kerkese moderatoreve qe te kthejne postimin tim per kete teme dhe te mos fshijne here tjeter pa shkas.
Nje falenderim per te gjithe muslimanet qe kane diskutuar ketu,nuk ka se si te kundershtohen faktet.
kerkese moderatoreve qe te kthejne postimin tim per kete teme dhe te mos fshijne here tjeter pa shkas.
Nje falenderim per te gjithe muslimanet qe kane diskutuar ketu,nuk ka se si te kundershtohen faktet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XX22 : 29-01-2007 mė 17:06
Jezusi dhe asgjesimi i armiqve te tijAsgjesimi i kundershtareve
Treguar nga Jabir bin 'Abdullah:
Profeti tha: "Kush eshte gati ta vrase Ka'b bin Al-Ashraf, i cili ka lenduar Allahun dhe Profetin e Tij?" Muhamed bin Maslama tha: "O i Derguar i Allahut! Deshiron qe ta vras une?" Ai u pergjigj pozitivisht. Keshtu, Muhammad bin Maslama shkoi tek ai (Ka’bi) dhe tha: "Ky njeri (Profeti) na ngarkon detyra dhe na kerkon qe t’i japim nga te ardhurat tona.”. Ka'bi u pergjigj: "Per Allah, ju do te lodheni prej tij” Muhamedi i tha: "Ne e kemi pasuar ate, keshtu qe nuk duam ta braktisim deri sa te shohim si do shkoje puna e tij.”. Muhamed bin Maslama vazhdoi te bisedonte keshtu derisa gjeti rastin per ta vrare. Bukhari 4:270
po tė ishte mbretėria ime e kėsaj bote, shėrbėtorėt e mi do tė luftonin qė tė mos u dorėzohesha Judenjve; porse tani mbretėria ime nuk ėshtė prej kėtej``(Gjoni 18).
27 Veē kėsaj, i sillni kėtu armiqtė e mi, tė cilėt nuk donin qė unė tė mbretėroja mbi ta dhe i vritni pėrpara meje!"`(Luka 19/27)`.
Mateu 10:34 ''Mos mendoni se une erdha te sjell paqen mbi toke; nuk erdha te sjell paqen, por shpaten"
36 U tha, pra, atyre: ``Po tani, kush ka njė trastė le ta marrė me vete, dhe po kėshtu thesin; dhe kush nuk ka shpatė, le tė shesė rrobėn e vet e ta blejė njė.
38 Atėherė ata thanė: ``Jezus, ja kėtu dy shpata
49 Atėherė ata qė ishin pėrreth tij, duke parė ēfarė do tė ndodhte, i thanė: ``Jezus, a t`u biem me shpatė?``.
50 Dhe njė nga ata i ra shėrbėtorit tė kryepriftit dhe ia preu veshin e djathtė.(Luka 22)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ORIONI : 29-01-2007 mė 16:28
Postuar mė parė nga mesia4ever
A ka mundesi ti shkruajsh ato kontradita ne forum . Ke leje nga te gjithe te bejsh copy paste . vetem na i sjell .
Ne ate faqe qe thua , aq shum e koklavitur eshte sa qe nuk i dihet fillimi , nuk i dihet as fundi.
Na i sjell ketu ti lexojme mesia4ever . Mbaj mend , mos haro , mos sjell hadithe (te dobeta) po na sjell vargje nga Kurani okey.
Une ne asnje vend nuk kam shpifur, por kam folur ne baze te burimeve islamike.
Ne rast se te flasesh me tekste hadithesh eshte shpifje per ju, atehere po kam shpifur...
Orion, ja ku ke hadithin qe kerkon:
http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/bukhari/012.sbt.html
Volume 1, Book 12, Number 717:
Narrated Anas bin Malik:
The Prophet said, "What is wrong with those people who look towards the sky during the prayer?" His talk grew stern while delivering this speech and he said, "They should stop (looking towards the sky during the prayer); otherwise their eye-sight would be taken away."
Po keshtu te kujtoj se pres pergjigje per hadithet e tjera qe kam sjelle...
Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!
Se dyti, kur sjell vargje nga Bibla silli te plota:
51 Dhe ja, njė nga ata qė ishte me Jezusin, zgjati dorėn, nxori shpatėn e vet, iu hodh shėrbėtorit tė kryepriftit dhe ia preu veshin.
52 Atėherė Jezusi i tha: "Ktheje shpatėn nė vendin e vet, sepse tė gjithė ata qė rrokin shpatėn, prej shpate do tė vdesin.
53 A kujton ti, vallė, se unė nuk mund t'i lutem Atit tim, qė tė mė dėrgojė mė shumė se dymbėdhjetė legjione engjėjsh?
Mateu 26
Ja mesimi i Jezusit.
Une e kam te qarte qe ju mundoheni ta paraqisni Jezusin sa me te ngjashem me Muhamedin, per te bere te ligjshme vrasjet e ketij te fundit, por Drita nuk ka asgje te perbashket me erresiren!
Mesia4ever
A e sheh?
Ne Islam ekzistojne 2 rryma:
1-) Rryma e atyre qe nuk dijne shume mbi Muhamedin dhe kujtojne se ne shpifim per te. (Psh Gostivari Usa)
2-) Rryma e atyre qe dijne mbi karakterin e Muhamedit, por mundohen t'i justifikojne veprimet e tij duke thene se dhe Jezusi ka bere gjera te ngjashme (Psh Orioni).
Lavdi Jezus Krishtit qe sot ne Kosove ekzistojne te krishtere besnike ndaj Tij.
Qendroni te patundur ne besimin tuaj, vellezer ne Krisht!
Ju jeni si qengjat ne mes te ujqerve, por Krishti eshte me ju!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 30-01-2007 mė 05:49
Nuk eshte arsyetim kjo qe the. Matrix po te sfidon ne debat, ti nuk din si te pergjigjesh pastaj ofendon, behesh nervoze, arsyetoheni "urrejtje kunder islamit", keto hadite nuk i ka shkruar Matrix, por tregojne jeten e profetit Muhamed.Postuar mė parė nga gimi3
Matrixi ka ngritur nje teme shume te qelluar, nese Islami ka origjine nga paganizmi arab i shek te 6, kjo nuk do te thote se Matrix ose une kemi urrejtje ndaj Islamit. Ju po i besoni hoxhallareve ose prijesve tuaj fetare me shume se librave tuaj fetare. Analizoji ritet para Muhamedit dhe tani ne kohen e Islamit, te gjitha jane njesoj. Gjuajtja e djallit me gure per shembull eshte rit 100% pagan, paganet Mekas shume para Muhamedit e kane praktikuar kete rit. Muhamedi nuk ka prure asgje te re, perveq ndalimin e politeizmit arab dhe bashkimin e fiseve arabe ne nje shtet dhe ideologji te njejte.
Keto tri kushte qe ti i parashtrove ne i plotesojme se te semure mentalisht nuk jemi as ne (pala krishtere) e ma merr mendja qe as ju (pala myslimane).
A e percolle debatin ne temen "Krishterimi..." tek nenforumi "agnosticizem dhe ateizem", dhe teorite qe ngriti xfiles duke cituar disa kritike qe flasin qysh ua merr mendja atyre pa kurrfare fakti e argumenti qe mund te mirret si baze. Nuk eshte e verte qe Krishterimi ka vjedhur gjera nga Mitraizmi, eshte e kunderta. Ai ishte nje religjion militarist, Krishterimi nuk eshte religjion militarist. Une nuk u arsyetova se xfiles ka urrejtje ndaj Krishterimit, as nuk thashe se ai eshte debil, as nuk e ofendova, por jeni ju qe nervozoheni dhe nuk e pranoni te verteten dhe pastaj i ndjekni emocionet. Ne mendojme se Islami vjen nga paganizmi, prandaj ju sfidojme per debat te mirefillte jo vetem ju, por te gjithe myslimanet dhe teologet islam. Argumente kemi sa te duash.
Kalofshi mire.
po tė ishte mbretėria ime e kėsaj bote, shėrbėtorėt e mi do tė luftonin qė tė mos u dorėzohesha Judenjve; porse tani mbretėria ime nuk ėshtė prej kėtej``(Gjoni 18).Postuar mė parė nga ORIONI
Ky varg na tregon se sherbetoret e Jezusit asnjehere nuk duhet te luftojne ata qe nuk deshirojne ta besojne ate si Shpetimtar. Mbreterija e Tij nuk eshte prej ketej.
A vrane apostujt e vertete te Jezusit ndonjehere ndonje njeri. Palin e mbyten, Gjonit ia prene koken dhe apostujt e Jezusit asnjehere nuk morren shpaten qe te mbrohen dhe te gjithe u mbyten nga cifutet religjioze te asaj kohe. Ata nuk shpallen kryqzata per kete.
Po i pergjigjem ketij shkrimi te Orionit i cili fatkeqsisht e merr nje varg dhe e nxjerr jashte konteksti. Jezusi tha se mbreterija e Tij nuk eshte e kesaj bote, prandaj nuk ka nevoje qe te krishteret ta ngrisin nje mbreteri me dhune. Jezusi nuk tha se ata qe nuk e besojne ate si Mesi te vriten dhe te paguajne tatim "e duke qene te mposhtur". Ti e din me mire se une se cfare u ndodhi apostojve te Jezusit, asnjeri nuk mori shpaten te mbrohet.
Ti merr vetem nje varg si p.sh. ne vargun e fundit, fjalet e Jezusit nuk i citon.
Mateu 26
51 Dhe ja, njė nga ata qė ishte me Jezusin, zgjati dorėn, nxori shpatėn e vet, iu hodh shėrbėtorit tė kryepriftit dhe ia preu veshin.
52 Atėherė Jezusi i tha: ''Ktheje shpatėn nė vendin e vet, sepse tė gjithė ata qė rrokin shpatėn, prej shpate do tė vdesin.
53 A kujton ti, vallė, se unė nuk mund t'i lutem Atit tim, qė tė mė dėrgojė mė shumė se dymbėdhjetė legjione engjėjsh?
Jezusi pati mundesi t'i kerkoje 12 legjione engjujsh, megjithate Ai kete nuk e beri por iu nenshtrua vullnetit te Atit te Tij.
Mateu 26:
55 Nė atė moment Jezusi u tha turmave: ''Ju dolėt tė mė zini mua me shpata dhe me shkopinj, si kundėr njė kusar; e pra, ēdo ditė isha ulur midis jush duke mėsuar nė tempull, dhe ju nuk mė kapėt.
Perse nuk e kane mbytyr me heret, ata perdite e kishin ne tempull. Ishte Zoti i cili e mbronte perderisa Ai tregonte per mbreterine e qiejve dhe pastaj te kryqzohej dhe te merrte mekatet tona. Jezusi edhe kur ishte ne kryq u lut per armiqte e tij.
Mateu:
13 Dhe nė se ajo shtėpi ėshtė e denjė, le tė vijė paqja juaj mbi tė; por, nė se nuk ėshtė e denjė, paqja juaj le tė kthehet pėrsėri tek ju.
14 Dhe nė se dikush nuk ju pret dhe nuk i dėgjon fjalėt tuaja, duke dalė nga ajo shtėpi ose nga ai qytet, shkundni pluhurin nga kėmbėt tuaja.
Kjo xhihad po ju duket ju.
Mateu 10:
22 Dhe tė gjithė do t'ju urrejnė pėr shkak tė emrit tim; por ai qė do tė qėndrojė deri nė fund, do tė shpėtojė.
23 Por kur do t'ju pėrndjekin nė njė qytet, ikni nė njė tjetėr, sepse nė tė vėrtetė ju them se nuk do tė pėrfundoni sė pėrshkuari qytetet e Izraelit, para se tė vijė Biri i njeriut.
24 Dishepulli nuk del mbi mėsuesin, as shėrbėtori mbi zotin e tij.
25 I mjafton dishepullit tė bėhet si mėsuesi i tij dhe shėrbėtorit tė bėhet si zotėria e tij. Nė se tė zotin e shtėpisė e quajtėn Beelzebub, aq mė tepėr do t'i quajnė ashtu ata tė shtėpisė sė tij!
Mos i kopjoni ju cifutet religjioz, por ndiqeni paqen qe na Jezus Mesia.
Mateu 26:
49 Dhe menjėherė iu afrua Jezusit dhe i tha: ''Tungjatjeta, Mėsues!''. Dhe e puthi pėrzemėrsisht.
50 Dhe Jezusi i tha: ''Mik, ēfarė ke ardhur tė bėsh?''. Atėherė ata iu afruan, vunė duart mbi Jezusin dhe e zunė.
E sheh Orion, tradhtarin e tij e quan MIK.
Luka 6:27 Por unė po ju them juve qė mė dėgjoni: ''T'i doni armiqtė tuaj; u bėni tė mirė atyre qė ju urrejnė.
28 Bekoni ata qė ju mallkojnė dhe lutuni pėr ata qė ju keqtrajtojnė.
Mateu 11:29 Merrni mbi vete zgjedhėn time dhe mėsoni nga unė, sepse unė jam zemėrbutė dhe i pėrulur nga zemra; dhe ju do tė gjeni prehje pėr shpirtrat tuaj.
Ne si njerez te te gjitha besimeve kemi deshtuar te jetojme me paqen dhe peruljen qe jetoi Ai.
Postuar mė parė nga Matrix
Kete nese e ka thene ose jo profeti , nuk mund ta vertetojme 100% , por qe e ka thene Anas bin Malik , kjo mund te jete e vertete .
Me kupton a jo ?!! E kam fjalen , keto i ka thene Anas bin Malik e jo profeti.
Pastaj ne kete hadith nuk asgje qe mund te kundershtohet , thjesht ka te bej me menyren se si duhet njerezit te falen .
Nuk shikoj kontradite dhe kundershim .
Te gjitha fete "monoteiste", perfshire ketu dhe judaizmin i kane rrenjet ne paganizem,
madje jane nje kopje e shemtuar dhe nje keqinterpretim i paganizmit.
Me krenarine e tyre "monoteiste" dhe besimin e verber kane sjelle vetem injorance dhe shkaterrim.
Pa ofendim per te gjithe te krishteret,myslimanet dhe ndonje judaisti qe mund te ndodhet ketu.
Krijoni Kontakt