Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anėtarėsuar
    06-09-2002
    Postime
    708

Shyqyrete Behluli

Kengetareja e mirenjohur Shuhrete Behluli dhe Shkurte Fejza , jan nje nder kengetaret me te medha dhe me te mira te kohes sone. Ato me ane te kenges kontribuan dhe po kontribojn aq shume per shqiptarin sa kjo gje eshte shume e madhe . E mobilizuan Kombin, shqiptar qe te jene me te forte ne kerkesat e drejta per pavarsi te KOSOVES. Shume respekt per to.
    Qka mendoni ju per keto figura te medha.
    Thuani diqka.
    Ju faleminderit.

i/e regjistruar Maska e ylli_pr
    Anėtarėsuar
    29-11-2006
    Postime
    311
    Qfare munt te themi , jane shume shume te mira edhe si kengatare, por edhe si njeri.
    Jete te gjate per to.

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anėtarėsuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Shyqyrete Beluli

Po mendon Shyhrete Behluli?
    Thue e mobilizuen kombin!?

A.a.Bardh kurqysh nuk po i bie n`fije cka ke dashte me pyet.

i/e regjistruar Maska e Ēaushi
    Anėtarėsuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Nė Atdhe!
    Postime
    3,283
    Bardhi !

I nderuar titulli eshte per SH.Behluli ndersa pytja eshte bere per dy kengetare...edhe une do thoja se jane kengetare shume te medha ne gjithe hapsiren shqiptare ,ne kete rast do te sugjeroja ta vendosesh edhe emrin e Shkurtes ...keto dy kengetare duhet sipas mendimit tim te shpallen "Artiste te Popullit" dhe te u ipet qmimi qe e meritojen ne gjithe punen e tyre te pa lodhshme ne rujatjen e artit te mirefillt shqiptar...nga ketu i pershendes shume te dyja dhe u uroi jete te gjate .
    Pershendetje !
    Dhuro shumė...e prit pak!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    01-11-2005
    Vendndodhja
    ITALY
    Postime
    166
    Me te drejte SHkurte Fejza dhe SHyrete Behluli, quhen edhe bilbilat e Kosoves.
    Jane keto dy kengetare qe neper vite mbajten te gjalle kengen folkflorike te kosoves dhe shqiperise se veriut.
    Ato jane te njohura anembane shqiperise dhe ne perendim kudo ku ka shqiptare.
    Sa per vlersimin si artiste te merituara ose te popullit besoj se qeveria e kosoves do kujtohet pasi i takon asaj qe ta beje nje gje te tille.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871

Shyhrete Beluli

Kendoma kengen

Prindėrit na kanė rrit me libra
    Qė fshehur i mbanim n’shpi
    Kangėn e ndalur pėr Shqipni
    Na mėsonin

Bilbilat knojshin nė degė tė mollės
    Qante nana plot me mall
    Knoje bir kangėn e Kosovės
    Dhe atėherė kur nuk jam gjallė

Knoma kangėn e Shqipnisė
    T’i kujtoj ata qė s’janė
    Ju dogj zemra prej mėrzisė
    E Shqipninė ma nuk e panė

Knoma kangėn kosovare
    Nana shumė ka pasė dėshirė
    Pėr krejt zemrat atdhetare
    Qė s’e pane Kosovėn e lirė

Njėri pėr tjetrin betuam
    Fjalė tė mira e s’u pamė
    Edhe pse s’ishim t'bashkuar
    Kurrė s’u ndamė

Njėri pėr tjetrin kėnduam
    Gjithė me endje e me mall
    Edhe kur e dėshpėruam
    Kėnga ne na mbajti gjallė

Knoma kangėn e Shqipnisė
    T’i kujtoj ata qė s’janė
    Ju dogj zemra prej mėrzisė
    E Shqipninė ma nuk e panė

Knoma kangėn kosovare
    Nana shumė ka pasė dėshirė
    Pėr krejt zemrat atdhetare
    Qė s’e pane Kosovėn e lirė
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 21-06-2010 mė 17:19

i/e regjistruar Maska e Dar_di
    Anėtarėsuar
    16-08-2008
    Vendndodhja
    Dardani e lashtė (Oeneum), aty ku ajri i freskėt mė bėn tė ndihem i relaksuar.
    Postime
    1,968
    Shyhretja (gjithmonė) e shyhretshme!

Shyhrete Behluli njihet si kėngėtarja mė sharmante dhe mė atraktive qė ka pasur ndonjėherė estrada e Kosovės. Ajo i ka dhėnė shpirt, zemėr, buzėqeshje e mė sė shumti bukuri kėngės sė mirėfilltė popullore.

Intervistoi: Gazmend Kajtazi

Janė tė rrallė njerėzit qė arrijnė objektivat qė ka kaluar Shyhretja, aty ku ajo mori famėn, hovin drejt karrierės sė mirėfilltė artistike.

Shyhretja nuk del shpesh nė media edhe pse ėshtė vazhdimisht e pėlqyer nga publiku. Por, kėtė herė e ka njė motiv pėr tė folur dhe pėr mė tepėr tė na tregojė diēka nga vetja e saj.... Ajo rrėfen vetėn, momentet e bukura nė jetė, muzikėn dhe mesazhin qė pėrcjell nė kėngėt e saj.

Ėshtė e njėjta, e qeshur dhe gazmore, por me njė sėrė projektesh ambicioze mbi supe.

Nėse riktheheni pas nė kohė dhe kujtoni rininė tuaj, si ka qenė ajo...
    Rinia e ēdokujt ėshtė e mirė, pa marrė parasysh se ēfarė kohe ka qenė ajo. Mendoj se edhe unė e kam jetuar rininė time, por e kam ndare edhe fatin e tėrė rinisė sonė tė shkėlqyer. Pra, ishte njė rini e mirė, nė tė gjitha aspektet, edhe nė atė profesionale, edhe pse atėherė kėnga pėr mua ishte vetėm njė dėshirė; nė rend tė parė ishte shkolla, mėsimi, mirėpo nuk e kam ditur se njė ditė kėnga do tė jetė pėr mua ēdo gjė. Tashmė, mund tė them se e kam profesion, pjesė tė jetės sime dhe nuk mundem pa tė.

Ju e kishit kuptuar qė fėmijė se e ardhmja juaj do tė ishte nė muzikė, apo ēdo gjė erdhi natyrshėm?
    Mė kėngėn jam rritur, sepse e kam trashėguar. Kėnga gjithherė ka qenė nė shtėpinė tonė, prandaj duket e natyrshme qė edhe unė tė jem e ngjizur dhe e mishėruar me artin, kėngėn e bukur dhe tė pastėr shqipe.

Cila ka qenė kėngėtarja jote e preferuar, tė cilėn e ke pasur qejf qė e vogėl dhe ke dashur qė njė ditė tė bėhesh si ajo?
    Ta them tė drejtėn, atėherė e kemi dėgjuar shumė Shqipėrinė, mė tepėr kėngė tė Radio Kukėsit, kam pasė njė simpati tė veēantė, ndoshta pėr Fitnete Rexhėn; si kėngėtare e kam ēmuar gjithmonė zėrin e saj. Edhe tash e adhuroj, dhe e dua, ndonėse nuk gjendet mė nė jetė.

Ju rrjedhni nga njė trevė ku, pothuajse tė gjithė kėndojnė, sidomos femrat, Motrat Mustafa, Shkurte dhe Naxhije Fejza, Remzije dhe Nexhat Osmani. Ėshtė ky njė fenomen qė nuk ndodh nė mjediset e tjera?
    As unė nuk di ta jap njė shpjegim, pse? Megjithatė, them se treva jonė ka shumė talentė tė kėngės dhe kjo ėshtė pėr tė tė ardhur mirė. Tė kėndosh, do tė thotė tė argėtosh dhe tė bėsh njerėzit tė hareshėm, ndonėse ka raste kur zėri kėndon, kurse mendja pushon!

Besoni se keni lindur me talent. Juve natyra, Zoti, ua ka krijuar zėrin, dhunti ėshtė, kjo.
    Ėshtė e vėrtetė, por nuk e di pse vetėm femrat kėndojnė, edhe pse tash edhe Nexhati, kėndon...nuk e di, sikur rrushi, rrushin e sheh dhe...piqet, dmth po kėndon ajo, do tė kėndoj edhe unė. Sikur krijohet njė garė, apo njė festival....

Kėngėt e juaja kanė qenė njė lament, njė kushtrim kombėtar nė atė kohė. Nėse diēka ka mundur tė bėhet kundėr okupatorit, ka qenė njė revoltė pėrmes kėngės. A keni pasur pasoja pėr kėtė nga pushteti? Edhe shoqėria qė ėshtė quajtur atėherė “Afėrdita” sikur ka simbolizuar, ose ka paralajmėruar se, dita e bukur ėshtė afėr.
    Vetėm shoqėria ashtu e ka pasė emrin, por tė jem e sinqertė, kur ne filluam me kėngėn, ndoshta kemi qenė tė reja pėr tė kuptuar rėndėsinė dhe mesazhin e kėngėve tona. Unė i falėnderohem arsimtarit tė muzikės, arsimtarit tė gjuhės, qė na kanė ofruar tekste dhe familjeve tona qė na kanė orientuar me diēka tė mirė. Kėngėt tona kanė pasė njė mesazh pėr tė ardhmen. Me kalimin e kohės jemi vetėdijesuar edhe ne, mirėpo meritat e para janė pėr rrethin qė na ka kanalizuar drejt, si mua, Shkurten dhe tė tjerėt.

Kur jeni njohur me bashkėshortin tuaj, dhe ēfarė ju tėrhoqi tek njėri-tjetri?
    Me Lulin jam njoftuar nė shkollė tė mesme, unė isha nė gjimnaz. Luli luante futboll pėr ekipin e Ballkanit, ka qenė njė futbollist shumė i njohur. Ka qenė i mirė, frajer dhe kishte ardhė nga Llapi pėr tė luajtur nė Suharekė...Ai pati guximin tė mė afrohej dhe nuk ka pasė diēka tjetėr tė veēantė, por fati dhe kėsmeti kanė pėrcaktuar jetėn tonė. Unė jam e kėnaqur edhe me familjen dhe me dasmėn madhėshtore qė ishte bėrė nė atė kohė, nė Podujevė. T’ju them tė drejtėn nuk mund tė adaptohesha mė ēajin, tė cilin tek ne nuk e kishim traditė, por vjehrra ime me nxirrte nga situata, saherė qė kėrkohej nga unė t’i shėrbeja mysafirėt.

Dashuria ėshtė e verbėr, martesa tė kthen shikimin. Kėshtu ishte edhe martesa juaj?
    Dashuria tė hap sytė, ndėrsa martesa tė bėn tė shohėsh me kujdes. Unė e kam pas fatin qė jam takuar me njeri qė ėshtė i mrekullueshėm, si bashkėshort. I falėnderohem, sepse unė kur isha nė hapat e kėngės, ka qenė pak mė ndryshe qė njė grua tė jetė e pranishme nė media. Llapi ka qenė njė regjion mė fanatik, mirėpo unė nuk e kam pasur atė problem, pėrkundrazi kam gėzuar pėrkrahjen prej bashkėshortit dhe prindėrve tė tij.

Mendon se fati i njeriut ėshtė i vendosur apo duhet ta kėrkosh?
    Fati ėshtė i fshehtė, por varet edhe si i prin, sa i rri gati. Kėrkoje fatin dhe do ta gjesh. Njeriu nuk bėn tė bėjė sehir dhe tė rri, duke pritur fatin. Fati, megjithatė tė gjen vetė.

Deklaruat se dasma juaj ishte mbretėrore, madhėshtore?
    Nga dasma jonė mbaj mend atmosferėn e shkėlqyer nga tė pranishmit nė dasmė, por njė kujtim i veēantė ishte atmosfera e krijuar qė nuk e di se a do tė mund tė shihet ndonjėherė. I tėrė qyteti i Podujevės ka qenė nė tė dy anėt e rrugės jashtė, duke mė pritur mua. Ka qene viti ’81, dhe meqė flitej se mund tė burgoseshim, nga kureshtja njerėzit kishin dalė me mė pa dhe veturat nuk mund tė lėviznin nga njerėzit deri nė oborr. Mė vjen keq nga vetvetja qė nuk kam arritur ta filmoj, siē bėhet tash.

Ēfarė ka mbetur nė tė njėjtat nivele qė para 30 vjetėsh mes jush si bashkėshortė?
    Nuk e di, ama po ua them pak me humor, shpesh i thonė Lulit, se ēka po i bėn gruas sė vet qė nuk po plaket, hahhaa.

Me veshjet e shtėpisė, zakonet dhe shėrbimet shtėpiake, jeni po kaq e kėndshme pėr syrin e tij?
    Hahaha, nuk e di...njeriun kur ta duash, sido qė tė jetė, tė pranon. Dashuria nuk shihet nė rroba, por nė sy.

Sa tė mbėshtet Luli nė punėn tėnde?
    Pothuaj 90% tė punėve tė mia, i kryen Luli, mua mė mbetet vetėm interpretimi i kėngės. Pra, e kam krah tė djathtė dhe ma lehtėson shumė dinamikėn e jetės sime, por edhe obligimet.

Nervozohesh shpesh me tė pėr ēėshtje pune?
    Po, nervozohem pėr cikėrrime. Ja pse? Luli ka principe nė termine, porse kjo ėshtė kulturė. Mirėpo, ke tė bėsh me palėn tjetėr qė nuk ėshtė e pėrpiktė dhe nuk i respekton terminet. Dhe, kėshtu Luli, mua mė bėn presion, qė tė bėhem gati sė mė shpejt...ndėrsa unė shpesh herė, nga ngutia, harroj diēka nga gjėrat e shumta qė duhet marrė (si gratė mė). Ndoshta unė duhet qė tė mos e pres momentin e fundit dhe tė bėhem gati, termini duhet respektuar.

A ėshtė harresa virtyt i lindur i yti, a?
    Jo, por ngarkesa e tepėrt dhe njeriu nga njėherė nuk ėshtė aq i koncentruar nė moment. Harresa ėshtė njerėzore.

Mendoni se duhen mbajtur disa sekrete tė vogla pėr vete, nė mėnyrė qė mos tė prishet ekuilibri i njė raporti shumė tė mirė?
    Ēdokush ka sekretet e veta.

Sekretet nuk tregohen, se pastaj nuk do tė ishin sekrete?
    Prandaj janė edhe sekrete, shumė gjėra duhet kapėrdirė pėr t’i ruajtur raportet e mira, hahaha.

Duke qenė kaq e lidhur me kėngėn, mos keni lėnė diēka pas dore?
    Pėr momentin, nuk po shoh diēka qė kam lėnė pas dore. Ndoshta takimet me shoqėri, me njerėzit qė i dua. Unė kėngėn do ta linja vetėm pėr familje, pėr fėmijėt, pra nė rend tė parė ėshtė familja, pastaj vie kėnga.

A do t'iu trashėgojė dikush nga fėmijėt nė rrugėn tuaj dhe a do t'ia kishit preferuar ndonjėrit "zanatin" tuaj.
    Vajza e vogėl ka shumė talent, por ėshtė 15 vjeēe, po pres edhe ndonjė vjet dhe ndoshta shpėrthen talenti i saj. Kam dėshirė qė sė paku ajo tė mė trashėgojė, se njė Shyhret duhet kjo botė, pėrherė ta ketė, hahat.

Kush qėndron pas suksesit tėnd, teksti, talenti, kompozitori, sharmi yt, apo tė gjitha ngapak?
    Tė gjitha kėto e kompletojnė njė artist. Unė kam qenė gjithmonė e duruar dhe kam pritur nė gjithė kėto vite karriere kėngėn e duhur dhe ajo jo vetėm qė erdhi, por erdhi sė bashku me njė ėndėrr qė u bė realitet i prekshėm.

Karrierė shumėvjeēare e ndėrtuar me shumė mund. Si e shpjegoni qėndrimin kaq tė gjatė nė ‘top formė’?
    Tė jem e sinqertė, nė kėtė kohė duhet tė jesh shumė e zgjuar dhe tė dish se ēka kėrkojmė nga jeta. Duhet ditur ta nuhasėsh situatėn. Pra, duhet nuhatur ēdo gjė. Duhet tė bėsh mund, duhet tė dish se ēka ėshtė nė trend, diēka qė ėshtė jetėgjatė dhe e pėlqyer ndėr vite.

Sa kėngė ke?
    Kam shumė, shumė. Vetėm pas luftės, ēdo vit kam edituar nga njė album, kam kolazhe, duete me tė tjerėt. Unė i jap shumė rėndėsi secilit album, nuk ėshtė qėllimi im vetėm ta mbushi me kėngė tregun, por me vlera. Unė nisem nga parimi qė secila kėngė tė jetė mė e mira, se sa tjetra.

Sa herė qė del nė skenė Shyhretja, sikur i dridh zemrat tona. Ēka keni diēka tė magjishme dhe tėrheqėse, do tė thoshim, njė perceptim nė shikim tė parė tepėr sublim dhe tepėr krenar?
    Kėtė e vlerėsojnė tė tjerėt, mbase sytė, hahat.

Kėndoni edhe nėpėr dasma.
    Dasma bėhet vetėm njė herė nė jetė dhe aty mundohem tė jap maksimumin, nė mėnyrė qė i zoti i shtėpisė tė ndihet i kėnaqur. Dasma ėshtė dasmė dhe ashtu duhet tė jetė edhe atmosfera.

Ēfarė tė frymėzon nga realiteti, pėr ta pėrdorur pastaj nė krijimet e tua muzikore?
    Ēdo gjė qė mė duket e natyrshme ta kem nė kėngė, mė frymėzon.

Sipas jush, pėr tė qenė njė kėngėtar i mirė, cilat janė cilėsitė kryesore qė duhet tė ketė personi qė ka marrė pėrsipėr tė bėjė kėtė punė?
    Shije tė mirė, vokal tė mirė dhe njė paraqitje interesante. Ka edhe shumė kėngėtarė qė nuk e dinė ku e ka vendin vokali i tij.

Pėr ata qė duan tė bėjnė njė karrierė tė ngjashme me tuajėn, cilat do tė ishin kėshillat qė do u jepnit?
    Duhet tė jetė vetvetja. Pėrveē punės, kėrkohet shumė dashuri. Me praninė e dashurisė ēdo gjė merr tjetėr ngjyrė, tjetėr pamje. Aty ku ajo triumfon ka gjithmonė jetė, ka shkėlqim sysh dhe buzėqeshje. Nė kėtė rast, punė dhe dashuri njėkohėsisht japin njė njeri tė suksesshėm.

Kthehemi tek publiku: Tek cili publik do tė donit tė mbeteshit ju Shyhrete Behluli?
    Kėnaqėsia mė e madhe pėr mua ėshtė kur mė duan brezat e rinj, por nė mėnyrė tė padiskutueshme nuk mund ta mendoj audiencėn time pa bashkėmoshatarėt e mi, qofshin ata edhe mė tė vjetėr se mua. Sepse unė jam nga ata njerėz, qė vlerėsoj ēdo tė thotė nostalgji, tė rritesh me atė muzikė, me ata kėngėtarė, me njė brez tė tėrė. Mua mė pėlqen shumė qė kam adhurues gra dhe persona me tė meta fizike.

Pas hyrjes nė njė treg kaotik, bota e artit gjendet befas nė njė luftė mes interesave tė mirėfillta ekonomike dhe vlerave tė vėrteta. Si e gjykoni kėtė luftė dhe nėse do tė mundeshit, a mund ta pasqyroni pėrgjigjen tuaj me situata konkrete?
    Unė mendoj se kaos ka nė tė gjitha fushat e jetės, edhe kėnga ėshtė bėrė biznes. Shumica fillojnė tė kėndojnė, pavarėsisht se a dinė tė kėndojnė!

Por kjo ama nuk ju pengon juve personalisht tė jeni e pozicionuar atje ku duhet, apo jo?
    Aspak. Sepse unė nuk bėhem thjesht pjesė e kėrkesave momentale tė tregut nė kėtė vend. Unė jam pjesė e njė kėrkese qė shkon pėrtej momentit. Unė nuk mendoj sot pėr sot dhe nuk bėhem pjesė e kėtij procesi momental. Ajo qė unė bėj ėshtė aty dhe do tė mbetet aty: nė raftet e gjėrave qė do tė mbeten me kohėn jo nė atė pjesė tė raftit qė “strehon” gjėra qė do tė hidhen!

Njė pyetje qė ėshtė bėrė gjithmonė por qė realisht vlen tė bėhet sėrish: ėshtė ky treg kaotik qė ushqen shijet e publikut, apo ėshtė publiku qė kėrkon tė ketė kėtė cilėsi qė i ofrohet?
    Publiku, ndryshe flet, ndryshe mendon. Unė mendoj se ne kemi nevojė pėr rregulla dhe standarde tė cilėsisė.

Publiku do tė edukohet me atė qė do t’i ofrohet.
    Publikut ēkado qė i ofron, e merr pa rezervė. Por, shija e publikut kultivohet dhe atij duhet ofruar sa mė shumė vlera.

Po media, ēfarė roli luan nė kėtė drejtim?
    Kurrfarė roli. Media besoj se nuk promovon artin e vėrtetė.

Gjendemi kėshtu pėrballė situatės kur media, sipas jush, nuk luan siē duhet rolin e saj, artistėt vetė nuk janė tė organizuar pėr tė mbrojtur vlerat, dhe tregu nė anėn tjetėr funksionon nė kaos, e publiku pėrtyp atė qė i ofrohet! Kush duhet tė kujdeset nė kėtė mes pėr tė ruajtur vlerat?
    Krejt nga pak. Por edhe shteti! Nuk e di a funksionon ligji, artisti kurrfarė tė drejtash autoriale nuk ka. Kurrė mė kaotike gjendja nuk ka qenė. Tashti, nėse ke para, bėhesh kėngėtar. Besoj se institucionet e kėtij vendi duhet tė kujdesen qė tė gjejnė mėnyrėn e duhur si tė promovojnė vlerat e mirėfillta, si tė ruajnė kėto vlera e nė fund tė fundit si tė edukojnė publikun me kėto vlera.

Si ėshtė klima mes kėngėtareve, kryesisht atyre femra. Ka bėrryla, dhe kėta bazohen mė shumė te talenti apo pamja e jashtme?
    Ka, jo vetėm te kėngėtarėt, por edhe gjithkund tjetėr. E mira ėshtė qė duhet pėrmbajtur, mos ta shprehin haptas grykėsinė e vet, ose mos tė duken gllabėrues.

Mund tė veēoni dot njė kėngė nga gjithė kėngėt tuaja?
    E kam shumė tė vėshtirė, i dua tė gjitha njėsoj, janė sikur fėmijėt. Por, besoj se publiku mund ta bėjė kėtė gjė, pasi varet nga shijet e secilit. Unė i shikoj punėt e mia si pjesė e njė zinxhiri tė plotė qė pėrbėn karrierėn time.

Shyhretja bėn muzikė pėr tė jetuar apo jeton pėr tė bėrė muzikė?
    S’di tė pėrgjigjem duke zgjedhur njė nga kėto dy alternativa, por mund tė them se unė jetoj si gjithė njerėzit e tjerė me dėshirėn pėr tu realizuar si njeri dhe bėj muzikė, sepse ajo i shton lezetin, ose motivin jetės sime.

Tani qė e shikoni karrierėn tuaj nė mėnyrė objektive, a ka diēka qė mendoni se do tė mund ta kishit bėrė mė mirė?
    Unė mendoj se gjithēka qė bėjmė lidhet ngushtė me natyrėn komplekse njerėzore dhe ėshtė shumė e vėshtirė ta kuptosh kėtė natyrė. Ndoshta do tė kisha bėrė gjithēka sėrish ashtu siē e kam bėrė deri tani. Ndoshta pėr shkak tė neglizhencės sime, nuk kam arritė t’i pėrkushtohem ndonjė kėnge apo tė bėj ndonjė klip mė tė mirė.

Ndryshe ndryshe m'doket ftyra/kisha dasht mem rrejt pashqyrja/kisha dasht kohėn me ndal/mos mi pa vijat nė ball… Tė tremb mendimi se njė ditė nuk do tė jesh kaq e kėndshme sa sot?
    Vitet e bėjnė veten, mirėpo edhe ajo e ka hijeshinė e vet. Vitet le ta bėjnė tė vetėn, kurse ne tonėn.

Tish kjo koha e rinisė/si sahati me u kurdisė/kisha dit shka me bo vet/kisha nejt veē 20 vjet… Ēfarė do tė doje tė kishe nė kėto momente, diēka qė tė mungon?
    Po tė isha njėzetvjeēare,do tė dija, tash nga kjo pozitė ėshtė vetėm njė dėshirė e mirė, por edhe kėshtu, nuk mund tė ankohem pėr asgjė.

Tė gjithė tė njohin si kėngėtare, ke njė profesion tė dytė nė jetėn tėnde?
    Jo, nuk kam. Edhe nuk kam hapėsirė pėr profesion tjetėr.

A jeni edhe nė jetė poaq dinamike edhe nė jetėn e pėrditshme?
    Jo, ku ta di sa dinamike jam, por e di se kam shumė angazhime dhe nuk kam monotoni nė shtėpi. Jam e rrethuar me katėr fėmijė (ndėrsa Njomza ėshtė e martuar, v.j.) dhe kjo mė krijon lumturi.

Koha tremb ēdo njeri, burrė dhe grua, por imazhi i kėngėtareve lidhet edhe me moshėn, pėr sytė e publikut, duket sikur ato e kanė njė afat skadence. Ėshtė e drejtė?
    Arti nuk ka moshė, edhe pse te populli ynė, sikur ēdo gjė ka afat skandence.

Ju tremb pleqėria e burrit?
    Nuk e lejoj tė plaket, se kėnga ime e pėrtėrin vazhdimisht.

Dritėro Agolli, thotė: Jetoj, dmth plakem, plakem, dmth, jetoj.
    Megjithatė, sė paku si kėngėtare e keni kapėrcyer sfidėn e moshės. Tė tjerat nuk kanė mbėrritur tek ju?
    Lutem tė jetė ashtu, sikurse thuani ju.

Keni profil nė facebook?
    Unė nuk jam nė FB dhe nėse dikush paraqitet nė emrin tim, atėherė le ta dijė se nuk ėshtė Shyhretja e vėrtetė.

Mund tė presim ndonjė kėngė tė re sė shpejti?
    Po, sė shpejti.

Nė fund tė kėsaj interviste, si ndihet Shyhretja?
    Plot ambicie, jetė, shėndet dhe shyhret.

Telegrafi
    "Fet` e besėtė t`i kemi, po tė ndarė tė mos jemi." Naim Frashėri

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anėtarėsuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Kengetare e madhe
    bash si mjalte

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Bilbili i Kosoves...

Tema tė Ngjashme

1. Kuvendon Marta me gra...
    Nga Brari nė forumin Aktualitete shoqėrore
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 02-10-2005, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •