaj pushtetit te Perendise, ku natyrisht eshte dhe thyerja e karakterit dhe vullnetit njerzor. Perulesia tek i krishteri permbledh, bindjen, gjunjezimin, dashurine, besnikerine si dhe kryrejen e vullnetit te Perendise ne jeten tone. Nese Krishti eshte ne ju, natyrisht qe ai do tju jape edhe peruljen e tij, e cila eshte pjese themelore e karkaterit tuaj te ri. Por perse i nevoitet te krishterit perulesia? Une dal ne konkluzionin se, permes peruljes ne e lejojme Perendine te veproje totalisht ne jeten tone. Pra sherbersa ndaj Krishtit fillon me peruljen dhe gjunjezimin tone ndaj Jezusit. Vetem keshtu Zoti do te mund te drejtoje jeten tone, pasi nje zemer e perulur ne Krishtin( dhe jo ne boten), ben qe sherbesa jone dhe vete jeta jone, te jene me te frutshme ne Zotin.
    Kur ne vijme tek Jezusi, dhe pasi kemi vdekur dhe ringjallur se bashku ne nje pagezim me te, atehere jemi nje krijese e re ne Krishtin, e formuar simbas karaterit te Krishtit. Kjo krijese e re ka nje karater dhe nje shprit te ri, pra ka gjithashtu dhe nje personalitet te ri, i cili vjen prej Krishtit. Jezusi e fuqizon personalitetin tone te ri, duke na dhene bekim paqe dhe dashuri ne zemrat tona. Ai per asnje cast nuk e neperkemb persoanlitetin tone. Perulja, e cila eshte pjese e pandare e ketij personaliteti, vepron tek ne gjithmone per te na dhene mundesi qe ti sherbejme sa me drejt Perendise. Pra me pak fjala, i krishteri duhet te dije se ndaj kujt duhet te tregoje perulje dhe ndaj kujt qendrese. Ndaj gjerave dhe pushteteve, te cilat bijen ndesh me fjalen dhe vullnetin e Zotit, nuk ka as perulje as dorezim. Kujtoni apostujt, te cilet u kapen prej farisenjve dhe u futen ne burg. Farisenjte kerkuan prej tyre qe te mos predikonin me ne emer te Krishtit. Ata ju kerkuan aposatujve qe te mos i sherbenin me Krishtit. Por cfare bene apsotujt perballe ketij fakti? Ja si ju pergjigj Pjetri dhe apsotujt sinedrit : "Ne duhet ti bindemi me teper Perndise se sa njerzve". Pyetja eshte: A treguan ata perulje para sinedrit? Mos valle apsotujt ishin rebele ndaj ligjeve qe vendoste sinedri? Perse ata nuk ju binden urdhrave te sinedrit? Pikerisht ketu eshte fuqia e Beses ne Krishtin. Apostujt ju binden fjales dhe urdherit te KRishtit dhe jo keshillave dhe urdheresave njerzore, edhe pse ato vinin nga nje keshill religjional. Perunja vjen si rezultat i bindjes, dhe apsotutj treguan perunje ndaj Krishtit, duke bere vullnetin e tij. Por nga ana tjeter, apsotuj treguan mosperulesi ndaj sinedrit dhe urdherit te tyre, duke bere qendrese ne te Verteten, dmth ne Krishtin.
    Ai qe ka Krishtin ne zemer, natyrisht qe ka dhe perunjen ndaj tij, duke ju bindur fjales se Tij, dhe duke qendruar fuqishem kunder vullnetit te botes dhe mekatit. Perunjesia eshte virut, dhe ky virtut vjen nga Perendia. Amin.

Perjashtuar Maska e thorgal
    Anëtarësuar
    20-05-2002
    Vendndodhja
    me zemer ne Shqiperi
    Postime
    296
    C'fare eshte perulesia?
    Ne radhe te pare perulesia eshte virtyti i skllavit i frikacakut i te degjeneruarit , eshte nje fjale qe duhet te hiqet nga fjalori i Shqiptarit, ku kjo fjale s'ka pasur asnjehere vend ne shekuj e ka zene vend kohet e fundit e sjelle nga shqipfolsit e te perulurit ose te pakten duhet perdorur ne minimumin e mundshem
    Kaq per perulesine
    Dhe merrni pak shembull nga Francezi Papillon qe eshte shembull i guximit trimerise krenarise dhe paperkulshmerine
    Ndryshuar për herë të fundit nga thorgal : 07-02-2007 më 21:51

i/e regjistruar Maska e crudelia
    Anëtarësuar
    02-11-2006
    Postime
    123
    Perulesia do kishte vend vetem ne nje bote te persosur, por ne realitetin ku jetojme do ishte rrenuese te ishe i perulur me te gjithe pervec pjesetareve te familjes per te cilet dihet se te duan te miren, sepse do mundoheshin te gjithe te perfitonin nga ti dhe do dilje vetem i humbur nga kjo. MEgjithate eshte nje kualitet shume i mire dhe do ishte mjaft i efektshem sikur maredheniet shoqerore te mos ishin kaq egoiste sa cjane ne te vertete. Vetem njerezit vertet te mire dhe te drejte e kane kete kualitet por qe u shkakton jasht mase shume probleme besoj une.
    "bukuria perfekte eshte mjeti me i mire per te percmuar te miren perfekte" Konfuci

Perulesia eshte virtyt mi cfare thu. Femijet e mesojne kete qe ne moshen 10 vjec neper shkollat fetare, sidomos djemte.

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    A besoj une ne perulesine dhe a e zbatoj ate?

Eshte njesoj si te pyesesh:

A beson ti ne Jisu Krishtin dhe a e ndjek ti Ate?

Pergjigjia eshte po ne te dyja rastet. Nuk mund ta njohesh dot sic duhet Jisu Krishtin pa njohur nga afer forcen dhe lavdine e perulesise se Tij. Eshte nje perulesi e paarritshme nga njerezit, por kjo nuk do te thote se duke qene e paarritshme ne nuk duhet te kerkojme ta bejme ate per vete. Cdo dite qe jetojme, pavaresisht nga mekatat dhe sprovat e shumta te jetes, eshte nje shans qe Perendia na jep per te njohur Ate.

Sa here qe e keqja na sulmon e na rrezon pertoke, aq here ne duhet te ngrihemi ne kembe e te rimarrim mbi supe kryqin tone, ashtu sic e mori Zoti yne. Dhe ne kete perulesi te deshmuar perpara Kryqit, do te gjesh dhimbjen dhe ne te njejten kohe lavdine e Shpetimtarit. Sa i frikshem ishte kryqi per mbare popujt e perandorise romake, aq i dashur e shpresedhenes ishte per te krishteret...
    Pra ju pohoni se jeni nje njeri me virtyte dhe nje besimtar i devotshem!...nuk dua te tregohem paragjykues por duke lexuar shkrimet e tua,jo vetem qe nuk shoh perulesi por verej nje arrogance te dukshme...si e komentoni ju kete gje...mos ndoshta eshte kjo pergjigja qe zoti ju ka thene tiu ktheni jobesimtareve?!....me pushtetin qe keni ne kete forum,po jua them hapur, abuzoni ne menyre te dukshme!...a eshte kjo dicka normale per nje besimtar?!...ju paragjykoni ata qe e kane humbur besimin por a keni kaluar ju sprova te tilla ne jete sa tju cojne deri ne krize besimi?...ju me thoni te besoj te Jezu Krishti,po a nuk ishte edhe ai nje njeri?!...ju me thoni te besoj ne zot por une e njoh zotin vetem sipas historise qe me kane parashtruar teologet...si te tille,nuk dua ta besoj...nese do te egzistonte vertet do te doja te ishte simbol i pastertise dhe jo kaq i ngushte sa ma pershkruajne....me thuaj qe jam gabim,me thuaj qe zoti sipas variantit biblik
    e trajton femren me rrespektin qe i takon...me thuaj qe gjuetia e shtrigave ishte nje lufte e drejte...me thuaj qe kryqezatat ishin po te tilla....me thuaj qe njerezit qe perhapin fjalen e zotit jane te gjithe pa perjashtim njerez te paster!
    Nese je vertet besimtar duhet te me bindesh me fjale qe burojne nga shpirti dhe jo te me quash nje njeri te pashprese dhe te mos besh gje tjeter vecse te me gjykosh ashper vetem pse mendoj ndryshe...si mund ta justifikosh egoizmin tend?!...me siguri qe kjo eshte dicka qe nuk ka te beje me besimin!...c'fare eshte atehere?!...ndeshkim per mekataret si puna ime?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 09-02-2007 më 02:22

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,319
    Postimet në Bllog
    22
    Vecse me nje ndryshim, ti nuk do ekzistoje ne kete bote, ne baze te perralles ku beson, ndersa une do te ekzistoja, sikurse ekzistoj - I LIRE, I PASKLLAVERUAR!!!.
    Nuk e ke perfunduar mendimin. Po e perfundoj une per ty ...ndersa une do te ekzistoja, sikurse ekzistoj, - I LIRE, I PASKLLAVERUAR DERI NE VDEKJE!!!

Ne fakt, edhe shkrimet e tua kane nje vlere pasi me bejne mua te kuptoj se pse vdekja ne vetvete eshte nje bekim nga lart!

Nese je vertet besimtar duhet te me bindesh me fjale qe burojne nga shpirti dhe jo te me quash nje njeri te pashprese dhe te mos besh gje tjeter vecse te me gjykosh ashper vetem pse mendoj ndryshe...
    Ah... me vjen keq qe do te zhgenjej ne kete pike, por Albo nuk eshte as protestant, as katolik dhe as deshmitar i Jehovahit. Albo dhe cdo orthodhoks, ashtu si Jisu Krishti perpara pontit Pilat, nuk e harxhon fjalen me ata qe as nuk dine as nuk duan te mesojne. Po te kishe deshire te mesoje per perulesine, kur futesh ne forumin orthodhoks do te lexoje ate qe na meson Kisha e nuk do te shkruaje ate qe beson vete.

Po te kishe kuptuar sic duhet thelbin e fjaleve te mia, do te merrje mesazhin e duhur qe te nisje peligrinazhin tend personal shpirteror ne kerkim te njohjes se Perendise. Pasi po te jesh i sinqerte e ta kerkosh me gjithe zemer, do ta gjesh ashtu sic e kane gjetur te gjithe te tjeret.

Jisu Krishtin e gjen ne mes te mbare botes, e gjen ne Kishën e Tij. Dhe mbase nje dite, edhe ti e kupton se ku qendron dallimi midis te mesuarit nga Albo, X, e Y person mbi perulesine, dhe me te mesuarit e perulesise nga Kisha qe u ngrit nga vete Krishti e ka ushqyer me te njejten te Vertete brezat ne 20 shekujt e fundit.

Besimtaret e vertete nuk te bindin me fjale, te bindin me jeten dhe veprat e tyre. Prandaj lutu qe Perendia te te ndricoje mendjen qe te mund te njohesh keta njerez dhe te perfitosh prej tyre.

Albo

patriot Maska e shoku_tanku
    Anëtarësuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    3,395
    Tani e kam gjithshka te qarte,te falenderoj per pergjigjen!...sa per besimin,une e shoh si dicka individuale mes meje dhe zotit dhe nuk e lidh ate as me fe dhe as me
    profete....edhe nje here te falenderoj qe me ndihmove te mesoja ate qe doja te dija...

Vecse me nje ndryshim, ti nuk do ekzistoje ne kete bote, ne baze te perralles ku beson, ndersa une do te ekzistoja, sikurse ekzistoj - I LIRE, I PASKLLAVERUAR!!!
    Nuk e ke perfunduar mendimin. Po e perfundoj une per ty ...ndersa une do te ekzistoja, sikurse ekzistoj, - I LIRE, I PASKLLAVERUAR DERI NE VDEKJE!!!

Ne fakt, edhe shkrimet e tua kane nje vlere pasi me bejne mua te kuptoj se pse vdekja ne vetvete eshte nje bekim nga lart!

Nqs juve nuk ju mjaftojne 3 pikecuditese (!), per te burgosur perfundimisht nje mendim, atehere nuk e di se sa i denje eshte respekti yt karshi mendimit te dikujt tjetri. Nqs do te kisha perdorur reticence (...), atehere po mund te mendoje se do te kisha nevoje per te plotesuar mendimin tim. (Fatkeqesisht per ty, dhe ... fatmiresisht per veten time, ende jam i zoti te logjikoj se ku duhet t'i jap fund nje ideje.)Se ku e perfundoj, dhe ... se si e perfundoj une mendimin tim eshte sipas konceptimit tim, dhe ... nuk e di se ku e gjen te drejte ta devijosh ate mendim duke shtuar dokrra nga mendja jote e zverdhur sikurse edhe faqet e perrallave cifute.

Per me shume nuk e di se, te paskam zgjedhur qofte edhe ne menyre indeirekte "sekretar personal" apo "udheheqesh shpirteror personal", ... tu veshesh mendimeve te mia apo tu imponosh atyre c'deshiron ti te lexosh, apo c'tingellon me bukur per syte e tu.

Eshte e turpshme per ty, sepse ne menyre totalitare i ke veshur vetes petkun absurd te "kryegjyqtarit" te ketij forumi, ku e vetmja gje, ... te gezon me teper eshte kur arrihet piku i nje shifre me 4-5 zero nga pas anetaresh bosh. ... Sepse ti numuron edhe ata anetare te perjashtuar apo te vet-perjashtuar ende si anetare te ketij forumi; sikurse Komandanti i Ushtrise se Vdekur, kur u drejtohet arkivoleve ne fund te romanit "Kthimi i udhtrise se vdekur". " Ushtria gati-tu! Une ju urdherroj te ngriheni! Une jam komandanti juaj."

Keshtu zoti diktator, ju e dini shume mire, se njeriu arrin te jetoje edhe pas vdekjes, por ... jo ashtu sic e imagjinon ju, por nepermjet veprave, gafave, heroizmave, etj gjera si keto. Psh edhe ti do te jetosh pas vdekjes ne kete forum, derisa do te dale dikush e do te monopolizoje komplet internetin e faqet elektronike. Me pas ti, une e te tjeret, sikurse stergjysherit tane do te jetojne ne mendjet e zemrat e bisedat e familjeve .

Sa per "vdekjen", ju e quani nje "bekim nga lart", une e shoh si nje dukuri natyrore, kur vjen prej shkaqesh te tilla, ose si nje dukuri socialo-politiko-psikologjike, kur vjen si shkak i nje vrasjeje apo vetvrasjeje. Une nuk shoh se ku qendron bekimi i zotit , kur dikush si rrendomti tashme ne Shqiperi perjeton vdekjen per shkaqet e permendura me siper.

Dhe ..., kuptohet se ideologjia dhe ... propaganda jote e "peruljes" eshte si puna e asaj shprehjes "Beni sic them une, por ... mos beni si bej une!". ... Une si individ, nuk mund ta pranoj nje perulje te tille, ... ti mundohesh te me imponosh mua, duke shpikur nje pseudo-vazhdim per nje ide te mbyllur prej meje, (sepse ashtu ju vinte per mbarre ju.)

Keshtu zoti diktator, mund te vazhdoni gezimin tuaj te papermbajtur, duke ushqyer mendimin se, nje dite edhe une do te vdes.

Mgja une po te le amanetin tim prej se gjalli, mqs vet-perjashtohem, pasi na "dhurrove vdekjen" per se gjalli , nepermjet idese tende, ... aq shume te ka ngazellyer "se..., nje dite edhe une do te shkoj me te shumtit", deshiroj te fshihen te gjitha shkrimet e mia ne kete forum!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DeLiRiUm TrEmEnS : 15-04-2007 më 15:15
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fillon Kreshma e Madhe
    Nga I KTHYERI në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 28-02-2023, 01:24
  2. Per Motrat Muslimane
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 11:12
  3. Theosis - qëllimi i vërtetë i jetës njerëzore
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 02-01-2009, 13:12
  4. Përulësia është rruga për të marrë Hirin e Perëndisë
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-03-2006, 23:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •