Close
Faqja 18 prej 28 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 279
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever
    Ju nuk ofruat asnje fakt, perveqse vazhduat me propaganda. Jo propaganda, por FAKTE.

A je qor ti ose cfar ?!!!! Vellau Orion te solli te gjitha ato fakte nga vete Bibla , ku Jezusi ben thirje te besohet i vetmi Zot , juve si duket nuk e kuptoni Biblen fare , andaj besoni ne tre Perendi .
    Une nuk e di se cfar faktesh ti do ma shum , ti shkon kunder mesimit te Jezusit . Ne sa vende theksohet ne Bibel se Jezusi eshte profet ?!!!! Juve akoma e quani "Zot" , " Biri i Zotit " !!!!
    Tani a eshte profet ose " Biri i Zotit " dhe vet "Zoti " ?!!
    Nese ti pretendon se Jezusi eshte Zot , ateher na sill fakte ketu te kuptojm pse ne Bibel thuhet qe ai eshte profet ?!!
    Besoj qe e kupton dallimin midis fjales profet dhe asaj ZOT .

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    A je qor ti ose cfar ?!!!! Vellau Orion te solli te gjitha ato fakte nga vete Bibla , ku Jezusi ben thirje te besohet i vetmi Zot , juve si duket nuk e kuptoni Biblen fare , andaj besoni ne tre Perendi .
    Une nuk e di se cfar faktesh ti do ma shum , ti shkon kunder mesimit te Jezusit . Ne sa vende theksohet ne Bibel se Jezusi eshte profet ?!!!! Juve akoma e quani "Zot" , " Biri i Zotit " !!!!
    Tani a eshte profet ose " Biri i Zotit " dhe vet "Zoti " ?!!
    Nese ti pretendon se Jezusi eshte Zot , ateher na sill fakte ketu te kuptojm pse ne Bibel thuhet qe ai eshte profet ?!!
    Besoj qe e kupton dallimin midis fjales profet dhe asaj ZOT .
    ...Dhe DRITA shkelqen ne erresire dhe erresira nuk e kuptoi...

lexo se cfare thote Bibla per Te.
    http://www.albkristian.com/bibla_shqip/

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639

E kam lexu more une biblen , po ti me trego , se une nuk e kuptoj dot vete Juze Krishti a eshte Zot ose Profet . E perseris , besoj qe i din dallimet mes ketyre dy fjaleve .
    Nese sopas teje Juze Krishti eshte "ZOT" , atehere me trego ti mua pse ne Bibel ne shum vende thuhet qe ai eshte profet ?!!!

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028

Me sa duket as ti nuk e kuptuar ?!
    Normale eshte kjo , shembull konkret shikova ne TV Betimin qe e kishte bere George W. Bush i cili kishte vendosur doren nen 3 Bibla ,
    Me sa di une jane 4 bibla ... sipas Mateut , Markut , Lukes , Gjonit .. kete te fundit nuk e kishte , thashe t'ja fus nje tulle nen te ... perse nuk e kishte?! ndoshta shkaku i kunderthenieve qe kane mes vete , sidomos kur ate kunderthenie e shkakton me se shumti bibla sipas Gjonit , edhe dicka u cudita se tepermi asnjeri nga keta te cilet e kane " tubuar " - shkruar biblen nuk ishin ne ngjarje nuk ishin shoket e Jezusit - Isait a.s. vertet Cudi? A e dine nje gje te tille kete pjesetaret e krishtere?!!
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Firma e mesia4ever eshte.

A e veren logjiken kunder te ciles ju shkoni?
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Pėr njė Shqipėri ETNIKE Maska e Ylber_Experti
    Anėtarėsuar
    14-11-2006
    Vendndodhja
    Nė Enciklopedinė: alb.exp@hotmail.com
    Postime
    25
    Fjala "Ilah" d.m.th. Hyjni, ndersa fjala "Rab" d.m.th. Zot. Fjala Allah eshte emer i Zotit. P.sh. themi: "Zoti yne, i vetmi Hyjni, Allahu ka thene..." E kuptuat?

Fjala Allah, eshte emer i Zotit, dhe nuk dihet mire kuptimi, edhe pse ne disa fjalore perkthehet Zot, per arsye se disa popuj e kane bere nje gje te tille, porse ne esenc te ceshtjes nuk perkthehen keshtu por mbetet paperkthim.

Ne Kur'an shkruan: "Allahu la ilahe ila huvel hajjul kajjum" [All-llahu, s'ka Hyjni pos Tij. I Gjalli, Vigjiluesi] Tash fjale per fjale: "Allahu (Allahu) la (s'ka) ilahe (Hyjni) ila (pos) huvel (Tij) hajjul (i Gjalli), kajjum (Vigjiluesi).

E shihni te nderuar se fjala Allah eshte emri i ilah-ut (Perendis-Hyjnise). Tjera here mos i hy puneve qe nuk te takojne.,

Allahu ka pergenjeshtruar akuzat e ca njerezve, me idejat e njejta me ca ketu, ne Kur'an kur ka thene:

19: E ju, a e shihni Latin dhe Uzanė?
    20: Dhe atė tė tretin e tė fundin, Menatin (a kanė fuqi si Zoti i Muhamedit, e ju i konsideroni zota)!
    21: A mendoni se meshkujt janė tuajat, e tė Atij (Allahut) femrat?22: Atėherė ajo ėshtė njė ndarje e padrejtė!
    23: Ata (qė i adhuroni ju) nuk janė tjetėr, vetėm se emra qė ju dhe prindėrit tuaj i emėrtuat; All-llahu nuk zbriti pėr ta ndonjė fakt. Po ata (idhujtarėt), nuk ndjekin tjetėr vetėm se paragjykime dhe ēka duan vetė, megjithqė prej Zotit tė tyre u pat ardhur udhėzimi.
    24: A mos do t'i takojė njeriut ajo qė ai dėshiron (Jo)?
    25: E dihet se vetėm All-llahut i takon (sundimi) bota tjetėr dhe kjo botė.
    26: E sa engjėj ka nė qiej, e qė ndėrmjetėsimi i tyre nuk bėn dobi asgjė, vetėm pasi qė All-llahu tė japė leje pėr atė qė dėshiron dhe qė ėshtė i kėnaqur pėr tė.
    27: Ata qė nuk e besojnė jetėn tjetėr, ata engjėjt i emėrtojnė me emra femrash.
    28: Ata nuk dinė asgjė pėr atė (emėrtim), ata nuk ndjekin tjetėr vetėm paragjykime, e paragjykimi nuk ėshtė asgjė ndaj sė vėrtetės
    [Kur'an; Nexhm]

Behuni me korrekt ne diskutime, dhe mos i beni debatet subjektive.

E ju qe e keni hapur kete teme, duke bere copy e paste, ju lutem, kur s'keni njohuri per ta mbrojtur ate qe po e copjoni, mos e beni paste ketu.

Kaloni bukur
    albanian expert
    Personaliteti i njeriut vishet me moral, ndėrgjegje, sinqeritet dhe karakter tė fortė. © Ylberi

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga gimi3
    [B]Prifti i cili u Konvertua ne Islam thote : ēdo natė uleshim nė tavolinė dhe bisedonim rreth Biblės dhe ku gjendet shpėtimi ...
    Se pari besimi im ne Jezu Krishtin eshte personal. Une nuk bazohem se cfare thote nje prift, besimi im eshte i pavarur bile edhe nga Pastori im. Keto jane te gjitha propaganda. Si e kishte emrin ai prift, cfare besonte ai me heret, mos i lutej Shen Marise per shpetimin e tij. Mos u bazoni se cfare thone te tjeret por se cfare thote Perendia.

Dhe cka rreth verzioneve te Kuranit. Eshte nje ajet dhe kemi se paku 10 verzione te perkthyera. Tjeterqysh e perkthejne Vahabit, tjeter Sufit, tjeter Ahmedite etj. A do te thote kjo se Kurani nuk eshte liber origjinal.

http://www.bible.ca/islam/islam-qura...0-versions.htm

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    Firma e mesia4ever eshte.

Pse pra ju thoni 3=1 dhe 1=3 is this the truth for you?

A e veren logjiken kunder te ciles ju shkoni?
    Trinine nuk e kam shpikur une, as pastori im, e as Kisha Krishtere e as Apostolli Pal. Jezusi na e zbuloi Zotin si Trini (Trinitet = Tre-Unitet)Gjerat shpirterore pranohen ashtu sic na jane zbuluar, ose ajo liber quhet e tera genjeshter. Shpjegoja ti nje ateisti se si ringjallet njeriu, apo sesi e ka "ngritur Allahu Jezusin prane vetit, apo "si jane shndrruar njerzit ne majmune" nga Allahu?! A mund t'ia spjegosh, JO. Gjerat shpirterore pranohen ashtu si jane zbuluar ne Librat Fetare, ose quhen edhe genjeshtra.

1X1X1 = 1

Triniteti gjendet edhe ne Dhiaten e Vjeter.
    http://www.godandscience.org/apologetics/triunity.html
    http://www.biblicalresources.info/pa...trinityot.html

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Se pari besimi im ne Jezu Krishtin eshte personal. Une nuk bazohem se cfare thote nje prift, besimi im eshte i pavarur bile edhe nga Pastori im. Keto jane te gjitha propaganda. Si e kishte emrin ai prift, cfare besonte ai me heret, mos i lutej Shen Marise per shpetimin e tij. Mos u bazoni se cfare thone te tjeret por se cfare thote Perendia.

Dhe cka rreth verzioneve te Kuranit. Eshte nje ajet dhe kemi se paku 10 verzione te perkthyera. Tjeterqysh e perkthejne Vahabit, tjeter Sufit, tjeter Ahmedite etj. A do te thote kjo se Kurani nuk eshte liber origjinal.

http://www.bible.ca/islam/islam-qura...0-versions.htm

Je shum gabim zotri mesia4ever . Perkthimet jane thjesht perkthime ,nuk jane versione .
    Pastaj cdo here kur dikush e perkthen Kuranin eshte i detyruar qe ate ta shkruaj ne dy gjuhe , ne gjuhen e perkthyer dhe ate arabe . Ku primare cdo here eshte gjuha arabe .
    Kur e merr ( po nuk e ke marre ndonje here ne dore ta lexojsh Kuranin ) , ne parathenie thuhet , se ky eshte vetem nje perkthim dhe fjalet qe jane perdorur jane zgjedhur nga perkthyesi qe te bej pershtatjen e Kuranit sa me mire ne nje gjuhe te caktur . Secili qe deshiron ta lexoj Kuranin ne origjinal , ate duhet ta bej ne gjuhen qe eshte shpallur .

Andaj teoria yte qe Kurani ka versione , bie ne lum !!!

Versione ka Bibla , shoku gimi3 ne nje shkim te mesiperm , te ka sqaruar per verzionin standart te bibles , per ate te ashtuquajtur "versioni i mbretit xhejms" , versioni i jimmy swagartir etj etj . Keto jane versione , sepse ne mbrendi jane krejt ndryshe .

Per ti kuptuar me mire versionet Bibles shko ne youtube dhe kerkoj video debatet e ahmed didatit me prifterinje te ndryshem .

i/e larguar Maska e forum126
    Anėtarėsuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198

Erresira ju ka mbuluar ju dhe per kete flet bibla. ose me sakte mesimet e kriminelit Pal.

4 se u varros dhe u ringjall tė tretėn ditė, sipas Shkrimeve,

5 edhe se iu shfaq Kefės dhe pastaj tė dymbėdhjetėve. Korintasve - Kapitulli 15

Me thuaj a Pali Mashtron apo bibla/

Sipas Bibles Jezusi pati 12 apostujt.Me vdekjen e Judes u bene 11.Atehere pse thoti Pali qe Jezusi iu shfaq te 12 dhe Kefes=Pjetrit=Simonit 13?

Faqja 18 prej 28 FillimFillim ... 81617181920 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Paganizmi dhe monoteizmi
    Nga SuNRiSeR nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 04-09-2009, 06:46
  3. Feja e vertete
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2007, 16:39
  4. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  5. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •